Forum » Pomoč in nasveti » Poškodba FTP kabla - ali se ga da "doštukati"
Poškodba FTP kabla - ali se ga da "doštukati"
mymoon ::
Poškodoval sem FTP kabel, pa me zanima a se da tisti konec kjer je poškodovan, popraviti s kakšnimi konektorčki?
Npr. Odrežen poškodovan konec FTP-ja in celi del zvežem s kakšnimi konektorčki (mogoče celo z lotanjem)
Kakšne so posledice v povezavi, če ga zlotam ali povežem s konetkorčki; so že prevelike izgube podatkov in počasnost povezave?
thx,
LP
Npr. Odrežen poškodovan konec FTP-ja in celi del zvežem s kakšnimi konektorčki (mogoče celo z lotanjem)
Kakšne so posledice v povezavi, če ga zlotam ali povežem s konetkorčki; so že prevelike izgube podatkov in počasnost povezave?
thx,
LP
pirat ::
Ni problema. Poglej si npr. logiko patch panela; zaradi urejenosti so kabli dvakrat štukani, pa ni težav pri prenosu; pazi le, da boš konektorje namestil tako kot je treba (lotanje, pri tako majhnih žičkah odsvetujem),
lp, pirat
lp, pirat
Vanich ::
Hja, na šihtu sem štukal UTP kable z enmu zato narejenem 8 žilnem konektor (ženski - ženski), in vse dela normalno. Res pa je, da nisem šu mert izgube paketov, ker me to za službene računalnike en drek briga.
Konektorčki so taki črni, dajo se pa kupiti v LE-Tehnika Kranj.
Konektorčki so taki črni, dajo se pa kupiti v LE-Tehnika Kranj.
BigWhale ::
Finta _twisted_ kabla je v tem, da je twisted, ce ga je precec, ki ni twisted potem ratajo problemi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izbira kabla za telefon na razdalji 70 metrovOddelek: Omrežja in internet | 880 (700) | ...:TOMI:... |
» | EMP zaščita omrežjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1574 (1159) | Anteus |
» | Router+mreža+ADSLOddelek: Omrežja in internet | 3231 (2965) | |_CoBrA_| |
» | Alu folija proti motnjam mrežnega kablaOddelek: Pomoč in nasveti | 2597 (2324) | Azrael |
» | max dolžina UTP/FTP kabla - ne teorija, ampak praksaOddelek: Omrežja in internet | 3607 (3406) | tha_man |