Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
tilio ::
Aha, države se zavežejo? Aja, kul. Tako kot se zavežejo banke, in ljudje. In tako kot se je NATO zavezal, da se ne bo širil. Kaj se je zgodilo zdaj z "don't trust verify"?
A vidite poanto? Ljudje začnemo sprejemat kompromise, da zaščitimo pozicijo.
Če bi nekdo to naredil z BTCjem bi zelo zamajal trg in načel zaupanje. Ni nujno, da bi želel BTC uničit, lahko bi želel samo vplivat na ceno. Sicer to lahko počne tudi z drugimi načini tako kot manipulirajo trg srebra ampak vseeno.
Še vedno nisi odgovoril na prvo vprašanje:
> In kaj točno bi napadalec s tem dosegel? Zakaj misliš, da bi to uničilo BTC?
Sem odgovoril. Pojdi brat. Lahko trenutno vpliva na ceno.
Razen enega doublespendinga?
> En double spending je dovolj, da se naseli nezaupanje v sistem.
>Kje točno ti vidiš dont trut verify logiko tukaj? Odpreš hashrate, vetificiraš, da nihče nima hasrate >50% in veselo kupuješ coine naprej?
Vi ste začeli vpletat države in sporazume.
> Pa btw, to govorimo o scenarijih, ko bo bitcoin vrednost v miljonih in market cap konkretno nad trenutnih 1.3T$.
Govorim na splošno. Ker predstavljate BTC kot nekaj neuničljivega.
> Res se zdi da si na vsak nacin zelis nek neumeno nemogoč scenarij izmislit, da bi dokazal svoj narobe. Pos je trash, cardano je trash, btc je superioren. Simple as that. Ne prevec komplicirat lajfa.
Prvič, vprašal sem ali je nekdo že kje omenil kako se ubraniti proti takemu napadu.
Drugič, neumno nemogoč scenarij se lahko zdi tebi in tvoje mnenje ni nič bolj pomembno kot moje, dokler ne razkriješ kako si ovrednotil verjetnost, da se ne zgodi?
Tretjič, za razliko od tebe ne govorim, da je BTC trash. Govorim, da ima svoje pomanjkljivosti. Nisem pa nikjer zasledil, da bi ti pisal o pomanjkljivostih PoS sistema oz. da bi dal kakšne konkretne argumente razen: To je trash. Kje imaš dokaze?
Četrtič, nisem nikjer omenjal Cardanota in PoSa. Ne kaži zdaj s prstom na druge. Vprašanje je kaj tak napad lahko povzroči BTCju in ali je to možno preprečit in kako.
Petič, vsi maksiji ste isti. Razlika pri drugih je dopuščanje možnosti, da obstajajo druge mogoče celo simbiozne rešitve. Ste kot verniki, ki ne priznavajo drugih bogov. Samo njihov je tisti pravi :-)
Kripto mesi ::
Špricer ::
Kripto mesi je izjavil:
Vsega je konec. Ne vem kaj samo filozofirate. Bulla je konec, pika. Najprej 50000, nato pa počasi do 30000.
Če bi bilo še konec tvojega teženja, bi bilo pa že kičasto.
Tako govoriš kot da se jaz to zmišljujem. Kopiram mnenja kvalitetnih kripto strani kot je ftx itd...
IgorCardanof ::
V kriptu ne smes verjet nikomur, ker imajo cisto vsi zadaj agendo in nobeden ni pristen.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Gregor P ::
Čisto vsi imajo povsod v vsaki zadevi na tem svetu neko agendo oz. interese, ampak to še ne pomeni, da si ni možno na neki osnovni oz. splošni ravni izmenjati nekih informacij.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
globoko grlo ::
No pol pa menjajte/delite informacije kaj kupt za en hitr skok, x2 bo ok.
Hvala.
Hvala.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
energetik ::
IgorCardanof je izjavil:
V kriptu ne smes verjet nikomur, ker imajo cisto vsi zadaj agendo in nobeden ni pristen.
