» »

Cena goriva

Cena goriva

««
40 / 100
»»

feryz ::

Ne vem, če je diht. Drugače bi šlo kar nekaj dizla v kabino. Je ogromna prostornina.

m0LN4r ::

feryz je izjavil:

Jaz sem se glih na pumpo odpravil danes, ko sem ugotovil da, v bistvu, sploh ne rabim tankati nekaj časa. Bom prišparal.

Ajajaj, pa kaj si to zasral celo cesto.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

spegli ::

Zakaj jaz ne morem naročit 20% nižje nafte kot je na trgu ? Ekonomska fakulteta lmao

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: spegli ()

RedDrake ::

feryz je izjavil:

Jaz sem se glih na pumpo odpravil danes, ko sem ugotovil da, v bistvu, sploh ne rabim tankati nekaj časa. Bom prišparal.

Nemška kvaliteta je to.
Že večkrat sem ti napisal.
Bentley je _EDINA_ rešitev zate.

Likalnik ::

kasen je pol plan...se gre dons tankat? ali bo Jajo reguliru cene...pa se ne bo nič podražil....

Zdej pridejo na rtv geniji ki se spoznajo na rudnike.

Evo miške na 100 usd je padel

RABIMO TROJKO

Zgodovina sprememb…

Baja ::

@Valin: kaj zdaj, hordamo benz al kupimo ev-ja?

Tuhtam da bi longal usoil. 1m.

nč bom rumen tisk na financah raj pogledal.

Zgodovina sprememb…

Mike_Rotch ::

Verjel ali ne, vendar to pa neprestano delam. Kupim zmrznjene piščančje krače ko so 2 EUR po kg v akciji in jih vzamem 30 kg in dam v skrinjo, namesto da bi jih sproti kupoval po 6 EUR. To je 120 EUR prihranka right there..120 EUR prihranka vsake pol leta pa se tudi ne branim. Moja mat je na ta način prihranila 3000 EUR v Leclercu. Je pa res da jaz nisem tako strukturiran kot ona.

Zakaj pa piščanca ješ? V resnici ne prihraniš 120 eur, ampak družbo staneš več 100€ v obliki potencialnih zdravstvenih težav in okoljske škode, ki jo povzroča intenzivna živinoreja.

IL_DIAVOLO ::

Kdo bi si mislil, da demokratična neregulirana prodaja goriva ne bo zdrzala v deželi mafijcev.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

pičanec ima enega najmanjših okoljskih vplivov od vseh vrst mesa, ki ga tako ali tako ne jem dosti, vendar nekaj pa ga je fino jesti za raznoliko prehrano (teoretično se da brez njega, vem).

Slaba tolažba. Rastlinska hrana ima še bistveno manj okoljskih vplivov, je bolj okusna in bolj zdrava, tako, da nam ni treba plačevati stroškov za tvoj trojni bajpas.

Pa kako točno poješ malo mesa? Napisal si, da poješ 60kg piščanca letno.

Kar na financah napovejo, vedno dam obratno. Dober gre zaenkrat.

kixs ::

Ceno dizla bo vlada omejila na 1,541 evra za liter

https://www.finance.si/8988213/N1-Ceno-...

hator ::

Kdo bo prodajal gorivo 30 centov pod tržno ceno?

Podobno je na CT. Več ko ma sledilcev, rajši ga mam za kontra

Ko je SDS sprejel da cene oblikuje trg, smo ga najebal.

Nekaj mesa je zdravo pojesti

Ne ni. Znanstveniki pravijo, da je rastlinska prehrana primerna za ljudi na vseh stopnjah razvoja. Podatki ne lažejo.

da je zelenjava bolj okusna od piščanca na žuru pa ne kupim, morda zate, zame ne

To niti ni stvar debate, ampak dejstvo.

No kakorkoli brezeveze se je kregati, moj point je da lahko z nalitjem cisterne 2000 litrov prihraniš 800 EUR in opraviš prav enako kilometrov kot nekdo ki tanka sproti.

Saj so ti že razložili, da ne prihraniš. Treba je kupiti cisterno, treba jo je nekako pripeljati domov, imeti prostor zanjo, treba je imeti možnost natočiti 2000 litrov bencina naenkrat (s čim boš dvignil 2000kg težko cisterno?)...

