» »

Pirotehnika

Pirotehnika

Temo vidijo: vsi
«
1
2 3

mirator ::

Prihajajo časi, ko v ospredje prihajajo pirotehnični efekti. Kar se mene tiče, bi pirotehniko prepovedal, saj pri njeni uporabi, razen nekakšnega izživljanja, ne vidim nobene koristi. Vidim pa veliko negativnih stvari:
- v prvi vrsti vsakoletne hude poškodbe in celo smrtni izidi,
- povzročitve požarov,
- nepotrebno onesnaževanje ozračja,
- povzročanje hrupa, ki močno moti živali,
- pobalinsko ali huligansko metanje petard med ljudi in živali,
- nenazadnje pa precejšen strošek, ki pa se mu na žalost ne morejo upreti niti revnejši sloji
Seveda pa se pri trgovcih, ustvarjajo veliki dobički.

Mike_Rotch ::

Ni boljšega kot ljudje, ki ob "kozarčku rujnega" in kupom mesa iz industrijske reje na mizi vzvišeno razpravljajo o tem, kako pirotehnika plaši živali in uničuje življenja.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: fikus_ ()

Miki N ::

Letos je metanje pirotehnike iz svojega stanovanja eno najbolj varnih praznovanj. Seveda počnite to z masko in sami pa bo vse ok!

Če pa koga zadanete na ulici... itak nima kaj početi zunaj!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

Nedasemiveč ::

mirator je izjavil:

Močno, močno dvomim, da so hude poškodbe in smrtni izidi posledica pirotehničnih sredstev, ki se legalno prodajajo po naših trgovinah.

2. Točka: To se bo še vedno dogajalo in je tako ali tako že zakonsko prepovedano. Pa saj mularija ne meče pirotehnicnih sredstev iz OBI-ja, ker nikjer v Sloveniji ne boš moral legalno kupit petard.

Glede stroškov pa, kaj te briga kako folk zapravlja svoj keš?

Ps: ne kupujem tega sranja.

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

Sicer zadnja leta opažam občutno manj pirotehnike, kot recimo v svoji mladosti,... kar ni posledica nekega zavedanja ali večje zrelosti, temveč dejstva, da je večina mladine doma za računalnikom.

Zame je pirotehnika res ena velika debilnost, še posebej, ko vidim, da se je poslužujejo starejši, na kako nizkem civilizacijskem nivoju in IQju moraš biti, da ti je to neko veselje. Da ne omenimo, ves strah živali, res po neumnem zapravljenem denarju in poškodbah, ki se vsako leto zgodijo na ta račun. Podobno mnenje imam tudi za sveče in našo folkloro, ki ji ni para na svetu, ko na pokopališčih kopičimo na tone in tone plastike in parafina, samo zato, da si sosed ne bo mislil kaj oz. da imamo eno svečo več od soseda. Na ljudi se lahko spomnimu tudi drugače, tudi pokažemo lahko to precej drugače in primerno 21. stoletju, kot z miljonu tovornjaki odpadne plastike.

Bi si želel, da bi država prepovedala uporabo pirotehnike, pri čemer se zavedem, da se bo našel kakšen redneck, ki bo očital, da ima po ustavi pravico bla bla. Pač nek mentalno in civilizacijsko zdrav človek to verjetno ne počne, ker je res neumno in škoda na marsikateri način.

mojsterleo ::

Pri nas je uporaba pirotehnike za novo leto tradicija. Kozarec rujnega in ognjemet, ter rokovanje z najboljšimi željami za novo leto to je to.
Strošek za ognjemet ni prevelik, budget je praviloma 20-30 eur, uporaba pa samo na novoletni dan.
Petarde sem nazadnje uporabljal kot osnovnošolski mulc, enkrat sem imel incident, mi je razstrelilo noht na palcu.

Zame je pirotehnika res ena velika debilnost

Super, nihče te ne sili, da se udeležiš zabave.

Da ne omenimo, ves strah živali, res po neumnem zapravljenem denarju in poškodbah, ki se vsako leto zgodijo na ta račun.

Za kaj ne bi omenjali tega? Dajmo omeniti živali, če smo že pri tem.

Glede na tvoj očitno visok IQ in predanost razumu, se boš verjetno strinjal z nami neadertalci, da je potrebno prepovedati pobijanje živali za božične in novoletne večerje.

