» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
35 / 175
»»

Utk ::

hendriks je izjavil:

Utk je izjavil:

Spet 2200 okuženih. Kako zaboga se lahko v teh časih okužiš? Načini, za katere jaz slišim, niso za drugo kot kaznovat okužene vse po spisku. Mislim, da bo moja ideja počasi vse manj smešna...

Simple. Okuženi in njihovi sostanovalci iz skupnega gospodinjstva se sprehajajo naokoli. Nihče jih ne nadzira. Če pa bi hoteli vzpostaviti nadzor, bi cela slovenska levica skočila v luft.

Ni problema, naj plačajo zase, če boš okužil mene, boš pa še zame plačal...

Miki N ::

Pozabljate, da so nekateri ukrepi v osnovi rezultat pomankanja idej in so v osnovi placebo.

Ne vsi. Samo take lahko privijete na 11 pa ne bo efekta.

ajdov ::

Jaz sploh ne verjamem tem številka. Najprej pride ven novica da hoče Gantar še bolj nore ukrepe, folk se začne jezit, naslednji dan pa takoj večje številke. Kako prikladno.

s1m0n ::

hendriks je izjavil:

Utk je izjavil:

Spet 2200 okuženih. Kako zaboga se lahko v teh časih okužiš? Načini, za katere jaz slišim, niso za drugo kot kaznovat okužene vse po spisku. Mislim, da bo moja ideja počasi vse manj smešna...

Simple. Okuženi in njihovi sostanovalci iz skupnega gospodinjstva se sprehajajo naokoli. Nihče jih ne nadzira. Če pa bi hoteli vzpostaviti nadzor, bi cela slovenska levica skočila v luft.

Nič od tega... Veliko je takšnih, ki nimajo blage veze ali simptomov, da so okuženi! Tak hodi normalno dalje v službo in se ga tudi težko odkrije...

ajdov je izjavil:

Jaz sploh ne verjamem tem številka. Najprej pride ven novica da hoče Gantar še bolj nore ukrepe, folk se začne jezit, naslednji dan pa takoj večje številke. Kako prikladno.

Res nevarna bolezen, brez testa sploh ne veš da jo imaš

CoolBits ::

Niti s testom ne veš al jo imaš al nimaš :))

Utk ::

Veliko je takšnih, ki nimajo blage veze ali simptomov, da so okuženi! Tak hodi normalno dalje v službo in se ga tudi težko odkrije...

Ampak pri vseh ukrepih, bo tak preklemano težko koga okužil izven svojega kroga (parih) ljudi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Okapi ::

Zdi se, da manipulirajo s številom testov (v smislu, da je število testov odvistno od tega, kakršen rezultat bi radi predstavili javnosti).

Po tistem vrhu z 2610 pozitivnimi ob 7471 testih pred dvema tednoma so začeli manj testirat, ker naj ne bi zmogli toliko testov. Število zaznanih okuženih je ob manj testih pričakovano padlo in Kacin je že nekaj sanjal o umirjanju epidemije.

Gantarja je pa vseeno skrbelo, v bolnišnicah je bilo vse več koronašev, in je začel govoriti, da bi bilo treba ukrepe še zaostriti. Ampak ga ni nihče prav upošteval. Potem je pa morda ukazal zdravnikom, naj znova začno bolj intenzivno testirati.

In danes je tvitnil - 7515 testov (največ doslej), 2215 pozitiven (tretji najvišji rezultat, tudi skoraj 30% testiranih).

Nas čaka dodatna zaostritev?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

nekikr ::

Ne, tisti načini, ki se dogajajo po šihtu.

A masovne orgije s po 500 ljudmi in zasebne žurke s po 1000 povabljenimi v vsaki ulici? A nismo že prestari, da bi verjeli takim zgodbicam?