Verjameš lahko Satošiju in njegovemu white paperju.
vires in numeris
Te informacije, da nas čaka velik skoz prihajajo iz več virov, v mojem primeru tudi dodatno s strani kolegov strokovnjakov, ki se ukvarjajo s FinTechom v uglednih inštitucijah. Vendar ne hitro, temveč nekje do/v letu 2025. Seveda tudi oni nimajo kristalne kugle, ampak napovedujejo na podlagi danih podatkov. Nekateri izmed njih so tudi sami investirali večje vsote denarja, tako da ti bi lahko bili subjektivno koruptirani, ampak hec je, da so investirali tudi tisti kolegi, ki menijo nasprotno, le da v manjših vsotah - noben od njih seveda ni šel "all in", ker niso kockarji. In pa noben od njih ni investiral, ker verjame v to tehnologijo oz. v smislu tehnološke rešitve, ki bi lahko bile uporabne za človeštvo - torej super, če so, ampak zaradi tega ne vlagajo primarno v kripto -, verjamemo pa, da bo še nekaj časa funkcionirala osnova tehnologija veriženja blokov na kateri sloni kripto (torej verjamejo Satošiju) ter da je še kar veliko manevrskega prostora pri 9 milijardah ljudi na svetu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Te informacije, da nas čaka velik skoz prihajajo iz več virov, v mojem primeru tudi dodatno s strani kolegov strokovnjakov, ki se ukvarjajo s FinTechom v uglednih inštitucijah. Vendar ne hitro, temveč nekje do/v letu 2025. Seveda tudi oni nimajo kristalne kugle, ampak napovedujejo na podlagi danih podatkov. Nekateri izmed njih so tudi sami investirali večje vsote denarja, tako da ti bi lahko bili subjektivno koruptirani, ampak hec je, da so investirali tudi tisti kolegi, ki menijo nasprotno, le da v manjših vsotah - noben od njih seveda ni šel "all in", ker niso kockarji. In pa noben od njih ni investiral, ker verjame v to tehnologijo oz. v smislu tehnološke rešitve, ki bi lahko bile uporabne za človeštvo - torej super, če so, ampak zaradi tega ne vlagajo primarno v kripto -, verjamemo pa, da bo še nekaj časa funkcionirala osnova tehnologija veriženja blokov na kateri sloni kripto (torej verjamejo Satošiju) ter da je še kar veliko manevrskega prostora pri 9 milijardah ljudi na svetu.
Mene samo in primarno zanima le zaslužek, je pa res da sem vložil velik kupček. Namesto v zlato. V zlatu bi imel sedaj all in all že 70% profita...od leta 2022
https://www.fxempire.com/forecasts/arti...
https://coindcx.com/blog/price-predicti...
Natančna analiza po dnevih za tiste bolj zahtevne
https://www.economies.com/crypto/bitcoi...
Btc sem prodal na 70000 kot sem takrat napovedal. Ostale alte še držim, ampak me ob inflaciji kovancev skrbi, da takega bulla ne bo več, saj vsak dan nastane nov in nov shitcoin. Zakaj ni nadzora nad tem? Zakaj nekdo ne naredi aplikacije in veriženja blokov za potrjevanje resnosti aplikacije. Več down voteov in brišejo iz sistema...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Špricer ()
... pa saj izvržemo ga mi uporabniki, ki tega pač ne kupujemo.
Btc sem prodal na 70000 kot sem takrat napovedal. Ostale alte še držim, ampak me ob inflaciji kovancev skrbi, da takega bulla ne bo več, saj vsak dan nastane nov in nov shitcoin. Zakaj ni nadzora nad tem? Zakaj nekdo ne naredi aplikacije in veriženja blokov za potrjevanje resnosti aplikacije. Več down voteov in brišejo iz sistema...
Saj vote aplikacij že imaš. Se mu reče market cap. Ljudje glasujejo s svojim denarjem. Trenutno kaže, da velika večina ljudi v kriptu zelo rada gambla. "Če rata, rata" approach.
