Forum » Na cesti » Formula 1 2021
Formula 1 2021
Shakey ::
Jaz osebno sem letos, za spremembo, raje spremljal F1 kot MotoGP. Je bila bolj zanimiva.
LP.
LP.
billy ::
Res je ja, ampak ima človek občutek, da se gre bolj za show, kot šport.
ampak, če to pali, potem to folk hoče in logično gre vse v tej smeri. Vedno večji vpliv mega-korporacij pa naredi svoje.
ampak, če to pali, potem to folk hoče in logično gre vse v tej smeri. Vedno večji vpliv mega-korporacij pa naredi svoje.
Cr00k ::
Res je ja, ampak ima človek občutek, da se gre bolj za show, kot šport.
Se strinjam. Tudi jaz z zanimanjem spremljam... samo sem hotel izpostaviti da je škoda iskati neke racionalne razlage za nekatere odločitve komisarjev. Ker jih najbrž ni :)
Tilen88 ::
Ja pač drama vrh drame, samo da se bere članke in posnetke. F1 je postal tako kot ste rekli show.
Meizu ::
Pa itak da je. Vse skupaj je postalo zlizano do poda, ampak ajde, vsaj dirkajo še vedno.
Računam na to, da bo tudi RBR navil mašino za kak %, v nasprotnem pa naj vsaj spustijo downforce, da nadoknadijo na ravnini, bi moglo it lažje skozi, Hamilton ni ravno nek overtaker, da bi bil težaven med ovinki.
Računam na to, da bo tudi RBR navil mašino za kak %, v nasprotnem pa naj vsaj spustijo downforce, da nadoknadijo na ravnini, bi moglo it lažje skozi, Hamilton ni ravno nek overtaker, da bi bil težaven med ovinki.
PrimozR ::
MaterVola ::
Map ::
Jaz osebno sem letos, za spremembo, raje spremljal F1 kot MotoGP. Je bila bolj zanimiva.
LP.
Enako.
Pa se mi je nekaj let nazaj zdelo, da je formula bolj vlakec in ne prevec zanimivaA. Zadnjih par let je pa obratno, formulo redno spremljam, MotoGP pa pac iz navade, pa tudi ce ga ne bi, ne bi dosti zamudil.
Meizu ::
Ma ne, MotoGP je dejansko zanimiv, ker večinoma vozijo celo dirko v gruči. Sicer se človek malo naveliča dominacije Markeza, je pa glih v par zadnjih sezonah postalo zanimivo, odkar se je skrešal in polomil roko.
Pa tudi overtaki so bolj spektakularni, ker se lahko prehitevajo tudi v ovinkih, kar je pri F1 trenutno že science fiction - še malo, pa bodo bolidi široki 4 metre, dolgi pa 10.
Potem grejo pa v Monzo dirkat...
Bolidi bi mogli postat predvsem znatno manjši, da bi bilo na trackih prostora za več racing linij. Pa tudi dirty air ne bi bil več tako hud problem. Če dodaš zraven še nov diajn z naslednjim letom, bi bilo to najbrž dovolj za kar dosti presenečenj v sezoni.
Pa tudi overtaki so bolj spektakularni, ker se lahko prehitevajo tudi v ovinkih, kar je pri F1 trenutno že science fiction - še malo, pa bodo bolidi široki 4 metre, dolgi pa 10.
Potem grejo pa v Monzo dirkat...
Bolidi bi mogli postat predvsem znatno manjši, da bi bilo na trackih prostora za več racing linij. Pa tudi dirty air ne bi bil več tako hud problem. Če dodaš zraven še nov diajn z naslednjim letom, bi bilo to najbrž dovolj za kar dosti presenečenj v sezoni.
Ja pri F1 ima človek občutek, da je vse skupaj "umetno" narejeno, da imamo zdaj show - preveč vpliva "politike" ne dogajanje, ki pa je posledično zanimivo. ampak spominja vse na fakin soap opero, ker je toliko naključij, da je skoraj nemogoče res.
no comment ::
Ja pri F1 ima človek občutek, da je vse skupaj "umetno" narejeno, da imamo zdaj show - preveč vpliva "politike" ne dogajanje, ki pa je posledično zanimivo. ampak spominja vse na fakin soap opero, ker je toliko naključij, da je skoraj nemogoče res.
A sem kaj zamudil? Kaj tako žajfastega se je zgodilo?
Kaj se pa ni? od xy nesreč, napak, a vseeno je med vodilnima le 14 točk. En rine drugega ven, en se zakanta, potem je red flag, potem je VSC, vse se na koncu izide ravno idealno za mehiško nanizanko, tako napeto.
Mogoče, če gledaš F1 šele zadnjih 10 let. Drugače ni bilo nič kaj takega, če prvak ni bil znan že 3 dirke pred koncem.
Že, ampak takrat je bilo več odstopov zaradi napak/okvar, zdaj pa je "kar nekaj" razlogov zakaj je prvenstvo napeto.
