» »

Mobilni telefoni v ponudbi operaterjev

Mobilni telefoni v ponudbi operaterjev

mrgapo ::

Mene pa samo zanima ali ima še kdo občutek, da nas s temile akcijami mobilnih telefonov pri operaterjih malce nategujejo? Gledam telefone, pa skoraj povsod dobiš na amazonu telefon ceneje kot pri našem operaterju z vezavo za 2 leti skupaj. Ali je na amazonu slučajno slaba roba? Gledam Samsung s20.

Djole ::

Dobro jutro, nategujejo ze od samega zacetka, ne samo s cenami aparatov ampak tudi s cenami narocnin...vsake toliko se pojavi kak telefon cenovno ugoden ampak ko pristejes narocnino x leto ali 2, vidis da je ceneje npr kak bob+ tel iz tujine oziroma preko prodajkotov, bolh, letgo, itd

MasterKiD ::

To že od vedno, če imaš cenejšo naročnino potem boš telefon preplačal in je boljše, da ga vzameš drugje.

Če pa maš dražjo naročino, recimo za 20€ pa te itak nategujejo vsak mesec :))

Nič novega.

DePalmo ::

Iz začetka so bili telfoni poceni, kjer si ga dobil ob dvoletni vezavi za en euro. Sedaj že nekaj časa ni več temu tako in vglavnem dobiš le vezavo za dve leti in telefon po bolj ali manj redni ceni. Ampak ker narod pada na besedo "akcija", je pač danes tako kot je.

Sam občasno pogledam če se kaj pametnega najde in sem dve leti nazaj vzel P20 Pro za 475 EUR, kar je takrat bilo ugodno. Je pa ta ugodnost bolj izjema kot pravilo.

antrim ::

Imaš konkreten primer?

Malo mi je dolgčas in sem pogledal za Samsung S20FE (4G).

Amazon UK - Black Friday deal (-17%) - 499funtov (okrog 560€) + poštnina.
Amazon DE - 609€ + poštnina
Telekom - vezava 24 mesecev za obstoječe naročnike fiksnih paketov - 535€.

Na Amazonu ga skeširaš, Telekom ti ga da na obroke (= posojilo). Narod IMO bolj kot na besedo akcija pada na posojilo.

bambam20 ::

antrim je izjavil:

Imaš konkreten primer?

Pri telekomu ga dobiš za 367€ na vezavo za 24 mesecev. Lahko se gremo to podrkavanje, ker ima telekom en kup različnih naročniških paketov.

antrim ::

Zato sem pa napisal katero vezavo sem gledal. Point ni v tem kako nizko ga lahko dobiš na TS. Point je v tem, da je v vsakem primeru cenejši, kot na Amazonu. Beri prvi post.

mrgapo je izjavil:

Gledam telefone, pa skoraj povsod dobiš na amazonu telefon ceneje kot pri našem operaterju z vezavo za 2 leti skupaj. Ali je na amazonu slučajno slaba roba? Gledam Samsung s20.

Kar pokaži "skoraj vsepovsod na amazonu" normalno verzijo S20 in ne oskubljeno verzijo S20 FE.

SaXsIm ::

Načeloma so se subvencije aparatov precej zmanjšale. Pa še se bojo. Glavna prednost nakupa pri operaterjih je zgolj še enostavnost nakupa in možnost obročnega odplačila.
SaXsIm

SaXsIm je izjavil:

Načeloma so se subvencije aparatov precej zmanjšale. Pa še se bojo. Glavna prednost nakupa pri operaterjih je zgolj še enostavnost nakupa in možnost obročnega odplačila.

Prednost je konkretno nižja cena.

Kar poglej primer najnovejši iphone 12 pro 128 Gb. Na vezavo ga dobiš 245€ ceneje, kar pa ni drobiž.

A1 na 24 mesečno vezavo 984€.