Tody ::
Špricer, ti nisi lih prebral teorije ane :) Centralne banke (aka centralne aplikacije) se hočemo znebit. Za authority imaš že protokole, ki skrbijo za svoj del. Kdo si ti da boš odločal kateri coin bo uspel ali ne. Trg bo to določil in če bu musk rekel da je njegov coin topshit bo dobil veliko sledilcev ker je pač taka osebnost pa boš ti lahko še 100x klikal dislike v svojem appu.
Lonsarg ::
Kripto kar nikakor ne uspe preiti z gamblig faze v fazo uporabnosti. Dobro ajde BTC/ETH kot hramba denarja v smislu digitalnega zlata lahko smatraš za "uporabnost", ampak potencial je tako velik da je res žalostno da se še karkoli ki ni hramba denarja ne prime, vsaj ne masovno (probava se na veliko, sam je delež ljudi ki kripto uporabljajo za karkoli drugega kot hrambo/špekulacijo še vedno zanemarljiv).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Kripto kar nikakor ne uspe preiti z gamblig faze v fazo uporabnosti. Dobro ajde BTC/ETH kot hramba denarja v smislu digitalnega zlata lahko smatraš za "uporabnost", ampak potencial je tako velik da je res žalostno da se še karkoli ki ni hramba denarja ne prime, vsaj ne masovno (probava se na veliko, sam je delež ljudi ki kripto uporabljajo za karkoli drugega kot hrambo/špekulacijo še vedno zanemarljiv).
Mislim, da se to utegne relativno hitro spremenit. Problem do sedaj je bil predvsem v postavljanju osnovne infrastrukture in skalabilnost. Dokler tega ni je malo verjetno, da bi dobili nek večji adoption. Ampak te stvari so sedaj večinoma blizu točke, kjer se lahko uporabne rešitve začnejo implementirat in uporabljat. Vidim da resno iščejo usecase-e in eni so zelo zanimivi. Jaz sem precej optimistčen in entuziastičen nad možnostmi, ki jih web3 prinaša.
Razočaran sem, saj se nikamor ne premakne. Želel bi si, da prodam še vse kar mi je ostalo v bullu, ampak se ta dan oddaljuje. Moje napovedi so bile konec 2024. Premikam mejo na začetek 2026. V tem času bo spet visoka inflacija....
Jaz nisem optimističen. Prav vse napovedi oh in sploh se niso udejanjile. Nikakor ne gre več po prejšnjih pravilih. Žal mi je, da nisem dobro zajahal prejšnjih bullov in prodal.
Mislim, da se to utegne relativno hitro spremenit. Problem do sedaj je bil predvsem v postavljanju osnovne infrastrukture in skalabilnost. Dokler tega ni je malo verjetno, da bi dobili nek večji adoption. Ampak te stvari so sedaj večinoma blizu točke, kjer se lahko uporabne rešitve začnejo implementirat in uporabljat. Vidim da resno iščejo usecase-e in eni so zelo zanimivi. Jaz sem precej optimistčen in entuziastičen nad možnostmi, ki jih web3 prinaša.
Jaz nisem optimističen. Prav vse napovedi oh in sploh se niso udejanjile. Nikakor ne gre več po prejšnjih pravilih. Žal mi je, da nisem dobro zajahal prejšnjih bullov in prodal.
Zgodovina sprememb…
FireSnake ::
rsr mojo tarčo 2 izpolnil ,3 tarča je 0,19
so boljše priložnosti na marketu zdaj
Matic,tarce vam raje ne omenjam
ltc 400
qnt sem vam že omenil moja tarča 600
snx tarča 26
vet 0,17
fil 29. itd itd
glede fet
Ko sem vam ga omenil pri 0,22 je bila moja tarča 4/5 USD
Mislim da jo bom povečal
Kje je zdaj ta blefer?
Ima nov račun in verjetno spet spama.
Po načinu pisanja ga bom prepoznal.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Razočaran sem, saj se nikamor ne premakne. Želel bi si, da prodam še vse kar mi je ostalo v bullu, ampak se ta dan oddaljuje. Moje napovedi so bile konec 2024. Premikam mejo na začetek 2026. V tem času bo spet visoka inflacija....
