» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
37 / 175
»»

nekikr ::

Seveda da se v bolnišnici ne držijo ukrepov, ker so utrujeni, če citiram božička Kreka. Pa tudi kamere jih takrat ne snemajo in posledično maske niso obvezne, če citiram Beovićevo.

Looooooka ::

Ker sosedov mulec serje po tleh je ok če po tleh serjem še jaz.
Tako bodo tla definitivno čista dlje :) #logic

nekikr ::

Ker sosedov mulec serje po tleh je ok če po tleh serjem še jaz.

Ne razumeš. To je tako, kot da bi ti policaj med divjanjem po naselju z 200km/h med snemanjem samega sebe, kjer ima v eni roki đoint v drugi pa pivo, razlagal, da je omejitev 50 in da se je moramo držati, ker s tem varujemo življenja. GTFO bi mu rekli, tako kot zdaj rečemo GTFO Kreku, Beovićevi in vsem, ki govorijo, da je zadeva apokaliptično huda, sami pa nosijo masko zgolj med prižganimi kamerami.

dexterboy ::

Smurf je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Seveda se ne ker neumno napsihirane ljudi od tvja in celo leto poslusanje corona news...
Mnozice se vecinoma poistosvetijo z najbolj neumnimi zadevami kot je fuzbal in hiperpanika zaradi 10 mrtvih...
V mojem bubblu, kjer s(m)o vecinoma zelo izobrazeni in inteligentni ljudje s(m)o prav vsi za to, da poskusimo minizirati stevilo mrtvih ljudi in ne, da imamo "free for all". Za ta "zahodni standard" sem tudi pripravljen placevati veckratnik davkov v primerjavi s tabo, pa za to ne jokam na forumih. Ti imas pa probleme ze s precej preprostimi korona ukrepi, ki bo trajali nekaj mesecev. Ce resnicno verjames v drzavo, kjer je bolje, da zivi vsak zase, je resitev res trivialna. Ampak v resnici ti hoces privilegije zahodne drzava, ne bi pa rad placeval cene za to.

Če se javi nekdo, ki je nadpovprečno izbražen (kar je seveda vredno spoštovanja vsled vsega truda izobraževanja), ampak to izkorišča za svojo ‘’super intelektualno nadvlado’’, se jaz vedno spomnim Rdečih Kmerov in ljudi, ki so nosili očala...

Fritz je izjavil:

lexios je izjavil:

V prvem valu ..... parcialnimi interesi...

Zdravstvo se med poletjem ni moglo pripraviti. Pa ne zato, ker ga že tako pesti korupcija in druge težave temveč zato, ker ni težava v pomanjkanju postelj in respiratorjev temveč je težava v pomanjkanju ustrezno usposobljenega osebja, katerega ne moreš dobiti v 6-ih mesecih in to zato, ker zdravstvo številčno ni prilagojeno epidemiji in takšnemu številu okuženih bolnikov temveč se temu za silo prilagaja.
Pa vam je bilo to že n-krat razloženo ;((8-)

Ma je jeba, ko nihče ni nikoli cenil medicinskih sester, a ne, a ne?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Luk as je izjavil:

Če ne bi šel ven in srečal teh parih z maskami ali po trgovinah, sploh ne bi vedel, da obstajajo kakšne omejitve.
Logatec, če te zanima.
Zadnjih par let je bil tukaj policaj redkost, pač ni mejna občina. Zadnja dva tedna visijo povsod. Kar malo povprašaj. In drkajo folk.
Zafire se, hvala k.., malo šonajo. Ker tukaj je nenapisano pravilo, koga se ustavlja in koga ne.

Hočeš več? Zaradi zaprtja oštarij, si je vsa lokalna podjetniško politična smetana našla zatočišče v eni kleti. Cel dan se vozijo ven in not in ga žingajo ter nazdravljajo. Njih policaji ni štapom ne dirajo.

lexios ::

Luk as je izjavil:

feryz je izjavil:

Sem šel en krog po vasi. Policaji so res zblazneli. Pressing je neverjeten, Znašajo se nad osamljenimi pešci ali maltretirajo in s sirenami ustavljajo avte.
Res me zanima, kakšna navodila imajo. Drkanje folka u glavo, dokler se mu ne začne trgati?

Ajd ne pretiravaj in se ne izmišljuj. Sicer ne vem v kateri vasi si to videl toda jaz že 14 dni nisem videl policajev pa se dnevno vozim 30km v službo prečkam ene 10 občin (gorenjska kao najbolj okužena). Mogoče v vsem tem času srečal dva avtomobila na cesti (sta se peljala mimo, ne ustavljala).
Nikoli še nobeden ustavil zahteval kakšne papirje...
Pri nas vse poteka dokaj normalno. Tudi v službi vse dela, firma z par tisoč zaposlenimi. Dela čez glavo, zaposlujejo na veliko...
Ne vem no eni pretiravate ali lažete se zmišljujete ali pa ne vem kje živit.
Če ne bi šel ven in srečal teh parih z maskami ali po trgovinah, sploh ne bi vedel, da obstajajo kakšne omejitve.

