» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
1596 / 1617
»»

endelin ::

Izgleda je bil kaos z napovedjo tarif huda priložnost ta nakup kripta letos, sploh tista krvava nedelja/ponedeljek. Pogumni so lahko potegnili lepe procente že ven.
Jaz sem se spet usral. Sem lovil še nižje cene ki niso prišle :p

Morda je res super cikel :=

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

mAXTER ::

Počakaj še, maj je pred nami in z njim reklo...sell in may and go away :))

tilz0R ::

Ne bi se čudil, da bo naslednji korak prijava bančnih kartic.
Če sem prav razumel EU predlog regulacije, bodo morali Bitstamp in podobni poročati o izvedenih transakcijah.

Kot dolgoročni buy&hold investitor, jaz ne bi prijavil informacij na FURS. Če bom čez 20 let prodal in bo BTC 20x več, mi bo razlika v davku precej nizka. Zraven FURS-u nič ne dam in ni bojazni, da jim nekdo hekne bazo.

endelin je izjavil:

Izgleda je bil kaos z napovedjo tarif huda priložnost ta nakup kripta letos, sploh tista krvava nedelja/ponedeljek. Pogumni so lahko potegnili lepe procente že ven.
Jaz sem se spet usral. Sem lovil še nižje cene ki niso prišle :p

Morda je res super cikel :=

Ne vem, če je res nekaj veliko zraslo. Bolj USD tanka v poden.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tilz0R ()

johnnyyy ::

tilz0R je izjavil:

Kot dolgoročni buy&hold investitor, jaz ne bi prijavil informacij na FURS. Če bom čez 20 let prodal in bo BTC 20x več, mi bo razlika v davku precej nizka. Zraven FURS-u nič ne dam in ni bojazni, da jim nekdo hekne bazo.

Po trenutnem predlogu, ti ne bo potrebno poročati, dokler ne boš prodal. Kakor koli obrneš ti bo v interesu, da boš imel urejene evidence in dokaze o nakupih/prodajah. Pri tem bo vprašanje tudi interpretacija FURSa, kako si boš določil dobiček. Torej če DCAjaš 30 let in zadnje leto nekaj prodaš, kakšen je dobiček? Je to povprečje dobičkov v vseh teh letih ali lahko prikažeš, da si prodal po metodi FIFO ali LIFO? Recimo pri delnicah se po navadi prodaja prodaja po FIFO metodi, saj dlje kot jih držiš manj davka plačaš. Pri kriptu, bi se bolj splačalo po LIFO metodi, saj imaš od zadnjega nakupa manj dobička - davek pa je isti. Bo pa vprašanje če bi potemtakem lahko na ta način prikazoval tudi izgubo?

Bo pa ob upoštevanju izgub in visoki obdavčitvi stvar bolj zanimiva za špekulacije s shit coini, saj se bo zaradi tega bolj splačalo igrati s shitcoini kot sedaj.

johnnyyy je izjavil:

Po trenutnem predlogu, ti ne bo potrebno poročati, dokler ne boš prodal. Kakor koli obrneš ti bo v interesu, da boš imel urejene evidence in dokaze o nakupih/prodajah. Pri tem bo vprašanje tudi interpretacija FURSa, kako si boš določil dobiček. Torej če DCAjaš 30 let in zadnje leto nekaj prodaš, kakšen je dobiček? Je to povprečje dobičkov v vseh teh letih ali lahko prikažeš, da si prodal po metodi FIFO ali LIFO? Recimo pri delnicah se po navadi prodaja prodaja po FIFO metodi, saj dlje kot jih držiš manj davka plačaš. Pri kriptu, bi se bolj splačalo po LIFO metodi, saj imaš od zadnjega nakupa manj dobička - davek pa je isti. Bo pa vprašanje če bi potemtakem lahko na ta način prikazoval tudi izgubo?

Bo pa ob upoštevanju izgub in visoki obdavčitvi stvar bolj zanimiva za špekulacije s shit coini, saj se bo zaradi tega bolj splačalo igrati s shitcoini kot sedaj.

