Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
3man ::
Saj je OK tilio :)
Razumemo, tvoji bagi ADE so pač težki... jebi ga, vsak kdaj zajebe a jok in stok na Slo Techu ti ne bo pomagal. Move along.
Razumemo, tvoji bagi ADE so pač težki... jebi ga, vsak kdaj zajebe a jok in stok na Slo Techu ti ne bo pomagal. Move along.
tilio ::
Saj je OK tilio :)
LOL. Ne ne razumete. Če se kdo joka na Slo-techu ste to vi: "Charles bad! Charles je šel sadit drevesa v Afriko! Ada scam, ker sem kupil na ATH. Scam, scam, scam". To so najtrdnejši argumenti z vaše strani o Cardanu poleg tega "če je cena dol je to slab projekt" a je še vedno med top 10.
Razloži mi. Ne razumem vaše logike.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilio ()
Ne skrbi, Paloma bo naredila dovolj robčkov in trg boli kita za ADO.
Ne veš koliko ada imam. Ne veš kaj imam. Ne veš nič in vendar pišeš neumnosti. Če trg "boli kita" za ADO, potem mi razloži zakaj ima še vedno mcap in je med top 10. Nekaj ne gre skupaj v tvoji logiki.
In, če recimo trg boli za ADA, ali to pomeni, da je slab blockchain?
Pra objav višje sem prosil, da dajte napisat zakaj je shitcoin. Še vedno čakam na utemeljeno razlago. Saj v bistvu nimate argumentov ZA in PROTI za noben coin, samo ADA vas iz nekega razloga najbolj peče.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilio ()
Mato989 ::
Še vedno osnovni premise drži, če nekdo kupi 51% supplya NE BO ŽELEL da potem naredi napad na to omrežje da bi zrušil lastno ceno ki jo je zapravil... to je moje bistvo... in zato je PoS relativno varen...
Ne vem zakaj mi kontriraš če se striniam s tabo... PoS kovanci so varni ker kdorkoli hoče pokupit 51% supplya ga pride to tako drago da potem ne bo želel načeloma da ta vrednost gre na 0...
Mato, res ne vem kaj ni jasno tu. To lahko razumeš, saj BTC prodaja isto: več kot 51% v rokah posamezne entitete ali skupine je za omrežje slabo. Če to ne drži potem se je tvoj bog Satoshi motil.
Bistvo kriptovalut je, da odstrani iz izmenjava ekonomske vrednosti ZAUPANJE v drugo entiteto/osebo. Koda je tista, ki prevzame nalogo verifikacije. Ti mi pa govoriš, da če ima nekdo 51% omrežja v lasti pa že nima slabih namenov. Upam, da se hecaš.
Ne to ne drži... Ker BTCji ne ohranjajo omrežja varnega ampak minerji... miner ima lahko 0 BTCja in ima omrežje varno... v PoS pa kovanci načeloma neposredno pretvorijo v varnost omrežja
zakaj se prepiraš in delaš bedaka... Količina kovancov ki jih OWNAŠ nima nobene korelacije z VARNOSTJO omrežja (lahko ima vpliv na ceno) medtem ko recimo pri verjetno veliki večinio PoS pa ima količina kovancev ki jih lahko uporabiš za napad na omrežje neposredno korelacijo...
To je osnovna logika PoSa...
Jaz nikakor ne govorim da če ima oseba 51% kovancov v lasti da NIMA slabih namenov... govorim to da je NEUMNO z vidika value da bi taka oseba imela slabe namene ker bi uničila LASTNO vrednost...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Še vedno osnovni premise drži, če nekdo kupi 51% supplya NE BO ŽELEL da potem naredi napad na to omrežje da bi zrušil lastno ceno ki jo je zapravil... to je moje bistvo... in zato je PoS relativno varen...
Ne vem zakaj mi kontriraš če se striniam s tabo... PoS kovanci so varni ker kdorkoli hoče pokupit 51% supplya ga pride to tako drago da potem ne bo želel načeloma da ta vrednost gre na 0...
Mato, res ne vem kaj ni jasno tu. To lahko razumeš, saj BTC prodaja isto: več kot 51% v rokah posamezne entitete ali skupine je za omrežje slabo. Če to ne drži potem se je tvoj bog Satoshi motil.
Bistvo kriptovalut je, da odstrani iz izmenjava ekonomske vrednosti ZAUPANJE v drugo entiteto/osebo. Koda je tista, ki prevzame nalogo verifikacije. Ti mi pa govoriš, da če ima nekdo 51% omrežja v lasti pa že nima slabih namenov. Upam, da se hecaš.
