Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
Prebranac ::
Hm...bo tole še kej padal al je konec medota. Upam na en velik drop še
Kaj pomeni če tezus spet raste?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Prebranac ()
Jagdpanter ::
Upajmo, ker star pregovor pravi.
Če na dan današnji se LTC in XTZ krepi, jutri dump sledi.
IgorCardanof ::
Naslednja dva dneva sta kar packed s potencialnimi slabimi novicami :)
https://twitter.com/FRAKTALZ/status/148...
https://twitter.com/FRAKTALZ/status/148...
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Jagdpanter je izjavil:
Upajmo, ker star pregovor pravi.
Hahaha. Pavlihova pratika.
PrihajaNodi ::
bla bla bla spet en kup fuda kle.
btw mogoče bi blo pa fino namest da se mečete v kripto pogledat kako bogato žensko in gledat zvezo kot investicijo?
btw mogoče bi blo pa fino namest da se mečete v kripto pogledat kako bogato žensko in gledat zvezo kot investicijo?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Mene ni jasno vse kaj gledam samo služijo, vloži nič in postane milionar čez noč, ni mi jasno, al sem res jaz taki the bill. Ker se zezam že 4 leta pa samo vlagam in vlagam imam pa en K.
ice queen ::
Če v zadnjih štirih letih nisi nič zaslužil, potem pa res delaš nekaj narobe. Žal. Žal tole tudi ni forum, kjer boš dobil kakšen dobronameren nasvet. Jaz ti lahko rečem samo eno...uči sine. Beri, raziskuj. Uči se! Upam, da se ne bo usul plaz kritik nate, ali pa name. Vsak je kdaj naredil napake pri investicijah. Mene so nekatere dobro izučile in jih ne ponavljam.
dope1337 ::
Na voljo je za claimat neta airdrop.
Vidis potencial v somm?
Dobil sem ga, vendar le polovico kot najbrz vsi.
Slucajno ves zakaj ni bil cel drop?
Sem pravkar šel preveriti ... Jaz sem dobil celoten airdrop
Drugače pa še en dober hint za jutrišnji dan. No ... danes si lahko preberete TOLE, jutri pa prisluhnite TUKAJ
Zanimivo, dobil si vse v osmosis?
Jaz sem pogledal v sommelier ad in je polovica se tam.
Imam pa probleme s claimom nom rewardov, tebi jih uspe claimat in restejkat?
Ja, vse je padlo direkt v osmosis denarnico. Nisem pa se probaval prenasati preko IBCja v Sommelier denarnico, nism ziher, da so relayerji ze zalaufal, neki je folk vceraj jamral.
Nomic mi je pa tudi cisto lepo sel cez pri claimu in stejkanju (malo je buggy mogoce, ampak gre cez). Probaj iz Keplrja izbrisati Nomic chain ter se ponovno povezati na njihovo stran, kjer ti bo promptnal “dodajanje nomic chaina v Keplr”.
Si mi pa dal malo misliti z stejkanjem Juno in LP providing na Juno swap. Bom pomoje DCAjal 50:50 v combo s Somm. Pa se gravity bridge chain bo kmalu izsel … Bo treba mal bolj likvidn ratat v bliznji prihodnosti opazam.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
-Albert Einstein
Blue30 ::
Bolj berem, manj mi je jasno, kaj imate to neke chaine in kombinacije in kdo vse te airdrope placa...
Če v zadnjih štirih letih nisi nič zaslužil, potem pa res delaš nekaj narobe. Žal. Žal tole tudi ni forum, kjer boš dobil kakšen dobronameren nasvet. Jaz ti lahko rečem samo eno...uči sine. Beri, raziskuj. Uči se! Upam, da se ne bo usul plaz kritik nate, ali pa name. Vsak je kdaj naredil napake pri investicijah. Mene so nekatere dobro izučile in jih ne ponavljam.
No saj nekaj sem, ampak premalo za tako obdobje, dejansko sploh ne izplačujem kupujem dipe in HODLAM, moram se prilagodit trgu, stalno je korak pred mano, no saj roko na srce, da en z 1k postane milionar jih mora kar nekaj na ta račun sucknit donkey cocka plus še fee od menjalnice...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Jagdpanter ()
FireSnack ::
No ja, zdaj smo pa že čez 50% gor od zadnjega dna. Upam da ste kupili ob pravem času da ste si izboljšali možnosti za predčasno upokojitev. Lp, Franca
Preprodajalec NFT umetnin
V štirih letih, oziroma v dobrih treh bi moral biti vsaj na 1 mio, storil sem eno kolosalno napako in sicer premalo sem verjel v kripto, moral bi bear market bolje izkoristit, v koncu prejšnjega bula sem pa itak bil reckt big time in potem sem bil preveč previden in prehitro zapiral pozicije itd itd...
