» »

Cena goriva

Cena goriva

««
39 / 100
»»

Boobiz ::

A se danes pričakuje kakšna podražitev, glede na to, da se panika na borzah (zaenkrat) ni prijela?
I'm drunk, what's your excuse?

endelin ::

Haha hrana je 90% nafte. Valvoline please

Valvoline ::

Veliko clankov je o tem na spletu, za vsak kJ hrane na policah se skuri tudi vec kot 10 kJ ogljevodikov (dizel,bencin,plin cng/lpg)

Valvoline ::

....The demand for energy throughout the supply chain also causes low efficiency of food systems; according to some estimates, it Energies 2021, 14, 3945 3 of 24 is necessary to use as much as 10 kcal of energy to produce 1 kcal of food through all stages of the food chain...
https://mdpi-res.com/d_attachment/energ...
https://www.saveonenergy.com/learning-c...
30% porabljene energije globalno gre za proizvodnjo hrane.

Zgodovina sprememb…

D3m ::

We are winning.

|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

10x nižje stroške za transport:

Pravi naivnež :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Naivež si ti, ne jaz. Poračunaj pa boš videl.

Sem že. Sama preplastitev cest zaradi tvojih extremno težkih baterijskih tovornjakov je že požrla vso razliko.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ashrack ::

@Valin, sem prebral tvoje komentarje in dejansko nimas prav. Ne vem kako si prisel do takega prepricanja ampak kar prodajas je samo megla
....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ashrack ()

Wrop ::

:))
Primerjava med Imaginary Tesla Truck from 2018 vs Real truck.

Ni res. Teža baterijskega tovornjaka ni čisto nič večja od dizelskega.

Uffff saj res. Sem pozabil še na strošek zavornega sistema in gume + tovor.

Jup razlika se kar topi. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

fikus_ ::

"Ni res. Teža baterijskega tovornjaka ni čisto nič večja od dizelskega. "

To ima pa prav, skupna teža je enaka, samo je pripravno pozabil napisat, da je potem tovora manj!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

električni tovornjak lahko nosi celo VEČ tovora od dizelskega

In smo spet nazaj pri preplastitvi asfalta.
|HP EliteBook|R5 6650U|

ID.3 prazen je blizu 2 tone.

:)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

John Doe 71 ::

zobnik je izjavil:

Natočil plin po 0,86 evra, dizel pa že 1.7 kazal v Šk.Loki Logo.
Na cesti je noro, pol manj prometa, in veliko voznikov ciga 60-70-80km/h, dva sta vozila kot da bi meditirala. In pol maš polno črto pa daj prehiti če moraš.

Jaz sem mislil prejšnji ponedeljek in torek, da je manj prometa, ampak sem očitno ujel ravno pravo uro. Ko sem šel domov ob 15:00 je bila okoli mene sama pločevina.
Saj toliko se jih pa prej tudi ni kar tako za brezveze vozilo, čeprav sem vedno vedel, da jih ene 10% sigurno ne ve kaj sploh delajo na cesti.
Jaz izven AC še nisem opazil cijazenja. Saj že prej so nekateri delali kolone pri 60-70, popoldne je bila to normalnost skoraj vsak dan. Da prvi ne naredi kolone iz krožnega mora namreč potegnit dokaj hitro do 120 (jaz vedno tako pa ni nikoli nobenega za mano), vsak naslednji lahko vsak malo manj, edino tako steče promet, v realnosti pa prvi rabi več kot pol minute da se primaje do 70, mogoče 80, to se pa takoj zabaše. Zjutraj sem se zadnjih 6 dni še skoraj vsak dan peljal 100, tako da ni tako hudo.
Meni ko imam AC 24 km in regionalke 7,5 km ne vem če se pozna več kot kak deci na cel tank, če bi izven AC cijazil 60 ali pa če kot sedaj vsaj 100, seveda neko srednje pospeševanje, plin do podna bi se seveda poznalo malo več. No, 0,5 litra na 100km sem pa siguren da se ne da prišparat, že veliko lažje če bi po AC vozil 100 namesto 120.

Zgodovina sprememb…

bf4ed ::

Glede Madžarske, jaz tankam že 1 mesec tam ko sem blizu meje. So pa zamrznitev cen objavili že na začetku februarja ali januarja.

In NE, ne moreš naročit cisterne. Izvoz je blokiran. Na črpalkah pa je max 100L kaj lahko tankaš.

stara mama ::

Mislim, da tud tovornjaki (tujci) ne morejo tankat, al pa imajo vsaj omejitev.

bf4ed ::

Zdaj mi kolegica pravi da je zdaj omejitev 25L po novem na .hu

Torej zmagujemo? :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

P.S.