Iz rastlinskih virov dobiš vse potrebne hranilne snovi in dovolj energije, okolje trpi manj pa še veliko ceneje je. Res mi ni jasno kako je lahko nekaterim, še posebej starejšim, to v veselje.

D3m ::

Sem dobil 4 baterije.

Letos bo večji ognjemet, kot lani.

Bomo nazdravili poslovno dobremu letu in novi redni službi, ki jo je dobila moja v teh časih.

Pokali bo. xD
|HP EliteBook|R5 6650U|

Comandante ::

Kot vsako leto, bomo v novo leto stopili z solidnim ognjemetom. Tam minimalno 30 raket, plus kaksna fontana. Pa ena skatla 15mm raket z efektom poka za signalno pistolo.

Kdor trdi, da njegov pes trpi zaradi tega, ima slabo vzgojenega psa, to pa je krivda lastnika. Nisem se videl lovskega psa, ki bi se bal pokanja. Lahko pa ga zapre v stanovanje za tisti dve uri okoli polnoci, pa je problem resen.

Tudi divje zivali ne dozivljajo taksnih travm kot bi radi nekateri prikazali. Kolikokrat se nam je zgodilo, da so nam srne hodile po streliscu 50 metrov od strelnih polozajev, kjer poka bolj glasno kot najhujse petarde. Mrtvo hladno, smo jih morali preganjati tako da smo sli do njih. Pokanje gladko ignorirajo, isto ptice.

Tudi vpliv na kakovost zraka je kratkotrajen, par ur. Ce lahko sosed 4 mesece smodi mokra drva in ves cas vozi smrdljivega dizla, potem lahko tudi jaz dve uri kurim smodnik.

Taip4n ::

Comandante je izjavil:

Kdor trdi, da njegov pes trpi zaradi tega, ima slabo vzgojenega psa, to pa je krivda lastnika.

Res? Daj povej mi kako ga naj vzgojim. Mečem petarde po stanovanju in se delam, da ni nič takšnega? Poznaš razliko med lovskimi psi in labradorcem, čivavo itd.?

Poškodbe pri pirotehniki bi se morale zdraviti samoplačniško. Če imaš za pirotehniko in pokanje, imaš tudi za zdravnika/kirurga.

LeQuack ::

Saj pirotehniko meče samo določen karakter ljudi, recimo take vidiš da so agresivni na cesti, agresivni doma, radi se derejo na druge, konfliktni v službi, itd. To je za odrasle, večino pirotehnike sicer še vedno zmečejo otroci.
Quack !

Res? Daj povej mi kako ga naj vzgojim. Mečem petarde po stanovanju in se delam, da ni nič takšnega? Poznaš razliko med lovskimi psi in labradorcem, čivavo itd.?

Prvi zadetek na googlu izgleda OK https://wagwalking.com/training/accept-...

Sicer ne bi smelo biti težav, če psa že od malega vzgajaš v aktivnega in samozavestnega. Če si ga do zdaj zanemarjal in pustil trpeti, pa bo verjetno potrebnega malo več truda.

Btw, labradorci so v osnovi lovski psi vzrejeni za prinašanje plena lovcem.

LeQuack je izjavil:

Saj pirotehniko meče samo določen karakter ljudi, recimo take vidiš da so agresivni na cesti, agresivni doma, radi se derejo na druge, konfliktni v službi, itd. To je za odrasle, večino pirotehnike sicer še vedno zmečejo otroci.

Za to drzno trditev ti gotovo ne bo problem navesti vira do raziskovalnega dela, predvidevam?

Ali pa ti morda to malo tako, na pamet?

Kvinta ::

Vsako leto ista tema ..... Za mene ni novega leta brez pirotehnike zarad mene se lahko vegani in vam podobni hipsterji na trepalnice postavite 35 let pokam z karbidom pa ni blo nobene poškodbe ,nobenega požara pa nobene živali ne moti ..... zgleda da taki ko pravijo da pok zmoti žival vejo kaj se med sabo srne in merjasci pogovarjajo :))
Onasnaževanje ozračja ja 1 gospodinjstvo v celi sezoni 1000 x več spusti v luft kot pa moj karbid za rakete pojma nimam vrjetno pa tud dosti ne.
Pobalinsko ali huligansko metanje petard med ljudi in živali to je nekdo tebi možgane opral marsikaj marsikje sem že vido tega še nikoli ne :))
A.C.A.B

Comandante je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Za to drzno trditev ti gotovo ne bo problem navesti vira do raziskovalnega dela, predvidevam?