To je poanta trga. Zdaj prihajajo v igro večji igralci: skladi, wallstreet, banke, regulacija, etc... Ne bo več kot je bilo. Počasi se bo začela konsolidacija. Ostali bodo tisti, ki imajo resne produkte ostalo bo pokalo. Mogče bo ta cikel še možno kaj iztistniti na star način v nalsednjem pa se mi zdi, da ne bo več šlo po formuli na 4 leta. M2 supply gor ali dol ... bilo bi preveč enostavno :-)
To je poanta trga. Zdaj prihajajo v igro večji igralci: skladi, wallstreet, banke, regulacija, etc... Ne bo več kot je bilo. Počasi se bo začela konsolidacija. Ostali bodo tisti, ki imajo resne produkte ostalo bo pokalo. Mogče bo ta cikel še možno kaj iztistniti na star način v nalsednjem pa se mi zdi, da ne bo več šlo po formuli na 4 leta. M2 supply gor ali dol ... bilo bi preveč enostavno :-)
Če se to zgodi smo potem zamudili vlak. Ostali baghodlerji z ničvrednimi coini. Toliko o decentralizaciji. Praktično ni več penzija coina...
Kdo je nasedel? Kripto nateg
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/sple...
Zgodovina sprememb…
Če se to zgodi smo potem zamudili vlak. Ostali baghodlerji z ničvrednimi coini. Toliko o decentralizaciji. Praktično ni več penzija coina...
Kdo je nasedel? Kripto nateg
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/sple...
120k prenosov? Vau! Nisem vedel, da je toliko gamblerjev v SLO. Ljudje so nevedni in naivni. Če ti nekdo ponuja zaslužek je v ozadju vedno rizik. Ne vem kaj ljudem tu ni jasno. Zato pa je treba gledat projekte, ki jih ne shillajo veliki influencerji in avtorji chainov. Ampak razumem, ljude bi radi imeli "zaslužek" z dvemi kliki brez researcha.
Število userjev na Solani presega vse meje :-D
https://x.com/SolanaFloor/status/184369...
Sui se ne da ....
https://x.com/1goonrich/status/18431015...
Circus is in town.
https://x.com/SolanaFloor/status/184369...
Sui se ne da ....
https://x.com/1goonrich/status/18431015...
Circus is in town.
Zako ::
Delim pozitivno izkusnjo glede prenosa sredsev na TRR.
V preteklosti sem imel tezave z prenosom sredstev na TRR, pa sem kar malo stisnil zobe, ko sem danes na Binancah prodal crypto sredstva za potrebe financiranja nepremicnine. BTC, SHIB, IDEX, BNB, itd.
Moram priznat, da sem bil izjemno presnecen, nad tem, da so mi denar nakazali v parih sekundah na TRR od N26.
Prodal sem se nekaj sredstev na Revolut X in tudi tam sem odbil denar takoj na TRR.
V preteklosti sem imel tezave z prenosom sredstev na TRR, pa sem kar malo stisnil zobe, ko sem danes na Binancah prodal crypto sredstva za potrebe financiranja nepremicnine. BTC, SHIB, IDEX, BNB, itd.
Moram priznat, da sem bil izjemno presnecen, nad tem, da so mi denar nakazali v parih sekundah na TRR od N26.
Prodal sem se nekaj sredstev na Revolut X in tudi tam sem odbil denar takoj na TRR.
Zako je zakon!!!
