Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
endelin ::
Leto naokoli in vrednost btcja pod percijevo mejo. Dobro je perci predvidel dogodke. Sedaj lahko spet joina
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Bruse/LJ_Lee ::
po dolgem casu sem spet narisal en grafcic pa znotraj vijolicen kanalcic. Zakaj tako pisem, samo kot lep primer uporabe pomanjsevalnice ic na koncu besede, kanal , kanalcic pomeni manjsi oziroma mini kanal, prav tako pri nekaterih priimkih na koncu ic pomeni pomanjsevalnica, npr. Kovacic pomeni mini kovac oziroma kovacev sin, bozic, bozji sin itd.
No, nazaj k grafu. narisan vijolicen kanal, ki ima dvojno mejo, prva meja je bolj ziher, druga meja izven kanala pa je malo manj ziher. Se posebi cisto ta spodnja crtkana vijolicna meja je vprasljiva in je le priblizek.
Prebranac ::
In če umrete v naslednjih 2 letih, kaj ti pomaga hodl? Ljudje pozabljate, da je naše življenje minljivo. Prodajte in trgujte na kratko. Uživajte denar in ga porabite sproti...
Nekateri ljudje ne funkcionirajo tako in bi se zaradi skrbi nelagodno počutili, če bi vse zapravili sproti... Res je, da živimo zdaj, ampak razmišljamo tudi o prihodnosti. Zato zdaj, ko lahko poskrbimo za prihodnost vsaj do neke mere...seveda ni vse v naših rokah, ne moremo vedeti kaj bo jutri itd. ampak to je za nekatere manj stresno kot če ne bi poskrbeli vsaj za tisti del na katerega imamo vpliv. Jaz mislim, da je bistvo v ravnotežju in obvladovanju situacije, upravljanju tveganja. Živeti zdaj in poskrbeti do neke mere tudi za prihodnost.
Jah kaj naj rečem. Vsakemu svoje, ampak je treba vedet da lahko umreš. V 5 letih ti inflacija 20% požre vse. Časi so nepredvidljivi. Obeta se huda kriza. Špekulativne naložbe grejo v zlato.
Ja ja po tej logiki te sprašujem zakaj si se izobrazil, ker kak si pa takrat vedel da boš čez 10 let še živ? Zakaj nisi kar po šoli šel delat, pa še delat bv, kako veš da boš plačo dočakal?
Pač trollaš
Ura je bila 15, in kaj se je zgodilo? Banda predvidljiva od inštitucijskih vlagateljev.
Mato989 ::
Ura je bila 15, in kaj se je zgodilo? Banda predvidljiva od inštitucijskih vlagateljev.
Kaj se je zgodilo točno? Na 24ur je Bitcoin +0,3%... pa kaj ti res gledaš 1 minutne grafe al kaj?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
IL_DIAVOLO ::
OpenSea market za nft-je je dobil precej močno konkurenco.
LooksRare:
https://looksrare.org/
Precej dober reward system imajo za razliko od dinozavrov na OS :)
LooksRare:
https://looksrare.org/
Precej dober reward system imajo za razliko od dinozavrov na OS :)
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Kaj se je zgodilo točno? Na 24ur je Bitcoin +0,3%... pa kaj ti res gledaš 1 minutne grafe al kaj?
Ob 15 prodajajo da pade. Zmanipuliran trg točno ob urah...jp minutne grafe na binance. Nič ni več povdrženo naključjem...ob 18 ali 19 spet...pump
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Prebranac ()
PrihajaNodi ::
15000 doge coinov
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
globoko grlo ::
Ja kwa zdej, gremo gor al dol?
Aqua bi sicer reku, da gor pa dol sploh ne obstaja, hehe.
Aqua bi sicer reku, da gor pa dol sploh ne obstaja, hehe.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
A mislite, da je vsak trenutek na marketu dober za trejdanje. Ne, ni. Sicer lahko trejdas ampak obstajajo bolj primerni vstopi pa manj primerni. Vcasih je najboljs pocakat na dobre priloznosti. Te priloznosti so ponavad najboljse ob dolocenih pomembnih sticiscih, mejah, MA, EMA, crtah.
Ob 15 prodajajo da pade. Zmanipuliran trg točno ob urah...jp minutne grafe na binance. Nič ni več povdrženo naključjem...ob 18 ali 19 spet...pump
Pa kaj me briga če ob 15tih prodajajo, mene zanima kako bo čez 3 leta napram danes... bo x3 ali /3... to nam povej.
PrihajaNodi je izjavil:
15000 doge coinov
Ta teden bo odločilno.
Pa kaj me briga če ob 15tih prodajajo, mene zanima kako bo čez 3 leta napram danes... bo x3 ali /3... to nam povej.