Rabiš samo malo logične razmišljanja.

Če bi se šlo pirotehnikarjem samo za pok, bi lahko metali petarde v garaži ali v kleti, ali pa si nadeli slušalke in dali naglas ter poslušali poke. Tako pa se gre večini za teror, za ustrahovanje drugih ljudi s pokanjem. To seveda velja za tiste ki mečejo petarde, ne nujno za ognjemete in rakete.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

LeQuack je izjavil:

Comandante je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Rabiš samo malo logične razmišljanja.

Če bi se šlo pirotehnikarjem samo za pok, bi lahko metali petarde v garaži ali v kleti, ali pa si nadeli slušalke in dali naglas ter poslušali poke. Tako pa se gre večini za teror, za ustrahovanje drugih ljudi s pokanjem. To seveda ne velja za tiste ki mečejo petarde, ne nujno za ognjemete in rakete.

Govoris o enem procentu idiotov, ki se izzivljajo s pirotehniko. Vecina sploh ne mece petard, samo rakete in baterije. Nekako tako kot pri motoristih, ko procent idiotov kamikaz mece slabo luc na vse.

Kakorkoli, vsak ima pravico do mnenja.

Ja vsekakor gre za manjšino, ampak na žalost jih ne rabiš veliko da te je strah iti na sprehod na koncu.
Quack !

LightBit ::

Mike_Rotch je izjavil:

Prvi zadetek na googlu izgleda OK https://wagwalking.com/training/accept-...

Sicer ne bi smelo biti težav, če psa že od malega vzgajaš v aktivnega in samozavestnega. Če si ga do zdaj zanemarjal in pustil trpeti, pa bo verjetno potrebnega malo več truda.

Btw, labradorci so v osnovi lovski psi vzrejeni za prinašanje plena lovcem.

Lahko je govoriti. Večina psov nima niti osnovne vzgoje. Vsak pes verjetno tudi ni primeren za lovca.

Sam praktično tako delam z mojo psico, ki je bila posvojena iz zavetišča in je precej plašna. Saj je manj plašna, predvsem odkar je oglušela.

harvey ::

Par trgovcev se je odločilo, da letos ne bo prodajalo pirotehnike. Sicer pa, če je tako moteče, ne vem zakaj izjeme, prepove se naj komplet in s tem jasno. Ne poznam debat npr. v Avstriji, kakšno je stanje tam, ker petarde, ki so pri nas prepovedane, tam niso.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

harvey je izjavil:

Par trgovcev se je odločilo, da letos ne bo prodajalo pirotehnike. Sicer pa, če je tako moteče, ne vem zakaj izjeme, prepove se naj komplet in s tem jasno. Ne poznam debat npr. v Avstriji, kakšno je stanje tam, ker petarde, ki so pri nas prepovedane, tam niso.

Civilizirana druzba temelji na kompromisih. Ene motijo petarde, ene motijo nizkoleteca letala, ene psi ki serjejo po vseh zelenih povrsinah, ene kolesarji, ene glasni izpuhi vozil,... Mene osebno recimo motijo cerkveni zvonovi. Pa zato ne protestiram pred cerkvijo vsako nedeljo in zahtevam prepovedi zvonenja. Ceprav bi mi to pasalo, razumem da je to neka tradicija, in sem s tem pripravljen zivet. Vgradil sem troslojna okna skozi katera ne slisim nicesar, stvar resena.

Kar ne toleriram je, da mi ljudje, katerih moteca dejanja toleriram celo leto, potem solijo pamet, ko dve uri na leto streljam rakete v zrak. Bodite resni no, malo samorefleksije vam ne bi skodilo.

Nikakor pa ne zagovarjam metanja pirotehnike v skupine ljudi, zivali, itd. Ljudje ki to pocno so navadni huligani, ce ne bodo imeli petard bodo pac metali steklenice in kamenje. Pirotehnika ni vzrok, da so bedaki.

Civilizirana druzba temelji na kompromisih.

Družba v Sloveniji pa temelji na tem, da soseda komandiraš kaj lahko in kaj ne.

