Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
Mato989 ::
No @Mr.B (če boš videl)
To je tisto proti čemur smo tisti ki govorimo da nimajo drugi kaj nam govorit kako in za kaj porabljamo denar (sploh če ni zakonsko prepovedano)
To je tisto proti čemur smo tisti ki govorimo da nimajo drugi kaj nam govorit kako in za kaj porabljamo denar (sploh če ni zakonsko prepovedano)
My bank just called. They said that according to their policy I am not allowed to receive money that was related to cryptocurrency without their express written consent. I told them that if they don't like my business I will simply take it elsewhere and hung up the phone.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Prebranac ::
Sem rekel glede one. Poševnooki so naredili pizdarijo in pumpajo. Do 0,4 lahko gre. Škoda ker sem prodal na 0,294
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Prebranac ()
Machete ::
Gre za počasno propadanje celebralnih kapacitet, ko se človek v poznih srednjih letih zacikla v ene in iste fore. ČE boš opazil se to dogaja tudi v družbi, ko nekdo že 5ič pove isto 'razburljivo' prigodo istim ljudem.
In raje kot, da ne bi napisal nič, napiše kao sarkastično enovstičnico, katerih smo se res prenajeli. Samo nimaš kaj. Težko bomo rešili, razen z lastno meditacijo.
In raje kot, da ne bi napisal nič, napiše kao sarkastično enovstičnico, katerih smo se res prenajeli. Samo nimaš kaj. Težko bomo rešili, razen z lastno meditacijo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
PrihajaNodi ::
Kaj bos kupil? Mina pa xfz 30% gor
Bull je tu
Bull je tu
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
PrihajaNodi je izjavil:
Kaj bos kupil? Mina pa xfz 30% gor
Bull je tu
One, mina, xtz, mc, ada, pa vet se ni pokazal svojega pravega obraza. Če gre na 0,12 je to 45%
Lennzi ::
https://twitter.com/vechainofficial/sta...
pobi, ko bo vet začeu pumpat, bote vsi da niste kupli pod 0.1$
aja, check VET/ETH weekly.
Da se ne bo kdo nasadu.
VET se je kupovalo pod enim centom.
Cena je v downtrendu od maja 2021.
To da delajo stablecoin na svojem blockchainu pomeni kaj?
Projekt, ki je bil zasnovan kot food tracking chain, je pogrnil na celi črti in sedaj štukajo z raznimi defi, stablecoin , nft...itd bulsshit rešitvami, da še par ovc not privabijo in scuzajo.
Stay away bi mogel biti nasvet, ne pa shillanje propadlega projekta ajfon.
BorutO ::
No, jaz čakam, da market oz bitcoin pade pod 30k, potem spet kupim razne druge coine zraven, do tačas pa lepo v miru gledam in čakam. :)
Lennzi ::
IgorCardanof ::
Mi je vsec, da je tu v temi nekaj takih, ki znajo malo kriticno pogledat na stvar in vejo, v kako nori situaciji smo.
Vsaj vem, da lahko mirne volje postanem manj aktiven na forumu, ker bodo oni namesto mene dajali dokaj realen pogled na kripto.
Vsaj vem, da lahko mirne volje postanem manj aktiven na forumu, ker bodo oni namesto mene dajali dokaj realen pogled na kripto.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IgorCardanof ()
DarwiN ::
Kateri Instagram influencer stoji za tem projektom?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Dober dan ::
ajfon ::
merlin2 ::
Je kdo omenil ISO20022?
No ja. Inštitucije že vedo kaj bodo uporabljale..
https://www.euromoney.com/article/29h71...
:-D
No ja. Inštitucije že vedo kaj bodo uporabljale..
https://www.euromoney.com/article/29h71...
:-D
vaščan ::
Mal sem slabe volje. Bybit je zafrknil zadevo do konca komot bi naredil 10x če se nebi bybit sesu. Nekako mi je ratal spacat x2 nekaj sem pustil notr na dolgi rok. Škoda no sej bo še kej.
MaticSLO ::
Si je kdo že ogledal tale projekt? Plsx.
PulseX je ubistvoma le fork uniswapa V2 (ker v3 zahteva licenco) ki bo na pulsechainu.
Launcha ga Richard Heart, ki je "izumil" tudi HEX(top 10 kripto). "ICO" cena Hexa je bila 0.0028$, trenutno je tam okoli 0.24$(skoraj x100). Max je bilo 0.5$ na vrhu(x200 od ICOja). Po ICOju je HEX prvo dumpal 90% in zatem je sel gor.
