» »

Kateri avto - 6-7 sedežev

Kateri avto - 6-7 sedežev

Bolf3nk ::

Prihaja 4 novi član v družino.
Kateri avto priporočate ki ima 6-7 sedežev in imajo možnost da se 6 in 7 sedež skrijeta, da imaš velik prostor.
Gledam forde, vw, renault, citroen....

Nov ali do 3 leta rabljen. 30k max

UganiKdo ::

Osebno sem izjemno zadovoljen z Škodo Kodiakom. Slabost pri 4 otrocih je to, da v tretji vrsti ni isofixa.

Andy9 ::

Ko sem pred leti iskal isto, sem potem kupil Citroena c4 grand picassoja. Všeč mi je bil sicer x max, vendar sem za ceno osnovnega Forda potem dobil zelo naloadanega citrota. Sem zadovoljen, ker nudi veliko prostora. Za kaj več pa potem moraš iskati že Space tourerje (kombije).

Stikalo ::

@Bolf3nk torej imata 2 otroka? Mi smo kupil VW touran Rline 2.0 TFI 150 konjev, 7 sedežev, family paket, samodejni pritlajžnik itd.. cca 28k€ in smo izredno zadovolnji. Zelo dobre vozne lastnosti, kvaliterno narejen, dobro zvočno izoloran. Luštno. VW in citroen je podobna cena, malce slabše kvalitete in malce več dobiš. Če potegneš črto je tam tam. Dobiš pa recimo novega tourana 2.0 že za 24k€ (family edition).

Če rabiš več info, ti lahko posredujem kake predračune itd..

Je pa touran max za 3 otroke. 6-7 sedež imata isofix, sta solidna, ampak ni to, da boš uporabljal na dnevni bazi. Če imaš več kot 3 otroke moraš počasi menjati :)

DamijanD ::

Bivši sodelavec je bil zadovoljen s 5008, jaz sem pa en teden rental S-MAXa pa mi je bil tudi dober avto.

mahoni ::

Lancia Voyager

HappyPills ::

Mitsubishi Outlander

Bolf3nk ::

4 otrok :)

Fordov sem nekako najbolj navajen... ker že imam mondeota prej pa focusa. Nikoli težav.. Tudi picasso je lušn..

Stikalo ::

Bolf3nk je izjavil:

4 otrok :)

Fordov sem nekako najbolj navajen... ker že imam mondeota prej pa focusa. Nikoli težav.. Tudi picasso je lušn..


Ja, kakor sam poznam družine s 4 otroki se ponavadi najgibajo proti večjemu modelu. Recimo peugeot traveller oz neki v stilu kombija. Eni imajo pa seveda tudi ranga s-maxa ali sharana. Oz tudi celo tourana. Veliko je odvisno od življenskega stila in pritljage, ampak pri takem avtomobilu za na morje obvezno potrebuješ strešni kovček.

Ford je dober, je pa recimo malce slabša notranjost in se bolj stara in obrablja kot pri vw. Sem videl na lastne oči, pri skorajda enaki uporabi. C4 spacetourer je ok, samo spet za 4 otroke ni pretirano prostora za pritljago. Majo kolegi ki imajo 2x 3 otroke. So kupili 3 leta starega pa so imeli oboji menjavo sklopke pri cca 140kkm. Pa tudi še nekaj ostalih težav.

pegasus ::

Fiat Doblo Maxi je največji izmed te škatlaste ponudbe, obstaja tudi varjanta s 7 sedeži.

uhuhu ::

Večina sedemsedežnikov ima manjša sedeža v 3. vrsti, prav tako pa praktično nič prostora za njima. VW Sharan in Ford Galaxy sta med največjimi, v 3. vrsti lahko sedi tudi odrasla oseba, za Galaxy vem, da se zadnji sedeži elegantno podrejo. Od drugih firm ne poznam. Za več prostora so kombiji. Kolikor poznam velike družine, se jih polovica odloči za velike sedemsedežnike, polovica za kombije. Srednji in manjši sedemsedežniki so namreč točno to - majhni.

Utk ::

Kombi je tudi cenejši. Res da ni tako fina vožnja, ampak prostora je pa res ogromno. Če se jih res 6 pelje nekam najbrž imajo tudi kar nekaj krame.