Me veseli, da si imel pozitivno izkušnjo z izplačilom denarja iz kripta v pravi denar. Jaz lahko potrjujem le za obratno smer in moram povedat, da zelo hitro dobiš sredstva na kripto menjalnico pri nakazilu. V obratno smer pa še nisem preizkušal
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Lahko potrdim za Bitstamp, da dobiš denar hitro izplačan nazaj, tudi večje zneske. Ampak seveda to govorim za nazaj, pri kriptu nikoli ne veš, kaj bo jutri
IgorCardanof je izjavil:
Me veseli, da si imel pozitivno izkušnjo z izplačilom denarja iz kripta v pravi denar. Jaz lahko potrjujem le za obratno smer in moram povedat, da zelo hitro dobiš sredstva na kripto menjalnico pri nakazilu. V obratno smer pa še nisem preizkušalAm, misliš fejk papirnato valuto? Zakaj bi to počel, če že prodaš šitkojne, jih prodaš za Bitcoin, ki po vseh lastnostih pravi denar.
vires in numeris
deco16 ::
Ker težko kupiš bajto na bitkoine.
Avte se pa že da, rabljene seveda. Vsaj tko nekateri preprodajalci trdijo.
Če je kupil 2020, dobi za isti kripto več bajte, in to je vse kar je važno ;)
Ker težko kupiš bajto na bitkoine.Jaz Bitcoine mislim držat, dokler jih ne bom mogel direktno uporabit za nakup blaga in storitev... Oziroma najmanj do penzije.
vires in numeris
Zunguzunzeng ::
ok, nevem če je prav da pod to temo vprašam, ampak:
Nimam pojma kje začeti, ker je preveč vsega, sem neke vrste ostareli začetnik, bi lahko rekel, pa že 45 jih imam tudi
Že nekje od 2016 ali 2017 sem kupil nekaj kriptovalut, Bitcoin, Ethereum, Litecoin sem dolgo HODL-al.
Vložil sem nekaj manj kot jurja, na začetku je (pred leti) prišlo že vse skupaj skoraj na 2k, potem pa je padlo in sem čakal in čakal.
Ker ni zraslo sem poskušal trgovati, ampak sem delal izgubo, zato sem odnehal in se ukvarjal z drugimi stvarmi.
Par let zatem (obdobje ALT coinov) me je znanec navdušil, ker je šel na neki tečaj, in začel dobro služiti, vendar tudi veliko vložil, in sem tudi jaz po kakšnem letu ali več spet vse zamenjal izključno v ALT coine kot je na Binance: Solana, Avax, Gala.
Na Bitstampu: BAT, Audius, Yearn.Finance, Chiliz, Omg Network, Boba Network, FTX Token, Algorand.
Ker sem delal minus sem spet HODL-al-
In spet se nekaj let nisem ukvarjal.
Torej nisem čisto novinec, imel sem dolge pavze v ukvarjanju s tem.
Vendar pa več kot očitno nimam pojma o trgovanju.
Vse kar me zanima je to:
- kje se lahko danes kaj pametnega naučim o trgovanju
- je to online, na YT ali drugje, ali so kaki dobri tečaji v živo itd.
- se sploh še splača danes začeti s tem, ali je bolje da se bolj resno lotim kakšnih delnic
Moj namen ni sprva vlagati veliko, imam službo in vse kar potrebujem, ampak se želim naučiti vsaj malenkost profitirati z manjšim začetnim vložkom, npr 500 do jurja.
Kasneje bi rad tudi z delnicami zavaroval svoje premoženje, ampak me še vedno matra kripto.
Ali je to dandanes že nesmisel?
Hvala za odgovor.
Nimam pojma kje začeti, ker je preveč vsega, sem neke vrste ostareli začetnik, bi lahko rekel, pa že 45 jih imam tudi
Že nekje od 2016 ali 2017 sem kupil nekaj kriptovalut, Bitcoin, Ethereum, Litecoin sem dolgo HODL-al.
Vložil sem nekaj manj kot jurja, na začetku je (pred leti) prišlo že vse skupaj skoraj na 2k, potem pa je padlo in sem čakal in čakal.
Ker ni zraslo sem poskušal trgovati, ampak sem delal izgubo, zato sem odnehal in se ukvarjal z drugimi stvarmi.
Par let zatem (obdobje ALT coinov) me je znanec navdušil, ker je šel na neki tečaj, in začel dobro služiti, vendar tudi veliko vložil, in sem tudi jaz po kakšnem letu ali več spet vse zamenjal izključno v ALT coine kot je na Binance: Solana, Avax, Gala.
