» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
941 / 1556
»»

ViperR ::

Jagdpanter je izjavil:

raje vidim, kako mi gre kovanec na nič, kot pa da še en× gledam, kako mi kovanec, ki sem ga prodal dela ×30...

Pa sem malo reko ×30.

Prevec z emocijami trgujes

Jagdpanter ::

ViperR je izjavil:

Jagdpanter je izjavil:

raje vidim, kako mi gre kovanec na nič, kot pa da še en× gledam, kako mi kovanec, ki sem ga prodal dela ×30...

Pa sem malo reko ×30.

Prevec z emocijami trgujes

Ne vem , glej, keč je, da s tem premetavanjem in tako zvanim tradanjem še dolgo ne bom penzije videl, če pogledam nazaj, da vse, kar sem kupil, bi samo HODLAL, nič prodajal nič swapal, nič, samo pozabil na to, bi zdaj bil že kar blizu penziji, iz tega izhajam, če pa delam prav pa nimam pojma. V glavnem sem se odločil, da bom samo počasi dokupoval dipe, kar bo pač bo, če crkne pa naj crkne, itak bom jaz tudi na koncu...

Machete ::

FTM sem nekaj kupil že dolgo nazaj, težko mi je gledat ATH + kupit še malo. Ne vem :/ Verjetno bo vseeno še kmalo poljubil 2,7?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

V tej igri smo sami sebi največji sovražnik..

Niso me z-je-bali ne kiti, ne FED, ne Kitajska, ampak sem nasedel samemu sebi.

Zgodovina sprememb…

Pa enemu mojmu frendu, ki je drugače, kar precej dejaven na področju vrednostnih papirjev in me je malo namudril, češ, če imaš bilo kakšen profit, se ga splača pobrati, ne vem ne. HODL je majka. naredite revizijo preteklosti, pa računajte, koliko bi imeli, če bi držali, seveda ne shitcoinov itd, ampak "legit" zadeve...

Mogoč se motim in je trading way to go.

Zgodovina sprememb…

Aja še to, je-beš Fiat pa USDT in ostale "stabilne" valute, vse pre napihnjene alte menjavat v BTC, akumulacija BTC je važna, ne akumulacija Fiata..

Zdaj, če gremo v alt sezono bo prilika za to, samo se mi zdi, da ravno, ko se bo začela, bodo stari prdci začeli širit FUD...

Zgodovina sprememb…

IgorCardanof ::

Jaz osebno bi šel all in v Cardano sedaj ko je še poceni.

Preko 2 milijona addresov, preko 200 dAppov se razvija. Imajo že delujoč DEX in sedaj v četrtek launcha še Sundaeswap - eden največjih Cardano projektov, recimo lahko ga primerjamo s Pancakeswapom. Temu projektu je svoj endorsement dal celo sam Charles Hoskinson.
Chain ima izjemno nizke feeje in omogoča do 200 TPS. Čez nekaj mesecev pride Hydra upgrade, ki bo omogočala 100000 TPS in to vsako sekundo!. To bo daleč najhitrejši chain izmed vseh L1 chainov.

Za trenutek sem vas pa že dobil, da z zgornjim napisanim mislim resno a? :))8-)
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Upam, da še Cardano pumpne malo, da spizdim iz pozicije, tu sem se tudi namudril, lol. Najprej kupil za drobiž 0,06 potem prodal pri 0,6, potem pa pazite to, kupil nekaj s5 pri 1,9, pa to moreš bit ehhh, boliii,

Prebranac ::

Jagdpanter je izjavil:

Upam, da še Cardano pumpne malo, da spizdim iz pozicije, tu sem se tudi namudril, lol. Najprej kupil za drobiž 0,06 potem prodal pri 0,6, potem pa pazite to, kupil nekaj s5 pri 1,9, pa to moreš bit ehhh, boliii,

Ko bo 1,6 prodaj.

mAXTER ::

IgorCardanof je izjavil:

Jaz osebno bi šel all in v Cardano sedaj ko je še poceni.

