Forum » Na cesti » Tesnilo na pokrovu variatorja
Tesnilo na pokrovu variatorja
-=Tomaz=- ::
Ali lahko namesto originalnega tesnila uporabim Loctite tekoče tesnilo (dihtmaso) na pokrovu variatorja pri motorju? Nekje sem slišal, da dihtmase ne smeš uporabljati povsod, ker lahko kako stvar potem preveč zategneš (original tesnilo ima neko debelino).
lp
lp
Gagatronix ::
Loctite se uporablja zato, da se vijaki ne odvijejo zaradi vibracij, ne pa namesto dihtunge. Googlaj ti raje "liquid gasket".
-=Tomaz=- ::
Loctite ima kup izdelkov. Za fiksiranje vijakov uporabljam stick Loctite 248, če teflonski trak pri pipi ne pomaga lahko uporabiš vrvico Loctite 55, dihta bolje. Pa potem kup sekundnih lepil itd.
Za pokrov variatorja mislim uporabiti Loctite 5910. Sklopka je vpeta tudi v pokrov variatorja, pa sem pomislil da bi brez dihtunge lahko preveč pritisnil na ležaj. Ampak verjetno tisti 1 mm ne igra neke vloge. Bom os namazal s kakšno barvo/mastjo pa bom videl do kam se nasadi.
Zanimivo je, da google najde kup tutorialov, tega problema se pa ne omenja. Verjetno z razlogom, ker je dokaj nepomemben.
Za pokrov variatorja mislim uporabiti Loctite 5910. Sklopka je vpeta tudi v pokrov variatorja, pa sem pomislil da bi brez dihtunge lahko preveč pritisnil na ležaj. Ampak verjetno tisti 1 mm ne igra neke vloge. Bom os namazal s kakšno barvo/mastjo pa bom videl do kam se nasadi.
Zanimivo je, da google najde kup tutorialov, tega problema se pa ne omenja. Verjetno z razlogom, ker je dokaj nepomemben.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zamenjava radiatorskih ventilovOddelek: Loža | 2874 (2613) | negotiator |
» | Sitnost z ročkamiOddelek: Loža | 4296 (3706) | Xserces |
» | Loctite 242, kje?Oddelek: Loža | 1814 (1686) | Highlag |
» | Locite kemično varovaloOddelek: Loža | 1659 (1498) | boych |
» | Radiatorju bom odrezal original priključek - s čim (kako) naj pritrdim novega?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2387 (2074) | Jackal |