Na Bitstampu: BAT, Audius, Yearn.Finance, Chiliz, Omg Network, Boba Network, FTX Token, Algorand.
Vse kar me zanima je to:
- se sploh še splača danes začeti s tem, ali je bolje da se bolj resno lotim kakšnih delnic
Moj namen ni sprva vlagati veliko, imam službo in vse kar potrebujem, ampak se želim naučiti vsaj malenkost profitirati z manjšim začetnim vložkom, npr 500 do jurja.
Kasneje bi rad tudi z delnicami zavaroval svoje premoženje, ampak me še vedno matra kripto.
Hvala za odgovor.
Če si želiš trejdat, te nihče ne ustavlja. Je tudi na netu kar dosti materiala na to temo. Ne bi si pa trejdanje sedaj dal kot nek moj stranski zaslužek. Predvidevam, da če nisi ravno prodigy, da se boš kar nekaj časa učil in izgubljal. Pa še zmeraj ti noben ne garantira, da boš kdaj profitabilen. Tako, da če ti je to všeč kot hobi in ti ni bed malo zgubit na vsake toliko, zna bit najbrž čiz zabavno.
Če želiš long term vlagat, pa si veliko bolj varen z delnicami. Jaz bi si upal long term kripto vlagat edino Bitcoin in ničesar drugega.
Časov ko si lahko z alti enostavno lepo zaslužil, je žal konec. Enostavno je preveč kovancev, slabih actorjev, retaila ni nikjer, tako da je čisti PvP in si v poziciji kjer tisti z več vpliva / kapitala / informacij manipulirajo s kovanci in dumpajo nate.
Če želiš long term vlagat, pa si veliko bolj varen z delnicami. Jaz bi si upal long term kripto vlagat edino Bitcoin in ničesar drugega.
Časov ko si lahko z alti enostavno lepo zaslužil, je žal konec. Enostavno je preveč kovancev, slabih actorjev, retaila ni nikjer, tako da je čisti PvP in si v poziciji kjer tisti z več vpliva / kapitala / informacij manipulirajo s kovanci in dumpajo nate.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zunguzunzeng je izjavil:
ok, nevem če je prav da pod to temo vprašam, ampak:
Vse kar me zanima je to:
Hvala za odgovor.
Če hočeš samo služit s trgovanjem potem se boš pač moral učit trgovanja. Na youtube imaš ogromno materijala. Ne plačuj za lekcije velikih denarjev, ker lahko dobiš vse zastonj ali pa za res malo denarja. Ko se naučiš trgovanja moraš vedet katere kriptovalute trgovat. Veliko je manipulacij zato previdno katere izbiraš. Začneš z BTCjem. Ni vse kar je na lestivici na vrhu tudi kvalitetno - pazi!
Če hočeš "šparat" in se ne preveč ukvarjat s trgovanje potem se drži BTC-ja. Ta ima dobre možnosti, da obstane in pridobiva na vrednosti. Mesečno vlagaj. Ko je cena nizka vlagaj več, ko je višja manj.
Če te zanima kripto kot tehnologija, ki ima potencijal, da izboljša svet (več preglednosti v financah, več sodelovanja ljudi pri vodenju organizacij, nižanje stroškov, pohitrtive dela, več zasebnosti, več nadzora nad lastništvom digitalnih vsebin v rokah uporabnikov, itd...), potem lahko vlagaš v projekte, ki temu cilju sledijo. Za to rabiš več časa ampak lahko je vredno: lahko soprispevaš na različne načine s svojim časom in znanjem, lahko dobiš celo part time službo ali polno zaposlitev.
To so možnosti. Če boš začel o zadevah brat boš sčasoma bolj razumel kripto svet. Če ti nekdo pravi, da je samo njegov kripto najboljši in je ostalo shitcoin ali drek mu ne verjemi. Nič ni 100%. Preberi in si ustvari mnenje.