Po trenutnem predlogu (razen če je bil včeraj urejen, kar pa dvomim, zaradi dopustov) piše, da moraš do 1.1.2026 sporočiti stanje kripta, ki ga imaš, sicer se ti bo nakupna cena za vrednost portfelja, ki ga imaš pred 1.1.2026, štela kot 0. Moti me 29. člen predloga

29. člen
(priglasitev zaloge kriptosredstev na dan 1. januarja 2026)
(1) Zavezanec je dolžan davčnemu organu priglasiti zalogo vseh kriptosredstev, katerih imetnik je na dan 1. januarja 2026.
(2) Priglasitev vsebuje vse podatke, potrebne za opredelitev kriptosredstev v zalogi, vključno s podatki o vrsti njihove hrambe ali upravljanju, ter njihovi primerljivi tržni ceni na dan 1. januar 2026.
(3) Priglasitev se opravi najpozneje do 30. junija 2026, na obrazcu, ki ga predpiše minister, pristojen za finance, v elektronski obliki.
(4) Ne glede na 11. člen tega zakona se šteje, da je vrednost ob pridobitvi kriptosredstva, ki ga je zavezanec pridobil pred 1. januarjem 2026 in ga ni priglasil pri davčnem organu v roku iz tretjega odstavka tega člena, enaka nič.
(5) Finančna uprava Republike Slovenije najpozneje do 15. januarja 2026 objavi seznam standardiziranih vrednosti kriptosredstev na dan 1. januar 2026 in sicer tistih kriptosredstev, ki se dosledno uvrščajo med 10 kriptosredstev z največjim dnevnim ali mesečnim obsegom trgovanja na večjih reguliranih borzah, kot to poročajo priznani finančni ponudniki podatkov. Zavezanec lahko v priglasitvi zaloge vseh svojih kriptosredstev po tem členu kot primerljivo tržno ceno na dan 1.1. 2026 vpiše standardizirano vrednost kriptosredstva iz seznama.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tilz0R ()

Sedaj mi je kar malo žal da takrat Janševa vlada ni spravila tistega predlaganega kripto zakona čez parlament. Je bil seveda daleč od perfektnosti, ampak je bila, mislim da, v končni verziji 10% obdavčitev letnega prometa iz kripta pri nakazilu na TRR, meja nad 10.000 eur (do tja neobdavčeno, naprej od presežka razlike v tistem letu 10 % davek).

tilz0R je izjavil:

(5) Finančna uprava Republike Slovenije najpozneje do 15. januarja 2026 objavi seznam standardiziranih vrednosti kriptosredstev na dan 1. januar 2026 in sicer tistih kriptosredstev, ki se dosledno uvrščajo med 10 kriptosredstev z največjim dnevnim ali mesečnim obsegom trgovanja na večjih reguliranih borzah, kot to poročajo priznani finančni ponudniki podatkov. Zavezanec lahko v priglasitvi zaloge vseh svojih kriptosredstev po tem členu kot primerljivo tržno ceno na dan 1.1. 2026 vpiše standardizirano vrednost kriptosredstva iz seznama.

Se pravi če imam samo v lasti nek shitcoin z marketcapom 50 mio usd le tega ni treba prijaviti ker ga ni na seznamu? Ali ga moram in lahko sam podam ocenjeno vrednost na presečni datum 1.1. pa čeprav ta mogoče ni prava...a bo šel kdo to preverjat?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mAXTER ()

tilz0R je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

Po trenutnem predlogu (razen če je bil včeraj urejen, kar pa dvomim, zaradi dopustov) piše, da moraš do 1.1.2026 sporočiti stanje kripta, ki ga imaš, sicer se ti bo nakupna cena za vrednost portfelja, ki ga imaš pred 1.1.2026, štela kot 0. Moti me 29. člen predloga

29. člen
(priglasitev zaloge kriptosredstev na dan 1. januarja 2026)
(1) Zavezanec je dolžan davčnemu organu priglasiti zalogo vseh kriptosredstev, katerih imetnik je na dan 1. januarja 2026.
(2) Priglasitev vsebuje vse podatke, potrebne za opredelitev kriptosredstev v zalogi, vključno s podatki o vrsti njihove hrambe ali upravljanju, ter njihovi primerljivi tržni ceni na dan 1. januar 2026.
(3) Priglasitev se opravi najpozneje do 30. junija 2026, na obrazcu, ki ga predpiše minister, pristojen za finance, v elektronski obliki.
(4) Ne glede na 11. člen tega zakona se šteje, da je vrednost ob pridobitvi kriptosredstva, ki ga je zavezanec pridobil pred 1. januarjem 2026 in ga ni priglasil pri davčnem organu v roku iz tretjega odstavka tega člena, enaka nič.

