Forum » Omrežja in internet » Hub, ne switch
Hub, ne switch

poweroff ::
Torej, rad bi kupil omrežnih hub (ne switch)... pri Kitajcih seveda gledaš in v opisu piše da je switch, hub... če jih vprašaš, seveda pojma nimajo kaj prodajajo.
Gledal sem nekaj totalno poceni (mi je pa pomembno, da je majhno): https://www.aliexpress.com/item/3282939...
Kaj priporočate?
Gledal sem nekaj totalno poceni (mi je pa pomembno, da je majhno): https://www.aliexpress.com/item/3282939...
Kaj priporočate?
sudo poweroff

pegasus ::
Uh ... kaj iz kake zaprašene škatle v kaki kleti kake firme ali inštituta.
Boš prej našel majhen managed switch s port mirroringom kot pa hub danes ...
Boš prej našel majhen managed switch s port mirroringom kot pa hub danes ...

Ja, to bom verjetno na koncu tudi naredil... Kot rečeno, rabim nekaj majhnega, za v torbo.
sudo poweroff

gslo ::
uf, a hubi še obstajajo? ne vem, jst bi vzel switch in ga skonfiguriral po tvojih potrebah. mislim, da bi razni soho mikrotiki ustrezal tvojim zahtevam, pogoj je le, da boš imel potrpljenje s konfiguracijo, sploh, če jih do sedaj nisi uporabljal. kakih navodil ne bo težko najti in vse lahko nardiš prek CLI, če ti bolj odgovarja.

Daniel ::
Zgolj iz radovednosti, za kaj ga boš uporabil? Je minilo že več kot desetletje odkar sem videl zadnjega.

llc ::
Wiki pravi, da hub za gbit (četudi je teoretično mogoč) ne obstaja.
Tako kot so že drugi rekli, ali pametno stikalo ali pa dovolj nastavljiv usmerjevalnik, da lahko nastaviš en port kot mirror.
Če misliš zajemati gbit full duplex full speed promet, potem mora biti mirror port 2.5g+, saj boš zajemal 2gbps prometa.
Če imaš možnost nastavljati mac naslov na napravah, ki jih boš vohal, lahko nastaviš multicast mac, pa boš tudi na navadnem neumnem stikalu lahko gledal promet, ker gre potem ta na vse porte.
Tako kot so že drugi rekli, ali pametno stikalo ali pa dovolj nastavljiv usmerjevalnik, da lahko nastaviš en port kot mirror.
Če misliš zajemati gbit full duplex full speed promet, potem mora biti mirror port 2.5g+, saj boš zajemal 2gbps prometa.
Če imaš možnost nastavljati mac naslov na napravah, ki jih boš vohal, lahko nastaviš multicast mac, pa boš tudi na navadnem neumnem stikalu lahko gledal promet, ker gre potem ta na vse porte.

jukoz ::
Za zajem prometa.
Na kolk portih?
https://shop.hak5.org/products/throwing...
Če rabiš več bo najboljš tole:
https://www.bolha.com/ostala-mrezna-opr...

V bistvu sem nabavi Throwing Star... vezje je v bistvu zelo preprosto in sem nekaj takega mislil tudi sam zvezati kar z žičkami, ampak je Throwing Star malo bolj trdna naprava.
3Com Office Connect Dual Speed Hub 16 imam pa doma... dva komada.
Samo za v torbo je tole nerodno.
Sem gledal tudi zelo profi naprave (ProfiShark), samo če bom kdaj tisto rabil, bom šel takrat v nabavo.
Načeloma rabim za to, da če je treba kje narediti kakšno majhno analizico ali preliminarno forenziko, da lahko naredim. Zadnjič sem namreč delal eno forenzično analizo, sicer zajema omrežnega prometa nismo rabili, sem pa razmišljal, da ga kdaj mogoče bo treba.
3Com Office Connect Dual Speed Hub 16 imam pa doma... dva komada.

Sem gledal tudi zelo profi naprave (ProfiShark), samo če bom kdaj tisto rabil, bom šel takrat v nabavo.
Načeloma rabim za to, da če je treba kje narediti kakšno majhno analizico ali preliminarno forenziko, da lahko naredim. Zadnjič sem namreč delal eno forenzično analizo, sicer zajema omrežnega prometa nismo rabili, sem pa razmišljal, da ga kdaj mogoče bo treba.
sudo poweroff

tony1 ::
Kupi en mali over CLI fully-managed switch in naredi mirroring.
Nazadnje sem hub za tvoj namen priklopil v korporativno mrežo ene 10 let nazaj in je počepnila cela bajta (ker je bilo itak vse v enem VLANu), tako da hubov niti za ta namen ne priporočam.
Pustimo jih na smetišču zgodovine, kamor tudi spadajo. (Kar pa ne pomeni, da vsake toliko še kakšnega ne vidim zmontiranega... včasih je še celo prižgan... :-))
Nazadnje sem hub za tvoj namen priklopil v korporativno mrežo ene 10 let nazaj in je počepnila cela bajta (ker je bilo itak vse v enem VLANu), tako da hubov niti za ta namen ne priporočam.
Pustimo jih na smetišču zgodovine, kamor tudi spadajo. (Kar pa ne pomeni, da vsake toliko še kakšnega ne vidim zmontiranega... včasih je še celo prižgan... :-))

gslo ::
V bistvu sem nabavi Throwing Star... vezje je v bistvu zelo preprosto in sem nekaj takega mislil tudi sam zvezati kar z žičkami, ampak je Throwing Star malo bolj trdna naprava.
3Com Office Connect Dual Speed Hub 16 imam pa doma... dva komada.Samo za v torbo je tole nerodno.
hej matthai, sporoči kako boš zadovoljen s throwing star. sicer mi je mal bad plačevat premium hak5, ampak kakšno igračo bi pa mogoče tudi jaz nabavil za v "toolset". :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | ProblemOddelek: Pomoč in nasveti | 1556 (988) | sv55 |
» | Spremljanje prometa na routerjuOddelek: Omrežja in internet | 1614 (1376) | SSH |
» | Kateri switch?Oddelek: Omrežja in internet | 1327 (1204) | Spc |
» | ADSL -> Ruter -> MrežaOddelek: Omrežja in internet | 1328 (1268) | Self-Defence |
» | HUB vs. SWITCHEROddelek: Kaj kupiti | 1509 (1369) | hipo |