Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
tilio ::
Tether na bitcoinu ?
https://tether.io/news/tether-brings-us...
Razlogi zakaj se inštitucije odrekajo BTC kot rezervni valuti... Balon bo počil..
"This is the true story and relationship between Bitcoin and Tether.
Tether will be the black swan that takes down the crypto market."
https://x.com/MrManXRP/status/188528813...
ViperR ::
https://x.com/APompliano/status/1885375...
Da boste lažje razumeli zakaj gnoji kot so merlin posiljujejo s tether FUDom.
Kripto ::
Altcoin Supercikel se začne februarja...kripto bo eksplodiral...
Tako pravijo YouTuberji.
Tako pravijo YouTuberji.
Wealth is mindset!
Špricer ::
Tako pravijo YouTuberji.
A ni 31.1 že mimo? Če vsi govorijo o nečem pomeni, da bo obratno. Se nismo tega naučili že iz prejšnjih dveh superciklov? Zakaj ponavljati napake...
Vsak hvali svojega paradnega konja...pač je še bolj nabrit ker dela v zavarovalništvu ali pa nepremičninskem posredništvu. Bognedaj da šverca avtomobile iz nemčije.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Špricer ()
Tako pravijo YouTuberji.
A ni 31.1 že mimo? Če vsi govorijo o nečem pomeni, da bo obratno. Se nismo tega naučili že iz prejšnjih dveh superciklov? Zakaj ponavljati napake...
Vsak hvali svojega paradnega konja...pač je še bolj nabrit ker dela v zavarovalništvu ali pa nepremičninskem posredništvu. Bognedaj da šverca avtomobile iz nemčije.
Ja 31.1 je že mimo...zdaj mrzlično iščejo nove datume, mesece...ko bo alt season eksplodirala. Ne verjamejo, da se bo zgodila korekcija.
Meme coins, ki jih štancajo vsak dan in gambling z njimi pa ta čas pobirajo denar...
Wealth is mindset!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kripto ()
Tako pravijo YouTuberji.
Ja 31.1 je že mimo...zdaj mrzlično iščejo nove datume, mesece...ko bo alt season eksplodirala. Ne verjamejo, da se bo zgodila korekcija.
Meme coins, ki jih štancajo vsak dan in gambling z njimi pa ta čas pobirajo denar...
2milijona tokenov in coinov iz leta 2019 na 35 milijonov. Kako bodo dobili nove naivneže in svež kapital če pa vsak dan zraste tisoče novih tokenov in coinov in se denar hitro prerazporedi med njih.
Če mi kdo ne verjame imate radar. Vsako minuto in uro nov in nov coin
https://www.coingecko.com/en/new-crypto...
https://www.coingecko.com/en/new-crypto...
Če želi kdo hitro zaslužiti in je brez vesti, naj raje ustvari svoj coin z bebavim imenom na solani in ga launcha na obskurni dex. Bo takoj zaslužil s p in d shemo...
Verjetno je to ta alt season. Stopnja višje. Najprej ICO, nato meme, sedaj p in d. Kaj bo četrti bull run 2027 nihče ne ve . Dino coin zagotovo ne. Na forumu ste dinozavri...sprijazniti se.
Kdor misli da so Hutchins, garlinghouae, musk, saylor dobrodelneži se moti. Ko boste vi spali vas bodo obrali do kosti. Zjutraj boste iz mokrih sanj stopili v fabriko za trak.
Verjetno je to ta alt season. Stopnja višje. Najprej ICO, nato meme, sedaj p in d. Kaj bo četrti bull run 2027 nihče ne ve . Dino coin zagotovo ne. Na forumu ste dinozavri...sprijazniti se.
Kdor misli da so Hutchins, garlinghouae, musk, saylor dobrodelneži se moti. Ko boste vi spali vas bodo obrali do kosti. Zjutraj boste iz mokrih sanj stopili v fabriko za trak.
Zgodovina sprememb…
Jasno, da je USDT dober biznis. To nima veze s tem ali je legitimen. Tudi FTX in Celsius in ostali so bili dobri biznicis. Bernie Maddof je tudi imel dober biznis.