In ne pozabimo, da gre za tako apokaliptični virus, da sem in tja umre nekdo star 85 let s težkimi boleznimi. To je na ravni WW1 in WW2 skupaj, zato je treba sprejeti še bolj drastične ukrepe. Sam sem že predlagal ostrostrelce na strehah, ki pospravijo vsakega, ki kihne na ulici.

Res nevarna bolezen, brez testa sploh ne veš da jo imaš

Saj se spomnimo izjav: Zadnjih pet dni, preden je bil sprejet, je vedno težje dihal, sam tega ni občutil. Najbrž zato, ker je bil okoli njega oblaček virusov ali pa je bil prej na pogrebu, ki se za nekoga najbrž ni dobro končal.

DeeJay ::

Ključavničarji že ogrevajo švasmašine. Hitr se nadihat svežga zraka, predn vs zašvasajo v stanovanja.

Samo bo jih hitro zmanjkalo :)
Ta novih zaradi šole / prakse ne bo ta stare varilce pa bo tak koronca pobrala...

Mato989 ::

Smesnica.... Imamo 100tine ukrepov okuzbe pa se kar gor.... Pcr testi pac zaznajo vsakega ki, je prehlajen in ki ma katerikoli majcken delcek coronavirusa ne nunno covid19 sploh ne vejo kaj delajo
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Urbano#Desno ::

DeeJay je izjavil:

Ključavničarji že ogrevajo švasmašine. Hitr se nadihat svežga zraka, predn vs zašvasajo v stanovanja.

Sem montiral lesena vrata ......

hendriks ::

Mato989 je izjavil:

Smesnica.... Imamo 100tine ukrepov okuzbe pa se kar gor.... Pcr testi pac zaznajo vsakega ki, je prehlajen in ki ma katerikoli majcken delcek coronavirusa ne nunno covid19 sploh ne vejo kaj delajo

Oo, poglej ga. Pritožuje se, ne predlaga pa nobene rešitve. Dajmo Mato989, da slišimo tvoje predloge (brez da pustimo starce umreti za vsako ceno) :)

A mlade pa lahko tako poceni oropamo prihodnosti? To je ok? Ker baje vsako življenje šteje, pravite?

hendriks je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Oo, poglej ga. Pritožuje se, ne predlaga pa nobene rešitve. Dajmo Mato989, da slišimo tvoje predloge (brez da pustimo starce umreti za vsako ceno) :)

Ne pustimo jih umret.... Prepoved gibanja zunaj naj bo za penzioniste do konca februarja.... Ostali pa brez omejitev.... Starci naj na cz in trgovine narocajo dostavo in je to to...

Pustmo ze onim ki, skor ne mormo umret zivet naprej

Vsak starec nad 65 oz ki je v penziji pa lahko podpise da nima omejitev ampak se odrece zdravljenju in ga ne vzamemo v bolnico

;-) ::

s1m0n je izjavil:

hendriks je izjavil:

Utk je izjavil:

Nič od tega... Veliko je takšnih, ki nimajo blage veze ali simptomov, da so okuženi! Tak hodi normalno dalje v službo in se ga tudi težko odkrije...

Dokler bodo puščali familijo ki ima okuženega v istem gospodinjstvu brez trstov in samoizolacije ter da do simptomov hodi v službo bo tako. To je 100% širitev naprej. Javim drug teden točno to se pri naših starših v familiji dogaja ta trenutek.

lexios ::

Manjka predvsem dosledno kaznovanje tistih ki se ukrepov ne držijo in to ne s temi simboličnimi kaznimi po par 100 EUR, ampak bi lahko dodali kakšno nulo zraven. Smešno je poslušati kako ukrepi ne delujejo ko se jih malo dejansko drži. Že v civiliziranem delu Slovenije je kup kršitev kaj šele po raznih 55 - 80 vukojebinah.

