» »

Na Stanfordu analizirali navade 98 milijonov ljudi med pandemijo - s pametnih telefonov

1
2
»

49106 ::

SaXsIm je izjavil:



Če pa se s tem ne strinjaš, lahko ne podaš soglasja od podpisu pogodbe, ali kasneje podaš zahtevo za izključitev. Si jo podal? BTW, pri Googlu tega ne moreš narediti.


Česa ne moreš narediti pri Googlu? deGoogle? In zakaj ponavljaš, da imamo na voljo Hobson's choice.


SaXsIm je izjavil:

Anonimizirano lahko delajo, kar želijo. https://www.monitor.si/clanek/a1-in-pro...



Holokavst je bil zakonit, your point?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

zmaugy ::

cypena je izjavil:

Tody je izjavil:

Sorry, eno so pravice na telefonu, lahko prekriješ kamero ali še bolje ne uporabljaj telefona na wc. Tudi TV v spalnici ne rabiš, sploh ne takega z kamero.

Kar se tiče signala in vsebine signala pa sigurno niso tvoje. Ali lahko vsebino tvojih sms in telefonskih pogovor operater proda, pa mislim da je bilo kar nekaj člankov napisano na tem portalu in če vam bo čas dopuščal si jih lahko preberete.

Zdej če si pač nalagaš vse sorta aplikaciji, ki te postarajo in te naredijo v žensko ter jim daš vse pravice do telefona, mislim da ni problem v telefonu ane??


Tody, kdo si ti da boš ljudem govoril kaj naj delajo in kje ter kako naj svoje stvari uporabljajo ter kje jih lahko imajo ali ne? Nikjer ne piše, da me bodo snemal na wcju in da se tam ne uporablja.
Sprednja kamera je namenjena meni, da jo jaz uporabljam po svoje in ne da jo nekdo čisto X in to še brez moje vednosti, telefon je menda moj, če se m ga legalno pridobil, mar ne?
Pa kdo si lasti signal in vse tehnikalije zraven nima blage veze, jaz sem kupil HW in SW ter plačam storitev operaterju, da lahko uporabljam njegov sistem. Plačam za vse to oziroma zakupim in če nočem, da se to deli, se pač ne bi smelo. Sploh ne kar po defoltu. Vsebina signala je v bistvu moja, ker sem jo jaz ustvaril in nekam poslal ter za to tudi pošteno plačal. Tudi moje gibanje je moje gibanje in ne od operaterja, če imam slučajno MOJ telefon v žepu. Operater je samo prenašalec moje informacije, kot poštar ali kelnar v restavraciji. Bi se strinjal, da poštar mimogrede strankam vsak dan razlaga kaj vse ima danes tebi za dostavit? Če je pa kak sosed bolj firbčne sorte pa na vsake toliko še kako pošiljko odpreta in nos vanjo vtakneta? meni ne bi bilo ok pa niti nimam kaj posebnega za skrivat, pač moje osebne stvari o katerih naj bi sam odločal s kom jih bom delil, če jih bom.
Tudi recimo mikrofon na telefonu, ali je last uporabnika ali last proizvajalca telefona, proizvajalca OSa ali onega kateri je mikrofon naredil? po tvoje lahko vsi 24h/dan poslušajo?
Na kakšen način ni moj sms v etru moj? In, če kot takega potem nočem deliti s tretjimi strankami, bi mogla bit moja stvar in ne stvar tistega, kateri mi renta signal in tudi ne od tistega ki mi je prodal telefon, ipd.
Ali pošta Slovenije lahko odpira pisma in njihovo vsebino preprodaja naprej?
Ali mi lahko, kot najemniku, najemodajalec hodi po stanovanju in stika po stvareh ter preučuje moje njemu zanimive navade? Me gleda na skretu in v spalnici, v dnevni...
Pa ter zadeve lahko cel dan naštevamo pa ne bomo vseh naštel.
Aplikacije nimajo veze s tem kar hočem povedat pa tud blage veze nimaš kaj vse mam jaz na telefonu inštalirano, zato ne bluzi v tri krasne in ne prbijaj za brezveze :)

Vsaj malo zdrave pameti ne škodi nikomur, samo nekateri bi jo pa precej potrebovali, če se strinjajo s takimi praksami in vse to nekritično zagovarjajo.
Pač, določene zadeve je treba malo zavreti, če gre lahko vse k hudiču v rit, potem je pa jok in stok.


