Forum » Na cesti » Zavarovanje avta pred potovanjem v tujino
Zavarovanje avta pred potovanjem v tujino
i33a ::
Pozdravljeni,
v prihodnjih tednih se odpravljam z avtom po evropi (v kolikor ne bo kakšnih strožjih ukrepov glede Covid19).
Avto imam zavarovan pri G24, kjer asistenca krije 250km v eno smer. Ker imam namen potovati (dosti) dlje me zanima če ima kdo izkušnje s čim takim v tujini?
Se da zavarovati dodatno za en mesec pri kakšni drugi zavarovalnici oz. kako preostali rešujete take probleme?
Lep dan še naprej
v prihodnjih tednih se odpravljam z avtom po evropi (v kolikor ne bo kakšnih strožjih ukrepov glede Covid19).
Avto imam zavarovan pri G24, kjer asistenca krije 250km v eno smer. Ker imam namen potovati (dosti) dlje me zanima če ima kdo izkušnje s čim takim v tujini?
Se da zavarovati dodatno za en mesec pri kakšni drugi zavarovalnici oz. kako preostali rešujete take probleme?
Lep dan še naprej
Miha 333 ::
Redkokdaj je smiselno avto prepeljati vso pot nazaj domov. 250 km je verjetno dovolj do bližnjega servisa. Stroški prenočitve/nadomestnega vozila pa so ponavadi tudi pokriti za čas popravila. Specifična situacija je morda edino prometna nesreča s hujšo škodo, vse pa zavisi od vrednosti/starosti vozila.
Imel sem izkušnjo z okvaro v tujini na dopustu. Je asistenca vse uredila, vleko na servis, nadomestno vozilo z dostavo na kraj primera. Skoraj ni vplivalo na dopust.
Imel sem izkušnjo z okvaro v tujini na dopustu. Je asistenca vse uredila, vleko na servis, nadomestno vozilo z dostavo na kraj primera. Skoraj ni vplivalo na dopust.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miha 333 ()
i33a ::
Aha, razumem.
Do najbližjega servisa je 250 km zagotovo dovolj, ker je območje potovanja dokaj gosto poseljeno.
Avto je vreden cca 2000€. Ob večji nesreči bi bil avto (najbrž) ocenjen kot totalka. Tu pa najbrž nastopijo težave, ker se avta ne bi splačalo voziti domov / bi nekako na hitro mogel prodati v tujini (če je to sploh možno).
Do najbližjega servisa je 250 km zagotovo dovolj, ker je območje potovanja dokaj gosto poseljeno.
Avto je vreden cca 2000€. Ob večji nesreči bi bil avto (najbrž) ocenjen kot totalka. Tu pa najbrž nastopijo težave, ker se avta ne bi splačalo voziti domov / bi nekako na hitro mogel prodati v tujini (če je to sploh možno).
TheBlueOne ::
Ob manjsi nesreci bo ze sigurno totalka. Verjetno ga v tem primeru das v tujini na odpad.
Nekaj ima tudi AMZS. Poglej, ce ti je OK.
https://www.amzs.si/clanstvo/clanske-ug...
Za 1500EUR bos nasel koga, ki ti ga pripelje 1000km+. Meni je iz Avstrije pripeljal avto za EUR po kilometru (stel je obe smeri). Samo pozanimaj se, komu vse AMZS placa... Jaz imam to urejeno v tujini, zato ne vem kako tocno je to pri AMZSju.
Nekaj ima tudi AMZS. Poglej, ce ti je OK.
https://www.amzs.si/clanstvo/clanske-ug...
Za 1500EUR bos nasel koga, ki ti ga pripelje 1000km+. Meni je iz Avstrije pripeljal avto za EUR po kilometru (stel je obe smeri). Samo pozanimaj se, komu vse AMZS placa... Jaz imam to urejeno v tujini, zato ne vem kako tocno je to pri AMZSju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AsistencaOddelek: Na cesti | 6608 (1431) | zobnik |
» | Sklepanje avtomobilskega zavarovanjaOddelek: Na cesti | 2869 (1847) | Bye |
» | Kaj narediti ko se vam na cesti pokvari avto?Oddelek: Na cesti | 6049 (5290) | energetik |
» | Asistenca Triglav, avtovlekaOddelek: Loža | 19830 (18622) | AngelOfDeath |