Ne to ne drži... Ker BTCji ne ohranjajo omrežja varnega ampak minerji... miner ima lahko 0 BTCja in ima omrežje varno... v PoS pa kovanci načeloma neposredno pretvorijo v varnost omrežja
Kaj od tega kar sem napisal ne drži? Ja, v PoS sistemih je vrednost konvanca oz. omrežja tista, ki skrbi za varnost. Če je sistem dovolj velik, je nemogoče, da nekdo pridobi moč nad omrežjem. Pri BTCju pa se moč centralizira.
zakaj se prepiraš in delaš bedaka... Količina kovancov ki jih OWNAŠ nima nobene korelacije z VARNOSTJO omrežja (lahko ima vpliv na ceno) medtem ko recimo pri verjetno veliki večinio PoS pa ima količina kovancev ki jih lahko uporabiš za napad na omrežje neposredno korelacijo...
Kdo se prepira? Marko je v intervjuju rekel, da je PoS brezveze. Razložil sem, da obstaja več PoS sistemov in Marko ima svoje namene, ker "prodaja PoW".
Saj v PoS sistemu imaš veliko količino kovancev, v BTCju imaš pa minerje, ki se centralizirajo. V obeh primerih se lahko chain forka.
Kaj od tega kar sem napisal ne drži? Ja, v PoS sistemih je vrednost konvanca oz. omrežja tista, ki skrbi za varnost. Če je sistem dovolj velik, je nemogoče, da nekdo pridobi moč nad omrežjem. Pri BTCju pa se moč centralizira.
Ne drži to da če imaš 51% BTCja da si neposredna nevarnost za samo varnost omrežja, pri PoW, medtem ko pri PoS to neposredno drži to je vse...
Ti imaš lahko 99% kovancev pri PoW sistemu pa s tem nikakor ne kontroliraš kako varno ali nevarno je omrežje... pri PoS pa s tem kontroliraš vse.
Prispevka nisem gledal, samo zapičil sem se v tvojo tezo da je to enako.
Ne drži to da če imaš 51% BTCja da si neposredna nevarnost za samo varnost omrežja, pri PoW, medtem ko pri PoS to neposredno drži to je vse...
Ti imaš lahko 99% kovancev pri PoW sistemu pa s tem nikakor ne kontroliraš kako varno ali nevarno je omrežje... pri PoS pa s tem kontroliraš vse.
Ta aspekt drži, se strinjam. To je tradeoff dizajna sistema. Vsak sistem ima prednosti in slabosti. S PoS dobiš blockchain za katerega ni potrebe, da pokuri elektrike za celo državo ampak je še vedno dovolj varen, ker nekdo praktično ne more pokupiti 51% kovancev, da bo obvladoval celoten blockchain. Ko bi začel akumulirat takšne količine bi cena noro rastla. Res je, da so PoS sistemi ranljivi, če je cena prenizka. Ampak če je cena KRITIČNO nizka pomeni, da se blockchain ne uporablja in bo v takem primeru itak propadel. Če bo cena BTC-ja rastla bo tudi poraba energije še rastla. PoS sisteme so naredili natanko iz tega razloga - ker so zaznali, da je to problem in da ne moreš imet N blockchaniov za aplikacije, kjer bo vsak pokuril toliko energije kot BTC.
Ta aspekt drži, se strinjam. To je tradeoff dizajna sistema. Vsak sistem ima prednosti in slabosti. S PoS dobiš blockchain za katerega ni potrebe, da pokuri elektrike za celo državo ampak je še vedno dovolj varen, ker nekdo praktično ne more pokupiti 51% kovancev, da bo obvladoval celoten blockchain. Ko bi začel akumulirat takšne količine bi cena noro rastla. Res je, da so PoS sistemi ranljivi, če je cena prenizka. Ampak če je cena KRITIČNO nizka pomeni, da se blockchain ne uporablja in bo v takem primeru itak propadel. Če bo cena BTC-ja rastla bo tudi poraba energije še rastla. PoS sisteme so naredili natanko iz tega razloga - ker so zaznali, da je to problem in da ne moreš imet N blockchaniov za aplikacije, kjer bo vsak pokuril toliko energije kot BTC.
Ja saj z ostalim se vse strinjam, samo izpostaviti sem želel tisti zgornji pogled... me veseli da se strinjava...
DePalmo ::
Hvala za odgovore.
Kar me zanima naslednje je. Trenutno imam investirano v ETH, SOL, MINA, MATIC, SHIB. Pred časom sem imel tudi nekaj v BNB (in seveda prodal z izgubo) in ko sem sedaj pogledal graf, me je šokiralo. Po drugi strani sta me pa šokirala MINA in ICP. Oba sta obljubljala veliko, zanimanja ogromno, danes pa vidimo kje sta cenovno. ICP sem kupoval po okoli 300 USD na kovanec!
Rad bi začel mesečno, preko metode DCA, investirati v kripto in me zanima kam se splača investirat. ETH in SOL se zadnje čase zelo malo premikata in dejansko čakam "zlom", BNB mi je pa tudi dal za mislit da mogoče še ni čas za investicije in naj raje počakam na januar.