Hvala, ta člen sem pa spregledal ... ja ta je res precej beden.

Špricer ::

Sram vas je lahko. Zakaj nd bi državi plačali davka? Vsi koristimo javne uslugr. Zame ni težav, saj sdm izgubil short, dobiček je 300 eur nasploh iz naslova shitcoin. Davek bo nizek. Ga z veseljem plačam saj je to denar ki ga lahko pogrešim. Za druge na tem forumu pa ne morem trditi...

strikeout ::

Ni fora v davku, ampak v tem, da se morajo transakcije priglasit, kar je nasprotje poslanstva bitcoina in blockchaina.
Nekdo bo na primer v prekršku, ker ni prijavil transakcijo, ko je z bitcoinom kupil sladoled.

tilio ::

Špricer je izjavil:

Sram vas je lahko. Zakaj nd bi državi plačali davka? Vsi koristimo javne uslugr. Zame ni težav, saj sdm izgubil short, dobiček je 300 eur nasploh iz naslova shitcoin. Davek bo nizek. Ga z veseljem plačam saj je to denar ki ga lahko pogrešim. Za druge na tem forumu pa ne morem trditi...

Saj plačujemo davek. Nekateri tudi nadpovprečno. Imam samo odpor do tega, da ko si karkoli utegneš privarčevati takoj pristavijo lonček. In nič jih ni sram, da ti vzamejo kar 1/4. Ko bi vsaj v paketu sprejeli še program za adopcijo blockchain techa v Slo, kakšne olajšave za podjetja, ki bi se ukvarjala s tehnologijo itd. Sam sem pristaš blockchain techa, rad bi videl adopcijo v Slo na politični ravni, gospodarski ravni. Če bi že plačeval davek bi rad da gre v to in ne v skorumpiran sistem kjer kradejo kot srake, tako levi, kot desni.

strikeout je izjavil:

Ni fora v davku, ampak v tem, da se morajo transakcije priglasit, kar je nasprotje poslanstva bitcoina in blockchaina.
Nekdo bo na primer v prekršku, ker ni prijavil transakcijo, ko je z bitcoinom kupil sladoled.

Saj državo en drek briga, da če ni v skladu s cypherpunk etosom. Nasprotno, cypherpunk etos je upor državi in nadzoru in podpora absolutni svobodi nad svojim premoženjem. Po teh načelih bi morali odpikati državo in narediti vzporedni ekonomski sistem "na črno".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilio ()

3man ::

mAXTER je izjavil:

Se pravi po sedanji interpretaciji, je vprašanje samo kako profite iz kripta zapraviti mimo banke oz. fiat outleta ala Bitstamp borza, ki bo tudi poročala o vseh spremembah. Dokler bo posameznik ostal samo v kriptu mu ni treba, ne poročati o stanju, ne o trgovanju, ne o ničemer, ker tudi FURS to ne bo zanimalo, ker mislim da niti nimajo ekipe ljudi, ki bi to znala spremljati sedaj v tem trenutku, kaj šele čez eno do dve leti ko se bo kripto scena spremenila še 100x bolj.

Torej iščemo ideje kako se tega lotiti...Binance card npr.: ali se promet na teh karticah mora s strani Binance borze komu poročati ala posamezni državni instituciji, tako kot je npr. Revolut dolžan oddajati poročilo o svojih strankah?

Vse kar omenjaš so KYC servisi.
Edina pot so P2P tržnice ala Peach, Bittr, Relai, HodlHodl, Bisq, RoboSats itd.
Likvidnost bomo morali zagotavljati sami, vsaj en čas, dokler teh komunistov ne spodimo iz oblasti.