Na tem forumu smo pred par tedni imeli široko debato. Lahko si pogledaš kako izgledajo mnenja ljudi, ki promovirajo eno stvar kot sveto in za njih ne obstaja nič drugega.
https://slo-tech.com/forum/t768253/74199
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilio ()
Zunguzunzeng ::
Hvala za odgovore.
Razumem tehnološko podlago kriptovalut, tega sem si že kar nekaj prebral med vsem tem časom... nekaj že na začetku, oz. takrat ko je bil Bitcoin še 100 dolarjev
Mogoče bi potreboval samo nek hint ali izkušnjo kje/kako spet priti noter.
V času ALT coinov sem malce spremljal CoinGecko, ne vem če je še to aktualno.
Je sploh kakšna pametna alternativa glede kripto novic?
Nekakšno rutino ali osnovni workflow sem imel takrat čekirati Coin Gecko, pogledati vse parametre, koliko je obtoka nekega ALT Coina itd., par dni spremljati in potem opraviti trade (to mi je kolega takrat predlagal).
Ampak kljub par uspehom, si tako sam zase nisem upal na večje vložke in večje rizike.
Kakšen bi bil danes dnevni workflow nekega trejderja pa res ne vem, tako da če ima kdo kakšen bolj konkreten predlog, YT video ali YT avtor, online čtivo, novičarsko stran, karkoli.
Sicer pa to kar sem že pred leti ugotovil je, da če nimaš nekih zmernih kolegov, s katerimi se lahko medsebojno updejtaš in greš počasi naprej, je bolje da greš na bolj ziheraško vlaganje.
Ker takšnim, ki so prepričani v čudeže ne moreš zaupati ali jih kontrolirati.
In sam sem videl da neko preveč čustveno trejdanje ni zame
Razumem tehnološko podlago kriptovalut, tega sem si že kar nekaj prebral med vsem tem časom... nekaj že na začetku, oz. takrat ko je bil Bitcoin še 100 dolarjev
Nekakšno rutino ali osnovni workflow sem imel takrat čekirati Coin Gecko, pogledati vse parametre, koliko je obtoka nekega ALT Coina itd., par dni spremljati in potem opraviti trade (to mi je kolega takrat predlagal).
Ampak kljub par uspehom, si tako sam zase nisem upal na večje vložke in večje rizike.
Kakšen bi bil danes dnevni workflow nekega trejderja pa res ne vem, tako da če ima kdo kakšen bolj konkreten predlog, YT video ali YT avtor, online čtivo, novičarsko stran, karkoli.
Sicer pa to kar sem že pred leti ugotovil je, da če nimaš nekih zmernih kolegov, s katerimi se lahko medsebojno updejtaš in greš počasi naprej, je bolje da greš na bolj ziheraško vlaganje.
Zunguzunzeng je izjavil:
Hvala za odgovore.
Čestitam za nakup BTC-ja pri 100. Žal si ga verjetno tudi prodal.
Najprej disclaimer: Nisem trader. Sem pa veliko materijala pregledal. V tradanju ni prostora za čustva. Vsak pri sebi mora vedet ali je tega sposoben. Coingecko je OK za na hitro pogledat, drugače imaš pa Tradeview oz. charte na borzah, kot so Bitstamp, Binance, etc...
Novice so pa lahko problem. Med bolj znanimi je Altcoin Daily in Coin Bureau na youtubeu. Oboji so po moji oceni kolikor toliko nevtralni. MoneyZG mi tudi zdi dober, predvsem vedno podkrepi vse s podatki. Ne moreš pa nobenmu zaupat 100%. Ko poznaš en projekt res dobro vidiš, da velikokrat ti youtuberi streljajo mimo, ker preprosto ne morejo sledit vsemu. Potem imaš pa še take (Crypto Lark, Raoul Pal, Paul Barron) , ki so izrazito proti nekaterim projektom in iščejo najbolj kretenske načine, da jih očrnijo. So že krožile informacije okrog, koliko kasirajo, da pumpajo določene projekte in namerno širijo laži o drugih. Včasih so laži tako prefinjene, da jih še sam komaj opazim, čeprav poznam določene projekte zelo dobro. Za širši pregled novic sta ok tudi CoinDesk in CoinTelegraph ampak tudi ta dva znata biti precej pristranska. Zato pravi traderji pravijo, da so novice nepomembne in gledajo samo grafe (Show me the chart and I tell you the news). Problem je, da če gledaš samo grafe ne veš kdaj so datumi za določene VC "unlocke", ko VCji dumpajo na trg ogromne količine valute in pritiskajo na ceno. Tako, da če misliš resno trgovat kripto je to po mojem kar veliko dela oz. odvisno koliko valut želiš tradeat.
