» »

Samsung A41 - pomoc glede notifikacij

Samsung A41 - pomoc glede notifikacij

Ahim ::

Pozdravljeni,

Zaprosam za pomoc pri nastavitvi notificationov: telefon Samsung A41 za razliko od mojega prejsnjega telefona nima LEDice za notificatione, ki je utripala v razlicnih barvah. V Settings je cel kup opcij za "Always on Display", "Edge lighting", "Notifications" itd. in iz te mnozice nastavitev z nekimi marketing bullshit™ imeni namesto smiselnim opisom se dobesedno ne znajdem, razumem pa da vsaj v teoriji zaradi AMOLED ekrana lahko ekran deluje kot indikator namesto tiste LEDice in je zato proizvajalci vec ne vgrajujejo ...

Rad bi nadomestek za utripajoco LEDico, se pravi da ko pride recimo sporocilo (SMS, WhatsApp, ...), del zaslona utripa v doloceni barvi, in to utripa vse dokler notificationa ne preberem/zaprem/odstranim.

Prisel sem do tega, da ob prejemu sporocila telefon enkrat zavibrira in za kako sekundo ali dve utripa (Edge Lighting), a potem to ugasne in se na ekranu ne vidi nic vec. S tistim "Always On Display" si ne znam pomagati, ker sploh ne prikaze notificationa (denimo baloncka s sporocilom, kar bi bilo super), ampak samo neko bedno zbledelo miniaturno ikonico, ki mi ne pomeni nic, niti ni dobro vidna.

Ali obstaja kaksna nastavitev, kjer bi nekaj na zaslonu utripnilo recimo vsakih 5 ali 10 sekund za del sekunde, kot je to pocela LEDica na starem telefonu?

Hvala vsem za pomoc!

Dimnik ::

Tovarniško ni takih nastavitev, je to vse, kar si naštel....

Imaš pa aplikacije, pri katerih lahko nastaviš, da se pojavlja barvni krog okrog sprednje kamere.....poglej malo na youtubu

sinalko ::

Ahim je izjavil:

Pozdravljeni,

Zaprosam za pomoc pri nastavitvi notificationov: telefon Samsung A41 za razliko od mojega prejsnjega telefona nima LEDice za notificatione, ki je utripala v razlicnih barvah. V Settings je cel kup opcij za "Always on Display", "Edge lighting", "Notifications" itd. in iz te mnozice nastavitev z nekimi marketing bullshit™ imeni namesto smiselnim opisom se dobesedno ne znajdem, razumem pa da vsaj v teoriji zaradi AMOLED ekrana lahko ekran deluje kot indikator namesto tiste LEDice in je zato proizvajalci vec ne vgrajujejo ...

Rad bi nadomestek za utripajoco LEDico, se pravi da ko pride recimo sporocilo (SMS, WhatsApp, ...), del zaslona utripa v doloceni barvi, in to utripa vse dokler notificationa ne preberem/zaprem/odstranim.

Prisel sem do tega, da ob prejemu sporocila telefon enkrat zavibrira in za kako sekundo ali dve utripa (Edge Lighting), a potem to ugasne in se na ekranu ne vidi nic vec. S tistim "Always On Display" si ne znam pomagati, ker sploh ne prikaze notificationa (denimo baloncka s sporocilom, kar bi bilo super), ampak samo neko bedno zbledelo miniaturno ikonico, ki mi ne pomeni nic, niti ni dobro vidna.

Ali obstaja kaksna nastavitev, kjer bi nekaj na zaslonu utripnilo recimo vsakih 5 ali 10 sekund za del sekunde, kot je to pocela LEDica na starem telefonu?

Hvala vsem za pomoc!

Si lahko misliš, ta oh in ah Always On Display, brez katerega eni enostavno ne morejo več, nima tako enostavne možnosti, kot je vklop na prihod obvestila in izklop ob prebranem obvestilu.

Ahim ::

Uh, hvala za odgovore! Res sem upal, da obstaja kaksna boljsa resitev - probal sem namrec nekaj predlogov aplikacij, ki naj bi to omogocale (Holey Light, LED Me Know, ...), a brez uspeha, ker tega telefona ocitno ne podpirajo, povsod so omenjeni predvsem flagship modeli.

Zelo motece je, da notification )"Edge light") kar izgine po sekundi ali dveh in se nikoli vec ne pojavi, se slabse pa to, da se ocitno tudi s pritiskom na notification (ce ga slucajno ujamem pravocasno) ne da odprti aplikacije, ki je notification zgenerirala, ampak moram odkleniti ekran, klikniti apliakcijo in sele potem pridem do sporocila.

Telefon je sicer tehnicno v redu za 80% uporabe, ampak ima nekaj absurdnih omejitev in nesmislov pri izvedbi, denimo vgrajena tipkovnica sploh nima moznosti vibriranja ob pritisku (druge tipkovnice kot npr. Swiftkey, Gboard itd. to imajo, a so razporedi bolj nacickani), ne obstaja kak enostaven pregled porabe energije (ce priklikas skozi nastavitve in Device Care, prides samo do okna, kjer lahko gledas porabo za en specificen dan), potem tale fiasko z odsotnostjo notification LED oziroma nezmoznostjo da ekran prikazuje notifikacije ... Precej bedarij kot so narobe postavljeni gumbi v navigacijski vrstici se sicer da popraviti, vsega pa ocitno ne ;(

Skylord ::

Preizkusi aodNotify
https://play.google.com/store/apps/deta...
Sicer piše, da podpira serijo A51, ne vem mogoče deluje tudi na A41.
Omogoča to, kar bi rad.

Dimnik ::

V nastavitvah greš pod zvoki in vibriranje, potem pa nadzor sistemskega zvoka/vibriranja in tam izbereš tipkovnica samsung

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iščem normalen "majhen" telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
425727 (3936) buttcrack
»

Ima kdo LG v30? Težava z displey-om

Oddelek: Mobilne tehnologije
182895 (2316) Stikalo
»