Kar Theterju manjka je transparentnost. To USDC ima (čeprav ga ne maram iz drugih razlogov). USDT so že določeni organi "preiskovali" in nikoli ni bilo nič objavljeno. Bilo je samo rečeno, da so plačali kazen in gremo naprej. Zakaj USDT nima licenc za poslovanje v EU npr? Pa tako velik biznis. A misliš, da si ljudje ne bi želeli poslovanja v EU? To je ja velik trg, vsak normalen bi si to želel. Theter je shady as fuck. Me ne bi presenetilo, če bo res to povod za crash. In ta crash ne bo mali.
Pa še malo o nečednostih USDC-ja. Verjamem,da USDT ni nič drugače.
So, $USDC sucks. I'll just say it. #Cardano should move on, for now anyway. I'll explain. They charge an absurd one-time fee and yearly fee to begin with, and they actively work to drain liquidity from your chain into their chains (SUI, for example).
Other communities in similar situations from other chains like polkadot and algorand paid circle for USDC and felt that they got scammed.
USDC/Circle promised them the world (without explicitly stating so) with tons of vague promises about how impactful it would be for volume and liquidity.
They got zero meaningful activity, and instead, they noticed outflows to SUI and learned that SUI was partially owned by circle. See how the game is played?
They could have spent that money on huge roadmap items that would have put these projects much farther ahead, years in fact, with the amount of money they paid. We should learn from their lessons, just as we learned technical ones from Ethereum's mistakes.
It takes about 30 million in liquidity, minimum, to get traction and use for any stablecoin. It costs about 15 million just to get USDC now, and then we have to pay another 30 million to mint/seed that liquidity, as neither Tether nor USDC will provide that.
Kdo je Hutchins? Kakorkoli... seveda ti ljudje niso dobrodelneži. A ti si že kdaj naredil kaj za koga brez plačila?
Delajo stvari za katere mislijo, da jih ljudje potrebujejo in stvari, ki ljudem rešujejo probleme. Če njihova hipoteza uspe obogatijo. Obstaja izraz za te ljudi: podjetniki.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilio ()
Globalisti in korporacije, ki izčrpujejo revne ljudi. Poglej Amazon, ščijejo v vrečke med delom, da ne gredo na odmor.
Hutchins charles
Hutchins charles
Zgodovina sprememb…
Globalisti in korporacije, ki izčrpujejo revne ljudi. Poglej Amazon, ščijejo v vrečke med delom, da ne gredo na odmor.
Hutchins charles
Da ne bo pomote, nikakor ne podpiram izkoriščevalskih firm. Tisti ljudje so pristali v to, da delajo v takih pogojih. Lahko so doma, brez dela ali pa iščejo delo drugod.
Saj kaj pa delaš ti v kriptu? Poskušaš izkoristit drugega, da sam prideš do denarja. Razlika med bogatašem in revežem ni v morali ampak samo v dejstvu, da je enemu uspelo drugemu pa ne.
Noben ni samaritan. Tudi Charles ne. Je pa s svojim delom dal neka orodja ljudem, ki jim potencijalno lahko omogočijo boljše življenje. Ali bodo ti ljudje to sprejeli ali pa bodo raje trgovali z meme coini je pa na njih. Priložnost imajo.
Jaz sem tu,da poberem denar od drugih,priznam. Da nategnem posredno naivneže.
Ljudi se izkorišča, ampak žal je nizka plača edina varovalka pred inflacijo, sicer bo gospodarski zlom. Dokler se vsi ne počutijo izkoriščane bo v redu.
Ljudi se izkorišča, ampak žal je nizka plača edina varovalka pred inflacijo, sicer bo gospodarski zlom. Dokler se vsi ne počutijo izkoriščane bo v redu.
Zgodovina sprememb…
wilbur ::
RUNE v zadnjih zdihlajih, potop ?
Ne kupujte RUNE zdaj. Zadeva je resna. RUNE se ne bo pobral še dolgo, če se sploh kdaj bo. Protokol sicer deluje ampak 20% nodeov je podalo zahtevo za izstop iz omrežja in ob naslednjem epochu bo njihov RUNE sproščen in ga lahko prodajo. In tega ne bo malo. Tako da, pazljivo.