Podpišem tole. Neverjetno je, kako se ljudje delajo butaste, ker zato ker je stvar na pametnem televizorju, telefonu itd. je pa vse čisto drugače.
Govorni telefoniji se ne sme prisluškovati brez naloga sodišča. Ampak začuda lahko Windowsi nepooblaščeno prisluškujejo in zajemajo sliko, enako pametni telefoni in televizorji. Pisem se ne sme odpirati brez naloga sodišča. Naj Tody pokliče detektivsko agencijo in ji naroči, da naj zasledujejo osebo xy v Sloveniji. Ne smejo, čeprav smo iz Hollywoodske produkcije vajeni, da detektivi kar zasledujejo ljudi.
Fak, ti standardi zasebnosti naj veljajo splošno in zabiti kriminal je, da se multinacionalnim monopolistom dopušča, da se to izigrava po sistemu “my way or the highway”.
Še enkrat pa moram reči, da sem vedno znova zgoržen nad apologeti teh pizdarij. Kolaboranti so najhujši (tako apologeti kot tisti, ki dejansko delajo za te okupatorske firme).
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

gus5 ::

Povedni so še nekateri drugi izsledki: ljudje z nižjimi dohodki so manj omejili svojo mobilnost.
Omejevanje mobilnosti in (samo)izolacija sredi epidemije sta privilegija predsvem premožnih.

Velja še več: kraji, ki jih ljudje z nizkimi dohodki raje obiskujejo, imajo višje stopnje prenašanja virusa.
Ti "kraji" (POIs) so delovna mesta.

globoko grlo ::

Če je že blo, se opravičujem :)

Kako so iz anomninih podatkov ugotovil kter je bolj/manj reven/bogat?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

sbawe64 ::

globoko grlo je izjavil:

Če je že blo, se opravičujem :)

Kako so iz anomninih podatkov ugotovil kter je bolj/manj reven/bogat?

Bogati, revni deli mesta, kjer je kdo največ zadržuje.

Stran 2:
Derived from cell phone data, our mobility networks map the hourly movements of 98 million people from
neighborhoods (census block groups, or CBGs) to points of interest (POIs).

Na strani 21 imaš lepe diagrame.
Bogati so se lepo zabarikadirali v svoje velike vile, kupovali preko neta oz. pošiljali zaposlene v nabavo.
Samo je moralo biti tudi za njih "hudo", ker niso mogli vsak večer na "nek se vidi razkoš šov" v mesto med ostalo elito.


Najbolj tvegani so restavracije, telovadnice, hoteli, kavarne in verski objetki. Še posebej nevarne so restavracije, ki predstavljajo kar trikrat večje tveganje od fitnesov, kavarn in hotelov.


Glede na diagrame na strani 17 https://www.nature.com/articles/s41586-... , so najbolj nevarne pod zadeve "Other" (v 8/10).

Full-service restavracije so najbolj nevarne samo v SF in Washington DC (v 2/10).
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

sbawe64 ::

...stran 21
Bogati so se lepo zabarikadirali v svoje velike vile, kupovali preko neta oz. pošiljali zaposlene v nabav,

čeprav razlika med lowest in highest gibanjem ni tako velika (cca med 0.05 in 0.1).
2020 is new 1984
Corona World order

Irbis ::

globoko grlo je izjavil:

Če je že blo, se opravičujem :)
Kako so iz anomninih podatkov ugotovil kter je bolj/manj reven/bogat?

V Ameriki se iz domaćega naslova bolj ali manj točno ve, koliko imaš premoženja. Imam prijatelje v Ameriki in sem kar nekaj klepetal z njimi na to temo, če se ti prihodki zmanjšajo, si se pač prisiljen preseliti v cenejši del kraja, če pa se ti prihodki povečajo, te pa tudi precej postrani gledajo, če se ne naseliš v prihodkom primerno sotesko, izpadeš stiskaško. Ali pa postane celo nevarno, da živiš v prerevni sosteski.

poweroff ::

A-242 je izjavil:

Ker v Sloveniji urad informacijskega pooblacenca(ke) se vedno ne opravlja svojega dela, bi bil recimo dober poslovni model, da ga clovek opravlja namesto njih preko EU sodisc, nato pa izstavlja odvetniski racun njim.

Tole je pa vredno resnega brainstorminga.

Prav tako bi lahko organizirali množično podpisovanje zahtev za izključitev zbiranja lokacijskih podatkov s strani A1.
sudo poweroff

UganiKdo ::

Markoff je izjavil:

SaXsIm je izjavil:

49106 je izjavil:

Nič ni simple. Prenehajo naj s krajo podatkov.
Krasni novi svet, kjer bedaki takšno početje opravičujejo.

Je simpl. A si poslal svojemu operaterju izjavo, da ne želiš biti del tega zbiranja podatkov? Oz zavrnil soglasje pri podpisu pogodbe?