Če pa si tako bogat da ti 800 EUR nič ne pomeni, potem pa spadaš med 1 % vrhnje elite pri koritu.

Je napisal nekdo, ki poje 60kg piščanca na leto in hkrati plačuje drago elektriko za zamrzovanje le tega.

Mato989 ::

Mike_Rotch je izjavil:

Nekaj mesa je zdravo pojesti

Ne ni. Znanstveniki pravijo, da je rastlinska prehrana primerna za ljudi na vseh stopnjah razvoja. Podatki ne lažejo.

da je zelenjava bolj okusna od piščanca na žuru pa ne kupim, morda zate, zame ne

To niti ni stvar debate, ampak dejstvo.

No kakorkoli brezeveze se je kregati, moj point je da lahko z nalitjem cisterne 2000 litrov prihraniš 800 EUR in opraviš prav enako kilometrov kot nekdo ki tanka sproti.

Saj so ti že razložili, da ne prihraniš. Treba je kupiti cisterno, treba jo je nekako pripeljati domov, imeti prostor zanjo, treba je imeti možnost natočiti 2000 litrov bencina naenkrat (s čim boš dvignil 2000kg težko cisterno?)...

Če pa si tako bogat da ti 800 EUR nič ne pomeni, potem pa spadaš med 1 % vrhnje elite pri koritu.

Je napisal nekdo, ki poje 60kg piščanca na leto in hkrati plačuje drago elektriko za zamrzovanje le tega.

Nehaj težit s tem veganstvom... edino DEJSTVO ki je, je to, da se je človek in njegovi možgani začeli razvijati, PO TEM ko je začel jesti meso... to je DEJSTVO...

Dejstvo je tudi da v osnovi MESA ne potrebujemo, ampak naslednje dejstvo takoj za tem pa je to, da ima večino vegijev in predvsem VEGANOV težave z pomanjkanjem nujnih vitaminov, to pa zato ker če si vegan moraš met lajf cilj da se cel čas ukvarjaš kaj in kako boš jedel da bo vsega zadosti... če si vsejed, je rešitev mnogo več in mnogo hitrejše in časovno manj potratne...

zdaj pa šuuu iz teme o gorivu.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

jb_j ::

kakor sem jaz seznanjen, ima država za pol leta naftnih in živilskih zalog....

za primer težkih situacij.......

kow ::

jb_j je izjavil:

Nafte je za 3 mesece povprecne porabe.

jb_j ::

kow je izjavil:

jb_j je izjavil:

Nafte je za 3 mesece povprecne porabe.

v primeru kriznih situacij, pač kmetje ne bi tako močno uporabljali traktorjev,
prepovejo, tankanje goriva vsem tujcem......
(tranzitni promet, najbrž skoraj polovico goriva)
sedaj pa še posebej, ko bo od jutri za 1EUR cenejši dizel in bencin kot v Italiji.....

in je zalog za 6 mesecev.....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jb_j ()

Se enkrat, nafte je za 3 mesece normalne porabe. Koliko mesecev je to v nekih izrednih razmerah, je nemogoce napovedati, ker je odvisno kako ekstremne so te razmere itd.

A ni nek 40% cene goriva za državo ? Volte to gamad

Je primerna če je ustrezno sestavljena. Žal pri 90 % veganov ni usrezno sestavljena ker je to v praksi kar težko doseči.

Izgovori, samo za to, da lahko še naprej svinjaš planet. Vegani so v povprečju bolj zdravi od mesojedcev. Tvoja ocena 90% je brez podlage.

Dejsvo je da je MENI piščanec boljši od paprike, ti pa kot želiš.

Zavajaš. Jasno je, da je rastlinska hrana bolj okusna od piščanca. To je neizpodbitno dejstvo.

Ravno obratno. Seveda prihraniš. Cisterna 2500 litrov stane 0 EUR (podarijo ti jo samo da jo odpelješ, poglej na bolho.) Da pa je treba imet prikolico ali poklicati na pomoč lokalnega kmeta iz vasi pa je dejstvo (in marsikdo to ima). Kdor nima možnosti da pripelje gorivo pa jebiga bo pač plačeval toliko več.