Zgodovina sprememb…
jimyboy ::
Dodati je treba da so dolžni več kot 200 miljonov $ zaradi BTC posojil. Spodaj članek kaj je šlo narobe.
https://www.tradingview.com/chart/RUNEU...
https://www.tradingview.com/chart/RUNEU...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jimyboy ()
Smo šele v februarju... ne še obupati prihaja masovna pumpa alt season.
Tako pravijo YouTuberji...
Tako pravijo YouTuberji...
Wealth is mindset!
V pričakovanju uvedbe carin so veliki hedge skladi stavili na padanje borznih indeksov, kar bo jasno v ponedeljek.
Že pred tem so sicer vse tri države napovedale, da bodo morale uvesti povračilne ukrepe, kar obeta začetek globalne trgovinske vojne z negativnimi posledicami za vse vpletene.
Kanada in Mehika napovedali povračilne ukrepe, Kitajska pritožbo.
Opice še vedno ploskajo z ušesi na tem forumu...
Že pred tem so sicer vse tri države napovedale, da bodo morale uvesti povračilne ukrepe, kar obeta začetek globalne trgovinske vojne z negativnimi posledicami za vse vpletene.
Kanada in Mehika napovedali povračilne ukrepe, Kitajska pritožbo.
Opice še vedno ploskajo z ušesi na tem forumu...
Zgodovina sprememb…
Prihajajo črni labodi... Z njimi pa z zelo veliko verjetnostjo konkretna korekcija.
Wealth is mindset!
Vse skupaj malo spominja na leto 2018, kitajsko novo leto... Čeprav verjamem, da bo po konkretni korekciji v rang 60-70k USD čez čas spet rast, močan momentum vsaj do konca tega leta in bo bitcoin zaključil svoj cikel na vrhu pri cca 155k USD.
Me pa zanima kaj je z ETH, ta se mi zdi v neki fazi... SOL je na poti, da prevzame njegovo mesto. Verjetno bo prej SOL 3k USD kot pa ETH 10k.
Me pa zanima kaj je z ETH, ta se mi zdi v neki fazi... SOL je na poti, da prevzame njegovo mesto. Verjetno bo prej SOL 3k USD kot pa ETH 10k.
Wealth is mindset!
Zgodovina sprememb…
johnnyyy ::
No črn labod je izraz za "nepričakovan dogodek", ki ima velik vpliv na trge. S tega vidika težko govorimo o pričakovanju črnega laboda, saj je že v definiciji dogodek nepričakovan.
No črn labod je izraz za "nepričakovan dogodek", ki ima velik vpliv na trge. S tega vidika težko govorimo o pričakovanju črnega laboda, saj je že v definiciji dogodek nepričakovan.
A trgovinska oz. carinska vojna ni črni labod?
Wealth is mindset!
johnnyyy ::
A trgovinska oz. carinska vojna ni črni labod?
Saj stvari so bile nekako pričakovane. Trump je zmagal in že v prejšnjem mandatu je navil carine. In tudi v kampaniji je povedal da jih bo.
Koliko bo imelo to vpliv na borze je težko reči. Zna se zgoditi, da bo nek padec kako hud bo in kakšno bo okrevanje pa je težko reči.
wilbur ::
Ja države morajo nekako zmanjšat javni dolg. Bi pa znala ta Trumpova poteza zamajati $. Dvomim, da bo svet kar pristal brez odpora na te Trumpove ideje. Počasi bo preostali svet spremenil dejstvo da je $ vodilna trgovalna valuta.
Mogoče pa je to čas da neodvisne digitalne valute pridejo v prvi plan.
Mogoče pa je to čas da neodvisne digitalne valute pridejo v prvi plan.
Vse skupaj malo spominja na leto 2018, kitajsko novo leto... Čeprav verjamem, da bo po konkretni korekciji v rang 60-70k USD čez čas spet rast, močan momentum vsaj do konca tega leta in bo bitcoin zaključil svoj cikel na vrhu pri cca 155k USD.
Zakaj misliš, da bo SOL prevzel 2. mesto? SOL je tak podn od chaina, da je neverjetno, da je sploh tam kjer je. Moč marketinga. Edina varianta, ki jo vidim, da SOL prehiti ETH je, da ETH mcap pade. Torej ne, da bi rast SOL bila tako visoka kot to, da bo ETH padel.
Če že hočeš chain, ki ima potencijal da nekoč prevzame 2. mesto ETH-ja (in njegov mcap) in je hkrati VC chain je to prej SUI.