Er333 ::

Letos bomo prvič nabavili pirotehniko. baterije, rakete, fontane, ni da ni.
Imam sorodnike iz drugega konca slovenije in se nismo videli že odkar so občine zaprte.
Septembra se mi je rodil prvi otrok, 90% sorodstva ga še ni videla v živo. Prvega otroka nismo zapili, pizda jim materna...

Pokanje in živali? najbolje da še oblakom prepovemo grmenje.
Letos bomo nabavili vse kar bodo imeli v ponudbi, boli me za hrup

Furbo ::

Jaz zadnja leta opažam da sosedje skurijo po par 100€ na zadnjo noč v letu, sicer je pa mir. Kar malce čuden mi je december, brez vonja po smodniku v zraku. :)
Jaz nisem uporabil pirotehnike že vsaj četrt stoletja.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

feryz ::

Vsaka prepoved je del izgube svobode. Pa ne da me gane pokanje in ostale zadeve (čepravimam doma konkretno municijo, sem jo dobil gratis), me pa zelo gane kratenje pravic enih, na račun drugih.
Bolj očitno kot je danes, to ne more biti. Niti tastarega ne moreš iti več pozdraviti brez da se zlažeš policaju. Dobro smo si to zrihtali.

APPluk ::

Pri nas je vedno tak, da če omeniš pirotehniko vsi mislijo na petarde. Tudi ko novinarji delajo prispevke vedno prikazujejo petarde, na ulici vsi odgovarjajo kako ne marajo petard itd.
Mislim, da je največja napaka, da so prepovedali vse petarde, tako je prišlo do razcveta črnega trga, kjer se prodaja svašta in vsakemu. Po drugi strani pa so proizvajalci pogruntali, da lahko prodajajo "petarde" razreda P1, tako da legalno lahko kupiš "bombe" (vse delajo samo močnejšo robo pod P1, google: Orion Megatron, Hammer...), nemoreš pa kupit npr. Mini pirat, ki so petarde velikosti vžigalic.
Do poškodb pa tako ponavadi pride zaradi predelav in to tudi poškodovanci pozneje pred kamero povedo.

AmokRun ::

mirator je izjavil:

Prihajajo časi, ko v ospredje prihajajo pirotehnični efekti. Kar se mene tiče, bi pirotehniko prepovedal, saj pri njeni uporabi, razen nekakšnega izživljanja, ne vidim nobene koristi. Vidim pa veliko negativnih stvari:
- povzročitve požarov,
- nepotrebno onesnaževanje ozračja,
- povzročanje hrupa, ki močno moti živali,
- nenazadnje pa precejšen strošek, ki pa se mu na žalost ne morejo upreti niti revnejši sloji
Seveda pa se pri trgovcih, ustvarjajo veliki dobički.

Mimogrede lahko prepovemo še domače živali, ker so pri vseh točkah (razen požari) precej bolj problamatične od pirotehnike.

zmaugy ::

Kvinta je izjavil:

Pobalinsko ali huligansko metanje petard med ljudi in živali to je nekdo tebi možgane opral marsikaj marsikje sem že vido tega še nikoli ne :))

Metanje petard med ljudi sem nazadnje doživel na novoletni zabavi na prostem v Lj, več kot 10 let nazaj. Od takrat ne hodim več na te reči v Ljubljani. V množici ljudi se vedno najde nekaj primitivnih bebčkov, niti najmanjše volje nimam, da bi to prenašal.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

jest10 ::

Tako kot vsako leto, bova tudi letos s sinom spustila nekaj raket in kakšno ognjemetno baterijo.
Sredi polja 500 m stran od hiš.

Si vaju že kar predstavljam.....

|HP EliteBook|R5 6650U|

Master_Yoda ::

Ja zdaj je cas da si tudi kolesarji nabavijo municijo:

Dovie'andi se tovya sagain.

zmaugy ::

Staged.

Tole je pravi ognjemet:

Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

mirator ::

Kurzweil je izjavil:

...je pirotehnika res ena velika debilnost, še posebej, ko vidim, da se je poslužujejo starejši, na kako nizkem civilizacijskem nivoju in IQju moraš biti, da ti je to neko veselje...

Ja, najbrž bo tako, nekako v smislu pregovora "vsako tele, ima svoje veselje".