Pri trgovcih v prosti prodaji

istyle 1229€

mimovrste 1229€

epl 1229€

telekom 1180€

Redna cena tega modela je 1229€.

bambam20 je izjavil:

SaXsIm je izjavil:

Prednost je konkretno nižja cena.

Kar poglej primer najnovejši iphone 12 pro 128 Gb. Na vezavo ga dobiš 245€ ceneje, kar pa ni drobiž.

A1 na 24 mesečno vezavo 984€.

Pri trgovcih v prosti prodaji

istyle 1229€

mimovrste 1229€

epl 1229€

telekom 1180€

Redna cena tega modela je 1229€.

Na a1 je v paketu, ki vsebuje 20€ na mesec narocnino. Vsake toliko imajo kak tel, ki se splaca...za nekoga, ki pa ima bob, hot, itd za 10€ na mesec brez vezave pa dobis iphone 12 pro 128gb na nemskem amazonu za cca 1150€ oz tud v slo prek bolh, prodajka, itd, in si v dveh letih vseeno 100€ ceneje prisel skoz, ce dlakocepimo za vsak € :)

Filip8 ::

antrim je izjavil:

Imaš konkreten primer?

Na Amazonu ga skeširaš, Telekom ti ga da na obroke (= posojilo). Narod IMO bolj kot na besedo akcija pada na posojilo.

Tako, jaz sem ga vzel pri a1 samo zato, ker ga bom plačal v dveh letih slabih 450 eur, kar je ceneje kot drugje, plus dobil sem uro galaxy watch 46mm kar je super bonus, ker sem rabil uro, mogoče ne prav to, bo pa čisto dobra.

fikus_ ::

Tile telefoni z vezavo niso poceni. Folk jih pa vzame zato, ker nima denarja, da bi enkratno skeširal nakup. Vsako posojilo nekaj stane.

Celo prodajajo nove zapakirane telefone, ki so jih vzeli na vezavo, namesto kredita na banki.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

Horas ::

fikus_ je izjavil:

Tile telefoni z vezavo niso poceni. Folk jih pa vzame zato, ker nima denarja, da bi enkratno skeširal nakup. Vsako posojilo nekaj stane.

Celo prodajajo nove zapakirane telefone, ki so jih vzeli na vezavo, namesto kredita na banki.

ja ker pa morjo met fon za 400-500-700-800€. čeprv nimajo dnarja. aja čak za vsak mesec dat 25-30€ pa majo??
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

sass628 ::

Horas je izjavil:

fikus_ je izjavil:

ja ker pa morjo met fon za 400-500-700-800EUR. čeprv nimajo dnarja. aja čak za vsak mesec dat 25-30EUR pa majo??

Se podpišem na to izjavo.

Žal ljudje ne kupujejo premišljeno. Kupujejo nove "hude" telefone izkoristijo jih pa ravno en k***c. Na koncu se uporablja itak samo za brskanje po netu in socialnih omrežjih, tu i tam se naredi neko hitro sliko da se ta ja objavi isti trenutek na IG in FB. Tega pač telefon za 200-300 EUR ne zmore :D

Smešno je pa najbolj to da se kupi telefon za 1k EUR, ko pride nova verzija pa jovo na novo. Starega se proda za "male pare" s katerim ne pokrije stroškov prejšnje vezave in drugega spet na obroke + naročnina, ki znaša vsaj 50 EUR. Na koncu pa "zmanjkal mi je za kavico".

Ne mečem vse v isti koš, ampak večina jih je takšnih. sam jih kar nekaj poznam

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sass628 ()

Skylord ::

sass628 je izjavil:

Na koncu pa "zmanjkal mi je za kavico".

To pomeni, da se družiš s samimi reveži. Ne sodi po sebi.
Dolgo vam je trajalo, da ste pokapirali, da vas operaterji nategujejo.
Nikoli se ne kupuje na vezavo. To počno samo tisti, ki nimajo.
Deal with that.

Skylord je izjavil:

sass628 je izjavil:

Deal with that.