Ja, to imate mogoče vi, 1% elite. Povprečen slovenec, ki živi v bloku in vozi golfa pač nima možnosti voziti okrog cisterne vsakih par mesecev, še manj jo ima kam postaviti in varno hraniti.

TezkoDihanje ::

Kaj sploh tle nekaj fantazirate in pišete ene nore cifre??
Cena nafte na svetovnem trgu pada
https://finance.yahoo.com/quote/CL%3DF?...

,delež nafte v skupni ceni bencina je okoli 50%.

spegli je izjavil:

A ni nek 40% cene goriva za državo ? Volte to gamad

To je bilo pod vsako vlado. Tudi pod naslednjo bo enako. Trosarine iz goriv so eden vecjih virov za proracun. Predlagam ti, da se pozanimas kako velik vir dohodkov za drzavo je to.

Na vprašanje, ali bodo morda veljale kakšne omejitve točenja goriva za tujce, je Počivalšek odvrnil, da v tem trenutku niso sprejeli nobenega ukrepa v tej smeri. "Dejstvo je, da so te cene podobne tistim, ki smo jih imeli doslej, mogoče malo nižje. Trenutno so cene v Avstriji in na Hrvaškem malo nad slovenskimi, na Madžarskem dosti pod slovenskimi in v Italiji kar precej nad našimi. V skladu z dogodki na meji bomo sprejemali nadaljnje ukrepe," je še napovedal.

https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...

Dizel bom 0,5 eur cenejši kot v Avstriji. A res mislijo, da bo Petrol in co. prodajali z milijonski izgubi gorivo. Pa še tujcem po vrh. :))

zobnik ::

Jutri oz. za 1 mesec bo Nafta bo 1.55, bencin 1.5 evra...

Bolt ::

zobnik je izjavil:

Mal pozen si.
Ne misli, da si dober, če si najboljši med najslabšimi.

hojnikb ::

bos placal tudi skodo v obliki drazje elektrike, ki jo delajo vse termo elektrarne v evropi?
#brezpodpisa

zobnik ::

Bolt je izjavil:

zobnik je izjavil:

Mal pozen si.

Ja sam na avtoplin so pozabil, tud plin bi moral pocenit,

Ni kaj, Slo nas kar drzi stran od tistega kar forsira preostali del Evrope.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

SambaShare ::

hator je izjavil:

Dizel bom 0,5 eur cenejši kot v Avstriji. A res mislijo, da bo Petrol in co. prodajali z milijonski izgubi gorivo. Pa še tujcem po vrh. :))

Kje si našel strukturo cene?

Mr.B ::

Kolk je sedaj napovedana cena bencina ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

SambaShare je izjavil:

hator je izjavil:

Bojda znaša marža 8 centov izven AC. Mogoče kak cent več. Ne pa 40 centov. A bodo črpalke sploh odprte?

Utk ::

Ja, 8 ali pa 10 centov, ampak glede na katero ceno? Nikjer ne piše, da je petrol kupil nafto po najvišji ceni. Morda je pa ni.

hator je izjavil:

SambaShare je izjavil:

hator je izjavil:

Bojda znaša marža 8 centov izven AC. Mogoče kak cent več. Ne pa 40 centov. A bodo črpalke sploh odprte?

Zakaj misliš da je šla razlika iz petrolove marže? Mogoče so znižali trošarino, popravili model koliko pobere dobavitelj (v času regulirane cene je bila to max nakupna cena znotraj 14 dni)?

https://ec.europa.eu/energy/observatory...

Po teh podatkih sodeč plačujemo slabih 80c na liter za dizel. In naj bi bila končna cena 1.5EUR problematična?

Zgodovina sprememb…

jotunn2 ::

Seveda jo. Sedaj pa pojdi pocasi spat, ker cajt za pravljice je ze dalec mimo. Risanke so ze mimo, tako da zobe umit pa spat.

Koliko škode nam povzročijo fosilna goriva? Za 1,1 milijarde evrov na leto!

Ti se pa še vedno bašeš s piščancem?

eventyrer je izjavil:

Za kvalitetno hrambo goriva rabiš dvoplaščno cisterno. Tu nimaš kaj srat.

