» »

Komplet aftermarket za vgradnjo vzvratne kamere

Komplet aftermarket za vgradnjo vzvratne kamere

unknown12435 ::

Pozdravljeni,

v lasti imam skodo octavio l. 2017(my 2018). Rad bi si vgradil vzvratno kamero saj sem jo v prejsnem avto imel(original) in se mi zdi kar uporabna. Gledam po spletu original kit(komplet) stane cca. 300eur. Ce das nekomu nardit in original material pride cca. 500eur(pooblascenci celo cca.700eur).

Na spletu sem zasledil kit iz spodnjega linka, ki naj bi bila varianta plug and play (naj ne bi bilo potrebno softwarsko odklepat moznosti kamere na avtomobilu in ima tudi dinamicne crte). Zanima me ce ima kdo izkusnje s tako varianto, tudi napajanje kamere je rešeno direktno z enim kablom, ki deluje tudi kot video kabel od sprednje enote avta do kamere (torej ni treba priklapljati napajanja na vzvratno luc).

Sem prebral review-je ampak vseeno sprasujem, ce se vam zdi zadeva legit za to ceno saj je prihranek cca. 450 eur. Zanimivo mi je tudi, da pri originali naj bi dokupil enoto za dinamicne crte, iz opisa pri tem kitu pa naj bi to ze delovalo.

Kamera kit AliExpress

lp

DOOM_er ::

sicer nimam izkušenj z direktno integriranimi kamerami in ekrani, ampak glede cene. Na avtodomu sem vgradil vzvratno kamero z 5" displeyjem ki sem ju kupil na ebayju za 25EUR novo in zadeva deluje zelo dobro, napram slovenskim nategunom ki prodajajo enake zadeve z dodano ničlo. Tako da glede cene je dobra šansa da je zadeva v redu. Najbolje da vprašaš ali pa pogooglaš za kakšnim ki je tak komplet vgradil v kakšen drug avto.
Robots will steal your job. But that's OK

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DOOM_er ()

c3p0 ::

Za ta denar nimaš kaj razmišljat, verjetno je kak review na YT.

unknown12435 ::

Tudi jaz tako mislim glede na review-je ki so jih podali kupci. Zanimivo mi je tudi to, da je nekaterim delovalo brez "kodiranja" programske opreme avta (mogoce je kaka fora v priloženem adapterju, ker ko sem spraseval na pooblascencih so vsi zraven prodajali se modul za priklop in izris crt - cena cca. 250EUR). Zanimivo mi je tudi to, da avto ima vse senzorje in ze sedaj na ekranu izrisuje crte kako se premikajo kolesa. Je pa res da nimam pojma katere komponente so potrebne pri originalih da vse to deluje, ker vem da se prodajajo orihinali z crtam ali brez. Tudi to, da vzame kamera napajanje direktno iz sprednje enote mi je prednost ker ne rabis potem zadaj priklapljati na luci.

V glavnem sem narocil in bom videl kako bo. Skrbi me da bi moral kodirat, ker niti nimam opreme niti znanja. Upam, da se najde kdo ki bo lahko delil izkusnje.

Kar sem googlal pa nisem nasel nic pametnega direktno za to kamero. Bo treba se mal googla obrnat :)

Dag ::

Če bo potrebno kodiranje, se lahko obrneš na MTL, ki je maher za VAG grupo.

w0mbat ::

dal sem 120€ za 'hatacha Konig' (Ebay) in dela dobro vse

sloxl8 ::

@wombat, bi bil pripravljen deliti povezavo?

aborko ::

@DOOM_er: LAhko daš link do te ebay kamere za 25€.

seba-beba ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto kamera (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7717298 (4293) predi
»

Dobri aftermarket parking senzorji

Oddelek: Na cesti
223169 (2316) matobeli
»

Parkirni senzorji (za avto) - vgradnja in barvanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5028314 (12456) Adrijan0
»

Bodo vzvratne kamere obvezne na vozilih v ZDA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6517854 (15777) Pyr0Beast

Več podobnih tem