Čez 5 let bo x2
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Prebranac ()
Sem po dolgem casu pogledal nov video od Tone Vays. Model uziva na plazi in sprot mal pogleda na grafe, Ok, vse lepo in prav, gledamo grafe in potem na 3 min in 14 sekund distrakcija! Pove, poglejte tole ozadje za mano, pogledam in tam surferke na plazi. kako bos v takih okoliscinah bil osredotocen na market. Distrakcija za gledalce pa za Tone Vaysa tudi. Clovek uziva u lajfu.
P.S> zato Nikola Tesla ni imel zene. Si predstavljate, da bi imel doma zeno, Nikola bi razmisljal in si v mislih govoril, elektrika elektrika...potem pa bi slisal zenin glas, NIKOLA, si pomil posode? Nikola, si odnesel smeti? NIKOLA to in tisto. Skratka distrakcija.
P.S> zato Nikola Tesla ni imel zene. Si predstavljate, da bi imel doma zeno, Nikola bi razmisljal in si v mislih govoril, elektrika elektrika...potem pa bi slisal zenin glas, NIKOLA, si pomil posode? Nikola, si odnesel smeti? NIKOLA to in tisto. Skratka distrakcija.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bruse/LJ_Lee ()
c3p0 ::
Shortanje BTC, ETH kje, kako, da je najceneje? Rad bi malo hedgal svojo pozicijo, ali pa celo daytradal. Binance leveraged trades, še kaj druga?
Najbolše ti je FTX ali bitmex. Na perpetual swapsih ni omejitve koliko časa lahko maksimalno držiš pozicijo, pa še plačan ponavadi..
Hvala, že študiram perpetual swapse.
Bruse/LJ_Lee je izjavil:
Sem po dolgem casu pogledal nov video od Tone Vays. Model uziva na plazi in sprot mal pogleda na grafe, Ok, vse lepo in prav, gledamo grafe in potem na 3 min in 14 sekund distrakcija! Pove, poglejte tole ozadje za mano, pogledam in tam surferke na plazi. kako bos v takih okoliscinah bil osredotocen na market. Distrakcija za gledalce pa za Tone Vaysa tudi. Clovek uziva u lajfu.
Lool najvecja ironija pa je da se postara in je grda. Nikola naj bi bil gej.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Nikola naj bi bil gej.
prvic slisim. Nikola se ni prevec predajal zemeljskim uzitkom ampak se je predvsem osredotocal kaj bi lahko naredil za clovestvo. Ves denar je porabljal za nove laboratorije in raziskave. Ce bi obdrzal denar, bi bil en izmed najbogatejsih zemljanov v tistem casu.
Zgodovina sprememb…
V srednji soli je imel ljubimca. Nek fitnessr al gimnastik bi naj bil
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Shortanje BTC, ETH kje, kako, da je najceneje? Rad bi malo hedgal svojo pozicijo, ali pa celo daytradal. Binance leveraged trades, še kaj druga?
Najbolše ti je FTX ali bitmex. Na perpetual swapsih ni omejitve koliko časa lahko maksimalno držiš pozicijo, pa še plačan ponavadi..
Hvala, že študiram perpetual swapse.
za ftx nisem nikol probal. Za bitmex, to je bila nocna mora. Ampak ze dolgo nisem uporabljal tko da zdej ne vem kako je. Zato, ker takrat ko je najbolj pomembno, takrat najveckrat zmrzne in ne mores trejdat ali pa zapret pozicijo. Mislim da ima gate.io na voljo, tudi futures, pa kraken ima na voljo, pa kucoin ima tudi futures, tist margin trejdanje pa se mi zdi se slabs.
Zgodovina sprememb…
Ce koga zalis, (tudi ce zraven napises haha) s tem delno prevzames karmo. Ampak te moram razocarat, ker nisem.
Kaj pa vi veste kaj pomen aquafriend? Doba vodnarja , je kdo slisal za to? kaj predstavlja vodnar? Naliva vodo pa po znacaju naj bi bil prijateljski pa nekoliko drugacen, vcasih inovativen vcasih malo cudaski, odvisno, niso vsi isti. Tisocletne dobe kot je bila doba rib se pocas zakljucuje, zdaj smo nekje vmes. Znacilnosti rib (doba) je da so ribe izmuzljive, take ljigave (naj kdo prevede to v slovenscino) rade mal vodo zmutijo, da se manj vidi in se skrivajo v globinah. Tako da ta doba je predstavljala skrivnosti, tudi dobo religij in pa skrivne druzbe, loze. Zdaj se pocas kazejo znacilnosti vodnarja, tehnologija, element zraka, denar potuje po zraku oziroma digitalno. Napredek clovestva, solidarnost, originalnost.