Marko ni tak, da bi jokal na isti način, kot wolff, tako da to zdaj predstavlja resno skrb za vse navijače.
skyform ::
Eh, ne poslušat Marka on vedno napihuje stvari, še tega niste opazli. Od 2015 že skor vsako leto govorili, kak bo to leto Redbulla ali pa da so ful bližje Mercu itd in potem nikoli nič ni bilo iz tega, on ful hitro kako ven blekne, včasih je boljše biti tiho ali se nardit underdoga kot to delajo pri Mercu. Sem skor prepričan, da že od te dirke naprej ne bo več takšna prednost kar se tiče motora, so ga že malo skurili v Braziliji, po tej dirki pa bo že čist na nivojo drugih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()
TOP ::
Evo spet bo preiskava VN Brazilje,ko je Vestapen peljal oba iz steze,namesto da bi mal pogledali kako je Lojze prehiteval iz zadnjega mesta in v 20 krogih prišel na 5 mesto,vse je prehiteval ko za stavo.A Botas ni mogel mimo Pereza,sepravi nista dirkalnika ista.Če bo Lojze imel še tako hitrost potem ima že osvojeno prvenstvo.In takšna hitrost ni iz motorja na Youtube je pristal posnetek,kako rahlo pumpa volan sepravi imajo izbolšano aerodinamiko.
pirlo ::
'Lojze' ima nov motor (verjetno odprt do amena), Bottas pa ne.
En odstop, zmaga Maxa in je prvenstvo rešeno. Ne verjamem da bi toliko tvegali za zadnje 4 dirke in bi motor odpirali do skrajnosti. Nekaj so morali spremenit na zadnjem ICE, zato so tudi menjali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pirlo ()
pirlo ::
Savdska Arabija je potrjena da bo? Pred kratkim sem bral novice da še dirkališče ni dokončano... to bi bila voda na mlin Maxu.
PrimozR ::
'Lojze' ima nov motor (verjetno odprt do amena), Bottas pa ne.
En odstop, zmaga Maxa in je prvenstvo rešeno. Ne verjamem da bi toliko tvegali za zadnje 4 dirke in bi motor odpirali do skrajnosti. Nekaj so morali spremenit na zadnjem ICE, zato so tudi menjali.
Ali pa obratno.
endelin ::
Evo spet bo preiskava VN Brazilje,ko je Vestapen peljal oba iz steze,namesto da bi mal pogledali kako je Lojze prehiteval iz zadnjega mesta in v 20 krogih prišel na 5 mesto,vse je prehiteval ko za stavo.A Botas ni mogel mimo Pereza,sepravi nista dirkalnika ista.Če bo Lojze imel še tako hitrost potem ima že osvojeno prvenstvo.In takšna hitrost ni iz motorja na Youtube je pristal posnetek,kako rahlo pumpa volan sepravi imajo izbolšano aerodinamiko.
Mojster, tip ima drug material kot Bottas. Tudi Bottas bi za šalo prehiteval iz 20 mesta s sekundo hitrejsim avtom reveže pred njim.
Dejstvo je, da je mercu uspelo pridobiti par desetink v neverjetno kratkem casu. Verjetno gredo all in in je nekaj umaznega zadaj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
ripmork ::
Svež in našponan motor zagotovo, dvomim pa, da ima drug material kot Bottas. Bottas je pač Bottas; na Quali precej hiter, na dirkah se pa pogosto izgubi oz rabi ogromno časa, da nekoga pred sabo prehiti. Lani ga je tudi Rusell (v Mercedesu) kar se tega tiče pošolal podolgem in počez.
Za enkrat po FP1 dobro kaže na Maxa.
Montoya in Leclerc
https://www.planetf1.com/news/juan-pabl...
https://www.motorsport.com/f1/news/lecl...
V motorsport povezavi je še na koncu/spodaj strani videjo interview z Montoyo.
In še to
https://scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net/v/...
Montoya in Leclerc
https://www.planetf1.com/news/juan-pabl...
https://www.motorsport.com/f1/news/lecl...
V motorsport povezavi je še na koncu/spodaj strani videjo interview z Montoyo.
In še to
https://scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net/v/...
Zgodovina sprememb…
Hamilton milsim, da je bil tudi na dokaj dobrem krogu, samo nevem zakaj je prekinil. Merc pomoje fajn špara.
Leclerc bo itak hvalil hamiltona ker se z maxom videt ne morata :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tilen88 ()
scythe ::
Komisarji zavrnili Mercedes, odlična novica za napete dirke Leclerc bo pa lahko zdaj vozil, tak ko Max, na vse ali nič
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
Komentatorji so dejali, da naj bi RBR videl neke "score marks" na zadnjem krilu merca, in če bo vida razlika na dirki in qualy bodo vložili protest z dokazi,. drama :D
Leclerc says if the stewards do not now sanction Verstappen he will adjust his driving.
Sem mislil, da je Leclerc WC materijal. Ker ne vidi, da je Verstappen prilagodil svojo vožnjo že pred leti, ko je videl, da "Hamiltonovi ovinki" niso sankcionirani, me skrbi, da naslova ne bo videl...