Preko 2 milijona addresov, preko 200 dAppov se razvija. Imajo že delujoč DEX in sedaj v četrtek launcha še Sundaeswap - eden največjih Cardano projektov, recimo lahko ga primerjamo s Pancakeswapom. Temu projektu je svoj endorsement dal celo sam Charles Hoskinson.
Chain ima izjemno nizke feeje in omogoča do 200 TPS. Čez nekaj mesecev pride Hydra upgrade, ki bo omogočala 100000 TPS in to vsako sekundo!. To bo daleč najhitrejši chain izmed vseh L1 chainov.

Za trenutek sem vas pa že dobil, da z zgornjim napisanim mislim resno a? :))8-)

Jst sem zacel ze svicat ful:))

Blue30 ::

Zakaj saj pa je dobro napisal :D

Apofis ::

IgorCardanof je izjavil:

Hoskinson te pa ni dovolj navdušil?

Hm, neki napol, čudn tip je...me pa še manj navduši nekdo, k se gre sveto vojno proti neki kripto valuti...pač včasih zgubiš, včasih dobiš...še vedno smo v neki loteriji in da bi se pizdil čez vsak neuspel trade je bv...

vicks ::

Ali drži kdo SAFEMOON? (Prosim brez nepotrebnih komentarjev).

Dober dan ::

vicks je izjavil:

Ali drži kdo SAFEMOON? (Prosim brez nepotrebnih komentarjev).

Jaz držim. Že dolgo, čista nula, ne gor in ne dol.

WRC555 ::

Kaj zdej te binance serjejo??

Hočem nakazat eur na bančno kartico (SEPA), pa mi ponuja samo ali VISA ali pa nek advcash!?
A je sploh še mogoče nakazat SEPA ali bo treba preko druge borze?

amacar ::

Binance že dolgo ne podpira več SEPA. Uporabi katero drugo borzo ali požreš fee in naložiš s kartico.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

Ok hvala, prvič to delam. Katera borza ima nizke fee, Kraken, Gateio, Kucoin, crypto.com?

globoko grlo ::

Folk, kaj se kj dogaja s harmony one in pa gala? A je to za kupt?

Me pa mika dab kupu ado oa hit dumpnu :)
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

WRC555 je izjavil:

Ok hvala, prvič to delam. Katera borza ima nizke fee, Kraken, Gateio, Kucoin, crypto.com?

To boš pa moral sam ugotoviti, odvisno tudi koliko voluma delaš. Js imam na Krakenu kot maker 0% provizije. Uporabljam pa kar vse naštete + še katero zraven, odvisno od kovanca, ki ga želim kupiti. Za fiat pa uporabljam Kraken; SEPA depositi so free, dvigi pa 0.09EUR za navadni SEPA in 0.9EUR, če želiš instant SEPA dvig.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

Sepa na BitStamp, s kartico pa kupi na Binancah.

Bitstamp je ena izmed bolj oderuških menjalnic.
Ne odgovarjam na DM.

amacar je izjavil:

WRC555 je izjavil:

To boš pa moral sam ugotoviti, odvisno tudi koliko voluma delaš. Js imam na Krakenu kot maker 0% provizije. Uporabljam pa kar vse naštete + še katero zraven, odvisno od kovanca, ki ga želim kupiti. Za fiat pa uporabljam Kraken; SEPA depositi so free, dvigi pa 0.09EUR za navadni SEPA in 0.9EUR, če želiš instant SEPA dvig.

Super, mislim da bo Kraken čisto u redu. Ne delam velikih volumnov.
Torej na Binance EUR pretvorim v USDT in prenesem na Kraken, kjer pretvorim nazaj v EUR. Ali obstaja kaka boljša varianta?

Glede na to, da Kraken podpira prenos USDT preko Tron omrežja, bo to kar ok opcija (1$ feeja pri prenosu). Če je manjši znesek lahko tudi naročiš Binance Card in v trgovini z njo plačuješ ali dviguješ na bankomatu.

amacar je izjavil:

Glede na to, da Kraken podpira prenos USDT preko Tron omrežja, bo to kar ok opcija (1$ feeja pri prenosu). Če je manjši znesek lahko tudi naročiš Binance Card in v trgovini z njo plačuješ ali dviguješ na bankomatu.

