Forum » Loža » Katere pisarne in prostori so vam bolj povšeči?
Katere pisarne in prostori so vam bolj povšeči?
pirat ::
Invictus: v današnjih časih ima pogosto biti teamplayer prednost pred tehnično dovršenostjo. Mislim, da je Senior hotel to izpostaviti
Drži. Zato je danes:
- vse več govora o takšni in drugačni strpnosti in
- vse manj zadev (bodisi hardware, še bolj software), ki bi dejansko delovale, pač pa potrebujemo vse več in več popravkov, nadgradenj, patch-ev, vpoklicev, reklamacij, ipd.
kuall ::
Gledas/poslušaš video ljudi, ki se strižejo? Pri vseh white noise appih?
White noise appi so predvidevam tisti zvoki raznega dežja in oceanov. Tisto je tak dolgčas, ne bi nikoli poslušal tistega.
Tole npr:
Kle celo govori ampak ker govori nežno je prav fajn:
Pri teh videih telo pade v sproščeno vzdušje, podobno kot pri masaži, imeti sproščeno telo pa je eden od glavnih užitkov (=smislov) življanja ugotavljam zadnje čase. In nasprotno: biti nesproščen uničuje smisel življenja.
perpetum ::
Vredu. Potem pravis, da je BMW amaterska firma, ki uporablja isti build system kot mi in jim buildi trajajo med 20min to 5 ur:
Ste pač amaterska firma, ki špara tam, kjer ne bi smeli. Pri build mašini...
Za build je max 30 sekund, drugače developerju pade koncentracija. Očitno vaši šefi tega niso brali...
https://www.joelonsoftware.com/2000/08/...
https://elinux.org/images/d/d4/Goulart....
hello world lahko vsak skompajla. OS pa pac ne gre tako hitro.
Invictus ::
Ja, kar se tiče IT in razvoja, je BMW amaterska firma... In tudi vse druge švabske avtomobilske, pa tudi drug firme...
Poznam folk iz prve roke...
Poznam folk iz prve roke...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Smurf ::
Niti ne. Imam kolega, ki je delal za BMW, in drugega, ki je delal najprej za Porsche, zdaj dela za Audi...
Samo tisti hlapčevski Slovenčki mislijo, da je v Nemčiji vse boljše...
Smurf ::
Niti ne. Imam kolega, ki je delal za BMW, in drugega, ki je delal najprej za Porsche, zdaj dela za Audi...
Kako ne. Ta tvoja preprosta naivnost, da poznas celotno industrijo na podlagi pogovora dveh kolegov v bifeju, nakazuje na to, da ves tako malo o zadevi, da niti ne znas oceniti, da ne ves. Dodatna ironija je to, da si naredil prav to, kar se osebno pogosto pritozujes. "Izvedel klasicnega slovencka" al kako ti temu ze reces, ki po 15minutah rata strokovnjak iz kavca.
Textbook forum69.
Senior Dev ::
Želel je povedat da ima 2 kolega. Poznajo se na videz.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin
Hlapci morajo pač vedno hvalit gospodarje...
Drugače jih mamica našeška po riti...
Drugače jih mamica našeška po riti...
kuall ::
Ene zanimive primerjave sem se spomnil:
Saj gostila je tudi open office pa vsi rinejo tja, da vpijejo en čez drugega. Se bolje počutijo v gužvi kot pa osamljeni.
Zanimivo, zakaj se potem ljudem tako upira delo v open office okolju?
Tudi velikokrat boš videl kake ljudi, da bodo raje kot v svoji sobi šli delat v kakšno gostilno z laptopom.
Je kar komplicirano to.
Po moje je rešitev ravno raznolikost. Tako kot ne gremo v gostilno vsak dan ampak samo 1x na teden nam paše it, al pa če že vsak dan samo za kakšpno uro, isto ne bi smeli biti v open officu 5 dni na teden 8 ur ampak samo občasno. Delodajalec pa se tudi nima kaj pizdekat, če niso pisane ves čas zaseden, češ kaj plačuje za prazen stol, čeprav bi znal to kaj hitro začet preračunavat.
Saj gostila je tudi open office pa vsi rinejo tja, da vpijejo en čez drugega. Se bolje počutijo v gužvi kot pa osamljeni.
Tudi velikokrat boš videl kake ljudi, da bodo raje kot v svoji sobi šli delat v kakšno gostilno z laptopom.