Kakšno je vaše mnenje? Je čas ali raje še malce počakam? Bull market o katerem se govori že skoraj eno leto ne pride in ne kaže da bo, pa še veseli december se bliža kjer si ljudje izplačujejo dobiček za darila.
In naslednje mnenje: Kam investirat? Nekako se še vedno nagibam da bi vsak mesec pogledal CoinMarketCap in izbral prvih 10 kovancev in porazdelil vložek med njih, kjer bi izključil USDT, USDC in tiste katerih ni na voljo na Coinbasu.
Kar me zanima naslednje je. Trenutno imam investirano v ETH, SOL, MINA, MATIC, SHIB. Pred časom sem imel tudi nekaj v BNB (in seveda prodal z izgubo) in ko sem sedaj pogledal graf, me je šokiralo. Po drugi strani sta me pa šokirala MINA in ICP. Oba sta obljubljala veliko, zanimanja ogromno, danes pa vidimo kje sta cenovno. ICP sem kupoval po okoli 300 USD na kovanec!
Rad bi začel mesečno, preko metode DCA, investirati v kripto in me zanima kam se splača investirat. ETH in SOL se zadnje čase zelo malo premikata in dejansko čakam "zlom", BNB mi je pa tudi dal za mislit da mogoče še ni čas za investicije in naj raje počakam na januar.
Kakšno je vaše mnenje? Je čas ali raje še malce počakam? Bull market o katerem se govori že skoraj eno leto ne pride in ne kaže da bo, pa še veseli december se bliža kjer si ljudje izplačujejo dobiček za darila.
In naslednje mnenje: Kam investirat? Nekako se še vedno nagibam da bi vsak mesec pogledal CoinMarketCap in izbral prvih 10 kovancev in porazdelil vložek med njih, kjer bi izključil USDT, USDC in tiste katerih ni na voljo na Coinbasu.
ViperR ::
Bitcoin?
Z nekim pasivnim investiranjem bi rad šel v visoko špekulativne shitcoine? What could go wrong here
Z nekim pasivnim investiranjem bi rad šel v visoko špekulativne shitcoine? What could go wrong here
Tody ::
DCA se splača samo za kakovostne coine... Vse ostalo je špekulacija. Kar sicer pomeni da ne boš toliko zaslužil, ne boš pa tudi toliko zgubil :)
IgorCardanof ::
Tako kot so ti rekli. DCA se splaca samo za kakovostne kovance in zaenkrat se ni poznanih nekih resnih kandidatov za novi kakovosten kovanec kot Bitcoin.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Hvala za odgovore.
Moraš se vprašat zakaj si tu. Potem boš vedel kaj iskat. Kaj hočeš, razen "number go up"? Če bi investiral v delnice, kako bi se odločal? Kakšen kriterije bi si postavil in kaj misliš, da bi trg potreboval? Če boš sledil hype-u je velika verjetnost, da boš hitro popušil na tem področju, ker je veliko mojstrov za ekstrakcijo kapitala.
energetik ::
Hvala za odgovore.Jasno Bitcoin, če se hočeš dolgoročni DCA, na hladni denarnici. Na CEX DCA-jaš do nekje 20mBTC, nato potegneš v enem kosu na svojo hladno denarnico.
vires in numeris
Ki je držiš v skrinji. Ko ugotovis da disk ne dela ga vržeš v smeti in tožiš komunalo.Moja hladna denarnica je lahko stalno na 1300°C, pa bom z nje še vedno lahko dobil privat ključe za Bitcoin.
vires in numeris
DuaL ::
Pozna kdo tole stran, ki z všečki filmov dobite donos vezana je s kripto denarnico
https://eternaliot.com/user/reg/?invite...
Špricer ::
Čas za nakupe btc?
Pred tem že prodal vse pri 70000. Počakal bi do 73000, potem bo šlo do 120000.
Pred tem že prodal vse pri 70000. Počakal bi do 73000, potem bo šlo do 120000.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Špricer ()
Gregor P ::
A nismo rekel da vse prodamo?!?
Hec; ampak sicer ste pa mal pozni s šopingom
Hec; ampak sicer ste pa mal pozni s šopingom
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
IgorCardanof ::
Težko je, ko ti pa znalci govorijo, da bo šlo najprej še dol do 52k in potem še do 30k.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Kripto mesi ::
Pozna kdo tole stran, ki z všečki filmov dobite donos vezana je s kripto denarnico
Samo spizdi s tem nategom, pa še referral link daješ. Sram te bilo!
LeQuack ::
Italy to Raise Capital Gains Tax on Bitcoin to 42% From 26%
https://www.bloomberg.com/news/articles...
