Forum » Omrežja in internet » Reverse SSH Tunnel
Reverse SSH Tunnel
theanswer3 ::
Zdravo,
S temle problemom se ubadam ze par dni in ga nikakor ne morem resiti.
Imam aplikacijo (API), ki jo laufam v docker containerju in ima exposan port 3000. Dosegljiva je preko localhost:3000 ali pa preko mojega lokalnega naslova 192.168.68.100:3000. Sam pa bi rad dostopal do tega API-ja od koderkoli. V ta namen bi zelel dostopati preko moj_public_ip:3000. Ta moj_public_ip sem recimo nasel, ce v brskalniku na tej masini searcham za "what's my ip". Ta stvar nikakor ne dela in sem slisal da lahko z reverse ssh tunnelom dodelis javni dostop preko porta. Nekaj v smislu:
ssh -R 3000:0.0.0.0:3000 remotehost
Pojma pa nimam kaj naj bi ta remotehost bil in kako ga zgeneriram. Mi lahko kdo pomaga oziroma predlaga najboljso resitev.
S temle problemom se ubadam ze par dni in ga nikakor ne morem resiti.
Imam aplikacijo (API), ki jo laufam v docker containerju in ima exposan port 3000. Dosegljiva je preko localhost:3000 ali pa preko mojega lokalnega naslova 192.168.68.100:3000. Sam pa bi rad dostopal do tega API-ja od koderkoli. V ta namen bi zelel dostopati preko moj_public_ip:3000. Ta moj_public_ip sem recimo nasel, ce v brskalniku na tej masini searcham za "what's my ip". Ta stvar nikakor ne dela in sem slisal da lahko z reverse ssh tunnelom dodelis javni dostop preko porta. Nekaj v smislu:
ssh -R 3000:0.0.0.0:3000 remotehost
Pojma pa nimam kaj naj bi ta remotehost bil in kako ga zgeneriram. Mi lahko kdo pomaga oziroma predlaga najboljso resitev.
Bizkit45 ::
če je dosegljiv na localhostu, to pomeni, da moraš samo port forwardirati na access pointu. se pravi nek zunanji random port naj pointa na localhost:3000. to se ureja na firewallu/modemu..
theanswer3 ::
če je dosegljiv na localhostu, to pomeni, da moraš samo port forwardirati na access pointu. se pravi nek zunanji random port naj pointa na localhost:3000. to se ureja na firewallu/modemu..
Sem sedaj na routerju kreiral pppoe povezavo in odprl port 3000 (port forwarding) in zdaj zadeva deluje na mojem public ip-ju. Me pa zanima kaj se bo sedaj zgodilo, ko se mi zamenja IP. Moram zaprositi pri operaterju, da mi dodelijo staticnega?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nodejs + Socket.IO gostovanjeOddelek: Programiranje | 1120 (819) | strel |
» | Vzpostavitev strežnika (ubuntu)Oddelek: Omrežja in internet | 6950 (6151) | s6c-gEL |
» | Localhost wordpress stran - kako jo dati online ?Oddelek: Izdelava spletišč | 2258 (2072) | Domina |
» | XAMPP in virtual hostOddelek: Izdelava spletišč | 2174 (1992) | Veron |
» | linux server (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8463 (7470) | #000000 |