Vman ::
Na voljo je za claimat neta airdrop.
Vidis potencial v somm?
Dobil sem ga, vendar le polovico kot najbrz vsi.
Slucajno ves zakaj ni bil cel drop?
Sem pravkar šel preveriti ... Jaz sem dobil celoten airdrop
Drugače pa še en dober hint za jutrišnji dan. No ... danes si lahko preberete TOLE, jutri pa prisluhnite TUKAJ
Zanimivo, dobil si vse v osmosis?
Jaz sem pogledal v sommelier ad in je polovica se tam.
Imam pa probleme s claimom nom rewardov, tebi jih uspe claimat in restejkat?
Ja, vse je padlo direkt v osmosis denarnico. Nisem pa se probaval prenasati preko IBCja v Sommelier denarnico, nism ziher, da so relayerji ze zalaufal, neki je folk vceraj jamral.
Nomic mi je pa tudi cisto lepo sel cez pri claimu in stejkanju (malo je buggy mogoce, ampak gre cez). Probaj iz Keplrja izbrisati Nomic chain ter se ponovno povezati na njihovo stran, kjer ti bo promptnal “dodajanje nomic chaina v Keplr”.
Si mi pa dal malo misliti z stejkanjem Juno in LP providing na Juno swap. Bom pomoje DCAjal 50:50 v combo s Somm. Pa se gravity bridge chain bo kmalu izsel … Bo treba mal bolj likvidn ratat v bliznji prihodnosti opazam.
Mal je blo buggy, ja, claim in restake uspel.
Kar lep apy, edino za somm mi se ni jasno, bomo vidl,mogoce dropne se druga polovica.
A bo gravity bridge tud ad?
Za evmos vem, da bo, samo kdaj?
Je kr fultime job spremljat vse te drope, ampak se splaca:)
MaticSLO ::
Jagdpanter je izjavil:
Mene ni jasno vse kaj gledam samo služijo, vloži nič in postane milionar čez noč, ni mi jasno, al sem res jaz taki the bill. Ker se zezam že 4 leta pa samo vlagam in vlagam imam pa en K.
To je najvecji trik socialnih omrezij. Dajejo izgled kot da je lahko uspeti. Tako da ce se primerjas z ostalimi bos za vekomaj nesrecen.
Ubistvoma je pa vse le statistika... Pri milijonih ljudi bo vedno vsaj nekomu uspelo in te osebke pac vidis na socialnih omrezjih, milijoni ostalih falirancev pa nikogar ne zanimajo.
More se poklopiti veliko stvari in vecina se tega ne zaveda. Vsak bo pripisal uspeh svojim sposobnostim. V veliki meri je to res, ampak to ne pomeni da lahko svoj uspeh repliciras za druge, tako da je vecina nasvetov popolnoma zanic.
Lahko pa pogledas kdo so najvecji zasluzkarji v prostoru. Vecino denarja poberejo exchangi, founderji in pa holderji. Exchangi vzamejo denar od trejdarjev/spekulantov, holderji pa sluzijo z rastjo celotnega prostora.
Je pa treba kupit prav cas in trofit prav coin, sicer lahko hodlas napacne coine le navzdol.
Vman ::
Bolj berem, manj mi je jasno, kaj imate to neke chaine in kombinacije in kdo vse te airdrope placa...
Vse to je v cosmos ekosistemu.
Jaz sem vec ali manj samo se v tem.
Atom, osmo, juno, stejkanje teh coinov prinese lepe ad, pa potem se lp teh, kjer so zelo visoki apr.
Ne vem kdo placa, ampak se splaca:)
Jagdpanter je izjavil:
To je najvecji trik socialnih omrezij. Dajejo izgled kot da je lahko uspeti. Tako da ce se primerjas z ostalimi bos za vekomaj nesrecen.
Ubistvoma je pa vse le statistika... Pri milijonih ljudi bo vedno vsaj nekomu uspelo in te osebke pac vidis na socialnih omrezjih, milijoni ostalih falirancev pa nikogar ne zanimajo.