A resno misliš, da so za številke v zadnjih tednih odgovorni ljudje, ki kršijo ukrepe, kot recimo snemanje maske, da na prostem poješ rogljiček ali z izletom v sosednjo občino v trgovino? ;((

Preberi si par postov nazaj, je bilo že napisano, zakaj je do tega prišlo, zamisli se vsaj nad dvojnimi merili za prehajanje meje na Hrvaško ali samokarateno in nošenje mask ministrov oz. neizvajanjem karantenskih odločb, ko je birokracija z vlado na čelu med poletjem in začetek oktobra pač enostavno prespala...

Okapi je izjavil:

Zdi se, da manipulirajo s številom testov (v smislu, da je število testov odvistno od tega, kakršen rezultat bi radi predstavili javnosti).

Po tistem vrhu z 2610 pozitivnimi ob 7471 testih pred dvema tednoma so začeli manj testirat, ker naj ne bi zmogli toliko testov. Število zaznanih okuženih je ob manj testih pričakovano padlo in Kacin je že nekaj sanjal o umirjanju epidemije.

Gantarja je pa vseeno skrbelo, v bolnišnicah je bilo vse več koronašev, in je začel govoriti, da bi bilo treba ukrepe še zaostriti. Ampak ga ni nihče prav upošteval. Potem je pa morda ukazal zdravnikom, naj znova začno bolj intenzivno testirati.

In danes je tvitnil - 7515 testov (največ doslej), 2215 pozitiven (tretji najvišji rezultat, tudi skoraj 30% testiranih).

Natanko to! Čeprav so začeli uporabljat %, narod in mediji še vedno preveč poudarjajo le število pozitivnih; ampak omenili večkrat že v prvem valu - da se rezultatov ni normaliziralo glede na število random testiranj! Čisto enostavno, če v prvem testiranju odkriješ 1 pozitivnega od 5-ih testiranj, je to načeloma enak delež kot če odkriješ 20 v 100-ih testiranjih... Število random testiranj populacije bi moralo bit približno enako, sicer je pa s statistiko lahko manipulirat.

3p ::

Okapi je izjavil:

Saj je znano, da so način testiranja spreminjali. En teden samo ogrožene. Zdaj pa spet vse. Posledica te akrobacije je, da je zdaj težje slediti, kaj točno se dogaja. (Čeprav število ljudi po bolnišnicah in na intenzivi tudi govori svoje.)

KAVINSKY ::

nekikr je izjavil:

In ne pozabimo, da gre za tako apokaliptični virus, da sem in tja umre nekdo star 85 let s težkimi boleznimi. To je na ravni WW1 in WW2 skupaj, zato je treba sprejeti še bolj drastične ukrepe. Sam sem že predlagal ostrostrelce na strehah, ki pospravijo vsakega, ki kihne na ulici.

Spomladi so menda delali liste za sanitarni odstrel - pisalo se je o dobesednem genocidu nad starejšimi. Sedaj se ti isti pritožujejo, češ, da so nam kratene svoboščine zaradi par mrtvih babic. Mladim bo oropana prihodnost!

Torej, kakšni so predlogi? Odpravimo vse ukrepe, pa ne sprejemamo 80+ letnikov v bolnišnice, 70+ letnikov, če imajo pridružene bolezni?

KAVINSKY je izjavil:

Torej, kakšni so predlogi? Odpravimo vse ukrepe, pa ne sprejemamo 80+ letnikov v bolnišnice, 70+ letnikov, če imajo pridružene bolezni?

To je ubeseden predlog nekaterih, ki ga sicer ne upajo izgovoriti. Kaj šele tega, da bojo v primeru, da bo bolnico rabil kdo od njihovih, takoj klicali celo sorodstvo in iskali veze in poznanstva in delili podkupnine*.

(*) izvzeti vsi, ki komaj čakajo dediščino

kotanyi ::

lexios je izjavil:

Preberi si par postov nazaj, je bilo že napisano, zakaj je do tega prišlo, zamisli se vsaj nad dvojnimi merili za prehajanje meje na Hrvaško ali samokarateno in nošenje mask ministrov oz. neizvajanjem karantenskih odločb, ko je birokracija z vlado na čelu med poletjem in začetek oktobra pač enostavno prespala...

