» »

Sprememba poklicne kariere

Sprememba poklicne kariere

1
2
»

WhiteAngel ::

njyngs je izjavil:

Osebno imam raje manj denarja, samo da psiha ne trpi.


Heh, sam imam ravno obratno izkušnjo. Delovna mesta, ki so dobro plačana, zasedajo najboljši kadri. Okolje je vzpodbudno, ker bi sicer ta kader hitro spokal drugam. Tam, kjer denarja ni, se pa muti. En kup težav in izgovorov od nadrejenih ali sodelavcev ves čas. Se nič ne da. Pa malo podaljšaš delovnik. Pa ne moremo plačat tele fakture, saj veste, kakšni so časi. Ali pa - smo pričakovali, da bo to narejeno že do prejšnjega tedna. Kaj pa vendar počnete tako dolgo (po tem, ko jim rešiš še ene 3 zagonetke v vmesnem času)? F*ck off. Sam stran.

qwertyy ::

Sam delam v zdravstvu in ji svetujem, da si išče službo v kakšni privat zdravstveni ustanovi. Manj pacientov, bolj prijazen delavnik, samoplačniki itd. UKC in podobno je katastrofa, seveda spet odvisno na katerem oddelku si. Zadnje leta je po Sloveniji že kar nekaj modernih zdravstvenih centrov in ustanov, naj pošlje kakšno prošnjo tja. Velik plus je že to, da je diplomirana med. sestra, saj so zadnje čase kar iskane (sploh dobre). Verjetno tudi sama pozna zdravstvo in ve kje se dela manj in kje več. Delo v privat zdr. ustanovah ima veliko prednosti, mnogokrat tudi plačo ter delavnik.

tikitoki ::

Zanimivo, da je takoj proglasena za lenuhinjo, ce si zeli boljsih delovnih razmer in mogoce place.

miki2019 ::

Najprej menjava okolja v istem fohu. Psiha se totalno spremeni, če kljub temu ne gre je opcija oskrba starejsih na domu to bo vedno iskano, prebivalstvo se stara.... v domove pa ne bodo več radi množično hodili.

Furbo ::

Jebeš strokovnjake, ona je sama strokovnakinja zase.

Naj pomisli kaj jo veseli, delati nekaj kar te veseli je zakon.

Drugače pa tudi v svojem poklicu lahko najde kaj zase, pač v boljšem okolju kot so post kumunistične bolnišnice, kjer so sestre še vedno podcenjene.

Npr. lepo naj se spravi v kako privat ordinacijo, kjer bodo ponedeljki dopoldne ponavadi frej, petki popoldne pa zagotovo in se delovnik nikoli ne bo zavlekel.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Furbo ()

johnnyyy ::

Zakaj ne išče v smeri farmacije? Farmacija je pri nas najbolj plačana branža ...

otago ::

Sprememba kariere, pomembna je starost osebe. Pri ženski, koliko so stari otroci.

V Sloveniji je velik primanjkljaj medicinskega osebja. Se lahko zgodi, da kdo pristane na črnem seznamu. Medicinska sestra iz Ptuja, odzagana iz UKC MB, se zdaj vozi v UKC LJ. Na Ptuju in MB se ne more zaposlit. Normalno slovo zaželjeno. Se najdejo manj obremenjujoci oddelki, kot npr. transfuzijska medicina, dializa itd.

Ce misli, da je burnout, naj to javi in gre na bolnisko. Vmes pa najde kaj drugega. Delodajalec privat ali javen, te bo zmozgal do konca. Ni vredno. Sploh ce sta dva v partnerstvu, je nekaj financne zaloge, ni vredno si zagreniti življenja.

Ce je Avstrija blizu, morebiti manj strokovno delo v domovih upokojencev, za vec denarja. Vendar z rednim urnikom, brez nadur.

Sicer pa ucitelji, svetovalci III. začenjajo v 30.razredu, to je cirka 940 neto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: otago ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Miha Mazzini: Sodobna družba prezira njej koristno delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
577172 (4804) kow
»

Hrano v slovenjegraški bolnišnici bodo razvažali roboti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10418536 (11380) imagodei

Več podobnih tem