Kripto ::

3man je izjavil:

mAXTER je izjavil:

Se pravi po sedanji interpretaciji, je vprašanje samo kako profite iz kripta zapraviti mimo banke oz. fiat outleta ala Bitstamp borza, ki bo tudi poročala o vseh spremembah. Dokler bo posameznik ostal samo v kriptu mu ni treba, ne poročati o stanju, ne o trgovanju, ne o ničemer, ker tudi FURS to ne bo zanimalo, ker mislim da niti nimajo ekipe ljudi, ki bi to znala spremljati sedaj v tem trenutku, kaj šele čez eno do dve leti ko se bo kripto scena spremenila še 100x bolj.

Torej iščemo ideje kako se tega lotiti...Binance card npr.: ali se promet na teh karticah mora s strani Binance borze komu poročati ala posamezni državni instituciji, tako kot je npr. Revolut dolžan oddajati poročilo o svojih strankah?

Vse kar omenjaš so KYC servisi.
Edina pot so P2P tržnice ala Peach, Bittr, Relai, HodlHodl, Bisq, RoboSats itd.
Likvidnost bomo morali zagotavljati sami, vsaj en čas, dokler teh komunistov ne spodimo iz oblasti.

Na volitvah jim je treba pokazati kam spadajo.
Wealth is mindset!

Po drugi strani pa razmišljam...če je trenutni predlog zakona nastavljen tako da sama uporaba/plačevanje s kriptovalutami ne bo obdavčena dokler se ne pretvori v fiat ali podari/prenese nekomu drugemu. Ali dejansko potem npr. Binance VISA kartica vezana na npr. tvoje stanje USDT na borzi ni obravnavana v tem oziru ker dejansko trošiš kripto valuto, ki se ob plačilu sprovede v fiat (ne poznam dosti teh tehničnih stvari kako dejansko to Binance izvede oz. kaj se prikaže na končnem izpisku kartičnih transakcij končnega prodajalca ala Interspar npr.) ?

Konec je. Pada.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: tomaz- ()

zodiak ::

Kaj pada?

merlin2 ::

Ker je blo zbrisano, kot je ugotovil Traktor.

Forum je v popolnosti voden in kontroliran z namenom, da zavaja.
Administratorji so igralci nekw veliko večje agende. Zato se tudi prispevki cenzurirajo. Vvtem ni nikakršnega dvoma.
In profil Špricer je del tega.
8-)

Traktor1989 ::

Tako je in spet je bil izbrisan komentar moj od samael. In vsebina niti malo žaljiva ali karkoli. Ne moreš verjet. Tule se očitno z računi zelo manipulira in so fejk.
Ljudje razmišljajte s svojo glavo in drugje dobivati info o kripto. Tule je sam zavajanje.

Zgodovina sprememb…

Vanquish ::

tudi moj komentar je bil izbrisan, pa ni bil niti malo zaljiv ali karkoli.

Dejansko tukaj ne razumem moderatorje - imamo dobesedno enega posameznika, ki v eno ponavlja svoje, brez kakrsnekoli utemeljitve in dejansko, ce ga kdo poslusa dela minus z njim, hkrati pa je isti posaameznik ponizevalen do ostalih in se njegovi komentari ne brisejo - vsaj ne v zadostni meri.

Fajn bi bilo, da se drzi nek nivo komunikacije tukaj, seveda so vsi aspekti dobrodosli, ampak ponavljanje enega in istega, zraven pa zaljenje vseh drugace mislecih nikakor ne doprinasa kvaliteti teme.

tomaz- ::

tako je, če imaš cookiecutterja/špricerja za moderatorja

alekskac ::

Špricer je izjavil:

Konec je. Pada.

še kardano, ripl, in doge rasejo, kaj bi po tebi padlo?

Traktor1989 ::

Se strinjam z vsemi. Resnica.

Slow_rug ::

Firedancer Q3
FOGO

Zakaj solana?

Spricer ti cakas 69?
Lp

Tajska222018 ::

Špricer je izjavil:

Konec je. Pada.

Oh
Spet je konec

Shit

Spricer si ti v celem bull run sploh zasluzil za dopust v Izoli?

?