Sicer se primer nanaša na jurisdikcijo ZDA, a ti pišeš, kot da se pogovarjamo o Sloveniji. Naj ti pomagam pri razumevanju družbenih pravil obnašanja.

Read THIS fucking manual:

Zakon o telekomunikacijah (ZTel-1)
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred...

131. člen
(prometni podatki)

(1) Prometne podatke, ki se nanašajo na naročnika in uporabnika in so potrebni za vzpostavljanje zveze, lahko operater hrani in obdeluje toliko časa, dokler traja zveza. Po končani zvezi jih mora operater zbrisati ali spremeniti tako, da se ne nanašajo na konkretno pravno ali fizično osebo.
(2) Za potrebe obračunavanja storitev lahko operater ne glede na določbo prejšnjega odstavka tega člena do plačila storitve, preteka zakonitega zastaralnega roka, pravnomočne odločbe o terjatvi v primeru spora ali odredbe sodišča hrani in obdeluje naslednje prometne podatke:
1. številko ali identifikacijo kličočega in klicanega,
2. naslov naročnika in tip terminala,
3. vrsto (kodo) zaračunavanja,
4. skupno število obračunskih enot v obračunani periodi,
5. vrsto, datum, čas in trajanje klica oziroma količino prenesenih podatkov,
6. druge informacije v zvezi s plačilom ali njegovo uvrstitvijo plačila kot so plačilo vnaprej, plačilo na obroke, opomin uporabniku, ugovor uporabnika in odločanje o njem ter odklop uporabnika.
(3) Podatke iz prejšnjega odstavka tega člena je dolžan operater obdelovati skladno z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov.
(4) V primeru spora morajo biti podatki iz drugega odstavka tega člena najmanj 3 leta dostopni v neskrajšani obliki organu, ki o sporu odloča.
(5) Prometne podatke, potrebne za obračunavanje, upravljanje prometa, informacije uporabnikom, odkrivanje goljufij in lastno trženje operaterja, smejo obdelovati le osebe, ki so pod nadzorom operaterja, pri čemer mora njihov dostop do prometnih podatkov biti omejen na najmanjši obseg, ki je za njihovo delo nujen.
(6) Operater lahko podatke iz drugega odstavka tega člena, ki se nanašajo na določeno pravno ali fizično osebo, uporablja za trženje svojih storitev le, če ta oseba v to privoli.

132. člen
(podatki o naročnikih)

(1) Operaterji javnih telekomunikacijskih omrežij oziroma storitev zbirajo o svojih naročnikih naslednje podatke:
1. priimek in ime oziroma firmo naročnika in njeno organizacijsko enoto,
2. dejavnost naročnika na njegovo željo,
3. naslov naročnika,
4. naročniško številko,
5. na željo naročnika akademski naslov pred imenom in poklic za imenom naročnika,
6. na podlagi dodatnega plačila še dodatne podatke, če to želi naročnik in se s tem ne poseže v pravice tretjih,
7. davčno številko za fizično osebo ter davčno in matično številko za pravno osebo.
(2) Zbrane podatke iz prejšnjega odstavka tega člena operater lahko uporablja le za:
1. sklepanje, izvajanje, spreminjanje in prekinitev pogodbe z naročnikom,
2. zaračunavanje storitev,
3. pripravo in izdajanje imenikov naročnikov skladno s tem zakonom.
(3) Podatke iz prvega odstavka tega člena mora operater ob prenehanju naročniškega razmerja hraniti dokler naročniki ne poravnajo obveznosti in dokler ni zaključen sodni postopek, račune pa mora hraniti v skladu z zakonom, ki ureja davek na dodano vrednost.

Si ti kdaj dal soglasje kriminalcem, da ne želiš biti oropan? No, there you go. Na srečo vas butce in butce ščiti Kazenski zakonik, pa vas verjetno ne bi smel.

Stupid is what stupid says.
- Me


In kaj ima to z anonimizacijo podatkov in uporabo v namene, ki so opisani v novici? Podatek, ki je anonimiziran po definiciji ni osebni podatek in ne sodi pod odebeljeno.

hendriks ::

Povezava na online dogodek:
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Na Stanfordu analizirali navade 98 milijonov ljudi med pandemijo - s pametnih telefon (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5911360 (8000) hendriks
»

Amazonovi zaposleni spet na nogah. Tokrat zaradi koronavirusa.

Oddelek: Novice / Ostale najave
144750 (3524) vostok_1

Trajanje kvarantene - napoved (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36942078 (26865) AndrejO

Več podobnih tem