Ravno v tem je težava pozivov za lockdown. Podjetja so se "prilagodila", da lahko poslujejo tudi v teh razmerah, in izpolnijo naročila. Kupci se prilagajajo in ne glede na odsotnost sejmov, manjši obisk trgovin in tržnic, se povpraševanje povečuje preko spleta. Nekaterim pač ni jasno, da se riziko za okužbo lahko le zmanjša, ne da se pa okužb povsem preprečiti, in hkrati ohraniti ekonomije in delujoče države, razen če želite sistem kot je Severna Koreja in posledično za tem Somalijo!

Storitve v JS se seveda niso prilagodile.

In policija je preverjeno na terenu in preverja upravičenost za prehod občin, ustavlja, morda si zgolj imel srečo...

Mato989 ::

Looooooka je izjavil:

Kako naj pazijo na zdravje če ti aktivno ogrožaš celotno okolico, ki ni samo tvoja?
In spet. Državljanska odgovornost. NE OBSTAJAJO SAMO PRAVICE.

So to poracunali pri smrtih zaradi ukrepov in dodali izgube delovnih mest itd

Slovenec je bil 2 leti nazaj baje "vreden" nekje okoli 800 k eur. Zaradi covida jih zgubimo 30 na dan.(Danes 40).
Kaj je dražje?

Kako naj pazijo.... Kako pa moje ogrozanje onemogoca njihovo odgocornp ravnanje naj ostanrjo penzici doma 100% casa.... Narocijo si naj hrano na dom ne pa skakat po trgovonah enako za lekarne pa patronazne sestre

Skratka vsak starec ki gre zdoma je neodgovoren ker spravlja sebe v nevarnost ce bi bil non stop doma bi bil ok
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

feryz je izjavil:

Luk as je izjavil:

Logatec, če te zanima.
Zadnjih par let je bil tukaj policaj redkost, pač ni mejna občina. Zadnja dva tedna visijo povsod. Kar malo povprašaj. In drkajo folk.
Zafire se, hvala k.., malo šonajo. Ker tukaj je nenapisano pravilo, koga se ustavlja in koga ne.

Hočeš več? Zaradi zaprtja oštarij, si je vsa lokalna podjetniško politična smetana našla zatočišče v eni kleti. Cel dan se vozijo ven in not in ga žingajo ter nazdravljajo. Njih policaji ni štapom ne dirajo.

Dej prosim naslov za to klet, lahka tudi na PM. Pridem iz PO na glaž teranča ali pa enega zelenega....

Looooooka je izjavil:

Jim je jasno da so one 4 smrti ko je 22 letnik pobil familjo pol pa sebe od necesa drugega ne pa psihiranja zaradi covida?

Zakaj se 20 let nihče ni ukvarjal s tem? Če je lockdown "sprožilec" to ne spremeni dejstva, da je bil tip 20+ let tempirana bomba.

Še en, ki ima polno rit vsega in ga ves čas boli k. za ostale, ker gleda zgolj iz lastnega stališča in skrbi, da ima sam polno rit, kako bodo zaradi njegove ideologije in dejanj živeli leta 2050 pa ga boli k.? :D

Kako pa veš kdaj so se "tipu" pojavile težave? Krepko dvomim, da je bil "tip" 20+ let tempirana bomba, ker tempirana bomba se ne rodiš... Osel tudi ne! To postaneš šele po dolgoletnem pranju možganov. >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

s1m0n ::

V drugem valu okužbe v okoli 85 odstotkih DSO

Imeli smo celotno poletje čas pripravit kak resen program, postopek in ukrep, da zaščitimo prav ta del prebivalstva! In kje smo sedaj? Že pred drugim valom bi morali uvesti hitro testiranje (tedensko) za osebje zaposleno v DSOjih, urediti kapacitete za okužene oskrbovance ter osebje izven zelenih območij domov. Vlada se je raje ukvarjala s Twiti in hrvaškim turizmom, sedaj pa le o tem kako so za nastalo stanje krivi vsi drugi samo ne neukrepanje vlade.

HappyPills ::

Ne pozabite vsega tega na nasljedni volitvah. Sam kaj hudič, ko bodo ravno glavni antimaskerji obkroževali spet Janeza ter pritikline.

Janez je lahko samo na eni listi ampak tam se ga lahko obkroži po dokončani nalogi...
Kaj bodo obkroževali antivakserji ne zanima nikogar (jih bo veliko manj, kot je ob vsakih volitvah neveljavnih glasovnic). Torej zanemarljiv podatek.

s1m0n je izjavil:

V drugem valu okužbe v okoli 85 odstotkih DSO

Imeli smo celotno poletje čas pripravit kak resen program, postopek in ukrep, da zaščitimo prav ta del prebivalstva! In kje smo sedaj? Že pred drugim valom bi morali uvesti hitro testiranje (tedensko) za osebje zaposleno v DSOjih, urediti kapacitete za okužene oskrbovance ter osebje izven zelenih območij domov. Vlada se je raje ukvarjala s Twiti in hrvaškim turizmom, sedaj pa le o tem kako so za nastalo stanje krivi vsi drugi samo ne neukrepanje vlade.