Zgodovina sprememb…

Tajska222018 je izjavil:

Tri leta nazaj je bila moja tarca za spx 6100,ki je bila dosezena

Dvignil sem jo za ta bull run na 7000 kot tudi veste

Ena lusna korekcija na 4800/4900 je z moje strani dobrodosla

!

Spx danes 5500
Btc up

It’s all over🙂

Manipulacije marketa

Nihce ne pravi, da je lahko

Razen meni?

Zgodovina sprememb…

Par mesecev nazaj sem vam napisal,da cetudi btc pade v regijo 70k je se vedno v bull marketu

Mi smo kupovali 76k

Trenutno btc na 95k

Nc fomo zdj zganjat ko je 20k btc up

Kupuje se rdece ko se vsi bojijo

Patience

Spx 5800/5100

Bi bila lusna zdj

Zgodovina sprememb…

wqerfg ::

Vabljeni k podpisu peticije proti novemu zakonu o obdavčitvi kriptovalut. V trenutni obliki je globok poseg v zasebnost posameznikov.

https://www.peticija.online/proti_obdav...

Buggy ::

Špricer je izjavil:

Buggy je izjavil:

Tale volatilnost zdej je epic za 5-10% gaine, never better >:D

Akpak vas res ne razumem. Dmevno trgovanje je dejavnost in je podvrženo visokemu davku. Ne vem če je dobro tvegati bodoči davek na kriptovalute...če imate denar ga raje držite na cold wallet.

do 1.1.2026 delamo kar cmo, potem pa naprej :))

3T$ pade danes market cap.

LeQuack ::

Maš velik ljudi ki ne plača davka na delnice, pač ne oddaje napovedi in te FURS po vsej verjetnosti ne najde. Tako da pri kriptu bo tega zihr še več, tako da ne vem zakaj vas skrbi ta davek. Tudi pri oddajanju je kao davek pa ga noben ne plačuje.
Quack !

...jaz sem za davek, cist fair...isto kot igre na sreco, kar to tudi je v tem trenutku.
Me pa zanima kako bojo obdavcili kripto sklade oz. strategije ki se dinamicno portofolijo spreminja in kot tak nima neke nominalne vrednosti oz. strukture. Iconomi recimo.

LeQuack je izjavil:

Maš velik ljudi ki ne plača davka na delnice, pač ne oddaje napovedi in te FURS po vsej verjetnosti ne najde. Tako da pri kriptu bo tega zihr še več, tako da ne vem zakaj vas skrbi ta davek. Tudi pri oddajanju je kao davek pa ga noben ne plačuje.

No to je pa kr neumno, kazni so velike če ne prijaviš davka na delnice, zdaj ko ima vsak revolut se hitro nabere.

Buggy je izjavil:

...jaz sem za davek, cist fair...isto kot igre na sreco, kar to tudi je v tem trenutku.
Me pa zanima kako bojo obdavcili kripto sklade oz. strategije ki se dinamicno portofolijo spreminja in kot tak nima neke nominalne vrednosti oz. strukture. Iconomi recimo.

Ja to je del problema ker je toliko frajerjev ki nimajo nekaj crypta in so absolutno za in se vsem pol jebe ... Igre na srečo so 15% BTW ne 25%. Torej po tej logiki država želi odvrniti ljudi od kripta k lotu ... Sploh pa bi za BTC morali narediti izjemno ker ni enako kot vsi drugi shitcoini

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: wqerfg ()

Ce nisi v zadnjih 15 let naredil bogastva iz crypta ga tud zdej ne bos. Obdavcitev je fer, koliko in na kaj ter s kaksnim mehanizmom je pa morda res stvar debate. Sej nismo edini ki bi to uvedli. Pac free ride is over ...face it in BTC ni nic posebnega v tem okviru, ne vem zakaj bi bil?

Buggy je izjavil:

Ce nisi v zadnjih 15 let naredil bogastva iz crypta ga tud zdej ne bos. Obdavcitev je fer, koliko in na kaj ter s kaksnim mehanizmom je pa morda res stvar debate. Sej nismo edini ki bi to uvedli. Pac free ride is over ...face it in BTC ni nic posebnega v tem okviru, ne vem zakaj bi bil?

