Forum » Na cesti » obvoz po avtocesti brez vinjete
obvoz po avtocesti brez vinjete
atubbuta ::
Odprl že na drugem forumu, ampak me zadeva zares zanima. Mislim, da že naslov pove, situacija je sledeča:
Vozim se po navadnih cestah brez vinjete, po vseh predpisih, nakar naletim na zaporo in obvoz. Ker ne rinem na gradbišče, se držim obvoza. Problem pa nastane, ko tak obvoz brez opozorila pripelje direktno na avtocesto. Vprašanje se glasi, ali sem sedaj v prekršku? Kako so formalno urejene te zadeve? Ali sploh so urejene?
Vozim se po navadnih cestah brez vinjete, po vseh predpisih, nakar naletim na zaporo in obvoz. Ker ne rinem na gradbišče, se držim obvoza. Problem pa nastane, ko tak obvoz brez opozorila pripelje direktno na avtocesto. Vprašanje se glasi, ali sem sedaj v prekršku? Kako so formalno urejene te zadeve? Ali sploh so urejene?
:)
starfotr ::
Navadno je možno peljati brez vinjete po AC, če ni druge možnosti. Nedavno je bilo to med 2 uvozi na štajerki.
DARS omenja zgolj 3 odseke za katere ni potrebna vinjeta: 1.) Koper-Izola 2.) Rondo Tomačevo-Črnuče 3.) Vzporedna cesta ob vzhodni obvoznici
S tem da tolmačim AC ali HC vse, kar je označeno z zeleno ali modro barvo. In na odseku Črniče-Tomačevo je oznaka za hitro cesto, spodaj pa še znak za vinjeto: https://www.google.si/maps/@46.0968561,...!3m6!1e1!3m4!1sR6NyC_khF3lzAZ5ZN8KG3w!2e0!7i13312!8i6656?hl=sl
1,8 km?
Dars: https://www.dars.si/Vinjetni_sistem/Pog...
S tem da tolmačim AC ali HC vse, kar je označeno z zeleno ali modro barvo. In na odseku Črniče-Tomačevo je oznaka za hitro cesto, spodaj pa še znak za vinjeto: https://www.google.si/maps/@46.0968561,...!3m6!1e1!3m4!1sR6NyC_khF3lzAZ5ZN8KG3w!2e0!7i13312!8i6656?hl=sl
1,8 km?
Dars: https://www.dars.si/Vinjetni_sistem/Pog...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: atubbuta ()
GupeM ::
Ja, to so odseki, pri katerih ni potrebna vinjeta sploh. Včasih pa kakšen del med dvema izvozoma lahko tudi prevoziš brez vinjete, če je tam urejen obvoz, ker na vzporedni cesti pač nekaj delajo.
Aja... Ce se ne motim, celo prečrtajo znak za obvezno uporabo vinjete, kadar je obvoz tako speljan. Preveri, kako je ne tvojem uvozu.
Aja... Ce se ne motim, celo prečrtajo znak za obvezno uporabo vinjete, kadar je obvoz tako speljan. Preveri, kako je ne tvojem uvozu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
joze67 ::
In na odseku Črniče-Tomačevo je oznaka za hitro cesto, spodaj pa še znak za vinjeto: (povezava)
1,8 km?
Tabla 1,8 km je iz kategorije 4100 dopolnilne table za označevanje razdalj in smeri vrste 4101 Razdalja med znakom in začetkom dela ceste oziroma mestom, na katero se znak nanaša. Torej imaš 1800 m miru.
Hvala za odgovor. Zadeva je zdaj jasna. Če je torej obvoz, potem vinjeta ni potrebna in je tudi znak prečrtan. V mojem primeru je bila to vpadnica Črnuče-Tomačevo, za katero takrat še nisem vedel, da vinjeta ni potrebna. Za volanom se je pač treba hitro odločiti in izbral sem drugo smer na križišču ter nek drug obvoz, kamor ni bil usmerjen promet.
zobnik ::
Naklo-Podbrezje je blo tako, ampak sem tud sam brez vinjete pa nisem zavil na AC, ampak po stranskih cestah prišel dokaj hitro nazaj na glavno cesto. Zaprt je bil krajši odsek.
Sicer pa ponavadi piše na internetu/povejo po radiu. Sem našel primer, ki je trenutno aktualen:
V Ljubljani, zaprto križišče Zadobrovska cesta - Rjava cesta - Polje
Do predvidoma 11. 10. 2020 (nedelja).