Dokler ne prideš na SHELL plačat gorivo in kartica ne prime in izpadeš kot največji siromak :D

In Mercator mi je to kartico zgleda zablokiral, ker mi je šofer naredil storno plačila, potem pa več nisem mogel plačat, ker ni več prijelo.
Crypto.com bo mogoče delala ok.

Fantje, pred leti sem dobil airdrop na Bockchainu kovanca Stx (Stack). Tistega walleta ne uporabljam, pa bi si sredstva prenesel v trenutno aktualno denarnico. Kako lahko prenesem kovanec v Trust wallet? Sem iskal contract adress, pa ga ne najdem. Zna kdo pomagati?

PrihajaNodi ::

Jagdpanter je izjavil:

Loool ta pa je res dobra. Fuck me shiba, 1000 usd pa bi bla dons svoboda....a jst holdal xtz
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Vprašam za prjatla. Ali je kp3r dobra investicija?

PrihajaNodi ::

endelin je izjavil:

Jagdpanter je izjavil:

endelin je izjavil:

Ima kdo od vas na Linkedin značko kripto trader?

To si mislil?

:D

Realno je vlak za kripto penzijo odpeljal enkrat 2017.

Shiba, Solana, Avax?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Sharp999 ::

Nekaj velikega se pripravlja glede DeFi scene in Andre Croneja...

vaščan ::

Na en tak video za pomiritev ;((

vaščan ::

Drgač sem pa napovedal za naslednji teden da bi znalo jit gor če ne dropa zaključena tedenska sveča pod narisano črto. Pa da vidimo.

dope1337 ::

Sharp999 je izjavil:

Nekaj velikega se pripravlja glede DeFi scene in Andre Croneja...

Dej rec mi, da sta s Sesto skup neki spacala oz. mas kej ctiva? Po anyswapu sen mal pozabil slediti temu cloveku
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Ijus ::

kva je fora da folk full burna SHIBA INU token? vsaj zgleda tko.
na CMC če greš pod Shiba Inu token je tam chat pa full folka prav da se naj SHIBA INU token burna.
kao naj bi vsak holder zburnal najmanj 100 ali celo več teh tokenov.
v čem je fora?
Corpse & Mrhovina & Jožica, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

Ijus je izjavil:

kva je fora da folk full burna SHIBA INU token? vsaj zgleda tko.
na CMC če greš pod Shiba Inu token je tam chat pa full folka prav da se naj SHIBA INU token burna.
kao naj bi vsak holder zburnal najmanj 100 ali celo več teh tokenov.
v čem je fora?

Da dvignejo ceno, ker bo manj koinov in več povpraševanja

Ijus ::

hm. interesting.

še neki bi vprašal:

tam gledam še za Baby Doge Coin na CMC.
neka novica je na CMC.
pa pravjo da je holderjev muchos več kot SHIBA INU holderjev.

se splača to kupit? če bi dal kakih 50 do 100€ not.
bo to kaj zrastlo? če bi kaj več € ven potegnil.

jst drugač neki kovancev hodlam. sam tega bi pa prodal ko bi zrastel. tko pač mišljeno v kratkem.
zdej ko gledam je na porastu:

https://coinmarketcap.com/currencies/ba...

ima kdo kake grafe ki jih tle pejstate s tistimi črtami pa to.
sej ne vem al so uni grafi za trejdanje al za hodlanje.
lahk kdo kaj več pove?
Corpse & Mrhovina & Jožica, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

Ijus je izjavil:

hm. interesting.