To, da nekdo ni »naredil bogastva iz crypta« v preteklosti, še ne pomeni, da danes nima razlogov za vlaganje ali razvijanje projektov v tem prostoru. Tudi ni vsak udeleženec na trgu motiviran izključno s hitro obogatitvijo – marsikdo vidi v kriptu orodje za inovacijo, decentralizacijo in svobodo izbire.

Glede obdavčitve: se strinjam, da naj bo fer. Ampak "fer" ne pomeni kar avtomatično »močno«. Trenutni predlogi niso samo stvar davka kot takega, ampak predvsem mehanizma – brez ločevanja med dolgoročnim in kratkoročnim imetjem, brez olajšav, brez razumevanja, kako trg sploh funkcionira. To ni fer, to je lenost zakonodajalca.

In glede BTC – ni »nič posebnega« samo, če ga gledaš skozi ozko prizmo špekulacije. Če pa pogledaš širše – ima najmočnejši dokazano varen monetarni model, največjo decentralizacijo in najvišjo stopnjo zaupanja. In ja, to bi moralo pomeniti nekaj tudi v okviru regulative.

Free ride? Morda. Ampak kaznovat vse uporabnike – tudi tiste, ki delajo z integriteto – pa tudi ni rešitev.

Poglej. Saj meni tudi ni v interesu da placujem davek, nisem sadomazo...se pa zdi, da je zadevo pocasi potrebno spraviti v nek financi red, da bom ovsi vedeli kaj in kako. Sicer pa se se strinjam s tvojo korektno obrazlozitvijo. Izjem pa pac zame ni kar se crypta tice.

tilio ::

wqerfg je izjavil:

Glede obdavčitve: se strinjam, da naj bo fer. Ampak "fer" ne pomeni kar avtomatično »močno«. Trenutni predlogi niso samo stvar davka kot takega, ampak predvsem mehanizma – brez ločevanja med dolgoročnim in kratkoročnim imetjem, brez olajšav, brez razumevanja, kako trg sploh funkcionira. To ni fer, to je lenost zakonodajalca.

In glede BTC – ni »nič posebnega« samo, če ga gledaš skozi ozko prizmo špekulacije. Če pa pogledaš širše – ima najmočnejši dokazano varen monetarni model, največjo decentralizacijo in najvišjo stopnjo zaupanja. In ja, to bi moralo pomeniti nekaj tudi v okviru regulative.

Free ride? Morda. Ampak kaznovat vse uporabnike – tudi tiste, ki delajo z integriteto – pa tudi ni rešitev.

Z obdavčitvijo bi morali malo počakati, ker kar tako čez palec je malo mimo ravno zato, ker kripto je vse: delnica, obveznica, surovina, denar, izveden finančni inšrutment...karkoli, ker je programabilen. In tisti, ki tulijo, da BTC ni tak, samo počakajte. Bo zelo kmalu preko L2 techa.

Se strinjam, da BTC ni čisto nič drugačen. Mogoče v očeh navdušencev ampak država ni noben navdušenec. Država ni za to, da bi mi imeli svoj denar. Država hoče imet evro. Hoče imet digitalni evro in hoče imet kontrolo. Tako, da je iluzorno pričakovati, da bi država BTC obravnavala kot denar. Vsaj dokler ima taka nihanja. Zato pa vidimo tudi pri Američanih previdnost. Mogoče nekoč. Nismo še tam.

Še dodaten razmislek: zakaj bi bil BTC drugačen? Po čem? Litecoin je fork BTC-ja in Doge je fork LTC-ja ali Bitcoin Cash. Torej bi ta dva tudi morala biti enako obravnavana, ker sta tehnično skoraj enaka (in če nista, lahko naredimo jutri nov fork). Torej mi povejte, ali je pošteno, da en community dobi recimo priznanje, da je njegov žeton denar, drugi community pa ne? Po kakšnih kriterijih?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilio ()

strikeout ::

Ni kriterihev. je pa lahko konsenz. če se vsi strinjajo, da je BTC izjema, potem je izjena. teoretično.

pri vladnem predlogu me najbolj moti, ker bi po njihovem morali prijaviti vsako transakcijo. "gremo na kavo, plačam z BTC, potem pa izpolnem še štiri pole dokumentacij o nakupu treh kapučinov"
EU je deklarirano izredno sovražna do kriptovalut in s tem tudi naši papagaji.