Ravno hotel napisat... In potem, smo Mato, vostox in ostali, ki že od začetka poudarjajo... teoretiki zarot in egoistični sociopati, ker smo že v začetku leta govorili, da je stroga izolacija DSO-jev ter zaposljenih v bolnišnicah in DSO-jih nujna in bi to moral biti (proti ustreznemu plačilu!) glavni ukrep, ne pa lockdown celega gospodarstva in države! Namesto vse te panike in histerije, ter štetja smrtnih žrtev, glavni namen pa boj za oblast, preusmerjanje pozornosti in kraja...

PS: iz komentarja pod člankom - samo zate Fritz: "Trenutno je brezposelnih vsaj 700 srednjih med.sester in zdr.tehnikov...Med njimi tudi moja malenkost...Danes sem se ponudil za delo v enem izmed DSO,kjer iščejo vsakršno dodatno pomoč...Kaj so mi odgovorili?"Trenutno nimamo sredstev za nove zaposlitve,jemljemo izključno prostovoljce."Zdravstveno krizo se torej rešuje z nemedicinskim kadrom,ki je pripravljen delati zastonj.."

Saj bodo sedaj pomanjkanje kadra v DSOjih reševali s pomočjo brezposelnih teh nam sedaj ne bo kar tako zmanjkalo ob takšni napovedi, da se bo gospodarstvo zapiralo.

Umika se pogoj, da je zaposlitev opredeljena v zaposlitvenem načrtu

Tak, da pazite se, če ste brezposelni, da vas kot varilca ne pošljejo na delo v DSO.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

49106 ::

Kako to, da hoteli in apartmaji obratujejo?

lexios je izjavil:

PS: iz komentarja pod člankom - samo zate Fritz: "Trenutno je brezposelnih vsaj 700 srednjih med.sester in zdr.tehnikov...Med njimi tudi moja malenkost...Danes sem se ponudil za delo v enem izmed DSO,kjer iščejo vsakršno dodatno pomoč...Kaj so mi odgovorili?"Trenutno nimamo sredstev za nove zaposlitve,jemljemo izključno prostovoljce."Zdravstveno krizo se torej rešuje z nemedicinskim kadrom,ki je pripravljen delati zastonj.."

Kader torej je.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

LeQuack ::

lexios je izjavil:

Kam gre potem ves ta denar od stanovalcev v DSO-jih, če vsak od njih plača 800+€ mesečno in so polni ti domovi? Za stroške osebja/stavbe gre seveda nekaj, ampak stavbe same so po večini stare in že zdavnaj amortizirane. Tako da tu se morajo deliti ogromni dobički.
Quack !

Luk as ::

feryz je izjavil:

Kaj še hočeš več. O tem jaz razlagam že pol leta.
Ni vam pa jasno nekaj. Nima tu veze kaj in kako. Važno je, da se počasi prekužimo.
Ne pa vsi naenkrat.
Saj počasi nas bo zmankal. Po 2000 uradno okuženih na dan, nas bo kmalu zmanjkalo.
To je vse zrežirano. Oni dobro vedo kaj počno, nč bat. To kar se daje v medije je samo za neumno rajo, ki vse peljejo kar rečejo tam na 24ur.
Žalostno je bolj to, da tudi večina tu na forumu temu pelje.
riba smrdi pri glavi

Irbis ::

LeQuack je izjavil:

Kam gre potem ves ta denar od stanovalcev v DSO-jih, če vsak od njih plača 800+€ mesečno in so polni ti domovi? Za stroške osebja/stavbe gre seveda nekaj, ampak stavbe same so po večini stare in že zdavnaj amortizirane. Tako da tu se morajo deliti ogromni dobički.

Glavni problem so stroški osebja. Npr. DSO Postojna:
160 varovancev (https://www.du-po.si/o-domu/predstavite...
77 zaposlenih (https://www.du-po.si/o-domu/predstavite...
In tisti varovanci, ki so še pokretni, plačajo manj.
Če imaš delovno mesto, ki mora biti zasedeno 24/7, potebuješ zaposlene 4 ljudi (3*8 + še en za pokrivanje dopustov in bolnišk prvih treh).

zmaugy ::

Mato989 je izjavil:

Jim je jasno da so one 4 smrti ko je 22 letnik pobil familjo pol pa sebe od necesa drugega ne pa psihiranja zaradi covida?