More se poklopiti veliko stvari in vecina se tega ne zaveda. Vsak bo pripisal uspeh svojim sposobnostim. V veliki meri je to res, ampak to ne pomeni da lahko svoj uspeh repliciras za druge, tako da je vecina nasvetov popolnoma zanic.
Lahko pa pogledas kdo so najvecji zasluzkarji v prostoru. Vecino denarja poberejo exchangi, founderji in pa holderji. Exchangi vzamejo denar od trejdarjev/spekulantov, holderji pa sluzijo z rastjo celotnega prostora.
Je pa treba kupit prav cas in trofit prav coin, sicer lahko hodlas napacne coine le navzdol.
Se popolnoma strinjam, malo preveč na easy sem jaz vzel celotno zadevo, kao malo za zraven, moral bi pa big time, ker problem je čas, trg se prehitro spreminja in vprašanje, kako bo kaj v prihodnosti, ko bo adopcija konkretna, če bodo še sploh možnosti za ugodne nakupe itd itd. Saj pravim, kupim dip potem pa ne prodam tip, ker nekak verjamem v ta asset.
Pa tud npr finta je, da včasih je bolje bit začetnik in pogumno nekam vložit, kot pa kaj vem povratnik, ki je že dobil po p.čki in je pre-previden...
Zgodovina sprememb…
dope1337 ::
Dolga zgodba ... Predstavljaj si, da so razvijalci doumeli, da je bolje kot preko IDOta si napolniti žepe, ta del alokacije podeliti skupnosti, ki bo najverjetneje spremljala in dodatno vlagala v njihov projekt v kasnejših fazah, ko bo bolj dozorel. Vem ... nepredstavljivo. Epicenter tega dogajanja je pa Osmosis, več ali manj.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
-Albert Einstein
-Albert Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dope1337 ()
Mato989 ::
Jagdpanter je izjavil:
V štirih letih, oziroma v dobrih treh bi moral biti vsaj na 1 mio, storil sem eno kolosalno napako in sicer premalo sem verjel v kripto, moral bi bear market bolje izkoristit, v koncu prejšnjega bula sem pa itak bil reckt big time in potem sem bil preveč previden in prehitro zapiral pozicije itd itd...
Ne sekiraj se.... jaz sem tudi zajebal 2 kolosalni napaki, ena je bila ker sem kot zelenec takrat verjel da bo 2017 norija šla še vsaj kak mesec ali 2... in drugo ker sem kupil stanovanje in sem prodal na ATL dobršen del crypta takrat za 9.000€ kar bi bilo danes vredno cca 100k...
V bearu sem pa imel preveč crap plačo da bi lahko vlagal čeprav sem imel namen...
In tako sem ostal s tem da sem leta 2017 vložil 10k, in sem od 2017 do danes ven pobral 24k in imam še notri cca 40k na trenutnih cenah BTCja jebiga... še vedno dosti bolje kot če bi leta 2017 pustil 10k na banki =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
mAXTER ::
Se pravi 64k na 10k vlozka... mislim da bi 99% normalno zivecih ljudi podpisal pod tako ponudbo
Mato989 ::
Se pravi 64k na 10k vlozka... mislim da bi 99% normalno zivecih ljudi podpisal pod tako ponudbo
Ja, dokelr pač ne veš da je bilo 13.jan 2018, 175k na voljo če bi stisnil sell in da sem prodal 9k dec 2019 kar bi bilo danes 100k :P Potem ostane grenak priokus...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Kdo pa placa tvoje x100 slabe game IDOje? Pac igramo se to igro. Tokene se tu airdropne, zacnejo se prodajat pp neki vrednosti, ki jo doloci trg. Ja, lahko si predstavljas da kar iz nule nekaj nastane, ampak je to popolnoma isto pri vseh idojih, ieojoh in ostaloh stvareh.
Eni dobijo, drugi izgubijo. Cosmos ekosistem je pa tak, da so developerji startal na to, da zacnejo tako, da airdropnejo nek del kovancev communityju.
Kdo pa placa 30% apy na stejkanje usdc na neki platformi? Kdo pa placa ...?
