» »

kdo plača vodo? 1000€!

kdo plača vodo? 1000€!

msms ::

Glavni števec ja zadnja postaja vodovoda tako, da je problem na strani uporabnika. Odjemalcu 2 je počila cev in nabralo se je 300m3 vode, ki je stekla v tem času.(cc 1000€)
Pred 18 meseci so delavci delali dela na cesti, takrat so potrgali vse cevi. In kot kaže narobe zvezali našo in cev od soseda.(rdeči X na sliki) Ves čas smo torej mi plačevali porabo od soseda in obratno.
Razlika ni tako majhna. Ampak sedaj se je pojavil problem, kdo bo plačal vodo, ki je stekla in sicer okoli 1000€. Ker so cevi obratno zvezane je naša poraba na njihovem števcu in obratno.
Odgovorni dvomim, da bojo prekopali cesto in dali cevi v prvotno stanje. Elegantna rešitev je, da bi mi prevzeli njihov števec in oni našega. Je pa jasno, da pokajo cevi ker je cesta zelo prometna.
Števec ne pustijo dat pri hiši, kak je to zakon?? Vse ideje kaj naredit so dobrodošle, hvala lepa.

Načrt vodovoda, bolj bogo ma nekaj se vidi...

https://ibb.co/VY7cw4p

VelkBla ::

Kateri zakon pa to ne dovoli za prestavitev stevca? Je res, da moras pridobiti soglasje od komunale, ki tudi zaracunajo, ker se smatra kot nov vodovodni prikljucek.

Primer: https://www.vik-ng.si/za-uporabnike/spr...

Poznam primer ko je oseba zaprosila za novo lokacijo vodomernega jaska, v njegovem primeru samo stevec iz skupnega jaska v garazo, ker je prislo do zalivanja jaska, jasek je bil star, veckrat poskodovan, stevec je bil namerno poskodovan, je pa za to moral placati kot nov vodovodni prikljucek.

Bud_Bundy ::

Terjat izvajalca? On pa naj terja občino, če hoče?
Števca se pač zamenja, ali fizično, ali birokratsko...

;-) ::

Pri izpustu vode je pri nas malo drugače, ne plačaš vsega, le slikovno dokažeš kaj se je zgodilo in se plača nek pavšal.

Highlag ::

Ne razumem zakaj števca nimate pri hiši... Bi se izognili vsem prihodnjim težavam s pokanjem cevi. In ti stroški bodo vedno vaši. Komunala odpiše le stroške odpadne vode, ker je voda odtekla v zemljo ne v kanalizacijo... Tako pri kolegu, ki mu je cev počila pod dvoriščem, števec je pa imel ob cesti...
Never trust a computer you can't throw out a window

msms ::

Vodovodno podjetje dovoli postaviti števec v radiusu nekaj metrov od njihovega števca.

FrRoSt ::

Napiši prošnjo za zmanšanja računa zaradi puščanja cevi! Ponavadi ustrežejo....

Premakni si števec v ali pred hišo! Lahko montiraš tudi svoj števec, stane cca.100€! In ga imaš, če žene zaradi drugega, za interno uporabo!
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

UganiKdo ::

Glede lokacije števca: Premik je možen ob soglasju komunale. Upoštevaj edino, da ti bodo drago zaračunali morebitno investicijo od obstoječe lokacije do nove lokacije, ker tisti del bo postal del javnega omrežja.

Glede tega čigav je strošek vode: Strošek vode je stvar tistega, ki vodo porablja. Če so zamešali cevi to tega ne spremeni. V praksi je za preteklo porabo najboljše da se pogovoriš z drugim odjemalcem. Dejansko je morebitna razlika v porabi stvar dogovora (ali spora) med vama. To, da je tretji pomešal cevi, tega ne spremeni.

Je pa izvajalec del, ki je zadevo zaj**** dolžan sanirat nastalo stanje. Glede na to, da je nesorazmerno razbijat celo cesto, da se popravi cevi je smiselen skupen pogovor z komunalo kako to rešit za naprej.

Za izliv, pa je bilo že povedano, da je mogoče zaprosit za znižanje računa. Bo pa pravno formalno moral zadevo urejat formalni nosilec števca.

Zadeva je v bistvu še kar lep cluster fuck, ki ga bo ali enostavno rešit z nekim dogovorom ali pa bo par letna jeba na sodišču.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: UganiKdo ()

telexdell ::

Drugače spojene cevi sploh niso problem. Kakšno je bilo stanje števcev pred zamenjavo cevi se ve. Sedaj se pač popišeta oba števca in se poračuna prava poraba strankam. Če je kdo plačal več bo imel dobropis, drugače bo doplačal. Pol se pa še samo ponovno označi,kateri števec meri porabo za katero hišo in ni potrebno nič razkopavati ceste. Iztok vode pač plača tisti, katerega števec meri porabo vode za njegovo hišo. Zamešane cevi pri tem ne igrajo nobene vloge.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Zgodovina sprememb…

UganiKdo ::

edaj se pač popišeta oba števca in se poračuna prava poraba strankam. Če je kdo plačal več bo imel dobropis, drugače bo doplačal.

ni tako simple. Kaj se dogaja za števcem komunale kaj dosti ne zanima. Torej se oni ne bodo zafrlavali z dobropisi in izterjavami. To bosta morala kar odjemalca sama uredit.

mn ::

Samo vseeno, kaj res ni vodovodno podjetje dolžno potegniti svojega omrežja do OPove parcele. In tam postaviti števec. Kakor razumem slike, je trenutno števec na tuji parceli na drugi strani ceste, tako da lastnik priključka tega niti nima možnosti in pravice vzdrževati po moje?

Kaj ni to čudno?

damirj79 ::

Ni čudno, vodovodi ob priklopu števca v ceni za priklop ponavadi vštejejo napeljavo samo kake 10-15m nič več od dovodne cevi. Če potem to pristane na sredi ceste, jih ne briga. Lahko se takrat na licu mesta zmeniš še kak meter ali dva, to je pa tudi vse. Lahko sicer tudi doplačaš dodatne metre cevi, ampak tega noben ne počne, ker je vsak meter nesorazmerno drag, noben pa tudi ne pomisli, da bo cev lahko počila. Zajeb izvajalca, da je zamešal priklopne cevi, naj reši izvajalec, do takrat reklamiraj vsak račun. Iztečeno vodo pa rešuj pred reklamiranjem računov, ker ti bodo uredili nek pavšal, kot so že zgoraj napisali.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodovodna napeljava v hiši pušča.

Oddelek: Loža
4113432 (5267) c3p0
»

Pametni števci elektrike - zasebnost? (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
8622156 (9263) forplan
»

Kdo vzdržuje vodovod?

Oddelek: Loža
273934 (1999) KoKi
»

Pušča voda

Oddelek: Loža
195094 (4562) STU-III
»

Števec za vodo

Oddelek: Loža
227624 (6948) St235

Več podobnih tem