Meni lerk nikoli ni bil baš nekaj, tako da ne vem od kod enim to :)
Pač prepotenten francoz. Drugo je recimo kak gasly, čeprav ga je max našolal in tudi ne bo prvak. Dejansko bo prva samo lujz ali max, dokler bosta v F1. Norris je na začetku sezone obetal, potem pa mislim da ga je soči konkretno prizemljil in zjebal, tako da je sedaj postal povprečen, še z rikijem bo imel težave.
Pač prepotenten francoz. Drugo je recimo kak gasly, čeprav ga je max našolal in tudi ne bo prvak. Dejansko bo prva samo lujz ali max, dokler bosta v F1. Norris je na začetku sezone obetal, potem pa mislim da ga je soči konkretno prizemljil in zjebal, tako da je sedaj postal povprečen, še z rikijem bo imel težave.
springfield ::
Lerk francoz? Mogoce mislis monacana Leclerca? Recimo da je posolal 4x prvaka. In da je postavljal Ferrari na mesta, kjer ne bi smel bit? Ocitno enim stejejo samo zmage. Leclerc, Norris, Russel, Sainz in se kdo so vsi top material. Kateregakoli od teh daj v Mercedes namesto Bottasa in bi Hamilton imel kar nekaj manj naslovov.
BT52 ::
no comment je izjavil:
Leclerc says if the stewards do not now sanction Verstappen he will adjust his driving.
Sem mislil, da je Leclerc WC materijal. Ker ne vidi, da je Verstappen prilagodil svojo vožnjo že pred leti, ko je videl, da "Hamiltonovi ovinki" niso sankcionirani, me skrbi, da naslova ne bo videl...
LOOOL po Avtriji ko je VES naredil Hamiltona je LEC lepo spremenil slog. Da ne omenjal Silverstona...
Po petkovih treningih naj bi imel merc +0.1 boljši race pace in +0.07 boljši qualy od ostalih. Bomo videli če se kaj spremeni danes.
springfield ::
Kje v tistem posnetku Verstappen prehiti Leclerca po zunanji strani? Al govoris o katerem drugem letu?
Sem pogledal FP3, sam sem menenja da bo close na qualy. Ima pa RBR težave z krilcem na kar se zna pa MERC obesit.
BT52 ::
Damm ali lahko Red Bull vrže prvenstvo skozi okno? sBinnala much. Zdaj pa je že kar horror. :D Da malo dramatiziram.
Lukzii ::
Rad bi videl cam2cam primerjavo HAM in VER, od kje hudiča si je privozil 0,5 sekunde prednosti... o_O
scythe ::
Ne, to pa ni res Max ni bil pod rumeno zastavo
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
Kot kaže je bil
https://streamable.com/kjtmpw
https://streamable.com/c07l35
Bi bilo pravično, da ga kaznujejo, tudi Hamilton je bil kaznovan v Avstriji ampak nič bat, seveda ga ne bodo kot ga tudi niso v Braziliji, ker je pač prvenstvo na vrvici in ravno to se meni zdi narobe, kot je tudi Montoya izjavil, ne bi smeli delati izjem sploh ne ko se gre prvenstvo, samo zato da bi bilo bolj napeto, ker potem pomeni, da lahko prvenstvo zmagaš na ilegaln način, izrivanje nasprotnika z steze, vjuganje na stezi, osebno najboljši krog pri dvojni rumeni itd. Saj se že celo leto gre za prvenstvo, samo ker je pač zadnje tri dirke napeto in da ostane napeto, še pe ne pomeni, da ne sem dobiti kazni samo da ostane napeto, butasto in še vedno bi ostalo napeto tudi če Max dobi kazn, saj ima 14 točk prednosti.
https://streamable.com/kjtmpw
https://streamable.com/c07l35
Bi bilo pravično, da ga kaznujejo, tudi Hamilton je bil kaznovan v Avstriji ampak nič bat, seveda ga ne bodo kot ga tudi niso v Braziliji, ker je pač prvenstvo na vrvici in ravno to se meni zdi narobe, kot je tudi Montoya izjavil, ne bi smeli delati izjem sploh ne ko se gre prvenstvo, samo zato da bi bilo bolj napeto, ker potem pomeni, da lahko prvenstvo zmagaš na ilegaln način, izrivanje nasprotnika z steze, vjuganje na stezi, osebno najboljši krog pri dvojni rumeni itd. Saj se že celo leto gre za prvenstvo, samo ker je pač zadnje tri dirke napeto in da ostane napeto, še pe ne pomeni, da ne sem dobiti kazni samo da ostane napeto, butasto in še vedno bi ostalo napeto tudi če Max dobi kazn, saj ima 14 točk prednosti.
Zgodovina sprememb…
Še vedno me preseneča ta razlika ki so jo prenesli iz brazilije. Če je vse legalno potem ima hamilton prvenstvo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tilen88 ()