» »

Nanašanje termalne paste (Prenosnik Dell N5030)

Nanašanje termalne paste (Prenosnik Dell N5030)

boris22 ::

Pozdravljeni.
V kratkem mislim prenovit prenosnik z novim SSD diskom ter večjo kapaciteto rama ter zamenjavo termalne paste na procesorju. Pogledal sem par posnetkov in videl, da pri odstranitvi hladilnika na procesorju, le ta zajema tudi grafični čip. Znano mi je, kako se zamenja termalna pasta na procesorju. Ne vem pa kako je z zamenjavo paste na grafičnemu čipu, saj na par pogledanih posnetkih, sem videl, da jo ne zamenjajo. Kako je s tem? Ali jo odstranim tudi od tam in jo nanesem na novo ali pustim brez paste. Evo še link do posnetka kjer se vidi kaj vse zajema hladilnik:

Hvala.
Lp Boris.

steev ::

Če že odstranjuješ in mažeš na novo, naredi enako na obeh, cpu in gpu.
:|

To sem imel tudi v mislih. Ker sem videl, da je nikjer niso zamenjali, sem pomislil, da se je tam ne daje, zato sem raje vprašal, da ne naredim narobe.

Han ::

Lahko da je na GPU termalna blazinica (thermal pad).

V primeru, da je na GPU-ju termalna blazinica, kaj naredim? Ali jo pustim ali jo odstranim pa zamenjam z novo termalno pasto? Termalno pasto bom dal Artic MX-4.

Han ::

Če je nepoškodovana, pustiš, drugače zamenjaš z novo, v kolikor je takšen dizajn hladilnika, če brez blazinice ne naleže tesno na čip. Če na GPU naleže direktno (brez blazinice), daš vmes pasto.

Hvala za nasvete vse jasno.
Lp Boris.

Pozdravljeni.
Žal ni šlo vse po načrtih. Prenosnik sem razstavil, zamenjal rame, ssd disk in termalno pasto brez problemov. Zgodilo se mi pa je, da pri odstranitvi zgornjega dela pokrova računalnika, kateri je bil pritrjen s tremi povezavami, iztaknil zgornji zatič. Ena je bila široka tanka in druge dve majhne ozke. Zgleda da ima ta zatič veze z gumbom za vžgat računalnik, ker zraven na plošči na piše pwrbtn1. Upam, da se je samo iztaknil in da se da popravit, brez da ga nesem na servis.
Oziroma kaj je najboljše narediti?
Hvala.
Lp Boris.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boris22 ()

Na tem naslovu je to zatič na času videa 2:28.

Bi vam poslal slike, samo mi ne uspe, prilepit v forum.

Vuli ::

tisto je tko narejeno, da lahko kabel odklopiš. zgornji del, rjav?, potegnes gor par mm, vtakneš kaben not in pritisneš un del nazaj noter.

aja, prav odlomil se je?
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vuli ()

Ja točno ta del je. Ma smo nekako popravili, glavno da deluje. Kabel smo dali noter nato dali ta zgornji del rjavi noter. Šel je malo na silo, kar je dobro, da se ne iztaktne in čez smo zalepili lepilni trak. In res je bil gumb za zakon prenosnika. Brez plastike ni hotel vžgat, ko smo dali na silo se sta se kontakta tesno držala skupaj in prenosnik je štartal. Tako da zdej vse štima.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čudne spajke na grafiki

Oddelek: Pomoč in nasveti
333619 (2087) lukahrovat
»

Pregrevanje GPU

Oddelek: Pomoč in nasveti
191563 (1105) ExSpirit
»

Nepravilen nanos termalne paste? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
737836 (5952) care20
»

pregrevanje prenosnika

341871 (1344) mulc007
»

Termalne blazinice - kje dobiti

132214 (1951) jebiveter2

Več podobnih tem