Forum » Strojna oprema » Težava z računalnikom
Težava z računalnikom
bojci0403 ::
Dober dan vsem.
Rabil bi nekaj nasvetov od Vas majstorov, ki se malo bolj razumete v računalnike.
Ker dejansko ne vem, kaj mi crkuje oz. sploh kaj je narobe z mojim računalnikom.
Da opišem simptome:
Zadnji teden mi zašteka računalnik, ko npr. kaj downloadam (opazil sem to predvsem,
ko sem eno igro ali film povlekel s partisa). Začnem download, mi recimo cca 1 minuto
downloada s polno paro (10 Mb/s), potem pa naenkrat pade download na nula, in se noče dvigniti nad 500 kb/s.
In kose to zgodi mi istočasno začnejo programi štekati na računalniku. kot samo primer navedem,
ko se v ozadju downloada oz. poskuša downloadati (ker se downloada s polžjo hitrostjo) mi na računalniku
ena navaden klik - npr. odpri eno datoteko v disku, ali pa celo da se mi smo google chrome odpre traja skoraj minuto
(vse šteka - po domače). in vse šteka, dokler ne resetiram računalnik - ampak ko poizkusim spet isto foro z downnloadanjem,
se situacija ponovi. ampak samo če downloadam večje file.
Ker. npr - trenutno delam od doma, in sem čez cel dan povezan s serverjem v službi - in NE šteka računalnik.
ista fora če downloadam samo recimo ene 10 mb velike file.
Dejansko ne vem kaj je narobe oz. kaj crkuje na mojem računalniku.
SSD disk je nov (2 meseca star), a so mogoče RAM-i, ali mrežna (a v tem primeru moram novo matično nabaviti)?
A se komu svita kaj bi lahko bilo. Za kakršne koli nasvete bi bil hvaležen.
lp
Rabil bi nekaj nasvetov od Vas majstorov, ki se malo bolj razumete v računalnike.
Ker dejansko ne vem, kaj mi crkuje oz. sploh kaj je narobe z mojim računalnikom.
Da opišem simptome:
Zadnji teden mi zašteka računalnik, ko npr. kaj downloadam (opazil sem to predvsem,
ko sem eno igro ali film povlekel s partisa). Začnem download, mi recimo cca 1 minuto
downloada s polno paro (10 Mb/s), potem pa naenkrat pade download na nula, in se noče dvigniti nad 500 kb/s.
In kose to zgodi mi istočasno začnejo programi štekati na računalniku. kot samo primer navedem,
ko se v ozadju downloada oz. poskuša downloadati (ker se downloada s polžjo hitrostjo) mi na računalniku
ena navaden klik - npr. odpri eno datoteko v disku, ali pa celo da se mi smo google chrome odpre traja skoraj minuto
(vse šteka - po domače). in vse šteka, dokler ne resetiram računalnik - ampak ko poizkusim spet isto foro z downnloadanjem,
se situacija ponovi. ampak samo če downloadam večje file.
Ker. npr - trenutno delam od doma, in sem čez cel dan povezan s serverjem v službi - in NE šteka računalnik.
ista fora če downloadam samo recimo ene 10 mb velike file.
Dejansko ne vem kaj je narobe oz. kaj crkuje na mojem računalniku.
SSD disk je nov (2 meseca star), a so mogoče RAM-i, ali mrežna (a v tem primeru moram novo matično nabaviti)?
A se komu svita kaj bi lahko bilo. Za kakršne koli nasvete bi bil hvaležen.
lp
- spremenilo: bojci0403 ()
Anney ::
Disk ti zabije, kakšna je povezava?
Nastavitve v utorrentu, ter napredno in disc cache (druga postavka), dvigni na 1512 recimo. Pri večjih fajlih (50GB+ in večjih datotekah v enem kosu) lahko težave še ostane.
Nastavitve v utorrentu, ter napredno in disc cache (druga postavka), dvigni na 1512 recimo. Pri večjih fajlih (50GB+ in večjih datotekah v enem kosu) lahko težave še ostane.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
V teh nastavitvah nisem čisto nič spreminjal.