Je pa dejstvo, da ETH bo počasi krvavel, ker je tehnično slabo dizajniran in bo za to plačal na dolgi rok.
Zakaj misliš, da bo SOL prevzel 2. mesto? SOL je tak podn od chaina, da je neverjetno, da je sploh tam kjer je. Moč marketinga. Edina varianta, ki jo vidim, da SOL prehiti ETH je, da ETH mcap pade. Torej ne, da bi rast SOL bila tako visoka kot to, da bo ETH padel.
Če že hočeš chain, ki ima potencijal da nekoč prevzame 2. mesto ETH-ja (in njegov mcap) in je hkrati VC chain je to prej SUI.
Je pa dejstvo, da ETH bo počasi krvavel, ker je tehnično slabo dizajniran in bo za to plačal na dolgi rok.
Verjamem, da je SOL poden, verjamem tebi, ker si se ti poglobil v tehnične zadeve. In to mi je všeč pri tebi. Jaz se nisem.
Zdaj pa trgovski pogled:
Zakaj bi SOL prehitel ETH? V bistvu si že ti odgovoril. Zaradi izredno močnega SOL marketinga, ker je made in USA... ETH balon bo počasi spuščal zrak... vsakič se bo manj napihnil itd. MC se bo krčil. Razen, če se nekaj ne zgodi, spremeni...karkoli že kar bo game changer.
SUI ima potencial, se strinjam.
Fascinantno je, da nekateri nekaj več veste. Se popravljam, mislite, da nekaj več veste.
Da ne boš spet bag hodler. Tega ti ne želim.
Wealth is mindset!
Zgodovina sprememb…
Lennzi ::
Hvala Kripto. Ta bull je zame kar uspešen. Nisem kot ti, ki obračaš miljone, ampak za par letnih plač je pa na TRRju ostalo od tega bulla. Tistih 15 Ethjev, ki jih pa še hodlam, sem pa nakupoval po 350usd leta 2019. Tako, da sem ok. Tudi če bom bagholder, se za ta drobiž 15ethjev ne bom sekiral.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Lennzi ()
Hvala Kripto. Ta bull je zame kar uspešen. Nisem kot ti, ki obračaš miljone, ampak za par letnih plač je pa na TRRju ostalo od tega bulla. Tistih 15 Ethjev, ki jih pa še hodlam, sem pa nakupoval po 350usd leta 2019. Tako, da sem ok. Tudi če bom bagholder, se za ta drobiž 15ethjev ne bom sekiral.
Super me veseli... še posebej, ker si prodal vse XRP, da ne bomo spet brali jamranje kako si se nategnil z iso coinom...
Wealth is mindset!
In Xlmje. 4 leta držal šrot, vmes izgubil ohoho priložnosti za dobiček, ko je vse pumpalo, to sranje pa stalo. Ampak ja. Na koncu se z dobičkom losal vsega. Zanimivo, kako opozarjaš na popravek BTC ja in ostalega trga (se strinjam, da prihaja, celo, da je konec bulla), ampak ISO20022 pa se vedno pumpaš, čeprav vsi indikatorji vseh ISO20022 kovancev kažejo, da pa res prihaja ohoho korekcija.
Bolj me pa fascinira že 10let kar te berem, ta neomajna zaverovanost vase in svoje napovedi, ki ji verjetno kopiraš od kakega znanega youtuberja. Kapo dol za samozavest. To meni manjka.
Bolj me pa fascinira že 10let kar te berem, ta neomajna zaverovanost vase in svoje napovedi, ki ji verjetno kopiraš od kakega znanega youtuberja. Kapo dol za samozavest. To meni manjka.
In Xlmje. 4 leta držal šrot, vmes izgubil ohoho priložnosti za dobiček, ko je vse pumpalo, to sranje pa stalo. Ampak ja. Na koncu se z dobičkom losal vsega. Zanimivo, kako opozarjaš na popravek BTC ja in ostalega trga (se strinjam, da prihaja, celo, da je konec bulla), ampak ISO20022 pa se vedno pumpaš, čeprav vsi indikatorji vseh ISO20022 kovancev kažejo, da pa res prihaja ohoho korekcija.