Jim je jasno da je 20 procentni porast debelosti od lockdownow neod covida

So vse to predvideli in dali javno na tehtnico da bi to videli

Nihce ne upa povedat javno, morda bo znorel kak 30 letnik, morda bo umrl kak rakav bolnik vec ampak vazno da resimo malo vec covid pacientov... Morda bo zaradi debelosti otrok vec bolezni cez 20 let ampak vatno da vidimo naprej za jutri

In zdaj naj ti odgovorim s tvojimi lastnimi argumenti in ti jih zatolčem v podn - če umre 85 letnik, to ni Darwin. Če umre 22 ali 30 letnik pa je. Vemo kakšni so tvoji psihopatski argumenti o tem, kako COVID čisti genetski bazen in podobne neumnosti.
In zdaj te bom pustil da o tem globoko razmisliš...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Fritz ::

lexios je izjavil:

Jah, to je pa ziher zagotovo tako, če je napisano v komentarju.

Bom pa sedaj v tvojem darvinističnem stilu. Kako bo svet 2050 ne vem, ker ne vem če bomo kot vrsta preživeli zaradi darvinističnih sociopatov, ki ne razumejo, da ne moreš v nedogled kuriti ogljikovodikov ob istočasnem krčenju flore.

Kako bomo preživeli to epidemijo ne vem zagotovo, vem samo, da je bil čas, ko se je dalo zadeve ustaviti in ta čas je mimo. Ker ekonomija. Darvinisti pa itaq zagovarjate kreativno uničenje, ki je sestavni del kapitalizma, torej se boste že prilagodili, anede. In mimogrede, ta isti odnos je tisti, ki je spravil poklic medicinske sestre na dno vendar ne manjkajo samo med. sestre temveč tudi zdravniki in zdravstvu manjka marsikaj, ker na račun korupcije v zdravstvu živi kopica podjetij in kar nekaj političnih strank.

Mesece nazaj smo govorili, da nismo pripravljeni na takšno epidemijo. In ne moreš zaščititi DSO-jev, če je četrt populacije okuženih, ob velikem številu asimptomatskih okužb. Enkrat, ko se zadeva razpase lahko pomagajo samo skrajno resni ukrepi ali pa game over za veliko ljudi. In umirali bodo tudi mlajši, ne samo starejši. Tukaj, kjer smo zdaj nam lahko z obstoječimi ukrepi pomaga samo še cepivo ali še strožji ukrepi.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

zmaugy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Nihce ne upa povedat javno, morda bo znorel kak 30 letnik, morda bo umrl kak rakav bolnik vec ampak vazno da resimo malo vec covid pacientov... Morda bo zaradi debelosti otrok vec bolezni cez 20 let ampak vatno da vidimo naprej za jutri

In zdaj naj ti odgovorim s tvojimi lastnimi argumenti in ti jih zatolčem v podn - če umre 85 letnik, to ni Darwin. Če umre 22 ali 30 letnik pa je. Vemo kakšni so tvoji psihopatski argumenti o tem, kako COVID čisti genetski bazen in podobne neumnosti.

Neumnost, tip se je obesil oz. ubil zaradi ADMINISTRATIVNIH PREPOVEDI DRUŽBE, ne zaradi naravne selekcije ki je bistvo darwinizma

Družba je preko zakonov drastično spremenila okolje in to je povzročilo problem, ne virus, njega ni ubil virus, big diff.

sheeshkar ::

Fritz je izjavil:

lexios je izjavil:

Bom pa sedaj v tvojem darvinističnem stilu. Kako bo svet 2050 ne vem, ker ne vem če bomo kot vrsta preživeli zaradi darvinističnih sociopatov, ki ne razumejo, da ne moreš v nedogled kuriti ogljikovodikov ob istočasnem krčenju flore.

Kako bomo preživeli to epidemijo ne vem zagotovo, vem samo, da je bil čas, ko se je dalo zadeve ustaviti in ta čas je mimo. Ker ekonomija. Darvinisti pa itaq zagovarjate kreativno uničenje, ki je sestavni del kapitalizma, torej se boste že prilagodili, anede. In mimogrede, ta isti odnos je tisti, ki je spravil poklic medicinske sestre na dno vendar ne manjkajo samo med. sestre temveč tudi zdravniki in zdravstvu manjka marsikaj, ker na račun korupcije v zdravstvu živi kopica podjetij in kar nekaj političnih strank.

Mesece nazaj smo govorili, da nismo pripravljeni na takšno epidemijo. In ne moreš zaščititi DSO-jev, če je četrt populacije okuženih, ob velikem številu asimptomatskih okužb. Enkrat, ko se zadeva razpase lahko pomagajo samo skrajno resni ukrepi ali pa game over za veliko ljudi. In umirali bodo tudi mlajši, ne samo starejši. Tukaj, kjer smo zdaj nam lahko z obstoječimi ukrepi pomaga samo še cepivo ali še strožji ukrepi.

Mogoče bi pomagalo, če bi še mi svoje prispevke zamaskirali v "komentarje pod novicami"? Očitno to deluje pri določenem delu populacije, ki ne verjame znanosti, stroki, zdravnikom in povsem preprostim številkam, a hkrati prisega na zapise anonimnežev iz komentarjev in podobno "zanesljivih" virov.

Fritz je izjavil:

lexios je izjavil:

Seveda lahko...ČE ŽELIŠ...AMPAK, to seveda stane milijone...