In vse do nekaj dni nazaj je delovalo vse brez problema.
gledam nastavitve, pod napredno imam drugo postavko PREDPOMNILNIK DISKA.
a si tu mislil naj spremenim kaj?
aja, povezava je T2 optika - imam jo že cca 5 let (sigurno ni to problem).
zdi sem mi da imam 100 downloada, za upload pa nisem siguren.
In vse do nekaj dni nazaj je delovalo vse brez problema.
gledam nastavitve, pod napredno imam drugo postavko PREDPOMNILNIK DISKA.
a si tu mislil naj spremenim kaj?
aja, povezava je T2 optika - imam jo že cca 5 let (sigurno ni to problem).
zdi sem mi da imam 100 downloada, za upload pa nisem siguren.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bojci0403 ()
Xserces ::
Probaj revertat sata/ahci driverje na default microsoftove iz leta 2006. Imel že velikokrat probleme zaradi tega.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
DePalmo ::
Sem imel zelo podobne simptome na prenosniku. Imaš računalnik povezan na internet preko wifija ali kabla? Jaz sem imel preko wifija in ko sem prekinil povezavo, se je računalnik "prebudil" in delal dalje. Do naslednjič. Nisem pa nikoli probal s kablom, ker sem imel modem dva nadstropja nižje.
Krivca nisem našel, sumil sem na gonilnike za wifi kartico in gonilnike za disk, a mi nikoli ni uspelo rešiti te težave. Delna rešitev je bila USB wifi kartica, ampak ker sem prenosnika tudi premikal, to ni bila rešitev. Se je pa vse dogajalo samo na Windows 10, Windows 7 ni imel teh težav.
Krivca nisem našel, sumil sem na gonilnike za wifi kartico in gonilnike za disk, a mi nikoli ni uspelo rešiti te težave. Delna rešitev je bila USB wifi kartica, ampak ker sem prenosnika tudi premikal, to ni bila rešitev. Se je pa vse dogajalo samo na Windows 10, Windows 7 ni imel teh težav.
B34ST ::
Jaz bi za začetek izključil AV in firewall. Vem ko sem dal gor Zone Alarm da mi je vse štekalo. Pa pred kratkim sem imel velike probleme z BSOD-ji pri Avastu.
Je pa SSD zakon za torrente, zdaj takoj začne vleči na polno s 25+ MB/s. Še enega 8TB kupim in se za vedno losam HDD-jev, vsaj v kompu, za arhiv bodo verjetno še vsaj 10 let, če gledam da sem imel 2009 60GB SSD, 2020 pa 8+2TB.
Je pa SSD zakon za torrente, zdaj takoj začne vleči na polno s 25+ MB/s. Še enega 8TB kupim in se za vedno losam HDD-jev, vsaj v kompu, za arhiv bodo verjetno še vsaj 10 let, če gledam da sem imel 2009 60GB SSD, 2020 pa 8+2TB.
i5-10600K | NH-D14 | MSI MAG Z490 TOMAHAWK | F4-3200C14D-16GVR @4000C14
ASUS DUAL RTX 3070 | ADATA XPG SX8200 Pro 2TB | 870 QVO 8TB | 2x WD Blue 4TB
Corsair 600T | Corsair AX760 | G413 | G403 | HP Pavilion Gaming 32
ASUS DUAL RTX 3070 | ADATA XPG SX8200 Pro 2TB | 870 QVO 8TB | 2x WD Blue 4TB
Corsair 600T | Corsair AX760 | G413 | G403 | HP Pavilion Gaming 32
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: B34ST ()
samo za info - problem se je rešil ko sem na novo inštaliral qtorrent.
(pojma nimam zakaj ker je enaka verzija qtorrenta kot prej)
lp
(pojma nimam zakaj ker je enaka verzija qtorrenta kot prej)
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Utorrent prepočasen download (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9190 (8111) | MrStein |
» | Težave z bittorrentom (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7340 (6254) | acidos |
» | IP TV + net na istem kablu - kockanje televizije?Oddelek: Omrežja in internet | 11012 (10079) | car100 |
» | povezava 100/10Oddelek: Omrežja in internet | 2965 (2273) | Pesimist |
» | nadgradnja za 400€Oddelek: Kaj kupiti | 6238 (5495) | Shegevara |