This critical food item is about to run out in Europe

Producers are already redirecting the oil destined for biodiesel back to the food market, FEDIOL says, predicting that rapeseed oil, soybean oil, and tropical oils could also be used as a replacement.
|HP EliteBook|R5 6650U|

ginekk ::

endelin je izjavil:

sulaco je izjavil:

kako gor, če gre na svetovni borzi dol ?

Verjetno traja a ne da pridejo nove cene? Nafta ki gre danes po 100usd sodček še ne bo na petrolu po tej ceni

Pa tudi malo vojnega dobičkarstva. Če vsi trobijo in so pričakovanja o dvigu, zakaj Petrol in OMV ne bi malo dvignila? Pač posel.

A zna kdo povedat kolikšen deleže marže, trošarin in ostalega je v končni ceni goriva trenutno? V časih regulacije smo imeli te podatke na voljo transparentno.

harvey ::

Pa tudi malo vojnega dobičkarstva. Če vsi trobijo in so pričakovanja o dvigu, zakaj Petrol in OMV ne bi malo dvignila? Pač posel.

Pa še to je, od 8.3.2022 so se spremenili pogoji in cena velja na dan dobave in ni več tako kot je bilo pred tem, da je cena na dan naročila. Za povrh so pa recimo na moj.petrol skenslali naročila kurilnega olja in pa na brezplačni številki, ko jo pokličeš, te enostavno vrže ven.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

spegli ::

Sod nafte za 20% dol iz 130$ na 103$. Črpalke pa dražijo zaradi odločitve g. Janšata da bo kao trg poskrbel za konkurenco. Kje so kočije ?

FoxKnox ::

Da ne boste spet danes v vrstah na BS
https://siol.net/novice/slovenija/jansa...

zobnik ::

Trg deluje kartelno, poglej Mol, Petrol, Logo, OMV po Kranju vsi majo cene tam tam, par kuvert upravi pa so dogovorjeni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

Vem da so jo kupili pred meseci za pol manj

Ena prvih strvari ki jo je dosegel g. Janša je bila liberalizacija goriva. Pomeni da so delničarji črpalk zmagal, ostali pa popušili.

Jaz pa pravim ,če bo dizel več kot 1,5EUR ga ne volim več.:))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FoxKnox ()

Denar ne raste na drevesu je cinizem ali debilizem finance urednikov.

V-i-p ::

Premier Janša s torkom napovedal regulacijo maloprodajnih cen naftnih derivatov https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Napište v svojem rumenem cajtngu še kaj o mogočni gospodarski rasti lol

kriptobog ::

Ce ne bo 1e ga ne volim :))

Valin
Zakaj bi danes tankal po 1,67, če imam še 3\4 kestla dizla po 1,45.Pametni mislimovnaprej :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FoxKnox ()

Admin na slo-tech pusti bote da delajo masakar na forumu. Zaprite vse skupaj upm.

Bolt ::

Jokate kolk je "bencin"! Pojdite v Avstrijo in Italijo pa boste videli koliko je. Ko je v Avstriji vse tolk boljš!
Se prav naj si delamo zalogo do 2,5€.
LOL A sploh veste, da kot prvo se to ne dela zaradi požarne varnosti kot drugo pa ker gorivo izgublja na svoji vrednosti. Potem bo pa spet jok in stok ko bodo avti crkavali.
Koliko boš pa potem prišparal. LOL
Dej inžinirček spelji se!
Ne misli, da si dober, če si najboljši med najslabšimi.

energetik ::

Razen če ne bo teh 2kL porabil še par mesecev, ko bo morda dizel spet 1,2€... :))
Potem bo tankal postarano gorivo za višjo ceno.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

stara mama ::

A taki strokovnjaki, kot si sam?

energetik ::

Ti si mi en strokovnjak. Raje bi nabavil za tistih 2000x1,5€ Bitcoine. Ti se ne postarajo.. :D
vires in numeris

Kaj čmo long za olje okrog 100$. Bojo pa debili iz SDS poskrbeli z boni za ostale.

eventyrer ::

Ne briga me kaj "mnogi" prevozijo.

Poraba 5.5 litrov je možna še z moji močnim bencinarjem, kaj šele z dizlom.

Nekateri, nekateri, nekateri.

Faking šit, a si 24ur novinar? pišeš glih tako butasto.

