» »

Kam in kako za dve leti parkirati dve telefonski številki

Kam in kako za dve leti parkirati dve telefonski številki

chort ::

Za dve leti sem se preselil v tujino (EU), zato bi rad svoji telefonski številki prenesel nekam, kjer bosta poceni "parkirani" za ta čas, hkrati pa, če se le da, še vedno dosegljivi preko ip telefonije.

Ima kdo kak nasvet?

Master_Yoda ::

Za eno je najbolje Bob 4c paket - se placa po porabi drugace je 0. Za drugo pa nebi vedel - mogoce gre imeti 2 narocnini pri Bobu ?
Dovie'andi se tovya sagain.

Ales ::

Zakaj pa ne bi šlo imeti dve naročnini pri Bobu... Sicer pa se pridružujem mnenju, Bob 4c je idealen prav za to. Postpaid brez mesečnih stroškov. Če številk ne boš uporabljal ali pa če bo nanje samo klicano, bodo še računi enostavno 0 EUR. Potečejo pa te naročnine seveda ne, lahko imaš 0 EUR dve leti.

chort ::

Vrhunsko, hvala obema! A ima mogoče Bob tudi možnost IP telefonije oziroma VOIP, da bi lahko kartici imel v predalu, moj telefon namreč ne podpira dveh kartic?

Master_Yoda ::

A pa res. Se v FAQ jim pise da gre 2 avtomatsko, 4 z dovoljenjem:

brez posebne odobritve lahko skleneš dve naročniški razmerji. vsaka naslednja naročniška pogodba pa mora biti odobrena s strani pristojnega oddelka, ki je dosegljiv prek elektronskega naslova: fraud@bob.si.
največje število naročniških razmerij na enega naročnika je 4.
Dovie'andi se tovya sagain.

Ales ::

Hm, sploh nisem pomisli, da bi omejevali število naročnin... Nisem niti pogledal. No ja, saj je po svoje logično. Hvala za info, koristna informacija!

starfotr ::

Vzameš 2 telefona v tujino in imaš prižgana 24/7. Na klice se ne javiš, pač pa nazaj na neodgovorjen klic pokličeš preko Vibra/WhatsAppa/Signala/Skype-a...

WhiteAngel ::

Če se preseliš znotraj EU, itak ne bo hudega stroška klicev...

UganiKdo ::

starfotr je izjavil:

Vzameš 2 telefona v tujino in imaš prižgana 24/7. Na klice se ne javiš, pač pa nazaj na neodgovorjen klic pokličeš preko Vibra/WhatsAppa/Signala/Skype-a...


in plačuješ naročnino, tako da to nima kaj dosti s tem kar sprašuje OP.

Osebno sem zadev orešil z HOT (ker telefonsko občasno tudi uporabljam) in moram vsake 3 mesece naložit 5 eur, po dveh letih ko bom doma bom pa pač dobroimetje skuril.

Bob je cenejša rešitev, preveri edino če ni kakšnih omejitev, da ti po x mesecih brez porabe blokirajo številko.

starfotr ::

Lepo so mu svetovali bob 4 cente. Kaj sedaj bluziš o neki naročnini?

UganiKdo ::

aha, pol si kar malo v tri dni nakadal? vzeto na znanje, vzamem nazaj svoj komentar.

chort ::

UganiKdo, a ima HoT kakšne pribitke za dohodne klice znotraj EU, po preteku 4 mesecev v tujini (in posledično vklopu "pravične rabe"? Kakor berem Bobova pravila, jih ta namreč ima (ali pa sem nepismen):
*v EU/EEA veljajo iste cene, zakupi in pogoji, kot v domačem omrežju. za uporabo v EU/EEA, veljajo pogoji pravične rabe, ki so definirani v Posebnih pogojih za izvajanje mobilnih storitev, pri čemer je količina prenosa podatkov iz zakupa, za katero se ne obračunajo pribitki, definirana pri vsakem posameznem paketu z odprtim prenosom podatkov. v primeru, ko v EU/EEA gostovanju veljajo pravila pravične rabe, se lahko k domačim cenam prištejejo še pribitki v višini 0,03904 € na minuto odhodnega klica v slovenijo oz. znotraj omrežij držav, za katere velja eu regulacija, 0,009638 € na minuto dohodnega klica, 0,0122 € na poslani sms, 0,00417 € na poslani mms in 4,27 € na gb prenesenih podatkov.


Ima kdo izkušnje z eSIM? Trenutni telefon namreč ne podpira dveh kartic, zato moram v vsakem primeru kupit drugega.

UganiKdo ::

HOT ima pribitke ce ne registriras stevilke na davcno. Teoreticno imajo moznost pribitkov vsi operaterji ce ugotovijo da zlorabljas eu roaming - pravicna uporaba.

V praksi mi v 18 mesecih v katerih je telefon 99% casa v tujini nimam tezav. Je pa HoT stevilka zelo malo v dejanski uporabi, je pa prizgana 24/7.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: UganiKdo ()

Lonsarg ::

Drgač bi tudi preusmeritev morala delovati brez da imaš SIM v prižganem telefonu. Je pa tko da če preusmeriš iz SLO na tujo cifro lahko pride mal drago če se na tak klic oglasiš :)

chort ::

Zanimivo, Telekom je bil zelo hiter z zaračunavanjem pribitkov, takoj ko sem imel v 4 mesecih večino porabe v tujini (je pa res, da v Slo doma nimam signala, in posledično zelo malo kličem ali prenašam podatke, v EU pa tudi ne vem če sem kdaj porabil čez 1 GB in opravil več kot 1h klicev na mesec, sem pa res bil po 3 mesece zunaj, nato dva meseca doma, ipd).

To s preusmeritvijo tudi ni glupa ideja, novega telefona sicer res ne rabim. A se da videt, če je klic preusmerjen? :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bob (nova ponudba Simobila) (strani: 1 2 3 4107 108 109 110 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
54691282281 (3500) PINki
»

Hot, BOB, Telemach in vse ostalo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
15649739 (12067) V-i-p
»

kateri predplačniški paket? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
15440703 (17049) VrtniPalcek
»

A1 podražitev vir alter

Oddelek: Mobilne tehnologije
415780 (3569) louser

Več podobnih tem