Ne gre pozabiti, da so današnje številke v precejšnji meri direktna posledica tega nedela izpred dveh tednov. Namreč, vsi okuženi zaradi takratnega faila so potrebovali čas, da so začeli kazati simptome in da so okužili preostale člane svojih gospodinjstev. Obenem je dejstvo, da je precej testov narejenih šele par dni po tem, ko nekdo javi simptome in ga zdravnik pošlje na test.

Sicer razumem, da se laiki tega zamika ne zavedamo povsem. Vsekakor pa bi pričakoval to vsaj od vlade in od zdravstvenega (!?!) ministra, ne pa da se vsak dan jezno čudijo povsem pričakovanim številkam.

Glavni zajeb je bil narejen med 8.10. in 24.10., kar povsem lepo kažejo grafi naraščanja okužb. Tudi če sedajle zašvasamo prebivalstvo v bajte, bodo številke še nekaj časa podobne preden bodo padle.

Preveč se nanašajo na to, da bodo novi ukrepi, če jih uvedejo prijeli zdaj... Ko bo pa število čez teden, dva začelo padati pa nam bodo rekli, da so ti na hitro ta zadnji uvedeni še bolj strogi ukrepi prav ti, ki so te številke potolkli ne pa vseh 10+ ostalih prej ti sedaj več ne bodo omembe vredni.

3p je izjavil:

KAVINSKY je izjavil:

To je ubeseden predlog nekaterih, ki ga sicer ne upajo izgovoriti. Kaj šele tega, da bojo v primeru, da bo bolnico rabil kdo od njihovih, takoj klicali celo sorodstvo in iskali veze in poznanstva in delili podkupnine*.

Zakaj pa ne bi penzijonistom odredili full lockdown in naj narocujejo prek telefona hrano in pripelje civilna zascita in trgovci... Enako lekarne civilna zascita

Ce pa hocejo ven pa podpisejo da se odpovejo bolnici... One pod 65 pa spustit v zivljenje

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Fritz ()

hendriks je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Na svetu je skoraj 8 m. ljudi, ki vsako leto menja tehnološke izdelke, in vsak dan sproducira na tone plastičnih in drugih odpadkov ter konzumira hrano, ki jo je nekje potrebno pridelati. Število ljudi narašča, življenjsko dobo podaljšujemo. Se ti zdi to vzdržno? Epidemije in naravne katastrofe, ki so včasih zdesetkale številčnost populacij, so naraven proces in nič novega! Vsi ukrepi imajo svoje meje, smiselno je premisliti ali je reševanje "življenj" za ceno poslabšanja odnosov med ljudmi, povečevanjem stisk in revščine, ali na plečih najmlajših, za ceno socializacije, izobrazbe in perspektive za prihodnost, smiselno. Navsezadnje je tudi marsikateri 80-letnik, v stiski ravno zaradi ukrepov, ne le zaradi korone! Problem je ker teh težav, ponavadi sploh ne vidimo!

In z vsako recesijo stanje zgolj poslabšamo, z ukrepi pa lahko v revščino pahnemo še več ljudi. Ob tem, da smo praktično skoraj ukinili tudi izobraževanje najmlajših, stopnja konzumiranja pa ostaja enaka:

Umirajo ljudje izven intenzivne kar pomeni da bi itak umrli, ker ce bi vsak dan 30 ljudi na intenzivni umrlo bi bla intenzivna prazna

hendriks ::

Evo tole puščam tukaj za razmislek o izolaciji samo starejših: https://www.washingtonpost.com/opinions...

Tukaj pa zakaj so azijske države tako uspešne pri obvladovanju epidemije: https://eand.co/how-the-western-world-f...