Zgodovina sprememb…
vaščan ::
Vpad sem kupil za joke pri 0.9 ko je prišel na bitmart. Za 10 dolarjev tko da vidim zakaj se gre. Potem sem hotel dat stejkat na metamask je hotu 15dolarjev fija za trasakcijo eth chain je neuporaben in totalno precenjen zato rabi l2 da sploh lahko funkcionira. Eth mi deluje kot neka nokia na začetku potem pa samo navzdol. Prav zanimivo bo kateri l1 bo imel najboljši produkt in na koncu prevladal. Čakam na drop pod 30k da začnem počas dca če gremo gor pa tudi prav. Nekako sem se uspel pozicionirat na bear in bull da v obeh primerih nekaj iztržim škoda da nisem videl vrha v 2021 in vzel več profita. Sem samo par jurčkov ven vzel.
med vikendi boti rulajo na menjalnicah, ko macke (kitov) ni doma, misi plesejo. A institucije trejdajo cez vikend?
Zgodovina sprememb…
PacificBlue ::
Bruse/LJ_Lee je izjavil:
Kaj pa vi veste kaj pomen aquafriend? Doba vodnarja , je kdo slisal za to? kaj predstavlja vodnar? Naliva vodo pa po znacaju naj bi bil prijateljski pa nekoliko drugacen, vcasih inovativen vcasih malo cudaski, odvisno, niso vsi isti. Tisocletne dobe kot je bila doba rib se pocas zakljucuje, zdaj smo nekje vmes. Znacilnosti rib (doba) je da so ribe izmuzljive, take ljigave (naj kdo prevede to v slovenscino) rade mal vodo zmutijo, da se manj vidi in se skrivajo v globinah. Tako da ta doba je predstavljala skrivnosti, tudi dobo religij in pa skrivne druzbe, loze. Zdaj se pocas kazejo znacilnosti vodnarja, tehnologija, element zraka, denar potuje po zraku oziroma digitalno. Napredek clovestva, solidarnost, originalnost.
Veš pri horoskopu je zanimivo to, da načeloma ljudje mislijo, ja jaz sem pa bik(recimo)..sam ni tko. Ti želiš biti bik, stremiš h temu, v podznaku(ascedentu) si pa verjetno kaj drugega. In to kar si v ascedentu, tako te ljudje dojemajo, takšen vtis jim daješ, taksno energijo izzarevas.
Zato je ascedent skoraj bolj pomembno znamenje, da razumes lahko potem sebe.
Ascedent je tisto zodiakalno znamenje, ki je v trenutku tvojega rojstva na vzhodnem obzorju. Lahko si ga izracunas, sam moras vedeti cas in kraj rojstva.
Na zahodu v casu tvojega rojstva je pa descedent, tisto zodiakalno znamenje s katerim najdes harmonijo, ljubezen, popolnost, najlepse romanticno ljubezen itd.
So above, so below pravijo:). Nekaterim zakonom ne moreš ubezati.
Sori za offtopic:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
34k sigurno vzdrži!
Ce ne potem 28k
Tale lepo razloži kako nekako bi lahko zgledalo tole če se trgi usujejo.
300k naj raje reče. Kar odbivalo se bo...pred vrati pa hiperinflacija, grožnje z vojno, gospodarska kriza...btc še tega ni dal čez, zato so velike špekulacije. Kriza je bila 2009, ko za btc še slišal ni noben bankir.
pacificblue, vem ja, pa ne samo ascedent, ampak je teh podatkov in kombinacij za celo znanost
Kam se bodo zdej preselili btc rudarji iz kazahstana?
Zgodovina sprememb…
Bruse/LJ_Lee je izjavil:
pacificblue, vem ja, pa ne samo ascedent, ampak je teh podatkov in kombinacij za celo znanost
Nikamor. Trenutno je povsod snežna nevihta in neprevozne razmere. Fomo je da je ta teden zasedanje fed in bodo zvišali obrestne mere že marca. Upam, da poleti vse gor v pm.
leeon ::
Bruse/LJ_Lee je izjavil:
A mislite, da je vsak trenutek na marketu dober za trejdanje. Ne, ni. Sicer lahko trejdas ampak obstajajo bolj primerni vstopi pa manj primerni. Vcasih je najboljs pocakat na dobre priloznosti. Te priloznosti so ponavad najboljse ob dolocenih pomembnih sticiscih, mejah, MA, EMA, crtah.
there is time to go long, time to go short and time to go fishing
Bruse/LJ_Lee je izjavil:
there is time to go long, time to go short and time to go fishing
Bull trap..