Rad bi videl takšnega, ki bo plačal 300€ več za iphona 12 pro, če ga lahko kupi za 950€- 1000€. Kar pokaži mi tega slovenca.

bambam20 je izjavil:

Skylord je izjavil:

sass628 je izjavil:

Deal with that.

Rad bi videl takšnega, ki bo plačal 300€ več za iphona 12 pro, če ga lahko kupi za 950€- 1000€. Kar pokaži mi tega slovenca.

Ta, ki bo kupil iphona 12 pro pa pac preplacuje narocnino, kot sem rekel. Po tej ceni dobi tel samo z narocnino, ki znasa 20€ na mesec. Na nemskem amazonu je ta isti iphone 1120€, na prodajku imas ze nove po 1150€ ali max verzijo za 1200€, ali 512gb verzijo za 1200€, v glavnem na koncu si skoraj na istem kakorkoli obrnes, pac ce si pripravljen placevati 20€ na mesec za narocnino, in ce pride kaka "ugodna" ponudba npr kot ta sedaj za 950-1000€ potem se splaca, ampak te po 2 letih se vedno caka tistih 20€ na mesec, ce nisi narocnik, pa kupis preko raznih prodajalcev amazonov, na zacetku morda das 200€ vec, na dolgi rok definitivno ceneje prides skozi

Djole je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Skylord je izjavil:

sass628 je izjavil:

Deal with that.

Ta, ki bo kupil iphona 12 pro pa pac preplacuje narocnino, kot sem rekel. Po tej ceni dobi tel samo z narocnino, ki znasa 20€ na mesec. Na nemskem amazonu je ta isti iphone 1120€, na prodajku imas ze nove po 1150€ ali max verzijo za 1200€, ali 512gb verzijo za 1200€, v glavnem na koncu si skoraj na istem kakorkoli obrnes, pac ce si pripravljen placevati 20€ na mesec za narocnino, in ce pride kaka "ugodna" ponudba npr kot ta sedaj za 950-1000€ potem se splaca, ampak te po 2 letih se vedno caka tistih 20€ na mesec, ce nisi narocnik, pa kupis preko raznih prodajalcev amazonov, na zacetku morda das 200€ vec, na dolgi rok definitivno ceneje prides skozi

bambam20
Povej pri katerem operaterju delaš. Prosim da ne sklepaš po sebi in zavajaš kupcev. Če si ti naiven in rad preplačuješ stvari potem daj. Ni pa treba silit vse ostale. Vidiš da nimaš pojma kaj govoriš ravno mi slovenci, ki nimamo denarja se ne vežemo, ker nočemo preplačat zadev. Sorry ampak nisem toliko neumen in nimam toliko denarja da bi podpiral te operaterje in jim pustil da me izkoriščajo, nategujejo in živijo na moj račun. Zato kupujem z gotovino ja. Verjemi, da dam manj kot tisti ki se vežejo.
Že v štartu, da ne govorim kaj je čez dve leti.

sass628 ::

Skylord je izjavil:

sass628 je izjavil:

Deal with that.

@bambam20
glede na to koliko je dobavna cena Iphona je tudi 950 EUR konkreten nateg.

@RockFeler res mi je žal da nimam "High" družbe:'(.
Niso operaterji nič krivi to je pač biznis. Oni so svojo ponudbo dali, na tebi je pa da se odločiš a jo boš sprejel ali ne. Poanta ki sem jo želel povedati je, da človek že vsak k***c vzame na obroke samo zato da ima takoj ta trenutek novo igračko. Na koncu pa se ti obroki naberejo in je jok in stok.

sass628 je izjavil:

@RockFeler res mi je žal da nimam "High" družbe:'(.
Niso operaterji nič krivi to je pač biznis. Oni so svojo ponudbo dali, na tebi je pa da se odločiš a jo boš sprejel ali ne. Poanta ki sem jo želel povedati je, da človek že vsak k***c vzame na obroke samo zato da ima takoj ta trenutek novo igračko. Na koncu pa se ti obroki naberejo in je jok in stok.