še neki bi vprašal:

tam gledam še za Baby Doge Coin na CMC.
neka novica je na CMC.
pa pravjo da je holderjev muchos več kot SHIBA INU holderjev.

se splača to kupit? če bi dal kakih 50 do 100€ not.
bo to kaj zrastlo? če bi kaj več € ven potegnil.

jst drugač neki kovancev hodlam. sam tega bi pa prodal ko bi zrastel. tko pač mišljeno v kratkem.
zdej ko gledam je na porastu:

https://coinmarketcap.com/currencies/ba...

ima kdo kake grafe ki jih tle pejstate s tistimi črtami pa to.
sej ne vem al so uni grafi za trejdanje al za hodlanje.
lahk kdo kaj več pove?

To je samo moje mnenje. Ne vem zakaj bi to sicer delali? Izkušenci mnenje

kiFni ::

It's Altcoin Season!

energetik ::

WRC555 je izjavil:

Super, mislim da bo Kraken čisto u redu. Ne delam velikih volumnov.
Torej na Binance EUR pretvorim v USDT in prenesem na Kraken, kjer pretvorim nazaj v EUR. Ali obstaja kaka boljša varianta?
Je boljša, na Binance pretvoriš vse v XLM in preneseš na Kraken. Prenos XLM je praktično zastonj in se naredi v trenutku.

Kdo vse je prodal Cardano na dnu?

Drugace pa stargaze airdrop danes ob 18ih po nasem casu.
https://twitter.com/StargazeZone/status...
Ne odgovarjam na DM.

endelin ::

Bull spet izgublja sabo.
Spominja na 10x prekuhano žabo

butkojosip ::

Pozdrav svima iz Zagreba

Vman ::

IgorCardanof je izjavil:

Ze nestrpno pricakujem drop.
Malo spremenil strategijo po dropu, stejkal bom, kar je potrebno za naslednji claim, potem pa atom/stars pool, ima izjemen apr.

Vman je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Malo spremenil strategijo po dropu, stejkal bom, kar je potrebno za naslednji claim, potem pa atom/stars pool, ima izjemen apr.

Za LPje bi ti priporočal, da pocakas kakšen dan. Tako bos lahko bolje ocenil, v kateri par se ti bolj izplača dati kovance (osmo/stars ali atom/stars). Pa še IL te bo malo manj vsekal najbrž, če predvidevaš, da bo prvi dan cena padla, nato pa se popravila.

Kot pa trenutno stojijo zadeve, bi pa naredil glede LPja enako kot ti, saj dobiš pri atom/stars dvakrat večje stars nagrade (externally incentivized), poleg seveda osmo nagrad vsak epoch (incentivized). Dvakrat večje na podlagi tega, ker imata oba poola enak daily reward emission, vendar je atom/stars LP za polovico manjši od osmo/stars - ergo dobiš 2x več stars za nagrado.
-Albert Einstein

dope1337 je izjavil:

Vman je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Za LPje bi ti priporočal, da pocakas kakšen dan. Tako bos lahko bolje ocenil, v kateri par se ti bolj izplača dati kovance (osmo/stars ali atom/stars). Pa še IL te bo malo manj vsekal najbrž, če predvidevaš, da bo prvi dan cena padla, nato pa se popravila.

Kot pa trenutno stojijo zadeve, bi pa naredil glede LPja enako kot ti, saj dobiš pri atom/stars dvakrat večje stars nagrade (externally incentivized), poleg seveda osmo nagrad vsak epoch (incentivized). Dvakrat večje na podlagi tega, ker imata oba poola enak daily reward emission, vendar je atom/stars LP za polovico manjši od osmo/stars - ergo dobiš 2x več stars za nagrado.

Ta najbolj lukrativen pool je torej externally in. 611?
Mi lahko objasnis, kaj mislis z IL in kako je povezano to s padcom cene stars?
Hvala!

Na osmosis je glede nagrad takole:
- Incentivized Pools: Vsak epoch (vsak dan ob 18:15) dobiš nagrade v obliki $osmo - odvisno od vezave (1/7/14 dni). Nagrade dobivaš tudi med unbounding period.
- External incentive Pools: Vsak epoch dobiš nagrade v obliki $osmo (apr) + nagrade, ki jih priskrbi zunanji projekt v obliki njihovega kovanca - pri teh nagradah ni v UI od Osmosis zabeležen apr, znane so samo emisije vsak epoch.