Nehajte že s tem zakaj so tam doli uspešni... Lega, hitro ukrepanje! Mi se žal ne moremo popolnoma zapreti iz vseh štirih strani. Pa seveda počakat za Avstralijo, ki je tako uspešna, da jim mine toplo vreme.

Ni panike, lahk zaprete temo.
"Jelko Kacin: V naslednjih dneh pričakujemo, da bodo številke še dan ali dva višje, zaradi spremenjenega sistema testiranj, potem se bomo vrnili v normalo."
Virusa je konc.

CoolBits ::

Nope, peak rsv je sredina januarja. Aja mogoče bo tisto tretji val...

Smurf ::

DeeJay je izjavil:

Ni panike, lahk zaprete temo.
"Jelko Kacin: V naslednjih dneh pričakujemo, da bodo številke še dan ali dva višje, zaradi spremenjenega sistema testiranj, potem se bomo vrnili v normalo."
Virusa je konc.

Narobe si razumel njegovo sporocilo.

Pol nej pa tko napiše, da bomo ljudje razumel.

3p je izjavil:

KAVINSKY je izjavil:

To je ubeseden slamnati mož tistih, ki svet vidite črno belo in ga pretepate do onemoglosti. Glede na to, da je ta apokaliptični virus samo močnejša gripa (številke pravijo tako, ne jaz) ni prav nobene potrebe po tem, da uničimo gospodarstvo, šolstvo in kar je ostalo od zdravstva. Zdaj smo pač dali na tehtnico potencialne dodatne žrtve zaradi korone (ampak ne vemo koliko dodatnih je, ker se podatke skriva, obdukcij ni, vse je korona, pa še ta "vse" je zelo, zelo malo, praktično ne odstopa od letnega povprečja umrlih) na drugo stran smo dali pa vse ostale ljudi, njihovo prihodnost, izobrazbo, dostop do zdravstvene oskrbe in prihodkov. In se odločili, da ti drugi niti najmanj niso pomembni, ne zanima nas kaj bo z njimi, operiramo le s hipotetičnimi scenariji prve skupine, ki, prosto po IJS, pravijo, da bo umrlo vsaj 5 milijonov starejših Slovencev (ne vem koliko je danes točna številka njihovih projekcij, morda smo že na milijardi mrtvih Slovencev).

Bwaze6 ::

Mato989 je izjavil:

Umirajo ljudje izven intenzivne kar pomeni da bi itak umrli, ker ce bi vsak dan 30 ljudi na intenzivni umrlo bi bla intenzivna prazna

Danes so hospitalizirali 153 bolnikov. Na intenzivno nego so sprejeli 15 novih. 32 bolnikov je umrlo v bolnišnicah, 8 izven.

Ja, če bi vsak dan umrlo več bolnikov kot jih hospitalizirajo, bi bila intenzivna prazna. Pa ni, 1192 bolnikov je hospitaliziranih, 198 v intenzivni negi. A vse te podatke zlahka dobiš na Covid sledilniku.

Če seveda ne verjameš, da si tole Gantar pred sejo sam zmisli, in z realnostjo nima veze.

Zato pa pravim zapret upokojence v domove nimajo kamorkoli za hodit cz in trgovine pripeljejo hrano, resilec pa ce je pomoc in patronazne...

To je to oni umirajo ne mi zakaj bi morali mi sedet doma zaprti

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Večina teh ki umrejo so ljudje ki so tako krhki, da intenzivna nega za njih ni smiselna. Ko ti enkrat priklopis 86 letno prababico na ventilator je itak ne dobiš več dol. Takim se tudi v normalnih časih ne nudi intenzivne nege.

Mato989 je izjavil:

Zato pa pravim zapret upokojence v domove nimajo kamorkoli za hodit cz in trgovine pripeljejo hrano, resilec pa ce je pomoc in patronazne...