Vedno isti odgovor. Drugi igralci v igri. Vecinoma izgublja, nek del dobiva, mali procent pa res raztura in bogato sluzi. To je to.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
mAXTER ::
Drzanje 700 eur vrednega algoranda na Bitstampu mi je v 14 dneh prineslo 20 centov v algorandu obresti... za par tisocakov na varcevalnem racunu sem od banke dobil za eno leto reci in pisi 1 pofukan cent
Drzanje 700 eur vrednega algoranda na Bitstampu mi je v 14 dneh prineslo 20 centov v algorandu obresti... za par tisocakov na varcevalnem racunu sem od banke dobil za eno leto reci in pisi 1 pofukan cent
Ja samo algorand je padel imza skoraj 50%…
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Blue30 ::
IgorCardanof je izjavil:
Kdo pa placa tvoje x100 slabe game IDOje? Pac igramo se to igro. Tokene se tu airdropne, zacnejo se prodajat pp neki vrednosti, ki jo doloci trg. Ja, lahko si predstavljas da kar iz nule nekaj nastane, ampak je to popolnoma isto pri vseh idojih, ieojoh in ostaloh stvareh.
Eni dobijo, drugi izgubijo. Cosmos ekosistem je pa tak, da so developerji startal na to, da zacnejo tako, da airdropnejo nek del kovancev communityju.
Vedno isti odgovor. Drugi igralci v igri. Vecinoma izgublja, nek del dobiva, mali procent pa res raztura in bogato sluzi. To je to.
Prosim te lepo, samo razburjaj se ne, že itak smo videt +15 let zaradi tega kripto sveta
Sicer pa hvala za razlago vsem trem, nisem s Cosmosom na tekočem.
Jagdpanter je izjavil:
Ne sekiraj se.... jaz sem tudi zajebal 2 kolosalni napaki, ena je bila ker sem kot zelenec takrat verjel da bo 2017 norija šla še vsaj kak mesec ali 2... in drugo ker sem kupil stanovanje in sem prodal na ATL dobršen del crypta takrat za 9.000€ kar bi bilo danes vredno cca 100k...
V bearu sem pa imel preveč crap plačo da bi lahko vlagal čeprav sem imel namen...
In tako sem ostal s tem da sem leta 2017 vložil 10k, in sem od 2017 do danes ven pobral 24k in imam še notri cca 40k na trenutnih cenah BTCja jebiga... še vedno dosti bolje kot če bi leta 2017 pustil 10k na banki =)
Si še tak dober, jaz sem ga še le sral hehe, konec 2017 v evforiji kupil nekaj BTC pri 12k potem pa bedak vložil v hashflare lol, brezveze, no in s profitom od hashflare sem kupoval shitcoine, valda na ATH, potem se pa itak ve kaj se je zgodilo, ponzi od hasflare je tudi crknil, ostali so mi shitcoini, ki so padli za 90%. Nato sem pozabil na vse skupaj, ravno ko bi moral najbolj akumulirat, malo se mi je vse skupaj zasralo, potem pa je prišel ta bull in so mi oni shitcoini kar lepo zrasli, ampak kaj, ko sem potem prehitro prodajal oz mrdal, ko bi moral vse pustit hehe, sem pa summa summarum nekje ×3 v plusu od vloženega, skratka, ugotovil sem, da sem sebi največji sovražnik. Zdaj pa tu in tam kupim, kak dip in nič ne mrdam...
Kripto je ko živi pesek bolj mrdaš slabše je.
Zgodovina sprememb…
Kar se lahko naučimo je slednje. Tezus in litko pump, market dump.
Me ni 3 ure doma pa že minus....zgleda bom čakal na dokončen dump in potem dokupil da pokrijem razliko. Škoda da nisem pri balonu f...l v tezus. Že decembrski pump sem zafrknil.
Me ni 3 ure doma pa že minus....zgleda bom čakal na dokončen dump in potem dokupil da pokrijem razliko. Škoda da nisem pri balonu f...l v tezus. Že decembrski pump sem zafrknil.
Ko pa gledam nazaj mi je pa itak slabo hehe, že otroke v šoli bi morali finančno upismenit, vlagat je treba od otroštva, najprej žepnino, nato štipendijo, plačo itd, v glavnem skos vlagat fiksni %, bilo kam. Denar se itak porabi za čiste tumarije, tudi če ga varčuješ ti ga počasi infla žere, če bi tisti keš, kaj sem ga porabil za brezveze kam vložil, bi danes bil gospod.