RokFeler;)
Se popolnoma strinjam z zadnjim odstavkom. Samo ne smeš vse dajat v isti koš in govorit, da je to večina.
Se še nisem vezal pri operaterjih za telefon. In isto kot ti praviš večina jih je takšnih, sam jih kar nekaj poznam.
Večino telefonov sem kupil od takih, ki so se vezali, potem pa prodali nove zapakirane za isto v večini nižjo ceno kot so oni dali za vezavo dveh let. Ja moraš imet gotovino. Verjamem pa da večina raznoraznih študentov, "brezposelnih"... tega nima in drugače ne morejo. Če je to večina ok se oproščam. Veliko jih jemlje to kot nekakšen kredit... Zato pa pravim, da se vežejo tisti, ki nimajo. Samo očitno nekaterim ni jasno, da to preplačajo tako ali drugače. Toda ja, če ne gre drugače je to edina možnost.

DeusB ::

A1 je imel nekaj casa nazaj akcijo za Huawei P30 PRO, te se prišel 330€ vezava za 24 paket A1 GO M. Težko si ga dobil kje za takšno ceno! Občasno imajo kakšne ugodne akcije, načeloma se pa res splača kupit telefon kje drugje brez vezave, seveda če imaš denar na voljo, ker tam posojil ni.

-ninja-91- ::

Kako je s službenimi telefoni, ki omogočajo upravljanje? Firma dobi dostop do telefona preko vpisa v službene aplikacije ala outlook in microsoft teams? Malo sem brskal in vidim, da android omogoča nek Work profile, samo pri nas niso ničesar takega nalagal, vsaj ne da bi bilo to oznanjeno oziroma da bi videl pod nastavitvami telefona. Zaradi tega se bolj nagibam k temu, da izkoristim tale black friday/cyber monday za nakup privat telefona, službenega pa formatiram in gor naložim samo aplikacije za delo.

Gejspodar ::

-ninja-91- je izjavil:

Kako je s službenimi telefoni, ki omogočajo upravljanje? Firma dobi dostop do telefona preko vpisa v službene aplikacije ala outlook in microsoft teams? Malo sem brskal in vidim, da android omogoča nek Work profile, samo pri nas niso ničesar takega nalagal, vsaj ne da bi bilo to oznanjeno oziroma da bi videl pod nastavitvami telefona. Zaradi tega se bolj nagibam k temu, da izkoristim tale black friday/cyber monday za nakup privat telefona, službenega pa formatiram in gor naložim samo aplikacije za delo.

Če lahko službenega "formatiraš" je služben samo po nazivu...

LeQuack ::

A se da sploh dobit še kak mobitel ceneje kot v trgovini z vezavo, ali je konec tega?
Quack !

IgorCardanof ::

Pa menda je jasno, da bo mobilni operater bolje prišel skozi, če ti proda telefon in te veže na (drago) naročnino?
Bi rekel, da ne obstaja, oziroma so pa zelo zelo redki primeri, kjer prideš ceneje skozi torej s telefonom preko operatorja + vezava proti pač nakupu telefona na amazonu recimo in izbira poceni mobilnega paketa z enakimi oz. boljsimi ugodnostmi.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

Saj pravim, včasih se je dalo dobit kaj dobrega. Moj S10e je bil takrat nekje 450€ z vezavo ko je ven prišel, v trgovini nekje 600€, tako da se je splačalo. Podobne ponudbe pa zdaj nikjer več ne vidim. Je prej obratno, 150€ dražje, ampak nisem pa na tekočem, zato sem mislil da ima kdo kako pametno ponudbo.
Quack !

Lonsarg ::

Suma sumarum NIKOLI ni ceneje preko operaterja vzet, če upoštevaš vse z naročnino vred. Vedno se bolj splača iti k cenejšemu ponudniku telefonije in v prosti prodaji kupovat, kot pa biti pri dražjemu in kupovati preko njih. So bile redke izjeme v preteklosti, ampak res res redke.