Umirajo mlajši tudi sedaj in tudi pred korono so, bistveno je, da večina mladih ne bo umrla zaradi Covida, kot tudi večina starejših ne bo... Smrtnost je namreč pod 1%... za razliko od ebole ki je med 30 in 90 ODSTOTKOV...

Najbolj odgovorno od starih penzičev bi bilo da se zaprejo domov in ne grejo nikamor do 1.5.2021... preko telefona naj naročajo hrano, zdravila in pregled naj bo pri njih doma s patronažno in zdravnikom... če rabi hospitalizacijo pa na hitro not in okrevat domov.

Namesto tega, se moramo vsi žrtvovat in ubijat da lahko starci vsak dan hodijo v lekarno in po svežo žemljico ker se nočejo naučit tehnologije kot je računalnik, plačevanje preko spleta, naročanje preko spleta itd...

Zagotovo pa drži to kar prodaja politika in stroka na manistream medijih? No, če JJ reče bo že držalo! Če levica pa najbrž tudi. Če bo Hojs reku, da je tale v Velenju huligan, pa tudi. :))

povsem preprostim številkam

Preprostim številkam? 85% teh številk je iz DSO-jev! Kako se lahko manipulira s testiranji in statistiko pa tudi niste še ugotovili? Ej, ne trdim, da korone ni! Da smo si na jasnem. Zgolj, da Gantar in podobni nimate več stika z realnostjo...

Zgodovina sprememb…

sbawe64 ::

Luk as je izjavil:

feryz je izjavil:

Kaj še hočeš več. O tem jaz razlagam že pol leta.
Ni vam pa jasno nekaj. Nima tu veze kaj in kako. Važno je, da se počasi prekužimo.
Ne pa vsi naenkrat.
Saj počasi nas bo zmankal. Po 2000 uradno okuženih na dan, nas bo kmalu zmanjkalo.
To je vse zrežirano. Oni dobro vedo kaj počno, nč bat. To kar se daje v medije je samo za neumno rajo, ki vse peljejo kar rečejo tam na 24ur.
Žalostno je bolj to, da tudi večina tu na forumu temu pelje.

Do 6 milijard Slovencev je še nekaj zaloge :D.

Povprečno traja kovid vzem brisa cca 5 minut, koliko kovid točk je v Slo ? Je šel že kakšen novinar za par uric dežurati pred kakšno točko in beležil število obiskovalcev ?

A je sedaj tudi že onim bolj počasnim jasno, da
a) so ukrepi vlade popolnoma neučinkoviti (tu imamo sosede Hrvate z njihovim naborom ukrepov za neposredno primerjavo), razen da Puklasti sovraži ljudstvo in se dobesedno izživlja
b) vlada vleče številke pozitivnih iz klobuka

"Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!"

Kako se širi kovid v dso ?
Preprosto, pozitivni zaposleni, ki nimajo znakov delajo naprej.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Mato989 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Neumnost, tip se je obesil oz. ubil zaradi ADMINISTRATIVNIH PREPOVEDI DRUŽBE, ne zaradi naravne selekcije ki je bistvo darwinizma

Družba je preko zakonov drastično spremenila okolje in to je povzročilo problem, ne virus, njega ni ubil virus, big diff.

Okolje vrši pritisk. Najboljše prilagojeni primerki preživijo in se razmnožujejo. Čisti Darwin. Zgolj malo si prekratek, da bi to razumel.

PS: 85 letniki že imajo otroke, kolikor so jih mislili imeti, njihova smrt je NIČ Darwina.
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

zmaugy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Okolje vrši pritisk. Najboljše prilagojeni primerki preživijo in se razmnožujejo. Čisti Darwin. Zgolj malo si prekratek, da bi to razumel.

PS: 85 letniki že imajo otroke, kolikor so jih mislili imeti, njihova smrt je NIČ Darwina.

Mešaš med NARAVNIM in UMETNO USTVARJENIM okoljem... narava nima nič z tem da si je JJ zmislil da ne smemo v drugo administrativno ustvarjeno Občino... lahko se sicer kregaš da je narava naredila JJa ampak to ni dovolj.

Ima pa narava vse s tem, da 85 letnik ni zmogel virusa (če predpostaviva da je naraven, kar bo dokler kdo ne dokaže drugače)...

lexios je izjavil:

Tema se lahko zapre, to pove vse o trudu države v boju proti korona sceni...Basta.

LeQuack je izjavil:

lexios je izjavil:

Hint; Alenka Žnidaršič Kranjc.

Zgodovina sprememb…

sbawe64 je izjavil:

"Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!"