A Levico nič ne srbi, ko ima večina Slovencev milijone v kripto čisto neobdavčene?
A Levico nič ne srbi, ko ima večina Slovencev milijone v kripto čisto neobdavčene?
Quack !
IgorCardanof je izjavil:
Težko je, ko ti pa znalci govorijo, da bo šlo najprej še dol do 52k in potem še do 30k.
Že od sept.23 se dela gigantski bullish flag. Čas za akumulacijo je bil med apr. in sept.24 (kdor ni nabavljal v letih 22 in 23). Tole ima potencial vsaj do 100k do božiča na izi. Potem pa lahko še kaj več.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Anney ::
Se mi zdi, da bomo šli stopnico višje, cel vikend že plešemo po tanzpodnu, čas je da se naučimo nov korak.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Anney ::
Idi, mi gremo gor.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Najbrž reklamira, kaj pomeni po njegovem zdrava prehrana za državljane ZDA
hamez66 ::
Italy to Raise Capital Gains Tax on Bitcoin to 42% From 26%
Levico skrbi, kolikor vem, so ravno oni ta glavni za sprejemanje kripto zakonodaje.
Drugače so pa tudi ti miljoni gotovine iz kripta obdavčeni - z inflacijo. Malo drugačen postopek je (vse avtomatsko), rezultat pa zelo podoben obdavčitvi.
Tisti, ki je prodal kripto za milijone EUR, verjemi da jih nima doma pod povštrom ali na TRR... Zelo verjetno v nepremičninah. Tako, da imajo to zagotovo zaščiteno pred inflacijo.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
LeQuack ::
Zakaj bi prodal dobro naložbo (bitcoin), da jo daš v slabo naložbo (nepremičnine)?
Quack !
Zakaj bi prodal dobro naložbo (bitcoin), da jo daš v slabo naložbo (nepremičnine)?Vprašaj kriptomilijonarje.
Jaz bi rekel, da zaradi razpršitve. Bi ti držal 100 BTC v vrednosti nekaj milijonov in pri tem imel 0 ostalih naložb? Jaz vem da ne, čeprav je BTC ena od najboljših naložb, ki pa še vedno nosi svoja tveganja.
vires in numeris
Verjetno samo zato, ker je Musk rekel, da je na hitro zmontiral več tisoč njihov kartic
A je še vedno fomo? Ne me prepričevat v nakupr. Sam sem prodal na 70000 in sem ponosen. Sem general še pred vojno.
tomaz- ::
seveda bo šlo še gor. Sam jih ne tikam do penziona. Še 8 let.. 9 komadov jih je, kupljeni pred leti - sem si takrat zapovedal, da jih ne spustim pred penzijo in se tega držim :)
to bo za priboljšek na stara leta - do danes je zraslo že prav prijetno :)
to bo za priboljšek na stara leta - do danes je zraslo že prav prijetno :)
Tako se dela
Se prav spomnim zadnjih dveh, ki sem jih kupil, ko je bil peak pri 16000, če se ne motim.. Pol je pa padlo.. No, pa vidimo, kje sem danes . Pa sta bila tadva kupljena daaaaaaaaleč najvišje/najdražje...
Tko da : ni šans, da prodajam :)
Tko da : ni šans, da prodajam :)
Če bi bil danes v nakupih, bi se ravno tako lotil nakupa, samo število bitcoinov ne bi bilo več magičnih 9 , ampak kupni moči primerno manj.. Še vedno si pa upam stavit, da bi tudi z današnjim nakupom naredil do penziona konkreten procentualni dvig premoženja... Ampak to je obdobje 8 let, nekateri tukaj bi vse radi najkasneje pojutrišnjem , pa MAX kakega jurčka vložka :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tomaz- ()
Z 9 BTC bi bil jaz ŽE v penziji...
Sicer pa čestitam. Jaz sem v času 2011-2021 delal največjo napako v svojem življenju, namreč da se nisem brigal za Bitcoin. 2010-2011 sem za štos gnal doma SETI@home. Da bi zalaufal minerja takrat pa ne. Pa sem vedel da BTC obstaja...
Sicer pa čestitam. Jaz sem v času 2011-2021 delal največjo napako v svojem življenju, namreč da se nisem brigal za Bitcoin. 2010-2011 sem za štos gnal doma SETI@home. Da bi zalaufal minerja takrat pa ne. Pa sem vedel da BTC obstaja...
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
Z 9 BTC bi bil jaz ŽE v penziji...
Ti si vsaj vedel za BTC.... jaz sem prvič slišal za BTC ko je prebil mejo 3.000 EUR... tam v 2017 in sem pol kmalu vložil tam nekaj čez 4k... Najhuje je da sem takrat kupil 2,5 BTCja če bi samo tisto držal do danes bi blo kul... ampak sem moral mešetarit