Forum » Kaj kupiti » Gigabyte Z490 AORUS ELITE AC
Gigabyte Z490 AORUS ELITE AC
inbox ::
Gledam tole ploščo. Imel bi 2x m.2 diska povezana v raid. PCpartpicker mi vrže tole:
- The motherboard M.2 slot #1 is listed as reserved for future use and is non-functional.
Nisem našel nič na njihovi strani, zato me zanima kaj točno bi to pomenilo? A je samo en slot uporaben al kako?
- The motherboard M.2 slot #1 is listed as reserved for future use and is non-functional.
Nisem našel nič na njihovi strani, zato me zanima kaj točno bi to pomenilo? A je samo en slot uporaben al kako?
Vuli ::
plata ima 3 M.2, čist zornji je vezan na cpu, ostala dva pa na southbridge. Verjetno je tist zgornji mišljen kot non-functional, ker ga niti ni videt na diagramu.
če uporabiš m2m_sb pol zgubiš 2 sata 3 priklopa, 4 in 5.
Funkcionirata samo ta dva, s hladilnikom na sliki. Un zgornji bo verjetno prišel v uporabo z naslednjo generacijo cpujev.
2 x M.2 connectors (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280/22110 SATA and PCIe x4/x2 SSD support) (M2M_SB/M2A_SB)
če uporabiš m2m_sb pol zgubiš 2 sata 3 priklopa, 4 in 5.
Funkcionirata samo ta dva, s hladilnikom na sliki. Un zgornji bo verjetno prišel v uporabo z naslednjo generacijo cpujev.
2 x M.2 connectors (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280/22110 SATA and PCIe x4/x2 SSD support) (M2M_SB/M2A_SB)
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vuli ()
inbox ::
Aha, možno da bo to to. No sej to sem nekje zasledil da so 3 m.2. Ampak na strani od plate sem povsod zasledil samo 2 in tudi na fotkah sem opazil samo tista spodnja 2, ki imata tudi vsak svoj "pokrovček".
WizzardOfOZ ::
Asrock Z490 extreme4 ima 4 M.2. 2 sta za diske, en je za wifi, obstaja pa še en na plati, ki je pa za prihodnost gor dan.
Na sliki sta označena M.2 porta za diske, vidna sta pa še porta M.2 za wifi in M.2 kot hyper M.2, ki pa bo na žalost delal šele s prihodnjo generacijo cpu-jev.
Na sliki sta označena M.2 porta za diske, vidna sta pa še porta M.2 za wifi in M.2 kot hyper M.2, ki pa bo na žalost delal šele s prihodnjo generacijo cpu-jev.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najboljši price/preformance gaming računalnik za 600evrov. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9157 (6184) | Blinder |
» | Pomoč pri sestavi Zverine od računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 19792 (8594) | overklocker |
» | CPU+plata+RAM+2TB NVMe za 700€Oddelek: Kaj kupiti | 1250 (876) | val46 |
» | ASRock prvi s ploščo za nov standard napajalnikov ATX12VO (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Matične plošče | 11295 (8261) | Meizu |
» | m.2 Adapter 2x SSD Samsung 950 v RAID 0Oddelek: Strojna oprema | 8621 (7814) | klinker |