Kako se širi kovid v dso ?
Preprosto...

kopriwa ::

lexios je izjavil:

Glede na to kako je izrezan ta graf, naj sami ugotavljamo/ugibamo kaj te številke pomenijo? No, pa poskusimo: Do dne (cca.) 22.9. smo imeli zaznanih 481 okužb med oskrbovanci v DSO ter 230 okužb med zaposlenimi v DSO, torej 711 vseh okužb iz DSO. Po podatkih smo imeli v Sloveniji do dne 22.9.2020 4558 primerov zaznanih okužb, kar pomeni, da je 15.5% okužb bilo iz DSO. Še podatke za drugi val počakamo, da enkrat za vselej proglasimo tistih "85% okužb je iz DSO" za popolno izmišljotino.

In od je po tvojem teh manjkajočih 85% ?
2020 is new 1984
Corona World order

Mato989 je izjavil:

Mešaš med NARAVNIM in UMETNO USTVARJENIM okoljem... narava nima nič z tem da si je JJ zmislil da ne smemo v drugo administrativno ustvarjeno Občino... lahko se sicer kregaš da je narava naredila JJa ampak to ni dovolj.

Ima pa narava vse s tem, da 85 letnik ni zmogel virusa (če predpostaviva da je naraven, kar bo dokler kdo ne dokaže drugače)...

1. Smrt 85 letnika nima nič z Darwinom. Bistveni del Darwina je tudi reprodukcija. 85 letnik se je že reproduciral. 25 letnik se verjetno še ni.
2. Tudi ljudje smo narava. In posledično je vse, kar naredimo, narava. Tudi naše družba. In torej imaš odgovor - nekateri mladi niste prilagojeni na okolje, v katerem živite. You are fired! >:D
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

CoolBits ::

CDC

:))

tistih "85% okužb je iz DSO" za popolno izmišljotino.

Narobe si ti ta podatek razlagaš! Ni govora, da je 85% okužb iz DSOjev ampak, da so okužbe že prisotne v 85% vseh DSOjev...

kopriwa ::

sbawe64 je izjavil:

In od je po tvojem teh manjkajočih 85% ?

Preprosto, ne iz DSO. In ne kot je bilo rečeno:

lexios je izjavil:

Preprostim številkam? 85% teh številk je iz DSO-jev! Kako se lahko manipulira s testiranji in statistiko pa tudi niste še ugotovili? Ej, ne trdim, da korone ni! Da smo si na jasnem. Zgolj, da Gantar in podobni nimate več stika z realnostjo...

s1m0n je izjavil:

Narobe si ti ta podatek razlagaš! Ni govora, da je 85% okužb iz DSOjev ampak, da so okužbe že prisotne v 85% vseh DSOjev...

Če je bilo tako mišljeno, potem si tistih 85% razlagam napačno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kopriwa ()

zmaugy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

1. Smrt 85 letnika nima nič z Darwinom. Bistveni del Darwina je tudi reprodukcija. 85 letnik se je že reproduciral. 25 letnik se verjetno še ni.
2. Tudi ljudje smo narava. In posledično je vse, kar naredimo, narava. Tudi naše družba. In torej imaš odgovor - nekateri mladi niste prilagojeni na okolje, v katerem živite. You are fired! >:D

1. Smrt 85 letnika nima ničl z Darwinom osebno ima pa vse z tem da 85 letnik s tem ko je prešibek ustvarja paniko v družbi ki se prilagaja na njega namesto na bolj zdravo aktivno generacijo (na mladih Svet stoji)
2. Ja, to sem ti že napisal, ampak poizkušaš spinat stran in zafilozofirat da zato ker je narava ustvarila človeka ki je ustvaril nek zakon je ta zakon "naraven" v smislu da je naravna selekcija... kar pa je seveda grdo preusmerjanje od bistva.

Narava je to kar se zgodi če odmislimo VSE administrativne prepovedi... vsakič ko katero dodamo (kot je nošnja mask) zavijamo zadevo v vato, še vedno bodo morali tu ljudje umret, samo nekaj časa nas bodo še obremenjevali... to je resnica, VSI MORAMO UMRET in če so dočakali 85 let in so nemočni proti novim nevarnostim pač naj umrejo, ne pa zaradi tega v stisko metat mlajših ki bi morali bit aktivni in veseli ob druženju, in življenju kakršnega so uživali ti 85letniki ko so bili mlajši.

kopriwa je izjavil:

lexios je izjavil:

Glede na to kako je izrezan ta graf, naj sami ugotavljamo/ugibamo kaj te številke pomenijo? No, pa poskusimo: Do dne (cca.) 22.9. smo imeli zaznanih 481 okužb med oskrbovanci v DSO ter 230 okužb med zaposlenimi v DSO, torej 711 vseh okužb iz DSO. Po podatkih smo imeli v Sloveniji do dne 22.9.2020 4558 primerov zaznanih okužb, kar pomeni, da je 15.5% okužb bilo iz DSO. Še podatke za drugi val počakamo, da enkrat za vselej proglasimo tistih "85% okužb je iz DSO" za popolno izmišljotino.

Kje piše, da je 85% okužb iz DSO?

Govoriš o "preprostih številkah"? >:D

V primerih, kjer se zadnje tedne šteje kovid smrtne žrtve, gre pri okoli 85% za starostnike nad 80. letom in glede na stare podatke o okužbah v DSO-jih in sveže podatke, da ima večina DSO-jev korona pozitivne, sklepam, da so ti starostniki večinoma iz DSO-jev! Žal!