Je kar komplicirano to.
Po moje je rešitev ravno raznolikost. Tako kot ne gremo v gostilno vsak dan ampak samo 1x na teden nam paše it, al pa če že vsak dan samo za kakšpno uro, isto ne bi smeli biti v open officu 5 dni na teden 8 ur ampak samo občasno. Delodajalec pa se tudi nima kaj pizdekat, če niso pisane ves čas zaseden, češ kaj plačuje za prazen stol, čeprav bi znal to kaj hitro začet preračunavat.
nekikr ::
Zakaj pa ne greš enkrat za spremembo v kakšno spodobno gostilno? Tam ne vpijejo en čez drugega in kvaliteta hrane se ne ocenjuje glede na to koliko dunajc gleda čez krožnik. Praviloma v takih uživajo malce bolj uspešni ljudje. In ti uspešni ljudje nočejo in ne delajo v natlačenih open office prostorih, če že hočeš primerjavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nekikr ()
teatea ::
Senior Dev je izjavil:
Nobena...
Hočem svoj kubik, kjer mi folk ne more gledat čez rob...
Taki sociopati ne pridejo daleč ker ne znajo sodelovat z drugimi homo sapiensi. Jaz bi ti dal nič več kot 15€ na uro da mi delaš na remote iz brloga po 14 ur na dan.
Sprašujem se kaj ti mora dogajat v glavi, da iz njegovega stavka vlečeš takšne diagnoze. Bi bilo zelo uporabno, da najprej osvojiš pomen te besede, preden jo nekritično uporabljaš.
Jaz nisem niti sociopat niti nesocialen človek, delam v odprti pisarni in trpim ob poslušanju nebuloz, ker ljudje pač ne znamo biti tiho in opravit svojega dela učinkovito. Torej, brez blebetavih vložkov in nepomebnosti, ki imajo tolk veze s poslom, kot imaš ti veze s klinično psihološko diagnostiko. In če hočeš delat v takšni pisarni je treba hudo dobr poznat značaj in naravo ljudi, bit izvrsten psiholog, da jih pogrupiraš v učinkovite skupine. In tisti, ki pozna vsaj osnove delovanja možganov, bo vedel, da vsakršno bombandiranje z nepomembnimi informacijami (kar so zvonjenje telefonov, glupi pogovori, motenje s hojo mimo, ..) in izgubljanje energije z neprestanim odvračanjem pozornosti od teh nepomenbnosti, zmanjšuje kognitivne sposobnosti, zmanjšuje sposobnosti usmerjanja pozornosti v svoje delo in učinkovito opravljanje le tega. Tudi marsikatera Heureka, ti v takem okolju hitro spolzi mimo. Sodelovanje z drugimi homo sapiensi pa se odvija na t.i. sestankih, kjer dorečeš želeno, detajli pa naknadno po dogovoru.
In če se človk zaveda, da določena hrana, okolje, pijača itd povečuje možganske sposobnosti in omogoča, da svoje delo opravljaš odlično in ne povprečno, se mi zdi skrajno idiotsko, da se takšnega človeka okliče sociopat.
Tko da jst sm tud za svoje kubike, po možnosti z razgledom na naravo.
teatea ::
Ene zanimive primerjave sem se spomnil:
Je kar komplicirano to.
V gostilni redko rešuješ kompleksne probleme, ki zahtevajo precejšnjo angažiranost možgan in zaznavnih sposobnosti. Torej, sposobnost pridobivanja informacij, njihovega shranjevanja, procesiranja in uporabe v procesu odločanja,.. V gostilni si free. Lahko bluziš po liniji najmanjšega odpora. Flozofske gostilniške, ki rešujejo svet, ne štejejo v to kategorijo :D
aha edit.. zdej sm se spomnila na par ljudi, ki res dela po gostilnah, ampak izbirajo mirne lokacije npr kavarne v hotelih z nežno muziko itd..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: teatea ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | avtodom-avtopisarna?Oddelek: Loža | 2304 (1422) | nejcek74 |
» | Temperatura v pisarniOddelek: Loža | 6459 (4375) | energetik |
» | Raziskava: odprte pisarne znižujejo storilnost in zmanjšujejo sodelovanjeOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9201 (5844) | Unknown_001 |
» | Oprte pisarne so v modi ... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11452 (8586) | borisk |