Forum » Kaj kupiti » Sušilni stroj - ali še obstajajo tisti z odvodom na zrak?
Sušilni stroj - ali še obstajajo tisti z odvodom na zrak?
cegu ::
Gledam sušilne stroje - postaviti ga moram nekam, kjer ga bo uporabljajo 7 ljudi in v majhen prostor. Ne najdem nobenega stroja, ki bi še imel odvod vlage preko zračnika, torej takega ki ni kondenzacijski. Ali se ti še prodajajo?
Ponavadi so bili precej cenejši.
Vem da so energijsko bolj potratni, ampak veliko manj se kvarijo, pa še vlage mi ne bodo dajali v tisti majhen prostor ki mu že tako plesen cveti.
Ponavadi so bili precej cenejši.
Vem da so energijsko bolj potratni, ampak veliko manj se kvarijo, pa še vlage mi ne bodo dajali v tisti majhen prostor ki mu že tako plesen cveti.
pe3c ::
Jaz po navadi tukaj iscem tisto za kar ne vem ali sploh obstaja, ker imajo dobro razdelane kriterije. Po tem pa kje drugje naprej.
Geizhals.eu
Geizhals.eu
Scorpy84 ::
Ce imas odtok, lahko prek prilozene cevke das direkt v odvod in ne gre v zbiralnik. Ne vem kateri vse to podpirajo, pri mojemu sem tako resil.
shmandi ::
Odtok imajo načeloma vsi, OP išče z odvodom zraka.
Po moje boš novega težko našel. Lahko pogledaš za rabljenimi.
Mogoče pa razmisli o kakšnem ločenem zračniku...
Po moje boš novega težko našel. Lahko pogledaš za rabljenimi.
Mogoče pa razmisli o kakšnem ločenem zračniku...
RoccoC ::
To sem sam iskal že ene 5 let nazaj pa nisem več našel. Moramo šparat z energijo pa naj stane kolkr hoče...
cegu ::
floyd1 ::
..., pa še vlage mi ne bodo dajali v tisti majhen prostor ki mu že tako plesen cveti.
Magična beseda tu je redno prezračevanje. In današnji sušilci s toplotno črpalko med delovanjem ne ustvarjajo več savne v prostoru, kar je tudi dobro grede vlage.
profii ::
Sam ne opažam dodatne vlage v majhnem prostoru, kjer je zaprt sušilc. Če je res nabit in na programu bombaž, potem se prostor segreje, vlage pa ni.
Magic1 ::
In potem daš še razvlaževalec v tak prostor? Koliko vode je v 8 kg opranih cunj?
Odvisno od cunj. Naravni materiali, kot so bombaž in volna, so zelo vodo vpojni. Seveda je zelo odvisno od centrifuge. Pri meni imam normalno na poln 7kg sušilec okoli 2-3l vode. Pri sodobnih sušilcih, ki so kondenzacijski(s ali brez TČ), se večino te vode zbere v zbiralniku, ali gre v odtok. v zrak ne gre veliko. Jaz nisem opazil povišane vlage v zraku, pravtako ni plesni v prostoru.
Magic
carota ::
In potem daš še razvlaževalec v tak prostor? Koliko vode je v 8 kg opranih cunj?
Odvisno od cunj. Naravni materiali, kot so bombaž in volna, so zelo vodo vpojni. Seveda je zelo odvisno od centrifuge. Pri meni imam normalno na poln 7kg sušilec okoli 2-3l vode. Pri sodobnih sušilcih, ki so kondenzacijski(s ali brez TČ), se večino te vode zbere v zbiralniku, ali gre v odtok. v zrak ne gre veliko. Jaz nisem opazil povišane vlage v zraku, pravtako ni plesni v prostoru.
Imajo vsi odtočno cev, ali je to posebnost? Ravno kupujem, nekaj za 8kg in TČ, imam pa problem s postavitvijo, a bom nekako rešil. BTW, kakšen predlog?
Z razvlaževalcem sem mislil na OP, ki bi imel odvod na zrak.
Nimajo vsi odtočne cevi. Preveri v trgovini ali navodilih.
Bosch naj bi imeli samo tisti z grdim napisom Exclusiv.
s7nf ::
Nimajo vsi odtočne cevi. Preveri v trgovini ali navodilih.
Ti ne misliš iste stvari. Sušilec z odtokom zraka ima eno veliko fi 25 cev, ki jo imaš ponavadi speljano kar ven iz hiše.
Nismo ugotovili, da taki z odtokom zraka več ne obstajajo? Zato bi sklepal, da misli odtok vode?
carota ::
floyd1 ::
Zelo stari so imeli to. So pa taki bili največji požeruhi, verjetno jih zato ni več. Nam se je pri porabi poznal že prehod iz navadnega kondenzacijskega na tistega s toplotno. Je pa res, da smo ob "dobrih" tednih posušili tudi do 10 strojev tedensko, običajno pa ca. 8. Tudi "savne" od takrat ni več v kopalnici.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosna klimaOddelek: Loža | 8529 (4067) | Vuli |
» | Plesen na stenah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 49230 (27705) | Matejjjjj |
» | Sušenje perila v kletiOddelek: Loža | 11990 (7881) | Jakka |
» | Razvlaževalec zraka (za sušit cunje)Oddelek: Loža | 9471 (8932) | marivo |
» | Sušilni stroj in poraba energijeOddelek: Znanost in tehnologija | 7022 (6357) | kriko07 |