A NFT opice so tudi kripto? Recimo da plačaš več kot miljon dolarjev za NFT in pol ti ga pobrišejo z neta. A bo država krila škodo?

https://x.com/PixOnChain/status/1915352...
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Kripto ::

Ko ministrstvo za finance vodi finančni "genij" pridejo ideje umotvora. Poglejmo realno. Koliko jih zasluži s kriptom? Realno?

Tistih nekaj, ki zaslužijo tudi kupujejo, zapravijo in država dobi preko DDV v blagajno. Od tistih, ki nič ne zaslužijo dobi 0 v blagajno, ker ne morejo nič zapraviti in kupiti. Ko narediš neumne in zapletene rešitve z visokim davkom folk vedno najde obvode in davčne optimizacije.

Mislite, da tisti ki zaslužijo ne bodo premaknili svoje premoženje v davčno bolj prijazno okolje in našli rešitve? Koliko bo država dobila od takih? Blizu 0, nula, zero...
Wealth is mindset!

Drugac to kar je zdej so vse samo spekulacije in predlogi in bo se trajalo, ce sploh. FURS se nic o tem ne razmislja...mark my words. Brez panike

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

3man ::

Tole so kr dobro razdelali iz bitcoin drustva:

Do naslednjih volitev bo treba izbrat vsaj kaksnega z jajci v vladi.

LeQuack je izjavil:

Imaš kakšna dokazila o teh stavkih, ker so kar konkretno obsojanje?

S kje si pa ti zdaj uletel, neke vzporedne poštene Slovenije? To je balkan človek, ne Švica.
Quack !

Ne seri @LeQuack, nisi ti Snezic. Vse se pamti. Mogoce imas sreco, ki jutri pretece. Kar je cesarjevega pritece v blagajno tudi v Svici, samo vzvodi so drugi.

LeQuack je izjavil:

S kje si pa ti zdaj uletel, neke vzporedne poštene Slovenije? To je balkan človek, ne Švica.

Presenečen bi bil, koliko je v Švici korupcije, samo so zneski v miljardah :)

Sicer pa ne, ne verjamem ti na prvo žogo, da se ne plačuje davka na delnicah vsepovprek. Če pa že to trdiš, bi pa bilo pametno to podkrepiti z dejstvi.

Verjameš pa za oddajanje?
Quack !

Ne vem, če je kakšen smisel naprej, če nisi sposoben podpret z dejstvu. Glede oddajanja lahko rečem, da vem za ene 3, ki ne plačujejo davka, vem pa za vsaj ene 10, ki ga.

Skrivati davek od oddajanja je pri nas precej lažje, kot pa skriti kapitalske dobičke ali prejem dividend.

merlin2 ::

Traktor.
Ker je cenzura močnejša kot v naci Nemčiji.
Vlagaj dokler lahko. Smo v superciklu. Nihče pa ne ve ali bo prehod mehak ali se bo zgodil skozi hard reset.
Če bo hard reset bodo menjalnice pokleknile in nakup ob padcu ne bo možen. Izkoristi vsak deep.

Lp
Tistega zarad katerga pa cenzura, pa na ignor.

Prvo pravilo ,da vas lahko obdavcijo

Je

Zasluzit morate

Tukaj jaz vidim splosni problem?

Spricer s tvojimi 200 euri se dacarji ne bodo ukvarjali

Pa ne govorim obtvojem zasluzku 200 eur btw

Premetavas jih

Zgodovina sprememb…

Kaj bi radi dokazali dečki?

Tajska222018 je izjavil:

Spricer s tvojimi 200 euri se dacarji ne bodo ukvarjali

Hja, kaj pa vem. Kolega je na CN kupoval baterije in jih prek bolhe prodajal, pa so ga dobili in dobil je tudi kazen (ni imel registrirane dejavnosti). Zaslužka s tem pa ni bilo veliko. Iz tega vidika če dobijo podatke, da je Špricer mešetaril mu lahko BP napišejo kazen, ki jo bo zagotovo plačal, saj se mu za par 100€ res ne splača ukvarjati s pritožbami.
««
1596 / 1617
»»