Forum » Zvok in slika » Zvočniki - kabel
Zvočniki - kabel
salabajs ::
Mogoče malo neumno vprašanje ampak to ni ravno moje področje.
Imam dva zvočnika, ki sta bila priklopljena na radio sistem - dve žički (rdeča/črna). Sedaj pa je sam radio odpovedal medtem, ko zvočnika sta še povsem uporabna. Se da kako prirediti te kable, da bi potem imela drugačen priklop - primeren npr za tv ali dvd predvajalnik?
Imam dva zvočnika, ki sta bila priklopljena na radio sistem - dve žički (rdeča/črna). Sedaj pa je sam radio odpovedal medtem, ko zvočnika sta še povsem uporabna. Se da kako prirediti te kable, da bi potem imela drugačen priklop - primeren npr za tv ali dvd predvajalnik?
Zimonem ::
Banance se gor namontirajo, pa je. Sedaj pa katere imaš činče ali mini džeke? TV in DVD imata ponavadi činče. Pa iz dvd itak ne gre direk na zvočnike.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
Banance se gor namontirajo, pa je. Sedaj pa katere imaš činče ali mini džeke? TV in DVD imata ponavadi činče. Pa iz dvd itak ne gre direk na zvočnike.
TV je ta model 50PUS7304.
Za DVD sem imel v mislih bolj kot neko samostojno napravo, ki ima radio (FM) in kakšna bi bila možnost iz tega vidika.
DamijanD ::
Večina (če ne vsi) elektronike ima na avdio izhodih samo line out, da to potem slišiš na zvočnikih potrebuješ še nek ojačevalec.
Na 25 https://www.download.p4c.philips.com/fi... so omenjeni priključki, to je pa to kar ima TV.
* Opomba DVD ali kakšnega drugega predvajalnika nimam. Sedaj samo iščem možnosti kako bi lahko zvočnike uporabil.
* Opomba DVD ali kakšnega drugega predvajalnika nimam. Sedaj samo iščem možnosti kako bi lahko zvočnike uporabil.
Darko! ::
Mogoče malo neumno vprašanje ampak to ni ravno moje področje.
Seveda se da.
Vendar boš moral kupiti miniaturni ojačevalec.
Tega imaš na tone.
Sam sem vzel podobnega temu, na nemškem amazonu pred leti. Deluje presenetljivo solidno:
https://www.amazon.de/-/en/Stereo-Desig...
Rdečo in črno žičko iz zvočnika povežeš na + in - izhod na ojačevalcu, tako za levi kot desni zvočnik.
Ojačevalcu priključiš priložen adapter (napajalnik).
Vzameš 3,5 mm povezovalni kabel in ga vtakneš v mp3 vhod na ojačevalcu.
Ta drugi konec (ta, ki visi v zraku) pa povežeš kamor češ:
- na TV izhod za slušalke in imaš potem zvočnike za ob TV,
- na star predpotopni telefon z vgrajenim FM radijskim sprejemnikom in potem preko tega poslušaš FM radio,
- na tablico ali modernejši pametni telefon, pa lahko poleg FM radija poslušaš še internetne radijske postaje, ali si vrtiš muziko iz playerja,
- itd ...
Če te moti, da mini ojačevalček stoji sam na pultu ali zraven zvočne omarice, ga lahko mirne duše ušraufaš v eno od zvočni omaric (kot sem storil sam), če je le ta lesena, do druge pa potegneš iz njega kabel. Če je pa plastična pa raj ne šraufat gor.
Da bi imel AUX (mislim da je ta) priklop pa ne bi šlo? Tega mislim, da bi lahko potem v PC priklopil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri 65-70'' televizor?Oddelek: Zvok in slika | 5684 (4349) | neocodexx |
» | Upravljanje glasnosti preko TV daljincaOddelek: Zvok in slika | 1674 (1118) | bosslipxx |
» | priklop pasivnih zvočnikovOddelek: Zvok in slika | 1077 (947) | urosh |
» | Uporaba zvočnikov Hi-Fi komponente na računalniku?Oddelek: Zvok in slika | 5138 (4997) | ;-) |
» | Napajanje avtoojačevalcaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3267 (3075) | Jackal |