Brias ::

Pozdravljeni,

se je nacionalki zmesalo, so res prepovedali prodajo in uporabo pirotehnike, copy paste iz clanka:

( Prav tako velja prepoved prodaje in uporabe pirotehnike in izvajanja ognjemetov. Po 21. uri gibanje zunaj ni dovoljeno. Prepoved gibanja v nočnem času velja tudi za 24. december od 21. ure do 6. ure zjutraj. )

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...

P.S. danes je se dovoljeno kupovati, tudi vceraj, teden nazaj, pol leta nazaj... bo drzava vzela to kar je narod ze kupil in vrnila denar ???

Če sem dobro razumel samo na javnih površinah ne.

Doma lahko. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ker jaz tudi čakam novo leto, da spustim baterije.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Brias ::

(Najdi v sliki ->) Seveda tudi na silvestrovo velja prodaja in uporaba pirotehnike...

Odlok:

Odlok:

Pirotehniko nabavil online, jo pa tudi v supermarketih prodajajo normalno.

Kolikor sem razumel bo za silvestrovo policijska ura, in zato opolnoci ne bo dovoljeno spuscat raket. Saljivci :))

Ob 2100 po vecerji zacnem s prvimi raketami, koncam proti 0030. Bi zacel ze prej, pa bom iz principa pocakal na policijsko uro.

Jaz (zaradi malih) bom spustil ob 21:00 pol jih pa dam spat.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

dreta ::

D3m je izjavil:

Jaz (zaradi malih) bom spustil ob 21:00 pol jih pa dam spat.

Zgodnja indoktrinacija. Kdaj jih pa kadit ucis? Po kosilu?

Ne kadim.

Jih pa učim, kako onesposobiti kretena, ko ti preveč teži.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Beda od starsa!

Verjemi, da ti bo nerodno, ko te bodo gledali zviška.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Nazaj na topic.

Kakšno pirotehniko ste kupili?

Sam sem naročil v Lecana d.o.o njihov set baterij.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Bil sem vzgojen tako da ne kupujem pirotehnike.

Na ljudi, ki jo kupujejo gledam kot na brezdomce.

Skusam jim pomagat.

Hočeš reči, da si bil indoktriniran v kretena.
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Nazaj na topic.

__Devil__ ::

Zelo verjetno, da spet letos nebom kupil nobenega pirotehničnega izdelka. Smo pa se napokali okrog leta 2005-2010 z vsemi možnimi petardami. Ponavadi sem večino denarja, ki sem ga takrat imel zapravil za petarde, največkrat kupljene v Avstriji tik čez mejo, tudi enkrat so naj dobili policaji, ko so že bile prepovedane in nam par škatel vzeli ter sem dobil kazen (150+EUR), na srečo mi je uspelo nekaj TNT-ja skriti pod sedež med ustavljanjem a je vseeno bilo preveč zaloge, da bi vse poskril. Navadno smo kupovali vsak po vsaj 10 škatel piratk, to je 1000 petard + vsaj 5x navadne rdeče megice, 3schlag petarde in tudi 5schlag so bile zanimive, petarde, ki počijo 5x, delali smo "zvezde" iz petard in tudi po celo škatlo (100+) dali na kup, tako, da si z eno piratko prižgal vseh 100, to je pokalo in se kadilo kot, da je vojna, frajeri smo bli, ko si prižgal petardo in jo držal v roki in jo vrgel v zrak malo preden je eksplodirala ter s tem potenciral pok v zraku, pravi smehi so bili. Nastavljanje petard v vse možne luknje. Tudi vizualno efektivne pokalice in macole so bile popularne, raket je tudi bilo kar nekaj. Tradicija je bila, da sva z kolegom od 15. decembra dalje pokala skoraj vsak dan, sploh pa zadnji dan in na novo leto smo pokali v eno non stop, da so nas že uhe bolele. Zgleda sem se takrat na pokal zavedno :)). Danes še samo spremljamo sosedove ognjemete iz toplega doma, ker je brezplačno, varno in lepo. Po eni strani pa je pametno, da so petarde prepovedane, čeprav se jih še danes da dobit, a vendar jih vse manj prodaja na sejmih ipd. So pa bile piratke po 100 tolarjev, včasih si jih dobil tudi za 40-50 tolarjev, če si malo barantal. Baterije so drage, 20EUR za 20 sekund je kar velik strošek. Je pa fajn, da je malo drugače za novo leto :D

Zgodovina sprememb…

Hence they nickname Devil. ;)
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Nazaj na topic.

