Forum » Pomoč in nasveti » Kako se uporablja "M.2 za WLAN"?
Kako se uporablja "M.2 za WLAN"?

AklAm ::
Pozdravljeni vsi. Lepo vas prosim za pomoč.
Po kakšnem desetletju ali dveh kupim PC, stacionarca. Zaženem in se ne poveže na net. Uvidim, da očitno ne lovi wifija. :O Nisem niti pomislila (je workstation). Gledam specifikacijo: vmesnik "M.2 za WLAN (PCIe Gen3 x1)". Kaj je to? Kaj moram naredit, da se povežem na net, brez da vlečem kabel po hodnikih? A še velja, da so USB antene počasne?
Po kakšnem desetletju ali dveh kupim PC, stacionarca. Zaženem in se ne poveže na net. Uvidim, da očitno ne lovi wifija. :O Nisem niti pomislila (je workstation). Gledam specifikacijo: vmesnik "M.2 za WLAN (PCIe Gen3 x1)". Kaj je to? Kaj moram naredit, da se povežem na net, brez da vlečem kabel po hodnikih? A še velja, da so USB antene počasne?

@Mikrohard: Hvala! To je taka regula zadeva, da jo imajo v BigBangu, ali moram kam specialno?
@6151: Pri novejših leptopih moraš tole not šraufat? :O
@6151: Pri novejših leptopih moraš tole not šraufat? :O

6151 ::
Ne, notri ga že imajo :D Samo za dodatno informacijo, da je zadeva praktično plug&play
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB

Realest ::
Čak mal, a maš wlan kartico al ne??
A ti fali driver ali se ne znaš povezati v wlan omrežje prek windows menijev?
A ti fali driver ali se ne znaš povezati v wlan omrežje prek windows menijev?

@6151: Pfff, ne vem. Malo gledam in nimam pojma, kam bi tole plugnila. :D
@Realest: Po moje nimam ... Mrežna integrirana je. Tale M.2 pa je vpisano pod "vmesniki". Nimam pojma. :( Driverji so po moje vsi. Omrežij sploh ne pokaže.
@IL_DIAVOLO: Ne morem delat na laptopu, rabim velik ekran. :) (Sem bila na iMacu in pravkar mi je žal, da nisem ostala pri tem.)
@Realest: Po moje nimam ... Mrežna integrirana je. Tale M.2 pa je vpisano pod "vmesniki". Nimam pojma. :( Driverji so po moje vsi. Omrežij sploh ne pokaže.
@IL_DIAVOLO: Ne morem delat na laptopu, rabim velik ekran. :) (Sem bila na iMacu in pravkar mi je žal, da nisem ostala pri tem.)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AklAm ()

zimzelenček ::
Je nov komp,kje si ga kupila? Matična? Pojdi preko nadzorne plošče do upravitelja naprav, dvoklik na Omrežne kartice in potem naredi screen shot ter ga prilepi v temo..

chort ::
Po opisu vmesnika sklepam, da si kupila nekaj takega:
https://www.enaa.com/osebni-racunalniki...
Le-ta nima vgrajene WLAN kartice, ima pa pripravljeno M.2 režo zanjo na matični plošči. Ima pa (verjetno namenoma) zelo zavajajoč opis.
Vtaknit kartico v režo ni problem, ti pa skoraj zagotovo manjkata še anteni, ki se na to kartico priklopita (glej post št. 3 na te povezavi, sicer za mini verzijo, ampak koncept je isti).
Predlagam ti da, ali:
- daš nekomu s foruma za pivo, da ti pomaga uredit (sorry, jaz sem res predaleč)
- neseš na kak ok računalniški servis, da ti zadevo porihtajo
- kupiš kartico pri HPju in ti oni vgradijo.
Našteto je urejeno naraščajoče po pričakovanih stroških.
V skrajni sili lahko vzameš tudi USB wifi adapter, nimam pa z njimi v zadnjem času nobenih izkušenj, bo pa skoraj zagotovo ceneje. Če imaš namen na računalniku delat, ti v vsakem primeru svetujem kabel, sploh če je okrog tebe več drugih brezžičnih omrežij.
IL_DIAVOLO, še enkrat (v zadnjem času ti gre to res vrhunsko) si zamudil priložnost, da bi pomagal, ali bil tiho. Dej malo delaj na sebi.
https://www.enaa.com/osebni-racunalniki...
Le-ta nima vgrajene WLAN kartice, ima pa pripravljeno M.2 režo zanjo na matični plošči. Ima pa (verjetno namenoma) zelo zavajajoč opis.
Vtaknit kartico v režo ni problem, ti pa skoraj zagotovo manjkata še anteni, ki se na to kartico priklopita (glej post št. 3 na te povezavi, sicer za mini verzijo, ampak koncept je isti).
Predlagam ti da, ali:
- daš nekomu s foruma za pivo, da ti pomaga uredit (sorry, jaz sem res predaleč)
- neseš na kak ok računalniški servis, da ti zadevo porihtajo
- kupiš kartico pri HPju in ti oni vgradijo.
Našteto je urejeno naraščajoče po pričakovanih stroških.
V skrajni sili lahko vzameš tudi USB wifi adapter, nimam pa z njimi v zadnjem času nobenih izkušenj, bo pa skoraj zagotovo ceneje. Če imaš namen na računalniku delat, ti v vsakem primeru svetujem kabel, sploh če je okrog tebe več drugih brezžičnih omrežij.
IL_DIAVOLO, še enkrat (v zadnjem času ti gre to res vrhunsko) si zamudil priložnost, da bi pomagal, ali bil tiho. Dej malo delaj na sebi.

Vuli ::
kupiš wlan kartico na usbju in maš mir. Kaj ji komplicirate življenje.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

mahoni ::

@chort: Najlepša hvala za pomoč! Vau za sklep na podlagi enega podatka. :O Res imam tega oz. z 32 rama. Na servisu sem kupila kartico od Linksys z dvema antenama in mi je uspelo priklopit brez problema. Dela. :)
@Vuli: Hvala, sem pomislila, da bi za prvo silo, pa potem ni bilo treba.
@mahoni: Jap.
@klinker: Kot je chort uganil, hp z2 g4 twr i78700k 32gb 512 win10pro. :)
Najlepša hvala vsem za pomoč. SloTech me res nikoli ne pusti na cedilu.

chort ::
@chort: Najlepša hvala za pomoč! Vau za sklep na podlagi enega podatka. :O Res imam tega oz. z 32 rama. Na servisu sem kupila kartico od Linksys z dvema antenama in mi je uspelo priklopit brez problema. Dela. :)
Ni frke, z veseljem, sploh ker imaš pogum odpirat in priklapljat PC komponente. In pa pogum za zamenjat iMaca za PC, kar ni vedno enostavna stvar (predvsem psihološko) ;)
(da ne bo preveč spooky, uganit je bilo res lahko, HP ima edini točno tak opis M.2 vmesnika za WLAN)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WLAN brezžična kartica PCIeOddelek: Kaj kupiti | 5313 (607) | FireSnake |
» | Brezžični internet v sosedjo stavboOddelek: Omrežja in internet | 11327 (9072) | chort |
» | iMac ne sprejme geslaOddelek: Omrežja in internet | 1376 (1331) | zee |
» | PC ali Mac?Oddelek: Kaj kupiti | 1850 (1624) | Adrijan0 |
» | Intel Maci :)Oddelek: Strojna oprema | 1271 (1099) | Jux |