Forum » Loža » Plezanje : dinamičen štrik
Plezanje : dinamičen štrik
DamijanD ::
Ti pa omogoči, da priletiš v steno s celo hrbtenico in da varovanje zdrži, kar ti statika ne omogoča (vedno).
BRBR ::
Nima veze tole s ferato. Tale štrik se ob padcu raztegne zato tipa ne prelomi in sem pričakoval da bo raztezek požrl tudi potovanje v smeri stene, pa zgleda ne. Vsaj ne očitno.
SeMiNeSanja ::
5:08
video
Ali naj ne bi tale štrik požrl tudi 'ruk' v steno ?
In kako naj bi 'požrl' nihaj?
Tudi če ni statična vrv, je še vedno zgolj vrv.
Pa tudi elastika to ni, da ne bo pomote!
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
secops ::
Pri športnem plezanju so padci nekaj običajnega za razliko od alpinizma. Vrv je raztegljiva, plezalni pas lepo razporedi silo, se varovalca dvigne od tal, kar pripomore k sicer daljesemu ampak bolj udobnemu padcu.
DamijanD ::
Ni elastika, ampak pri novem štriku je kar lepo opazno, kako se štrik razteguje in potem tudi krči.
Kvatebrigic ::
Ruka v steno ne moreš preprečit, razen če padaš tko da te obrne z nogami proti steni in z nogami nekoliko ublažiš "ruk" v steno.
Dinamičen štrik poskrbi, da ko zanihaš dol in štrik zategne, da ti ne polomi vseh kosti, predvsem pa hrbtenice. Če bi bil štrik statičen, bi te tako cuknilo, da hrbtenica verjetno nebi ostala cela...
Dinamičen štrik poskrbi, da ko zanihaš dol in štrik zategne, da ti ne polomi vseh kosti, predvsem pa hrbtenice. Če bi bil štrik statičen, bi te tako cuknilo, da hrbtenica verjetno nebi ostala cela...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PlezanjeOddelek: Šport | 8000 (1789) | MTB4life |
» | Nakup samovarovalnega kompletaOddelek: Šport | 5861 (4422) | Zvezdica27 |
» | Alpinizem kot igra na srečoOddelek: Loža | 4956 (3249) | Smrekar1 |
» | Pehota - pull outOddelek: Loža | 3493 (2415) | mailer |
» | Vrtenje v praznem vesoljuOddelek: Znanost in tehnologija | 5960 (4864) | Kocka |