» »

vezava 4 pin PWM ventilatorja

vezava 4 pin PWM ventilatorja

Carmack ::

Pozdravljeni,

imam ventilator Noctua NF-A14 PPC 2000 IP67 (https://noctua.at/en/nf-a14-industrialp... ), ki bi ga rad preko stikala vezal direktno na 12V baterijo.
Shema žic je taka:
 barve žic

barve žic

Je kakšna posebnost glede direktne vezave, ker ga nebi rad skuril, ta stvar ni ravno poceni....

hvala in lp,
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

blackbfm ::

Ni posebnosti

Apple ::

Carmack je izjavil:

Pozdravljeni,

imam ventilator Noctua NF-A14 PPC 2000 IP67 (https://noctua.at/en/nf-a14-industrialp... ), ki bi ga rad preko stikala vezal direktno na 12V baterijo.
Shema žic je taka:
 barve žic

barve žic

Je kakšna posebnost glede direktne vezave, ker ga nebi rad skuril, ta stvar ni ravno poceni....

hvala in lp,

Mojmu stromarju je enga uspelo skurt, k je narobe zvezal... tako da ni glih brez posebnosti...
LP, Apple

mirator ::

Iz skice je jasno, rumena je +12 V, črna je minus, zelena ti daje signal za merjenje hitrosti vrtenja in modra za regulacijo vrtljajev. Stikalo vežeš v rumeno žico in bi moralo delovati.

Magic1 ::

Kaj ko bi na net ali youtube pogledal. Sigurno je razloženo, kako 4 pinski deluje. Predvidevam da rabiš pwm signal, za delovanje. Mogoče je low level prožilen in deluje na 100%, če ni nič priklopljeno na pwm, mogoče pa ne. Je treba poglefdat.
Če daš gnd na gnd in 12V na 12V ne boš nič skuril. Sam ne drmat s 12V pwm linij.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Carmack ::

Zdravo,

hvala vsem. Deluje BP, 12v na rumeno, GND na črno in je to to.

p.s. sem pogledal na YT in forume, ampak sem se odločil napisat vprašanje prav zaradi par ljudi, ki jim je nekako uspelo skurit stvar.

hvala in lp,
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Primerjava: Ventilator Noctua NF-S12A vs NF-A12x15

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
5771 (640) dolenc
»

Tih ventilator 12-14cm in avtomatika

Oddelek: Kaj kupiti