Pa če si pri dragem ponudniku praktično moraš na 24 mesecev kupovat in magari naprej preprodajat telefone da sploh pokriješ to izgubo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

2dark ::

IgorCardanof je izjavil:

Pa menda je jasno, da bo mobilni operater bolje prišel skozi, če ti proda telefon in te veže na (drago) naročnino?
Bi rekel, da ne obstaja, oziroma so pa zelo zelo redki primeri, kjer prideš ceneje skozi torej s telefonom preko operatorja + vezava proti pač nakupu telefona na amazonu recimo in izbira poceni mobilnega paketa z enakimi oz. boljsimi ugodnostmi.

Če je teb 13€ draga naročnina, potem pa ne rabiš met nič.

Ko boš dobu iphona 15 pro max za 1270€ v posti prodaji se oglasi.

Lonsarg je izjavil:

Suma sumarum NIKOLI ni ceneje preko operaterja vzet, če upoštevaš vse z naročnino vred.

Naročnino plačuješ tudi, če nikoli ne vzameš telefona. Kaj se v naročnine vpikujete. Maš preplačniške pakete brez naročnine za 7€ pa tiste furajte.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

Če je naročnina 13EUR namesto 8EUR je to 5+24=120EUR (in niso vsi nizkocenovci predplačniški, imaš tudi Bob ki je naročniški). Torej nujno moraš na 24 mesecev kupovat telefon vsaj 120EUR ceneje kot je v prosti prodaji, pa še delo z preprodajo. Pa si šele na nuli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Lonsarg je izjavil:

Če je naročnina 13EUR namesto 8EUR je to 5+24=120EUR. Torej nujno moraš na 24 mesecev kupovat telefon vsaj 120EUR ceneje kot je v prosti prodaji, pa še delo z preprodajo. Pa si šele na nuli.

Zakaj rabiš kupovat telefone na vezavo? Kdo te v to sili? Kupiš en dober telefon in potem imeš mir za naslednjih 6 let.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

2dark je izjavil:

Ko boš dobu iphona 15 pro max za 1270€ v posti prodaji se oglasi.

To misliš ponudbo na A1?
https://www.a1.si/telefoni/apple-15-pro...

To je v redu cena, v primerjavi s trgovinami. Telekom ima 200€ dražje, oziroma isto kot v trgovinah.
Quack !

bemfa ::

1300 nisem za telefone+naročnine zapravil zadnjih 8 let :D

Ja iPhone je statusni simbol pri mladini. Če nimaš najnovejšega se ne moreš družiti s kul družbo.
Quack !

bemfa ::

Boljše par pravih prijatlov kot kup 'kul kolegov'.

2dark je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Če je naročnina 13EUR namesto 8EUR je to 5+24=120EUR. Torej nujno moraš na 24 mesecev kupovat telefon vsaj 120EUR ceneje kot je v prosti prodaji, pa še delo z preprodajo. Pa si šele na nuli.

Zakaj rabiš kupovat telefone na vezavo? Kdo te v to sili? Kupiš en dober telefon in potem imeš mir za naslednjih 6 let.
Če kupuješ na 6 let in ves čas daješ 5€ ekstra na mesec zaradi dražjega operaterja, potem moraš 360€ ceneje dobit na vezavo da si na nuli.

Lonsarg je izjavil:

Če kupuješ na 6 let in ves čas daješ 5€ ekstra na mesec zaradi dražjega operaterja, potem moraš 360€ ceneje dobit na vezavo da si na nuli.

Saj ga dobiš.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne vem kateri telefon:) (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6316941 (15165) boris82
»

Pametni telefon do 150€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
519898 (9204) gusto
»

Telekom Slovenije draži mobilne naročniške pakete (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
20755201 (44879) MrStein
»

Visoke cene telefonov Simobil/Telekom et al. (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7012967 (11009) tomy5

Več podobnih tem