Rekel si da se da gorivo "kvalitetno" hranit, potem pa mi daš enoplaščno cisterno za 40 EUR kjer ne bi hranil niti vode za zalivanje vrta (ker ni niti svetlobno zaščitena in se bodo notri nabirale alge).
Alge v bencinu?
Trade Republic 38MVDVXM

FoxKnox ::

Kje je zdaj un pametnjakovič Valin, ki mi je danes ves navdušen predlagal, podprt z mnenjem strokovnjaka doktorja z 24 UR ZVEČER,naj grem z 2k custerno čim prej na pumpo tankat dizl po 1,67, ker bo jutri ziher čez 1.9. Sedaj pa je naš ljubljeni vodja določil 30 dnevno ceno dizla po 1.54 .

FoxKnox je izjavil:

Kje je zdaj un pametnjakovič Valin, ki mi je danes ves navdušen predlagal, podprt z mnenjem strokovnjaka doktorja z 24 UR ZVEČER,naj grem z 2k custerno čim prej na pumpo tankat dizl po 1,67, ker bo jutri ziher čez 1.9. Sedaj pa je naš ljubljeni vodja določil 30 dnevno ceno dizla po 1.54 .

Pa ne pozabimo RedDrake-a, ki iz inside informacij 110% ve da bo jutri 2€/l. Do konca marca pa 5€/l.

Mislim, saj ne veš a eni trolajo, ali so tupi. Ni pa tako zganjanje panike nikomur v korist.

Ni špekulacij, študije, številke in podatki so jasni.
Ja to kaze ta interpretacija stevilk.
Trade Republic 38MVDVXM

Kripto mesi ::

Ti bi tudi bil pameten, če ne bi bil butast. Pač en če je vmes, nehaj nabijat o stvareh, kjer nimaš pojma.

Kristalno jasno je, da so tebi že 100 računov pobrisali. Zakaj le?

Oh ja, 1000l cisterne po ceni 1,55 evra haha lol
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Grem zdaj po cisterno z bolhe in danes natankam 1000 litrov, mogoče pa bo jutri že cena preko 5€ na liter. Sem prebral v salezijanskem vestniku, da zna biti mogoče, če bo bog dal.

endelin ::

Bencin nov dogecoin?

Zimonem ::

eventyrer je izjavil:

kuvanasarma je izjavil:

No, zdej povejte, jutri tankat al čakat?
Načeloma mam dost za naslednjih 14 dni...

pred vsako podražitvijo se tanka.

Je pa pametno to storiti čez vikend, ne na ponedeljek, če se pričakuje naval na bencinske črpalke. Jutri bodo tankali vsi ki bodo po 24ur in po radiu slišali da folk paničari...pa bodo še oni paničarili.

Zimonem je izjavil:

Ni lahko bit pameten. Sosed je natanko ene 5kubikov v rezervoarje jaz sem samo kar gre v tanke. Prav hitro pa kake pocenitve ne pričakujem. Lahko se pa motim. Ampak večji problem je, če zmanjka.

Dvomim da bo 100% zmanjkalo. Lahko pa se zgodi da bo tako drago da ne bo več niti smešno.

Tvoj sosed je absolutno zapretiraval. Upam da bo teh 5 kubikov porabil preden se pokvarijo.

Sosed ga bo nekje do konca leta porabil. Ampak dela na polju občasnih redukcij ne počakajo. Ja ima kmetijo in če zmanjka za 2 tedna , kar sicer dvomim je lahko hud problem. Kake blazne pocenitve se pa tudi ne pričakuje prav na kratki rok.

Zimonem ::

Počakaj kak mesec, če ga boš dobil. Ali bodo parni in neparni dnevi. Pod ceno goriva ne bo. A kupil ga je prej po okrog 1,45 en dizla. Na koncu je na lokalni črpalki zmankalo. Sicer večji kmeti naročajo na dom gorivo ampak ne prideš/ nisi prišel na vrsto.
««
40 / 100
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena goriva na AC - izven AC (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5313858 (10434) sbawe64
»

Cena bencina, trošarine itd.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6915220 (13397) St235

Več podobnih tem