Zgodovina sprememb…

"Zagotovo jih bo večina podaljšanih."
https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...

Je čisto vseeno, kaj se mi tukaj pričkamo. Če do konca leta ne odprejo šole in javno življenje, bomo zabredli pregloboko, da se bomo lahko ven izvlekli brez trajnih zdravstvenih, socialnih, gospodarskih in ekonomskih posledic...
Ljudje, ki navijajo za trenutno zaprtje, pa itak nimajo več kot 2 možganski celici v glavi, ki skrbita, da ne padeta uhlja dol iz glave... In na žalost, tako kot vedno, bodo nastradali nedolžni. Žaloigre v družinskih krogih domačega nasilja, ki ga bo ustvarila korona, bodo pa mnoge otroke in mladoletnike zaznamovale do te meje, da bo vprašanje, ako bodo sploh oni sami sposobni zdravega in normalnega partnerskega odnosa, ko odrastejo... Išem po mestih kje kakšen grafit z napisom "fojbe morjo bit polne". Vem, da sem jih že videl, ampak ali jih ni več ali pa jih ne najdem. Ker bi rad naredil fotko za spomin. Tako, kot sem jo danes na Čopovi v LJ, ko so ljudje zunaj na mrazu čakali v vrsti, da lahko sploh vstopijo v trgovino po živila... Utopična prihodnost, ki se jo še največji pisci ZF niso mogli ustvariti v svojih sanjah.

mojsterleo ::

Včeraj je po uradnih podatkih NIJZ zaradi covida umrlo 10 ljudi. Čas bi že bil, da nas vlada RS neha vleči za nos, ustvarjati umetno paniko in groziti z dodatnimi brezveznimi ukrepi.

Mato989
Narava je to kar se zgodi če odmislimo VSE administrativne prepovedi... vsakič ko katero dodamo (kot je nošnja mask) zavijamo zadevo v vato, še vedno bodo morali tu ljudje umret, samo nekaj časa nas bodo še obremenjevali... to je resnica, VSI MORAMO UMRET in če so dočakali 85 let in so nemočni proti novim nevarnostim pač naj umrejo, ne pa zaradi tega v stisko metat mlajših ki bi morali bit aktivni in veseli ob druženju, in življenju kakršnega so uživali ti 85letniki ko so bili mlajši.

Med špansko gripo 1918-1919 jih je večina umrla zaradi bakterijske pljučnice (posledica pretirane nošnje mask ?), ne zaradi virusa španske gripe...
https://www.nih.gov/news-events/news-re...
by Fauci.
Tako da kar pridno nosite maske čimbolj pogosto.

In kot kaže bo potrebno začeti kaditi, po zadnji podatkih so kadilci manj dovzetni za okužbe.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

mojsterleo je izjavil:

Včeraj je po uradnih podatkih NIJZ zaradi covida umrlo 10 ljudi. Čas bi že bil, da nas vlada RS neha vleči za nos, ustvarjati umetno paniko in groziti z dodatnimi brezveznimi ukrepi.

Ne vlečejo vas za nos, ljudje žal umirajo! A čas bi bil, da povedo tudi starost in da gre v večini primerov za žrtve iz DSO-jev ali ljudi s pridruženimi boleznimi? Namesto, da se omenja gole številke: npr. "3000 okuženih (in pozabi omenit 8000 testov?), 40 smrti (in pozabi omenit, da gre žal za 95. letnike?)..."

Zgodovina sprememb…

mojsterleo je izjavil:

Zakaj so številke med nijz tabelo in tem kar pove Kacin RAZLIČNE? Kako je to mogoče? Nas vlada nateguje... vedno so vladne cifre višje kot one s tabel!

Mato989 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

1. Smrt 85 letnika nima ničl z Darwinom osebno ima pa vse z tem da 85 letnik s tem ko je prešibek ustvarja paniko v družbi ki se prilagaja na njega namesto na bolj zdravo aktivno generacijo (na mladih Svet stoji)
2. Ja, to sem ti že napisal, ampak poizkušaš spinat stran in zafilozofirat da zato ker je narava ustvarila človeka ki je ustvaril nek zakon je ta zakon "naraven" v smislu da je naravna selekcija... kar pa je seveda grdo preusmerjanje od bistva.