Pol pa rečejo, je balon, itak je vse balon, tudi človek je balon, do enega 25-tega leta se napihuje, potem pa začne počasi spuščat...
GupeM ::
Večina se jih po 25 ali po 30 šele začne napihovat. Šele v pozni starosti (70+) nekateri začnejo počasi puščati.
Jagdpanter je izjavil:
Pol pa rečejo, je balon, itak je vse balon, tudi človek je balon, do enega 25-tega leta se napihuje, potem pa začne počasi spuščat...
Loool good one
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Hepanlol ::
Skoraj vsak, ki je v spejsu vsaj od 2017 ima podobne zgodbe. Js sem kupoval Ethlend (ex-Aave) skoraj pri 2018 dnu, ko je bil totalno obskuren projekt, in nato dumpnil vse skupaj zaradi stagnacije, 2 leti kasneje je naredil 100x ali nekje tle...in še polna vreča podobnih kripto prigod. Gremo dalje...
Apofis ::
Jagdpanter je izjavil:
Jagdpanter je izjavil:
Si še tak dober, jaz sem ga še le sral hehe, konec 2017 v evforiji kupil nekaj BTC pri 12k potem pa bedak vložil v hashflare lol, brezveze, no in s profitom od hashflare sem kupoval shitcoine, valda na ATH, potem se pa itak ve kaj se je zgodilo, ponzi od hasflare je tudi crknil, ostali so mi shitcoini, ki so padli za 90%. Nato sem pozabil na vse skupaj, ravno ko bi moral najbolj akumulirat, malo se mi je vse skupaj zasralo, potem pa je prišel ta bull in so mi oni shitcoini kar lepo zrasli, ampak kaj, ko sem potem prehitro prodajal oz mrdal, ko bi moral vse pustit hehe, sem pa summa summarum nekje ×3 v plusu od vloženega, skratka, ugotovil sem, da sem sebi največji sovražnik. Zdaj pa tu in tam kupim, kak dip in nič ne mrdam...
Kripto je ko živi pesek bolj mrdaš slabše je.
Tazadnji stavek razmišljam, da bi si dal v podpis...
Jagdpanter je izjavil:
Večina se jih po 25 ali po 30 šele začne napihovat. Šele v pozni starosti (70+) nekateri začnejo počasi puščati.
Mišljeno je bilo, da telo začne propadat, oz celice se počasneje obnavljajo, dejansko začnemo po 20-etem počasi gnit.
Vem kaj si mislil, vendar je bila prispodoba mogoče malo zgrešena :D
Sicer pa mogoče moj primer bolje opiše zadeve. Človek počasi prihaja do svojega najvišjega potenciala, kar je naprej je samo še balon, kije vedno bolj napihnjen, dokler počasi ne spusti, ali pa naenkrat na hitro poči.
IgorCardanof je izjavil:
Prosim te lepo, samo razburjaj se ne, že itak smo videt +15 let zaradi tega kripto sveta
Sicer pa hvala za razlago vsem trem, nisem s Cosmosom na tekočem.
Sej oprosti, ko sem pisal, se mi ni zdelo, da je agresivno, zdele ko berem pa se vidi da kar je.
Ampak ja no. V taki stvari smo notri. 20k$ airdrope seveda nekdo placa, ki misli, da so tokeni tok vredni. A so al niso, kdo ve.
Se sam, pa sem tu notri ze dolgo casa, nevem kaj pocnem, nevem kako se sploh pocuti nekdo, ki sele zacenja.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
To sem že par mesecev nazaj objavil. Ja, če je kdo od tisti hodlal, se mu lahko samo smeji.
Blagor tistim, ki so v BTC verjeli od začetka, takim najbolj privoščim, ker to je res tista prava vera, preizkušnja...
Pol pa se najde keri, ko takim reče, da so imeli srečo, lol. My ass srečo, trnjava pot...
Za tiste, ki niste na tekočem. Wormhole, bridge med Solano in Ethereumom, je bil exploitan za 250m$. Hackerju ponujajo 10m$ za to da vrne sredstva in pove, kako je naredil exploit.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
IgorCardanof je izjavil:
Za tiste, ki niste na tekočem. Wormhole, bridge med Solano in Ethereumom, je bil exploitan za 250m$. Hackerju ponujajo 10m$ za to da vrne sredstva in pove, kako je naredil exploit.
Solana crap, ada crap, dusk crap..a bo kaj kar ne funkcionira samo na papirju?