Forum » Programska oprema » 10prstno tipkanje
10prstno tipkanje
Milko ::
Hmmm, tezko se bos naucu, ce ti gre dobr tko kt znas zdej. Kazalce postavi na crki F in J pa zacni tipkat :)
Thomas ::
Začni raje trenirat Autocomplete opcijo. Naprimer v UltraEdit 7.20.
Sej ni važno kolk prstov rabiš, ampak kako čimlažje čimhitreje tipkaš.
Sej ni važno kolk prstov rabiš, ampak kako čimlažje čimhitreje tipkaš.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
edmund ::
To itaq sam tajnice vedo ;) Mi pa vse ostalo ;)
[28-Jun-2003 15:55:08] Body temperature above normal (error type 215)
[28-Jun-2003 15:55:08] No brain activity (error type 265)
[28-Jun-2003 15:55:08] No brain activity (error type 265)
mico ::
rece se mu Typing Master 2000, mal poglej na altavisti al pa na kakem iskalniku pa bos nasu ;)
Justy ::
Ne ne mico, to ka mam jst je en "slovenski" program in je full nor
BTW: LaMeR a sem ga tebi ze poslal ?
Alien-w a ze znas pisat z 10-imi prsti
BTW: LaMeR a sem ga tebi ze poslal ?
Alien-w a ze znas pisat z 10-imi prsti
Kralj ::
Najhitrej se bos naucu pisat, ce bos mogu narest kskn referat al pa seminarsko eno uro pred zacetkom sole. Vem iz izkusenj!
Was the last of the G's, kicked the shit to make the white men bleed.
whatson ::
Jaz sem hodu na tecaj... Neka glupa baba nas je ucila... Ko sem sel na tecaj sem tipkal 6 prstno, zdaj tipkam 6 prstno - razlika - je ni!
Je pa res, da tipkam hitreje, kot vecina tipka z 10 prsti... sicer se verjetno malo bolj trudim, ko oni ampak...
Vazen je razultat, ne pa nacin, kako do rezultata pridemo... A ne?
Je pa res, da tipkam hitreje, kot vecina tipka z 10 prsti... sicer se verjetno malo bolj trudim, ko oni ampak...
Vazen je razultat, ne pa nacin, kako do rezultata pridemo... A ne?
gaso ::
Ej fantje jz mam tud progi za učenje 10 prstnega tipkanja imenovan Tipko sam zadeva je na disketi pa ma možnost samo 5-ih inštalacij na disk. A kdo ve kako to zaščito odstranm? Namreč jebene Winse je treba vsake dva mesca prenaložit men pa pol tipko ne dela Itaq, da če mi ga kdo crackne ga damo na download sekcijo
Whatson, res je vazen rezultat, zelo je pa vazen tudi nacin oziroma je odvisno od nacina kako hitro bos ti prisel do deset prstnega tipkanja.
Tu ti je vazen pravilen polozaj rok in prstov in se marsikaj. Sigurno se lazje naucis vecprstnega tipkanja z programom, prakso pa pol izpilis z vajo.
Potem pa pises tako hitro, da se racunalnik ne dohaja izrisovat crk na zaslon pa ne to na rcunalniku z 0,5 Mb pomnilnika ampak na kaki orenk bestiji
Tu ti je vazen pravilen polozaj rok in prstov in se marsikaj. Sigurno se lazje naucis vecprstnega tipkanja z programom, prakso pa pol izpilis z vajo.
Potem pa pises tako hitro, da se racunalnik ne dohaja izrisovat crk na zaslon pa ne to na rcunalniku z 0,5 Mb pomnilnika ampak na kaki orenk bestiji
whatson ::
Ja, Justy... ampak opazam, da se je zelo tezko nauciti pisati z desetimi prsti, ce sem do zdaj 5 let pisal s sestimi... Vem, da z desetimi prsti tipkas dosti hitreje kot z šestimi...
Vendar: Navada je zelezna srajca...
Vendar: Navada je zelezna srajca...
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39
boha ::
eh, to je bila ena redkih stvari, ki smo se je učil v srednji šoli in mi je v life-u prišla še kako prav - slepo 10 prstno tipkanje.
če ne druzga si probaj dobiti učbenik (strojepisje) za srednje šole. če imaš voljo, je tam vse potrebno, da se tipkanja pravilno naučiš...
če ne druzga si probaj dobiti učbenik (strojepisje) za srednje šole. če imaš voljo, je tam vse potrebno, da se tipkanja pravilno naučiš...