Stikalo ::

Utk je izjavil:

Kombi je tudi cenejši. Res da ni tako fina vožnja, ampak prostora je pa res ogromno. Če se jih res 6 pelje nekam najbrž imajo tudi kar nekaj krame.


Ja in ne. Kombi je cenješi, če kupiš nižji rang kot avto. Če je potniški kombi dobro zvočno izoliran in udoben za vožnjo je cena precej precej visoka. V bolj oskubljenmu kombiju je pa vožnja bolj neprijetna, je pa seveda cenejši. Tako, da ni nekih bližnjic.

Vprašanje je zelo zahtevno in je potrebno upoševati veliko primerov. Načeloma je vožnja z enoprostorcem veliko bolj udobna kot pri kombiju. Razen, če daš za kombi precej denarja. Mogoče je še tisti peugeot traveller še najboljši kompromis. Je pa drugače a si mlad in imaš 4 majhne otroke, ali je pa že en precej starejši in gre samo sem in tja zraven. Potem je odvisno ali se jih pelje samo na kratke razdalje ali gredo več krat dlje. Eni vozijo polno nepotrebne krame s seboj, eni imajo pa čisto malo.

Veliko sreče pri nakupu, pa vedno!!!, ko kupuješ rabljenega dobro vprašaj trgovce za novega in naj ti dajo predračune. Sam sem gledal pol leta na mobile.de, pa glede na novega ni bil nič cenejši, če gledamo amortizacijo. Recimo tukaj sem dal za nov avto cca 28k, iz Nemčije bi me pa prišel 3 leta star cca 22-24k€. Vsekakor za 3 leta starega previsoka cena. Če plačaš novega s kešom je cca 300€ vračila DMV-ja zaradi 3+ otrok. Če plačaš s kešom ne omenjaj tega do konca. Pa naj te prodajalci ne zrihtajo, ponudbe je kot dreka in naj te ne preplavijo čustva ko greš do prvega avtosalona. Vedno se dobro pozanimaj za ceno servisov.

Utk ::

Ja, če hočeš imet udobje in prostor je drago. Odvisno kaj ti je res bolj pomembno.

2f4u ::

Oj,

Vozil sem 5008, P Expert,DB vito, ... sedaj so otroc ze veliki imam c4. 3je otroc in polno opreme.

Vsekakor je bil P expert best H1L2, registriran kot avto, nizek in 150kmh brez problema... zal so novi visji in verjetno hrupnejsi. Kakor vidim so novejsi visji spredaj. Jaz sem imel 2015 letnik...

Ford Smax nima ravnega dna. C4 grande je slabs kot 5008,

Skoky ::

Za nas 6 sem kupil Sharana s 7 sedeži in se je izkazal kot dober nakup.
Takrat sem se odločal med C4 Grand Picasso, Ford SMax, Seat Alhambra in VW Sharan.
Zmagal je Sharan, ker se dejansko da v tretji vrsti sedeti (Seat Alhambra je ista zgodba).
Kupil sem Sharana, ker se je pojavil ugoden rabljen 2 leti star. Drugače bi verjetno izbral Alhambro.

Letos smo šli v kamp k prijateljem v prikolico.
Otroci so stari 19, 16, 12 in 6.
12 letnik z lahkoto sedi v tretji vrsti.
Seveda sem moral dati na streho še Thule :) saj se je nabralo kar nekaj posteljnine in ropotije, ki jo rabiš v prikolici.

PS: čez zadnjo šipo sem brez problema videl ;)
CARPE DIEM!

denabiker ::

podoben primer pri kolegu...prodal enoprostorca in je nabavil kot drugi avto kombi. Zdaj je pa končno zadovoljen. Gredo komot vsi na izlet/dopust s vso kramo, rekviziti itd.

Zgodovina sprememb…

mancini ::

Ford explorer ce hoces Forda

WizzardOfOZ ::

nissan pathfinder je tudi zanimiv avto.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C4 Grand Picasso ali Touran (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5116556 (9795) RedDrake
»

Nakup avta za 5+ oseb.

Oddelek: Na cesti
386941 (5753) 111111111111
»

avto za družino s tremi otroki

Oddelek: Na cesti
338103 (4569) klemenSLO
»

Ekonomično in praktično vozilo za min. 6 oseb

Oddelek: Na cesti
163284 (2733) Invictus
»

Nakup novega enoprostorca

Oddelek: Na cesti
307603 (6487) Malajlo

Več podobnih tem