Forum » Pomoč in nasveti » Matična ne dela?
Matična ne dela?
kixs ::
Za testirat sem dobil eno maticno plosco - Gigabyte GA-Z97X-SLI LGA1150. Imam en dober procesor i5-4670. Pri vklopu traja kaksnih 7 sekund, da nekaj migne, vendar obtici z miskinim kazalcem. Predvidevam, da od BIOS-a. In to je to?!
Je imel kdo kaksen podoben problem in ve kje tici zajec? Predvidevam, da je nekaj s plosco - nekaj pinov za procesor je bilo rahlo dvignjenih, kar sem previdno poravnal. Zdaj izgledajo v redu.
Slike opisanega:
Je imel kdo kaksen podoben problem in ve kje tici zajec? Predvidevam, da je nekaj s plosco - nekaj pinov za procesor je bilo rahlo dvignjenih, kar sem previdno poravnal. Zdaj izgledajo v redu.
Slike opisanega:
Maticna je na mizi (test bed). Gor ni nic razen CPU, RAM in PSU. VGA na monitor, PS2 tipkovnica in USB miska. Torej diska ni, da bi se kaksen Windows zelel zagnati. Tudi, ce dam zunanjo graficno, je enako. BIOS graficne se pokaze, potem pa enako.
Kot receno, vklopim, po cca 7 sekundah se prikaze signal in miska. Pred tem je monitor v standby-u. Trikrat je po tej miski monitor izgubil signal - pise: no signal. Parkrat pa samo obtici na tej sliki.
Nic, bom se enkrat pine v podnozju preveril.
Kot receno, vklopim, po cca 7 sekundah se prikaze signal in miska. Pred tem je monitor v standby-u. Trikrat je po tej miski monitor izgubil signal - pise: no signal. Parkrat pa samo obtici na tej sliki.
Baja ::
točno tole sem mislo predlgati. 50 in 56 plate so znane po zažganih pinih.
plata verjetno podpira ta cpu?
CMOS reset sem ze sprobal. Ni razlike.
Pine bom se kasneje preveril, ko bo malo casa... ceprav zdaj izgledajo cisto OK. Plata seveda podpira ta CPU.
Pine bom se kasneje preveril, ko bo malo casa... ceprav zdaj izgledajo cisto OK. Plata seveda podpira ta CPU.
Glupost :lol:
Sem priklopil se PC speaker... in je naredil pravi "ready" beep. To mi je bilo rahlo sumljivo. Ce bi bilo kaj z maticno ali procesorjem, potem sigurno ne bi prisel tako dalec. Potem mi je bilo sumljivo, da monitor pokaze "Invalid video signal" - prej sem napacno napisal.
Tako sem priklopil drugi monitor in pride v BIOS. Priklopim SSD z Win10 in se tudi normalno nalozi...
Huh... ceprav je monitor star 15" LCD, do danes ni bilo tezav - sem tudi druge novejse plate imel gor priklopljene... Gigabytov BIOS gre v 1024x768/60Hz - kar ta monitor podpira. Zato je se bolj cudno... ampak pomembno je, da dela :)) Zdej lahko sprobam se 4790K...
Sem priklopil se PC speaker... in je naredil pravi "ready" beep. To mi je bilo rahlo sumljivo. Ce bi bilo kaj z maticno ali procesorjem, potem sigurno ne bi prisel tako dalec. Potem mi je bilo sumljivo, da monitor pokaze "Invalid video signal" - prej sem napacno napisal.
Tako sem priklopil drugi monitor in pride v BIOS. Priklopim SSD z Win10 in se tudi normalno nalozi...
Huh... ceprav je monitor star 15" LCD, do danes ni bilo tezav - sem tudi druge novejse plate imel gor priklopljene... Gigabytov BIOS gre v 1024x768/60Hz - kar ta monitor podpira. Zato je se bolj cudno... ampak pomembno je, da dela :)) Zdej lahko sprobam se 4790K...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Maticna plosca se ne odzivaOddelek: Strojna oprema | 2401 (1949) | RC37 |
» | Sestavil komp a ne dela... (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7821 (5615) | barocco |
» | Sestavljen računalnik - ni slike (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 26136 (24460) | mihibo5 |
» | Sestavljanje računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 10015 (8477) | Helena123 |