Od Hamexa (online shop pirotehnika.nekaj). 30 raket, od malih do velikih, neke fontane, neki helikopterji, ter 30 raznih raket za signalno pistolo.

Ponavadi sem v Avstriji nabavljal, ker imajo malo boljso izbiro (vec je dovoljeno).

__Devil__ je izjavil:

Zelo verjetno, da spet letos nebom kupil nobenega pirotehničnega izdelka. Smo pa se napokali okrog leta 2005-2010 z vsemi možnimi petardami. Ponavadi sem večino denarja, ki sem ga takrat imel zapravil za petarde, največkrat kupljene v Avstriji tik čez mejo, tudi enkrat so naj dobili policaji, ko so že bile prepovedane in nam par škatel vzeli ter sem dobil kazen (150+EUR), na srečo mi je uspelo nekaj TNT-ja skriti pod sedež med ustavljanjem a je vseeno bilo preveč zaloge, da bi vse poskril. Navadno smo kupovali vsak po vsaj 10 škatel piratk, to je 1000 petard + vsaj 5x navadne rdeče megice, 3schlag petarde in tudi 5schlag so bile zanimive, petarde, ki počijo 5x, delali smo "zvezde" iz petard in tudi po celo škatlo (100+) dali na kup, tako, da si z eno piratko prižgal vseh 100, to je pokalo in se kadilo kot, da je vojna, frajeri smo bli, ko si prižgal petardo in jo držal v roki in jo vrgel v zrak malo preden je eksplodirala ter s tem potenciral pok v zraku, pravi smehi so bili. Nastavljanje petard v vse možne luknje. Tudi vizualno efektivne pokalice in macole so bile popularne, raket je tudi bilo kar nekaj. Tradicija je bila, da sva z kolegom od 15. decembra dalje pokala skoraj vsak dan, sploh pa zadnji dan in na novo leto smo pokali v eno non stop, da so nas že uhe bolele. Zgleda sem se takrat na pokal zavedno :)). Danes še samo spremljamo sosedove ognjemete iz toplega doma, ker je brezplačno, varno in lepo. Po eni strani pa je pametno, da so petarde prepovedane, čeprav se jih še danes da dobit, a vendar jih vse manj prodaja na sejmih ipd. So pa bile piratke po 100 tolarjev, včasih si jih dobil tudi za 40-50 tolarjev, če si malo barantal. Baterije so drage, 20EUR za 20 sekund je kar velik strošek. Je pa fajn, da je malo drugače za novo leto :D

Mi smo vcasih bili podobni, smo pa metali vedno odgovorno (sredi Haloz med bregi, kjer nismo motili nikogar). Petarde smo kupovali na kile, ne na kose - enkrat smo jih imeli dve nabito polni potovalki. Vzigali smo jih po 1000 naenkrat, sicer ni bilo sans da jih v 6 urah pospravimo. Nikoli nobene skode ali poskodbe ker nismo bili bedaki, samo obilo zabave. To so bili casi :))

Zgodovina sprememb…

APPluk ::

V uradnem listu je napisano, ja prodaje pirotehnike z jutrišnjim dnem prepovedana.
Očitno bomo spet zgubili nekaj firem, ki se celo leto živijo od novega leta, pa še nobenih porok in prireditev ni bilo letos:(
Sem pa ujel vlak in včeraj nekaj malega za 50 € kupil.
Je pa pirotehnika zadnja leta zelo draga, že napram starim katalogom ki so na spletu iz 2014/2015, če bi primerjali z 2010 pa je tak verjetno 2x dražja. Se spomnim ko sma z očetom dala skup 40 € pa je bilo kr nekaj večjih baterij, ne pa teh špilik kar sem zdaj kupil.
«
1
2 3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kam silvestrovat - brez pokanja?

Oddelek: Loža
477341 (4992) scipascapa
»

Pirotehnika (strani: 1 2 )

9928608 (23850) jest10
»

Nov zakon o uporabi pirotehničnih sredstev (strani: 1 2 3 4 )

19914762 (10623) Pyr0Beast

Več podobnih tem