To je to oni umirajo ne mi zakaj bi morali mi sedet doma zaprti

Točno. Oziroma če hočejo naj hodijo okoli, ampak če se okužijo so si sami krivi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ajdov ()

nekikr je izjavil:

3p je izjavil:

KAVINSKY je izjavil:

To je ubeseden slamnati mož tistih, ki svet vidite črno belo in ga pretepate do onemoglosti. Glede na to, da je ta apokaliptični virus samo močnejša gripa (številke pravijo tako, ne jaz) ni prav nobene potrebe po tem, da uničimo gospodarstvo, šolstvo in kar je ostalo od zdravstva. Zdaj smo pač dali na tehtnico potencialne dodatne žrtve zaradi korone (ampak ne vemo koliko dodatnih je, ker se podatke skriva, obdukcij ni, vse je korona, pa še ta "vse" je zelo, zelo malo, praktično ne odstopa od letnega povprečja umrlih) na drugo stran smo dali pa vse ostale ljudi, njihovo prihodnost, izobrazbo, dostop do zdravstvene oskrbe in prihodkov. In se odločili, da ti drugi niti najmanj niso pomembni, ne zanima nas kaj bo z njimi, operiramo le s hipotetičnimi scenariji prve skupine, ki, prosto po IJS, pravijo, da bo umrlo vsaj 5 milijonov starejših Slovencev (ne vem koliko je danes točna številka njihovih projekcij, morda smo že na milijardi mrtvih Slovencev).

Je slamnati mož, ampak le v toliko, da gotovo te meje ne bi formalizirali.
Ampak slamnati mož korona-je-le-gripičarjev je pa to, da lahko gremo dalje, umrlo bo pa par ljudi, ki so že na mrliški postelji.

3p je izjavil:

nekikr je izjavil:

3p je izjavil:

KAVINSKY je izjavil:

Je slamnati mož, ampak le v toliko, da gotovo te meje ne bi formalizirali.
Ampak slamnati mož korona-je-le-gripičarjev je pa to, da lahko gremo dalje, umrlo bo pa par ljudi, ki so že na mrliški postelji.

Bo zaradi korone izginilo clovestvo... Vec kot ocitno ne tudi ce vse odpremo...

Jutr gre štafeta smrti v Pomurje. Pazte se, kdorkoli je že od tam.

Mato989 je izjavil:

Ta argument lahko uporabiš praktično za vse.

Od malenkosti. Bo, če jaz in kolegi pridemo zvečer pojest Matota, izginilo človeštvo? Do tega, da lahko legaliziramo kakršenkoli divji zahod (recimo orožje kupiš v trgovini poleg žvečiln), pa človeštvo tudi ne bo izginilo. Bo, če ZDA nukajo S. Korejo (ali obratno) človeštvo izginilo? Tudi ne.

Če je to edino kar te skrbi, te morajo skrbeti skoraj izključno globalno segrevanje, (globalna) jedrska vojna in meteorji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 3p ()

3p je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ta argument lahko uporabiš praktično za vse.

Od malenkosti. Bo, če jaz in kolegi pridemo zvečer pojest Matota, izginilo človeštvo? Do tega, da lahko legaliziramo kakršenkoli divji zahod (recimo orožje kupiš v trgovini poleg žvečiln), pa človeštvo tudi ne bo izginilo. Bo, če ZDA nukajo S. Korejo (ali obratno) človeštvo izginilo? Tudi ne.

Če je to edino kar te skrbi, te morajo skrbeti skoraj izključno globalno segrevanje, (globalna) jedrska vojna in meteorji.

Saj to, zato pa ne se prevec sekirat zibet je treba naso kratko dobo na zemlji z cimmanj omejitvami ki jih administrativno dolocamo in nam slabsajo zivljenja

Resimo 10 mrtvih, ubijemo 10 drugih, na koncu pa vsi umremo nesrecni

Zgodovina sprememb…

zmaugy ::

Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

zmaugy je izjavil:

Religija je pa res super:

https://siol.net/novice/svet/po-pogrebu...