Lennzi slabo bereš, še manj razumeš...poglej si za nazaj za cca mesec in pol. Če bi bral in razumel bi videl, da sem napisal, da če gre bitcoin v korekcijo npr. v rang 60-70k USD gredo alti dol 60-70%. Večina, tudi ISO, ki jih ti še posebej ne maraš in te najbolj bolijo, ko pumpnejo in jih ti nisi kupil
Tudi napisal sem vsaj 2x, da ne pozabite razmisliti o pobiranju profitov, ker nekateri jih bodo. Velika verjetnost za korekcijo januar-februar. Tudi napisal sem, da se XRP ne dotaknem zdaj, ko je napumpan. Spraševal sem za ETH o katerem sem razmišljal, da bi nabavil... Pa vidim, da stagnira.
Zakaj omenjam bitcoin, zato ker če gledaš grafe vidiš da se pri vseh alt dino coinih obnašajo kot bitcoin. Vse delajo algoritmi, razen nekaj izjem.
Wealth is mindset!
Kar se tiče YouTuberjev...ne štekaš sarkazma, niti približno. Verjetno, ker ti lampa na podstrešju ne posveti.
Morda boš zdaj...
Prihaja velika masovna pumpa altov februarja, samo še datum iščejo...tako pravijo YouTuberji.
Wealth is mindset!
Kripto mesi ::
Ti si pa te taiste bedarije z youtuba ze 10x sem prilepil, to ni sarkazem, to je debilizem s tvoje strani. Isto tecen si kot pacient spricer.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kripto mesi ()
Kripto mesi je izjavil:
Ti si pa te taiste bedarije z youtuba ze 10x sem prilepil, to ni sarkazem, to je debilizem s tvoje strani. Isto tecen si kot pacient spricer.
Še en lulibuc bag hodler se oglaša evforija popušča... ohladitev in korekcija. Tenko boste taki piskali kot si ti.
Wealth is mindset!
Zgodovina sprememb…
Neon87 ::
Zakaj sem že poslušal ljudi tukaj, da je potrebno nujno pred koncem januarja kupiti XLM, da prihaja velika novica.. Sranje ?
Neon87 ::
Zakaj sem že poslušal ljudi tukaj, da je potrebno nujno pred koncem januarja kupiti XLM, da prihaja velika novica.. Sranje ?
Poslušati/brati je eno. Slepo verjeti brez lastne presoje je drugo.
Pa vsaj tiho bi bili, lepo sem bil v EUR in čakal na priliko, ki bi bila zdaj ali še kaj nižje, ampak ne, tukaj se je več ljudi hkrati drlo, da se bliža konec januarja in bo vlak odpeljal..
Poslušati/brati je eno. Slepo verjeti brez lastne presoje je drugo.
Pa vsaj tiho bi bili, lepo sem bil v EUR in čakal na priliko, ki bi bila zdaj ali še kaj nižje, ampak ne, tukaj se je več ljudi hkrati drlo, da se bliža konec januarja in bo vlak odpeljal..
Kaj se cmeriš? Če si polnoleten, kar bi moral biti, če hočeš trgovati preko CEXov, sprejmi odgovornost za svoja dejanja in ne jamraj. Drugič se ne meči na glavo v neznano.
Zgodovina sprememb…
Ravno o tem sem prej pisal. Na tem forumu so osebki, ki mislijo, da nekaj več vedo in se tako tudi obnašajo. V resnici se jim sanja ne, tako kot meni, tebi in prav nikomur. Youtuberji pa ne služijo od trejdanja ampak od naročnikov na njihove tečaje trejdanja. Npr. Gareth Soloway samo s 50k naročniki na njegov program,ki je 100usd na mesec ,služi več kot s trejdanjem.
A v resnici potegne pravilno potezo morda v 10% bolj uspešno, kot povprečni Joža.
clancy ::
To se lahko samo zahvalimo našemu zetu, zaradi izredno nepredvidljivih in nespametnih odločitev, kar zelo slabo vpliva na svetovno gospodarsko klimo.
Kdo si je pa mislil, da bo sprejemal take odločitve in da ne bo uresničil tega, kar se je napovedovalo?
Kdo si je pa mislil, da bo sprejemal take odločitve in da ne bo uresničil tega, kar se je napovedovalo?