Dobis zdele prec
Finta je v tem k od torka do petka nism doma (na svojem compu) in vidim da si ti ze v torek pisu...pa nism bil sure ce sem ti ze mailov
Finta je v tem k od torka do petka nism doma (na svojem compu) in vidim da si ti ze v torek pisu...pa nism bil sure ce sem ti ze mailov
mlakar ::
A je mogoče po dveh letih prišel na plano kakšn dobr programček, pomožnosti slovenski, za učenje 10 prstnega tipkanja!
Ene par sm jih žće vidu sam ne vem imena
HVALA
lp
Ene par sm jih žće vidu sam ne vem imena
HVALA
lp
Tomi ::
Jaz sem se zelo hitro naučil tipkat kar na ircu, posebej sedaj, ko so na #kvizku nekateri, ki so še hitrejši, in če želiš zmagati, moraš biti res hiter.
metrodusa.blogspot.com
gumby ::
brute-force metoda, ki vedno deluje: vzami eno srednje debelo knigo (~500 strani) in jo pretipkaj
Poldi112 ::
Jaz sem uporabljal flying fingers. Sicer ni imela sumnikov, ampak sem pac dobival rdec text za razna podpicja. Ampak me je fino naucilo. Se blazno splaca. Sej vse kar rabis je da ti povedo sistem, kako tipkas. Pol pa to delas tudi ko pises ukaze v shellu.
Brane2 ::
Problem tipkanja se da resit na vec nacinov glede koncenega ucinka.
Ce bi rad tipkal 10prstno, bos pac moral dati skoz kasen tecaj v kakrsnikoli obliki (meni je vsec recimo http://www.learn2type.com ).
Ce pa bi samo rad obvladal tipkanje z vsemi prsti, potem bosta lahko zadosti ze recimo dva mesca nocnega dela prek studenta na stanci ...
Ce bi rad tipkal 10prstno, bos pac moral dati skoz kasen tecaj v kakrsnikoli obliki (meni je vsec recimo http://www.learn2type.com ).
Ce pa bi samo rad obvladal tipkanje z vsemi prsti, potem bosta lahko zadosti ze recimo dva mesca nocnega dela prek studenta na stanci ...
kuglvinkl ::
Meni so dali v zbiko keyboard, tko da tipkam po svojem sistemu (10 prstno). Tipkam hitreje od moje dečve, ki je to gulilla v srednji šoli, ampak naredim več napak, tko da x prečna, malo zaostajam.
Nimam pa nobene potrebe, da bi prešaltal na true 10 prstno.
Moja 2 stotina.
Nimam pa nobene potrebe, da bi prešaltal na true 10 prstno.
Moja 2 stotina.
Your focus determines your reallity
alien-w ::
Hehe, staaaara tema! Glede na to, da so od začetka te teme minila tri leta morm povedat, da sem se zdej že naučil tipkat 10 prstno. Pomagal mi ni noben program in nobena šola tipkanja, temveč samo veliko pisanja na Slo-Techu in na ircu in maili in to. To je vse.
Seveda, saj to smo nekako že ugotovili vsi prisotni v temi. IRC je pač irc...
metrodusa.blogspot.com
DMouse ::
Jest sm se tudi naučil kar sam. Vse kar je potrebno je postaviti kazalca na f in j, potem pa že sam ugotoviš s katerim prstom najlažje dosežeš določeno tipko. Nato pa vedno ko moraš kaj natipkat, poskušaš tipkat 10 prstno. Nekaj časa gre zelo počasi, potem pa kar naenkrat "zlaufa".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DMouse ()
Matri[X] ::
Jaz tipkam 6 prstno in včasih naredim kakšno napako zaradi prehitrega tipkanja (kakšne črka se vrine eno mesto prej).
Zheegec ::
Počasi mi že gre 10-prstno tipkanje in gledanje v monitor, ne pa v tipkovnico... Samo deljam še veljiko napk
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Kot, predvidevam, da namensko, v zadnjem stavku posta? Ker takšne napake dela veliko ljudi, in niso nobena kriza
metrodusa.blogspot.com
Lahko najbolj želeno osebo tega posta prosim zasujete z zasebnimi sporočili in se ne oddaljujete od teme.
Hvala.
Hvala.
metrodusa.blogspot.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tomi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Je učenje pisanih črk še smiselno? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 39544 (33076) | Okapi |
» | slepo tipkanje (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 17311 (11330) | tiiasa |
» | Desetprstno tipkanje (učenje) (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 24468 (22642) | strictom |
» | program za učenje 10 prstnega tipkanjaOddelek: Programska oprema | 6312 (6206) | PANTER6 |
» | Ročne spretnostiOddelek: Loža | 3336 (2986) | mmisv |