Sej po proslavah ob bidenovi zmagi bo v ameriki isto. Me zanima če bodo mediji poročali o tem.

Mato989 je izjavil:

Saj to, zato pa ne se prevec sekirat zibet je treba naso kratko dobo na zemlji z cimmanj omejitvami ki jih administrativno dolocamo in nam slabsajo zivljenja

To je tvoje mnenje, s katerim se vecina ne poistoveti. Jebi ga, si pac v neki demokraticni drzavi, ki ima svoje vrednote. Lahko pa probas kaksno afrisko drzavo, kjer je vse nekoliko bolj preprosto in z manj omejitvami.

Trenutna generacija na oblasti žal ne more brez kontrole, ker se zaveda kaj bi to pomenilo zanje.

Zanimivo je bilo slišat, ko je bivši predsednik izjavil, da je morda čas, naj ljudje, ki že 30 oblikujejo slovensko politiko, razmislijo o upokojitvi ter prepustijo vodenje naslednji generaciji...uperjeno proti JJ...medtem pa Desus lobira, da bi se upokojenec vrnil v stranko in prevzel vodenje! :))

Smurf je izjavil:

Mato989 je izjavil:

To je tvoje mnenje, s katerim se vecina ne poistoveti. Jebi ga, si pac v neki demokraticni drzavi, ki ima svoje vrednote. Lahko pa probas kaksno afrisko drzavo, kjer je vse nekoliko bolj preprosto in z manj omejitvami.

Seveda se ne ker neumno napsihirane ljudi od tvja in celo leto poslusanje corona news...

Mnozice se vecinoma poistosvetijo z najbolj neumnimi zadevami kot je fuzbal in hiperpanika zaradi 10 mrtvih...

Ce bi vedno porocali vsak dan koliko ljudi je v sloveniji umrlo bi folk isto mel obcutek da vsi umiramo jutri

Tako je zaradi jamranja po tv zdravnikov in 20 mrtvih

V resnici pa skor ne mors umret zaradi covida, tisti ki meni da je covid19 lahko enacen z kugo in ebolo predlagam da se on okuzi z ebolo jaz pa z covidom19, da vidiva kdo bo brez zdravil prezivel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Smurf je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Mato ima prekleto prav! Le, da nekateri ne vidite dovolj daleč in mrtvi, ki niso korona pozitivni, ne štejejo? ;(( Čakamo na spin te zgodbe: https://www.24ur.com/novice/crna-kronik...

Mato989 je izjavil:

Seveda se ne ker neumno napsihirane ljudi od tvja in celo leto poslusanje corona news...

Mnozice se vecinoma poistosvetijo z najbolj neumnimi zadevami kot je fuzbal in hiperpanika zaradi 10 mrtvih...

V mojem bubblu, kjer s(m)o vecinoma zelo izobrazeni in inteligentni ljudje s(m)o prav vsi za to, da poskusimo minizirati stevilo mrtvih ljudi in ne, da imamo "free for all". Za ta "zahodni standard" sem tudi pripravljen placevati veckratnik davkov v primerjavi s tabo, pa za to ne jokam na forumih. Ti imas pa probleme ze s precej preprostimi korona ukrepi, ki bo trajali nekaj mesecev.

Ce resnicno verjames v drzavo, kjer je bolje, da zivi vsak zase, je resitev res trivialna. Ampak v resnici ti hoces privilegije zahodne drzava, ne bi pa rad placeval cene za to.

feryz ::

(m) lahko kar izpustiš. Upam, da drugi, v tvojem "bubblu" razmišljajo drugače.

feryz je izjavil:

(m) lahko kar izpustiš. Upam, da drugi, v tvojem "bubblu" razmišljajo drugače.

Mislim, da sem precej jasno napisal, da ne.
««
35 / 175
»»