Jerry000 ::
Pismo kaj je zdej, misli padit al it gor, sem ravno včeri dal v BUSD ker je kazal res grdo, in padalo je prej 3 dni ko nor, zdej pa kr stoji
Sirena ::
Še pomnite, tovariši? (in tovarišice)
Nedeljska tema: kaj, če bi malo bolj sistematično obudili največje kripto-hite na SLO-TECHU in si ogledali/prerokovali njihovo usodo? Da bodo stari borci lahko obujali (nostalgične) spomine, novi prišleki pa videli, da ni vedno vse zlato, kar se sveti:) Je kak kovanec, v katerega si verjel in za katerega ti je RES žal?
Recimo:
1.) Največji hit vseh časov na SLOTECH je gotovo NEBL: pred natanko 4 leti si zanj dobil 50 dolarjev, zdaj se prodaja po 0,5. Izguba: 99%. Mu kdo napoveduje povratek?
2.) KUCOIN: velik hit, pred 3 leti zrasel do 20 dolarjev in nato močno padel. Pred letom dni pa začel (malo bolj previdno) novo življenje:). Morda pa bo še kaj iz njega:)
3.) NEO: na višku pred 4 leti je bil 200.-, nato strm padec in pred letom dni začetek ponovne rasti; zdaj je na 90% svojega ATHja. Kaj pravite, bo še kdaj zrasel?
Aha, in za kateri kovanec mi je žal? Za Alice, seveda, pa čeprav je ne bi še čisto odpisala:)
Nedeljska tema: kaj, če bi malo bolj sistematično obudili največje kripto-hite na SLO-TECHU in si ogledali/prerokovali njihovo usodo? Da bodo stari borci lahko obujali (nostalgične) spomine, novi prišleki pa videli, da ni vedno vse zlato, kar se sveti:) Je kak kovanec, v katerega si verjel in za katerega ti je RES žal?
Recimo:
1.) Največji hit vseh časov na SLOTECH je gotovo NEBL: pred natanko 4 leti si zanj dobil 50 dolarjev, zdaj se prodaja po 0,5. Izguba: 99%. Mu kdo napoveduje povratek?
2.) KUCOIN: velik hit, pred 3 leti zrasel do 20 dolarjev in nato močno padel. Pred letom dni pa začel (malo bolj previdno) novo življenje:). Morda pa bo še kaj iz njega:)
3.) NEO: na višku pred 4 leti je bil 200.-, nato strm padec in pred letom dni začetek ponovne rasti; zdaj je na 90% svojega ATHja. Kaj pravite, bo še kdaj zrasel?
Aha, in za kateri kovanec mi je žal? Za Alice, seveda, pa čeprav je ne bi še čisto odpisala:)
Pismo kaj je zdej, misli padit al it gor, sem ravno včeri dal v BUSD ker je kazal res grdo, in padalo je prej 3 dni ko nor, zdej pa kr stoji
pomoje bo ponedeljek bolj jasen kam hoce it, zacne cme trejdat
oziroma je ze zacel, lol
Zgodovina sprememb…
Še pomnite, tovariši? (in tovarišice)
Recimo:
Jap, in ce si kupil NEBLe ko je bil hit si lahko fajn nardil plusa... Enako velja za kucoin... Jaz sem jih kupoval po 0.31e KCSje ce ne bi rabil kesa za nakup fleta 2019 in jih ne bi prodajal po 1.09e so pred tem padcem bili pri 24e....
NEO pa me je vseeno presenetil, NEBL pa je res overall failal ja glede marketinga se zmeraj pa je tehnicno zanimiv kovanec
Zato pa z alti ki ti delajo plus x3 x5 x10 x100 dobičke v stablecoin tega pa v bearu ali takih situacijah kot je sedaj dca prenašaš v btc. Naslednji cikel ko se štartuje bull in vidiš kateri alti so močni spet nekaj preneseš nazaj v zmagovalce da pumpajo vrečo naprej. Nekaj pa v startupe če kakšen naredi x100 x300 Nekako tako imam jaz zamišljeno tole kripto igro. Btc vrečo pa ne prodajam pod 100k. Jaz sem naredil napako 2021 ker sem bil prepohlepen in nisem dovolj profitov metal v stablecoin. Iz napak se učimo.
Imam pa eno tezo bom videl kako bo šlo. Vsi pričakujejo velik crash borz fed zateguje pandemija bo z omikronom vrjetno zbledela do nekje marca aprila. Ko vsi nekaj pričakujejo se pojavi velika vrjetnost da se to nebo zgodilo takrat. Zakaj? Ker se ljudje pozicionirajo na to in ubistvu ko pride do dogodka je to že vse vračunano v trg. Je pa vrjetnost da se zgodi ravno obratno. Podobno kot za bull 2021. Folk se je pozicioniral za konec bulla oktobra ker so pričakoval november december totalen boom. In dejansko se je bull zgodil oktobra. Zdej se folk pozicionira za crash marca. To lahko postane pozitivno presenečenje. Upam da si večina vas misli da se motim ker potem ta teza pridobiva na vrjetnosti.