» »

Oddaljeno namizje (Remote Desktop)

Oddaljeno namizje (Remote Desktop)

Endorino ::

je že kdo poskušal na windows 10 to zadevo? meni se nikakor ne uspe povezat na kateri kol drugi računalnik.
Če kdo uporablja oz je v tem bolj domač bi prosil za pomoč.
ko vpišem ime od tistega računalnika kamor se želim povezat mi pol še izpiše up ime in geslo. up ime smatram da je ime računalnika. geslo pa nikjer ni bilo nikoli določeno. in brez gesla ne gre dalje.

firefal je oboje dovoljeno. oba dva računalnika imata win 10 pro. poskuso sem tudi namesto ime računalnika da sem vstavil ip. pa tudi ne gre. zato se obračam na forum.

Ales ::

Kaj maš to več računalnikov na lokalnem omrežju, ali..?

Uporabniško ime je ime uporabnika, geslo pa njegovo geslo. Enaki podatki, kot če bi se v živo logiral v Windows na tistem računalniku.

PrimoZ_ ::

Rdp brez gesla ne deluje.

saj to mi je fora. da noben računalnik nima nastavljenega gesla.
Poskuso sem na enakem omrežju ne dela. Poskuso sem z službenim in ne dela. Poskuso sem od prijatelja v drugem mestu pa ne dela. Skratka nikakor mi ne uspe. Mogoče ravno zaradi gesla... pol so pa še neke poverilnice, in neki porti. zato sprašujem. ker na y..tubu so primeri kjer naredim popolnoma enako. Pa se meni ne poveže. Tam pa sprve. in vse izgleda tak enostavno. Mogoče pa je res samo kaka majhna fora
EUR27.90 stane team viewer. na mesec. zato mi je čudno da bi to z windowsem samo tak na lepem delalo? skratka enaka zadeva...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Endorino ()

mahoni ::

Ne ni enaka zadeva. Pusti stvari, da ti uredijo strokovnjaki.

Han ::

Določi gesla za uporabniške račune in vklopi oddaljeno namizje, pa bo šlo. Če to niso skrbniški računi, moraš za dostop do RD dodati uporabnika še pod Upravljanje računalnika (desni klik na Ta računalnik) - Local Users and Groups - Remote Desktop Users.

kixs ::

Han je izjavil:

Določi gesla za uporabniške račune in vklopi oddaljeno namizje, pa bo šlo. Če to niso skrbniški računi, moraš za dostop do RD dodati uporabnika še pod Upravljanje računalnika (desni klik na Ta računalnik) - Local Users and Groups - Remote Desktop Users.

To je prevec tezko... Pa poverilnice hoce??? :joj: Na YT pa dela sprve :lol:

kixs je izjavil:

Han je izjavil:

Pa poskusu je s prijateljem iz drugega mesta...

To je to. Clovek ne razume niti najmanjse osnove delovanja racunalnikov in potem gre to sprasevati. Nic bom moral malo it na Shodan preveriti kasneje...

Han ::

Za take zadeve je najbolj enostaven AnyDesk.

lepo se je delat norca. vi ste pa določeni vsi pravi znanstveniki. hvala za nič pomoči. upam da boste tudi vi kdaj nekaj potrebovali pa vam nebo noben hotu pomagat.

Invictus ::

Saj so ti. Sam si prebutast da bi razumel, kaj so ti napisali..
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

googleg1 ::

Endorino je izjavil:

lepo se je delat norca. vi ste pa določeni vsi pravi znanstveniki. hvala za nič pomoči. upam da boste tudi vi kdaj nekaj potrebovali pa vam nebo noben hotu pomagat.
Kot ze napisano. Remote Desktop brez nastavljenega gesla uporabniku ne deluje.

starfotr ::

In remote desktop mora imeti odprte porte, kar pa ni priporočljivo in zaželeno. Mnogo bolje je vzpostavit VPN do lokacije in nato dostopat preko RDP.

Za občasno odpravo težav preko interneta je bolje uporabit kak drug program, kot je že omenjeno.

sajmon ::

Če se želiš povezat na računalnike, na katerih je nameščen Windows 10 Home, tudi ne bo šlo.

Invictus je izjavil:

Saj so ti. Sam si prebutast da bi razumel, kaj so ti napisali..

:D

starfotr je izjavil:

In remote desktop mora imeti odprte porte, kar pa ni priporočljivo in zaželeno. Mnogo bolje je vzpostavit VPN do lokacije in nato dostopat preko RDP.

Za občasno odpravo težav preko interneta je bolje uporabit kak drug program, kot je že omenjeno.

Pa saj tip niti ni definiral tega. Napisal je sicer, da je na firefalu vse odprto.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mahoni ()

mahoni je izjavil:

kixs je izjavil:

Han je izjavil:

To je to. Clovek ne razume niti najmanjse osnove delovanja racunalnikov in potem gre to sprasevati. Nic bom moral malo it na Shodan preveriti kasneje...

ker me je vprašo če gre za lokalno omrežje. zato sem reko da tako lokalno kot drugo ne dela. ampak si zgleda ti čuden da nisi razumeu.
lepo da sem prebutast in neznam vsega. sam da ste vi določeni vsevedi. saj tudi za vas raste šiba. nč bat. Karma is a beach. če ne pomagaš ne bodi pameten.

moderator prosim izbriši temo. nima smisla. Lp

Zgodovina sprememb…

PrimoZ_ ::

Živjo, moj odgovor (drugi v tej temi) ti je povedal kaj imaš težavo.
Na mrežnem nivoju ti očitno dela, saj ti pokaže prijavno okno za vnos uporabniškega imena in gesla, žal pa tu dalje brez gesla ne bo šlo. To pomeni, da rabiš na računalniku na katerega se povezuješ nastaviti geslo za uporabnika s katerim se sicer prijavljaš na sistem.

Poverilnice = credentials = uporabniško ime + geslo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PrimoZ_ ()

Han je izjavil:

tako kot si napiso. samo gesla je bilo potrebno določit v računalnikih sedaj pa dela. hvala ti.
tnx PrimoZ_

Zgodovina sprememb…

Endorino je izjavil:

mahoni je izjavil:

kixs je izjavil:

Han je izjavil:

ker me je vprašo če gre za lokalno omrežje. zato sem reko da tako lokalno kot drugo ne dela. ampak si zgleda ti čuden da nisi razumeu.
lepo da sem prebutast in neznam vsega. sam da ste vi določeni vsevedi. saj tudi za vas raste šiba. nč bat. Karma is a beach. če ne pomagaš ne bodi pameten.

moderator prosim izbriši temo. nima smisla. Lp

Ctrl+F na besedo "lokalno" najde samo, da je bila 2x v tej temi uporabljeno. Tole zgoraj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows ne more odstraniti gesla

Oddelek: Pomoč in nasveti
242771 (2259) amigo_no1
»

Oddaljen nadzor!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
342988 (2311) r0ky007
»