Ne pozabi, da imaš v kriptu na DEXih tudi veliko botov, kjer tvoje trade lahko preskočijo zato je bolje, da se vsaj na začetku držiš centraliziranih borz.
Še nekaj sem pozabil: Kljub temu, da so nekateri pristranski ali celo nevedni glede enih stvari, pa so vseeno lahko koristni za kakšne druge informacije. Tako, da je najbolje, če spremljaš "vse" po malem in si potem ustvariš neko mnenje. Kar pa je spet časovno zelo potratno.
Pada dol....juhej. naj se sesuje preden bo rast 2026
Zgodovina sprememb…
A to si zapaničaril pri teh 2% padca? A ti sploh kaj spiš vmes
Kripto ::
60k,nato kar 50k, nato pa 30 k. Ne bo se še ustavilo.
Vse je možno... vprašanje pa je kaj je bolj in manj verjetno.
Kratek dip do 50k USD za bitcoin je zelo verjetno, to je cca 20 procentov dol od trenutne cene, 30k USD pa malo verjetno. Trenutno. Odvisno kar od nekaj znanih in neznanih dogodkov (znižanje obresti, dump bitcoinov...) ...kako se bo odbilo ali obrnilo.
Money is mindset!
pes132 ::
Ima kdo kak predlog kateri free app uporabit za izdelavo custom alertov? Rad bi naredil določene alerte glede na nekaj indikatorjev, pa mi free plan Trading View omogoča dva indikatorja z enim alertom...
60k,nato kar 50k, nato pa 30 k. Ne bo se še ustavilo.
Vse je možno... vprašanje pa je kaj je bolj in manj verjetno.
Kratek dip do 50k USD za bitcoin je zelo verjetno, to je cca 20 procentov dol od trenutne cene, 30k USD pa malo verjetno. Trenutno. Odvisno kar od nekaj znanih in neznanih dogodkov (znižanje obresti, dump bitcoinov...) ...kako se bo odbilo ali obrnilo.
Tako je, tam do 52k je še verjetno, če gre nižje se bo notri vsulo. Če gre do 30k, dam še jaz par k€ notri. Za 52k imam pripravljeno 500-1000.
vires in numeris
deco16 ::
Sam tolk mal ?
Take cifre je potrebno nadgradit. Kdo še v enem letu naredi 2x tko u izi...
Take cifre je potrebno nadgradit. Kdo še v enem letu naredi 2x tko u izi...
Res sentiment glede kripta se spreminja na vsake par ur. Prebijemo 62k in vsi kako gremo na 100k in pade za 2k in že vsi govorijo o padcih na 50k in potem na 30k in potem še na 10k.
Razen če ne prileti nuka direkt v središče Teherana, ne bo nobenega padca do 30k in zelo verjetno tudi ne do 52k.
Razen če ne prileti nuka direkt v središče Teherana, ne bo nobenega padca do 30k in zelo verjetno tudi ne do 52k.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Kripto mesi ::
A lahko nehaš klicat hudiča nazaj v temo, komaj smo se jih znebili, z Nodijem na čelu.
ViperR ::
kotanyi ::
IgorCardanof je izjavil:
Res sentiment glede kripta se spreminja na vsake par ur. Prebijemo 62k in vsi kako gremo na 100k in pade za 2k in že vsi govorijo o padcih na 50k in potem na 30k in potem še na 10k.