Človek, kot obstaja danes, je rezultat pritiskov narave in selekcije na tej osnovi. Kamor spada tudi pritisk družbe. Da bi do tega lahko prišlo, veljajo bolj pritiski na osebke, ki se bodo še reproducirali in skrbeli za potomstvo.
Lahko se vržeš na trepalnice, tako to je. In če trdiš, da nekateri neprilagojeni mladi osebki, ki še nimajo potomcev, delajo samomore zaradi trenutnega stresa, potem očitno naravna selekcija izloča takšne ljudi, ki so manj prilagojeni na trenutne razmere.
Naravna selekcija in survival of the fittest in it’s finest.
Ampak nikakor ne dojameš...
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

nergac ::

Kaj pa umor in samomor hkrati, ne nujno v vrstnem redu tem?

s1m0n je izjavil:

Natanko tako! Ampak to, kar se določenih ukrepov tiče, ne spremeni ničesar bistveno, npr. da se trudimo zmanjšat število pacientov v zdravstvu lahko najbrž vsi razumemo. Dejstvo, da ljudje umirajo, ne glede na starost, pač ni smešno, dejstvo, da imajo lahko represivni ali drakonski ukrepi (policijska ura med 21h in 6h npr., ki ne služi omejevanju okužb!) ali histerija lahko hude posledice pa tudi ne!

Zgodovina sprememb…

Saj umirajo nam ljudje od tam kjer bi morala biti naša prva bojna črta. DSOje smo čisto pustili na cedilu, brez kakršnega koli resnega pristopa, da te ljudi primarno zaščitimo.

Kak so se v domovih pojavili prvi primeri, bi bilo potrebno testirati vse vsaj 2x tedensko (stvar bi bila izvedljiva s hitrimi testi). Ljudi takoj ločit od ostalih in ta postopek ponavljat. Ampak ker nam tega ni uspelo se sedaj gremo maltertiranja vse in povsod. Stopnjevanje ukrepov nam ne bo prineslo boljših rezultatov v DSOjih, okužbe tam so že neizbežne.

Webmojster ::

sbawe64 je izjavil:

Mato989

Med špansko gripo 1918-1919 jih je večina umrla zaradi bakterijske pljučnice (posledica pretirane nošnje mask ?), ne zaradi virusa španske gripe...
https://www.nih.gov/news-events/news-re...
by Fauci.
Tako da kar pridno nosite maske čimbolj pogosto.

In kot kaže bo potrebno začeti kaditi, po zadnji podatkih so kadilci manj dovzetni za okužbe.

Daj si malo preberi raje tisto stran ki jo citiraš, da ne boš trosil neumnosti in polresnic oz. laži.

Glede na propagando, ki jo dnevno izbljuva ven msm, sem še daleč zadaj; jih bom dohitel tam nekje 2052, če oni sedaj nehajo.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

mojsterleo ::

Mato989 je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

Zakaj so številke med nijz tabelo in tem kar pove Kacin RAZLIČNE? Kako je to mogoče? Nas vlada nateguje... vedno so vladne cifre višje kot one s tabel!

Že nekaj dni iščem(o) tisti zavedni, ki nismo ovce, odgovor na to vprašanje. Žal so pristojne ustanove večinoma tiho, dobil sem samo odziv s strani NIJZ, ki sproža več vprašanj, kot jih postavlja:

Spoštovani,

javno dostopni podatki glede števila smrti, ki so predstavljeni na sledeči povezavi https://www.nijz.si/sl/dnevno-spremljan..., obsegajo podatke iz zbirke Evidenca nalezljivih bolezni. Od 4.11. dalje dopolnjujemo evidenco s podatki, pridobljenimi iz baze podatkov Zdravniško potrdilo o umrli osebi.

Vsak zdravnik je namreč dolžan glede na Zakon o nalezljivih boleznih prijaviti smrt zaradi nalezljive bolezni. Zdravnik ob smrti izpolni prijavnico Prijava obolenja-smrti za nalezljivo boleznijo. Pri tem lahko prihaja do časovnega zamika pri prijavi smrti iz bolnišnic in DSO-jev v uradne evidence NIJZ ter do nepopolnega poročanja podatkov s strani zdravstvenih ustanov, kar najverjetneje pojasnuje razlike v podatkih Ministrstva za zdravje in NIJZ.

Z lepimi pozdravi.

Vprašanje je naslednje: kako vlada RS pridobi tako različne podatke kot so uradni podatki NIJZ, glede na to, da jih dnevno objavijo na tiskovni konferenci ob 11 uri, NIJZ pa jih objavi po 13 uri isti dan? Torej dve uri po tem, ko vladni govorec že napsihira ovčice?
Kot drugo pa me zanima, če so podatki zdravnikov res objavljeni z “zamikom”, kako je možno, da podatki NIJZ za nazaj niso usklajeni s podatki vlade RS. Tabelco namreč NIJZ osvežuje tudi za nazaj. Očitno nekateri zdravniki kršijo zakon in podatke vnašajo v evidenco umrlih nekaj tednov po tem, ko ti že počivajo v miru na britofu??

Žal se ne morem strinjati s tem, da nam vlada RS servira kr neke podatke, ki nimajo z realnostjo nobene veze. Še manj pa, da na podlagi teh “podatkov” odločajo o tem, katere dodatne ukrepe bodo naložili plebsu, ki ima vsega že dovolj. Nas res želijo utišati? Vsi vemo, kateri oblastnik je bil primoran proti ljudstvu uporabiti vodni top.

Zgodovina sprememb…

««
37 / 175
»»