Zdej odvisno na kaj staviš. Osmo pari imajo vedno večji apr kot atom, tako da, v kolikor so ti bolj po godu osmo nagrade (staviš, da bo s časom, osmo narastel bolj kot drugi kovanec), greš v osmo LP. V kolikor pa staviš, da bo drugi del para (v tem primeru stars) s časom bolj zrastel ... potem pa ja, je LP #611 bolj lukrativen kot #604.

IL - Impermanent loss je pa stranski produkt AMM (Automated market maker) mehanizma, ki ti preko LPja omogoča trejdanje in določa trenutno ceno posameznega kovanca napram drugemu. IL je načeloma procent $ vrednosti, ki jo izgubiš s tem ko združiš kovanca v LP, napram temu, da bi ju samo holdal. Za primer: V kolikor se vrednost kovancaA napram kovancuB spremeni za 100%, je IL 5,67% - si izgubil 5,67% $ vrednosti kovancev. Ta računica velja za 50/50 LPje.

Najbolje, da si kaj več prebereš TUKAJ
Obstaja tudi KALKULATOR za IL

P.S. Da ne bi porušil nivo te teme bom dodal še: Shiba Army!!!, XTZ parabola, ADA=ETH killer, in pa seveda ISO20022 je edina rešitev.
-Albert Einstein

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dope1337 ()

FireSnack ::

Kardano gre na luno.
Preprodajalec NFT umetnin

dope1337 je izjavil:

Na osmosis je glede nagrad takole:
- Incentivized Pools: Vsak epoch (vsak dan ob 18:15) dobiš nagrade v obliki $osmo - odvisno od vezave (1/7/14 dni). Nagrade dobivaš tudi med unbounding period.
- External incentive Pools: Vsak epoch dobiš nagrade v obliki $osmo (apr) + nagrade, ki jih priskrbi zunanji projekt v obliki njihovega kovanca - pri teh nagradah ni v UI od Osmosis zabeležen apr, znane so samo emisije vsak epoch.

Zdej odvisno na kaj staviš. Osmo pari imajo vedno večji apr kot atom, tako da, v kolikor so ti bolj po godu osmo nagrade (staviš, da bo s časom, osmo narastel bolj kot drugi kovanec), greš v osmo LP. V kolikor pa staviš, da bo drugi del para (v tem primeru stars) s časom bolj zrastel ... potem pa ja, je LP #611 bolj lukrativen kot #604.

IL - Impermanent loss je pa stranski produkt AMM (Automated market maker) mehanizma, ki ti preko LPja omogoča trejdanje in določa trenutno ceno posameznega kovanca napram drugemu. IL je načeloma procent $ vrednosti, ki jo izgubiš s tem ko združiš kovanca v LP, napram temu, da bi ju samo holdal. Za primer: V kolikor se vrednost kovancaA napram kovancuB spremeni za 100%, je IL 5,67% - si izgubil 5,67% $ vrednosti kovancev. Ta računica velja za 50/50 LPje.

Najbolje, da si kaj več prebereš TUKAJ
Obstaja tudi KALKULATOR za IL

P.S. Da ne bi porušil nivo te teme bom dodal še: Shiba Army!!!, XTZ parabola, ADA=ETH killer, in pa seveda ISO20022 je edina rešitev.

Izjemno lepo si razlozil, hvala.
Ce je temu tako bom pocakal kaksen dan s poolom.
Vsak dan se kaj naucim na tem forumu, odlicno!

FireSnack je izjavil:

Kardano gre na luno.

V sredo bi blo pametno prodat, ce ti je vseeno za Sundae tokene, ker bo nastopil ultra FUD time for cardano, ko bo vse stekalo. Sicer sami opominjajo, ampak narod ne bere nic.

butkojosip ::

Pozdrav,
Šta mislite o RADAR

https://dappradar.com/
««
941 / 1556
»»