Sledila bo naslednja faza do 30. 10. 2020 med Rjavo cesto in Zaloško.
Dela v sklopu aglomeracij.
Obvoz po vzhodni ljubljanski obvoznici med Zaloško in AC priključkom Sneberje tudi za vozila brez vinjete.
MIHAc27 ::
Sej če AC popravljajo, in je odprt samo en pas, tudi ne rabiš vinjete. Ampak velja samo do prvega izvoza. Potem spet rabiš vinjeto.
Prebral v nekem članku... ne najdem. Čisto možno, da so samo govorice.
Sem pisal na DARS, če odgovorijo napopam odgovor.
Itak mi to dosti ne koristi. Če se švercam se itak skoz, če imam vinjeto me pa itak nič ne skrbi, kje je veljavna.
Sem pisal na DARS, če odgovorijo napopam odgovor.
Itak mi to dosti ne koristi. Če se švercam se itak skoz, če imam vinjeto me pa itak nič ne skrbi, kje je veljavna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MIHAc27 ()
Ta govori samo o obvozu, kjer z obične ceste speljejo obvoz na avtocesto (po domače povedano). Nič pa o tem, koliko pasov je zaprtih na avtocesti.
UganiKdo ::
Tega o zaprtih pasovih še nikjer nisem zasledil. Tudi praviloma niso nikjer pasovi zaprti točno od izvoza do izvoza.
Kvinta ::
Mene niti enkrat v 20 letih niso ustavli od rondoja Mb Pesnica do izvoza Mb center ,ti se pa sekiraš če si v prekršku al ne ker druge možnosti ni lol
A.C.A.B
Evo odgovor DARSa. Kot kaže sem slišal samo neko govorico oz... fake news.
Vinjeta je obvezna tudi za odseke avtocest, kjer potekajo dela oz. kjer je prometna signalizacija spremenjena zaradi del na avtocesti, v primeru zgostitve prometa ali zastojev zaradi raznih dogodkov na avtocesti (nesreče, prometne konice). Informacija, da za odsek, na katerem potekajo vzdrževalna dela vinjeta ni potrebna, ne drži.
Vinjeta je obvezna tudi za odseke avtocest, kjer potekajo dela oz. kjer je prometna signalizacija spremenjena zaradi del na avtocesti, v primeru zgostitve prometa ali zastojev zaradi raznih dogodkov na avtocesti (nesreče, prometne konice). Informacija, da za odsek, na katerem potekajo vzdrževalna dela vinjeta ni potrebna, ne drži.
GR2 ::
Itak da rabiš vinjeto če so dela na AC. Če so dela na regionalki in je obvoz speljan preko AC, je pa meni samoumnevno, da greš lahko na AC. Kaj pa boš drugega, se prvič pelješ kjer potekajo dela, vidiš tablo, kaj potem, ali boš obrnil nazaj domov ali šel po AC? To bi moralo biti vsakomur jasno, da greš lahko do prvega izvoza po AC.
chrush ::
Mene niti enkrat v 20 letih niso ustavli od rondoja Mb Pesnica do izvoza Mb center ,ti se pa sekiraš če si v prekršku al ne ker druge možnosti ni lol
Si mel srečo. S kolegom sva se enkrat peljala z napačno preluknjano vinjeto za mesec dni in so naju ustavili in oglobili.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers
mancini ::
Pol pa se vozi en teden po AC proti Ptuju in nazaj v Mb, pa te bodo morda 3x preusmerili na obvoz, zaradi kontrole vinjet
Vinjete imamo v Sloveniji od leta 2008. Torej 12 let. Samo kvinta jih uporablja že 20 let.
Kvinta ::
Pol pa se vozi en teden po AC proti Ptuju in nazaj v Mb, pa te bodo morda 3x preusmerili na obvoz, zaradi kontrole vinjet
Vinjete imamo v Sloveniji od leta 2008. Torej 12 let. Samo kvinta jih uporablja že 20 let.
Jaz živim v drugi dimenziji malo jih tu to razume od 1 do 5 trije
A.C.A.B
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Preverjanje vinjet s kamero (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 21081 (3242) | mkos2 |
» | Testna vožnja brez vinjete (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 10919 (8437) | zmaugy |
» | Kazen za (ne)uporabo vinjete (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21517 (16700) | darkolord |
» | Primerjava cen vinjet z drugimi državami (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22685 (20178) | sirotka |
» | Folija za vinjeto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 37379 (34541) | pegaso |