Zgodovina sprememb…

Valin

Pa ne 24 ur zvečer, no.
Sem te sumil vsaj za fb strokovnjaka pa si me razočaral

Nova je 800 EUR. Ali pa misliš da je na bolhi dovolj izbire za _vse_ lastnike avtomobilov?

IN ne, za gorivo rabiš cisterno za gorivo (ztorej rabiš dvoplaščno cisterno da se ti ne nabira kondenz), ne navadno enoplaščno cisterno za vodo.

Kaj zdaj, fantič, boš ostajal pri svojih trditvah o "kvalitetni" hrambi goriva ali pa boš linkal bedarije?

Zgodovina sprememb…

Za kvalitetno hrambo goriva rabiš dvoplaščno cisterno. Tu nimaš kaj srat.

Rekel si da se da gorivo "kvalitetno" hranit, potem pa mi daš enoplaščno cisterno za 40 EUR kjer ne bi hranil niti vode za zalivanje vrta (ker ni niti svetlobno zaščitena in se bodo notri nabirale alge).

Zgodovina sprememb…

Aha, vredu fante.

Še dušik boš dajal zraven v cisterno za 40 EUR ki ni zmožna niti vode zadrževati brez da bi klapljala ven ja. Bravo. Čestitke.

Zgodovina sprememb…

Cisterna ja, tisto sranje od pipe na dnu cisterne ki si jo TI linkal za 40 EUR pa sigurno ne.

Tako močno mešaš drek da že Putinu v bunkerju v Moskvi smrdi.

Fantje, Valin pravi da je ta cisterna dobra za hrambo goriva glejte:

Še pipco ima na dnu da lažje tankaš direkt v avto.
gremo kar kupit.

Zgodovina sprememb…

Ob nakupu tako ogromne cisterne je prihranek enkraten in se ne ponavlja. Čez 1 leto boš odvisen od takratnih cen goriva, ki bodo lahko enako drage ali pa se bodo pocenile.

K tvojemu "prihranku" moraš torej odšteti cene prevoza te cisterne. Zaradi njene velikosti boš moral najeti velik kombi ali mali tovornjak, kar stane 50 EUR dnevno. Torej 100 EUR si že izgubil zaradi najema prevoza. Od tvojih 480 EUR prihranka ti je ostalo torej samo 380 EUR (ker čez 1 leto boš to cisterno peljal na odpad ker se bo cena dizla nehala spreminjati in ti bo tole samo še šaro na vrtu delalo).

Torej ti samo upaš da bo dizel dovolj dolgo tako drag, da boš ti na pozitivni nuli ali majhnem profitu če kupiš cisterno.

Zgodovina sprememb…

Razen če se v tem času dizel poceni in začneš nabijat minus.

2000 litrov goriva je _ogromno_ kilometrov.

Zgodovina sprememb…

aborko ::

A res niste sposobni drugače zaslužit oz. pršparat, kot pa z nekimi fiktivnimi izračuni, koliko se zares prišpara. Jst bom konec aprila zgleda šel drugič letos tankati. Če nekdo zapravlja in ogroža življenje na cesti po več ur dnevno vsak dan, pa je mogoče čas za premislek o racionalnosti takega početja. Če višje cene goriva prebudijo taka razmišljanja pa tudi ni nič narobe.

Prišpara se, če se ne vozi ali manj vozi ane. To je 100%. Z temi kampanjskimi nakupi goriva pa se špekulira. Špekulira, da bo cena še rastla, čeprav je od vrha padla že skoraj za 20%, vedno več pa je novic o pripravljenosti rusije se pogovarjati. Ko preštevaš "prihranke", pa ne smeš pozabiti z enim očesom paziti na svoje gorivo, da ti ga ne ukradejo ali da ti slučajno ne zagori. Pa miren spanec želim...

feryz ::

Jaz sem se glih na pumpo odpravil danes, ko sem ugotovil da, v bistvu, sploh ne rabim tankati nekaj časa. Bom prišparal.

feryz je izjavil:

Jaz sem se glih na pumpo odpravil danes, ko sem ugotovil da, v bistvu, sploh ne rabim tankati nekaj časa. Bom prišparal.

Avto po mnenju Valina sigurno lahko uporabiš vsaj kot rezervar za hrambo cenejšega goriva. Če bo gorivo se dovolj podražilo boš s tem pokril stroške popravila motorja.

Zgodovina sprememb…

««
39 / 100
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena goriva na AC - izven AC (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5313860 (10436) sbawe64
»

Cena bencina, trošarine itd.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6915222 (13399) St235

Več podobnih tem