Forum » Operacijski sistemi » DMA problem v windows milenium
DMA problem v windows milenium
nokia6310 ::
Imam windows milenium konfiguracija
Plata epox k 8323 a
amd 1200 512 ddr rama 40 gb diska cd rom teakcd-540 e in pekač teak cd-w 540 e
zvočna audigy grafična kr neki od atija.
zanima pa me ko sem šel v sistem-lastnosti-upravitelj naprav-cd
rom-lastnosti-nastavitve in ko sem za cd rom vklopil možnost DMA sem seveda moral računalnik resetirat ko sem ga ponovno zagnal pa se mi je sistem sesul komaj da sem po 10 kratnem reseteranju prišel v sistem in sem hotel odklukat ttisti DMA.
A ko sem to naredil in hotel potrdit vredu mi je sistem zmrznil in nisem mogel nič več naredit no reset tipka je nasrečo še delovala!
Zanima me kako se lahko to zgodi zakaj pride do tega in če windowsem res ni všeč taka majhna sprememba kot je vklop DMAja v sistemu?
Ko sem z vklopljenim DMAjem poskusil brati cd mi ga je vrtel 300 na uro prebral pa ga seveda ni in računalnik mi je zablokiral!
Prosim vse tiste ki imate pojma o tem naj mi kdo pove kako je to možno!
DMA imam za diske vklopljen pa dela brez problema!
Hvala vsem
Plata epox k 8323 a
amd 1200 512 ddr rama 40 gb diska cd rom teakcd-540 e in pekač teak cd-w 540 e
zvočna audigy grafična kr neki od atija.
zanima pa me ko sem šel v sistem-lastnosti-upravitelj naprav-cd
rom-lastnosti-nastavitve in ko sem za cd rom vklopil možnost DMA sem seveda moral računalnik resetirat ko sem ga ponovno zagnal pa se mi je sistem sesul komaj da sem po 10 kratnem reseteranju prišel v sistem in sem hotel odklukat ttisti DMA.
A ko sem to naredil in hotel potrdit vredu mi je sistem zmrznil in nisem mogel nič več naredit no reset tipka je nasrečo še delovala!
Zanima me kako se lahko to zgodi zakaj pride do tega in če windowsem res ni všeč taka majhna sprememba kot je vklop DMAja v sistemu?
Ko sem z vklopljenim DMAjem poskusil brati cd mi ga je vrtel 300 na uro prebral pa ga seveda ni in računalnik mi je zablokiral!
Prosim vse tiste ki imate pojma o tem naj mi kdo pove kako je to možno!
DMA imam za diske vklopljen pa dela brez problema!
Hvala vsem
nokia6310 ::
ja to vem kakšen sistem pa mi svetujete rabim osnovne stvari seveda je glasba na prvem mestu internet snemanje cdjev office pa kar je še takega drugače
pa nekih programčkov iz neta ne nalagam ker se mi to zdi čista traparija rabim hitro zanesljivo delovanje brez prekinitve 24 ur na dan!
Ker včasih se mi tudi zgodi da mi zvok začne štekat ko je računalnik prižgan več kot 8 ur!
No tu so po mojem tudi win me problem!
Torej kaj mislite jaz mislim windows 2000 professional!
pa nekih programčkov iz neta ne nalagam ker se mi to zdi čista traparija rabim hitro zanesljivo delovanje brez prekinitve 24 ur na dan!
Ker včasih se mi tudi zgodi da mi zvok začne štekat ko je računalnik prižgan več kot 8 ur!
No tu so po mojem tudi win me problem!
Torej kaj mislite jaz mislim windows 2000 professional!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TEAC 540E in DMA ???????Oddelek: Pomoč in nasveti | 2074 (1711) | Eagel |
» | TEAC 540 DMA in WIN 2000Oddelek: Pomoč in nasveti | 963 (881) | Daniel |
» | Vklop DMA za CD-ROM v windows XPOddelek: Pomoč in nasveti | 1308 (1121) | Maxtor |
» | Kaj je narobe z mojim 40x teacom?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1441 (1191) | jRk0 |
» | SCSI AdapterOddelek: Strojna oprema | 1412 (1290) | Loki |