» »

Nov uvozni davek do 22€- 1.1.21

Nov uvozni davek do 22€- 1.1.21

1
2
»

digitalcek ::

Kvinta je izjavil:

Kak pa veš da boš dobil ravno iz Španije, Češke oz. EU ?
100% to ni sem naročo že dostikrat pri takih ,ko so vsi trdili da je EU pa tu in tam vseeno pride paket iz Kitajske al pa iz HongKonga itd

Pogledam tekst oglasa...
Zaenkrat vse štima, predvsem pa me navdušuje štirikrat do šestkrat krajši čas, v katerem pošiljka pride do mene.

digitalcek ::

49106 je izjavil:

Hrano definitivno, a tudi "kramo" je potrebno delat tako, da roma takoj na smetišče, ali pa takšno smetenje toliko obdavčit, da se ne splača.

Se ne bi najbolj strinjal. Takale led lučka kot pomoč pri nočnih fotkanjih in snemanjih, je po kvaliteti izdelave in performansah TOP izdelek (ne delam reklame, zgolj napišem dejstva, tudi mnenja od znancev, ki so jo preizkusili).

https://de.aliexpress.com/item/40011360...

c3p0 ::

49106 je izjavil:

Itak, da ne more. Upam, da ima EU toliko pameti, da nabije poštene davke na kramo, ki ni lokalno proizvedena. Nima smisla pošiljati paradajz čez pol sveta in zastrupljati z izpusti, če je ta lahko pridelan lokalno.

Italijani počnejo ravno to, poceni kitajski paradajz pakirajo in ga prodajajo kot svojega (konzerve). In ta davek do 22€ nanje nikakor ne vpliva, business as usual naprej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

49106 ::

No ja, tudi carinske tarife je potrebno naviti toliko, da se splača lokalna proizvodnja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

ubermensch ::

A lahko nekdo povzame kaj se v bistvu spremeni s 1.7. glede pošilj z AliExpressa, ki so vredne pod 22 eur?

M-XXXX ::

ubermensch je izjavil:

A lahko nekdo povzame kaj se v bistvu spremeni s 1.7. glede pošilj z AliExpressa, ki so vredne pod 22 eur?

Prej 0€ dodatnih stroškov.
Sedaj od nekje 2.5 do 7.5€ dodatnih stroškov.

c3p0 ::

Kupiš tam, kjer obljubljajo kak EU warehouse. Zna bit malo dražje, še vedno pa manj od 2.5€+DDV. Če pride vseeno iz Kitajske, sploh ne bi dvignil in bi sprožil dispute.

Kvinta ::

M-XXXX je izjavil:

ubermensch je izjavil:

Prej 0€ dodatnih stroškov.
Sedaj od nekje 2.5 do 7.5€ dodatnih stroškov.

Oziroma spet kak naletiš jaz sem dobil v zadnjem tednu dva taka mala paketka vsak v vrednosti 2-3€ pa nisem plačal nič zgleda ,da je vse skup spet loterija ,ker celotne pošte ne morejo zajezit.
A.C.A.B

kixs ::

Sej se nismo 1.7., a ne?

Po novem ti bodo avtomaticno nabili davek + storitev na vsako posiljko. Ce se jim bo zdela vrednost sumljiva, pa bos moral poslati dokazila.

V kolikor bodo prodajalci avtomaticno upostevali DDV in ga nakazali na FURS/DURS ali kam ze to gre... pa bo to posebej oznaceno na paketu. Kot je ze zdaj bilo za Norvesko in Avstralijo...

Master_Yoda ::

49106 je izjavil:

Hrano definitivno, a tudi "kramo" je potrebno delat tako, da roma takoj na smetišče, ali pa takšno smetenje toliko obdavčit, da se ne splača.

Ja ker folk na minimalcu oz. z podpovprecno placo se pa pol lahko jebe. Ker 1.69 EUR/KG paradiznik iz spanije si je lahko privoscil, 3 EUR/KG lokalno pridelanega pa si ne more. Enako z jagodami (in se verjetno vsemi drugimi recmi) - 4 EUR/KG iz Grcije/Spanije (ce se prav spomnim) v Hoferju, 6 EUR/KG Slovenske tudi v Hoferju , medtem ko jih kmetija na krizicu prodaja po 8 EUR/KG.

Mi ni jasno kako je lahko paradiznik, jagode, etc. iz spanije/grcije za polovico cenejse kot lokalno s tem da morajo se prevoz kriti. Vem da je strosek vecji tu ampak vec kot polovico vecji ?
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

Valvoline ::

Noben vec noce nic delat, se srecni ste lahko da obstaja uvozen paradajz. Ta ista kitajska *krama* iz alix,alibaba se prodaja po nasih trgovinah z 20-50x zasluzkom, govorim pac za razne drobnarije, tekstil,obutev itn. Nekatere izdelke sploh pr nas ne mores dobit. Podpiram obdavcitev posiljk, ampak ne nabijanje nepotrebnih birokratskih stroskov. Administrativni strosek bi moral bit pokrit z pobranim davkom/carino pri uvozu.

Master_Yoda je izjavil:

49106 je izjavil:

Ja ker folk na minimalcu oz. z podpovprecno placo se pa pol lahko jebe. Ker 1.69 EUR/KG paradiznik iz spanije si je lahko privoscil, 3 EUR/KG lokalno pridelanega pa si ne more. Enako z jagodami (in se verjetno vsemi drugimi recmi) - 4 EUR/KG iz Grcije/Spanije (ce se prav spomnim) v Hoferju, 6 EUR/KG Slovenske tudi v Hoferju , medtem ko jih kmetija na krizicu prodaja po 8 EUR/KG.

Mi ni jasno kako je lahko paradiznik, jagode, etc. iz spanije/grcije za polovico cenejse kot lokalno s tem da morajo se prevoz kriti. Vem da je strosek vecji tu ampak vec kot polovico vecji ?

Ce ne bi bilo uvozenega paradajza bi slovenskega prodajali po 10e kg, ne 3e.

Zgodovina sprememb…

1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4193 194 195 196 )

Oddelek: Loža
97561730971 (1432) MIHAc27
»

Aliexpress dostava (strani: 1 2 )

6515788 (9528) Luka99
»

Kako carina ve vrednost izdelka? (strani: 1 2 3 )

11032206 (28774) Fritz
»

Uvozne dajatve in DDV pri nakupu rabljenega blaga - ZAKAJ? (strani: 1 2 3 )

12929595 (27439) chinko

Več podobnih tem