HEX je zbral 7M$, pulseX pa ima ze vec kot 350M$. Ce imas namen hodlati na dolgi rok(najmanj nekaj let), potem je to MORDA relativno varna nalozba(se vedno lahko izgubis 90%+ na kratek rok).
Sicer se pomoje ne izplaca ker je zbrana vsota previsoka za to kar projekt ponuja(v veliki meri je to le copy-paste uniswapa, le delez feejev se bo burnal in pa token ne bo imel inflacije - narejen bo se nek dodaten token z katerim se bo nagrajevalo LPje(samo nevem kdo bo ta token kupil.... Namen je da se ustvari token ki bo pumpal, zato PLSX sam po sebi nima inflacije oziroma je deflationary z burnanjem in potem se potrebuje se en token za inflacijo).
Tako ali tako pa richardova glavna publika so get rich quick fanatiki. Z Hexom so ljudje dobili x100-x1000 v 1-2letih in sedaj se vsem cedijo sline po taksnih returnih. Je pa tip zelo pameten in pridobiva vedno vec moci.
Kripto je vsaj pokazal, da nas je tukaj kar nekaj veliko bolj "middle curve" kot pa kaj drugega. Na takih bedarijah služijo ali izredno pametni ali izredno neumni. Večina nas tu pa ne sodi ne v eno in ne v drugo kategorijo.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
strawman ::
Kripto trg se itak v vsakem bull runu izrodi v lovljenje "the next big thing", kjer VCji in karizmatični frontmani kova Theranos in T. Milton z visokoletečimi obljubami ožemajo retail, ki je ravno izvedel za kripto.
Za vsak x10 ki ga nekdo naredi, jih 9 ostane brez. Ali pa malo bolj realno - za vsak x3, jih ima 9 samo še 80%.
Za vsak x10 ki ga nekdo naredi, jih 9 ostane brez. Ali pa malo bolj realno - za vsak x3, jih ima 9 samo še 80%.
Kripto trg se itak v vsakem bull runu izrodi v lovljenje "the next big thing", kjer VCji in karizmatični frontmani kova Theranos in T. Milton z visokoletečimi obljubami ožemajo retail, ki je ravno izvedel za kripto.
To ne drzi, ker wealth creation ni 0-sum game.
Iz nicesar lahko ustvaris nekaj kar bo imelo vrednost.
Drzi pa to za npr tradanje kjer dobis le tako da nekdo drug zgubi, plus da ob tem se exchange pobere provizije. Enako je pri meme kovancih ki nimajo nobene dodane vrednosti.
Edit: moj point je bil da ni nujno, da nekdo izgubi da ti dobis. Je pa to pogosto v praksi. Fool and his money are soon parted je pac univerzalno pravilo
Lepo da si edital. Sem te ravno hotel kontrirat :D
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
To ne drzi, ker wealth creation ni 0-sum game.
Iz nicesar lahko ustvaris nekaj kar bo imelo vrednost.
Drzi pa to za npr tradanje kjer dobis le tako da nekdo drug zgubi, plus da ob tem se exchange pobere provizije. Enako je pri meme kovancih ki nimajo nobene dodane vrednosti.
Ja no saj nekako na to sem ciljal - trejdanje v bullrunu in memecoins.
Je pa tudi odvisno od česa točno govorimo. V tem trenutku kriptovalute še vedno vidim kot take. Vsaj za praktične namene.
Za wealth generation poskrbi rudarjenje, blockchain kot immutable data storage in trustless storitve, kriptovalute pa so zero-sum game znotraj tega zaprtega sveta, ki se primarno uporablja za funding teh storitev. Razni inflatorni mehanizmi (kot so staking) to zame niso.
Je pa tanka meja med currency/assetom, ki je vedno bolj zabrisana.
DarwiN ::
1. Torej nek influencer, kdorkoli z ogromno sledilci (ali kar skupina takšnih scamerjev) posodi svoj imidž ali kar sam lansira nov coin in vanj vloži lepo vsoto denarja.
2. Sledi promocija s strani teh "slavnih" oseb, vlagatelji se vrstijo, vrednost kovanca raste in doseže nek vrh.
3. Avtorji prodajo coin za velik dobiček. Prav tako lahko dobiček pograbijo tisti, ki so investirali med prvimi, ko je bila vrednost še nizka.
4. Promocija se konča, kovanec utone v pozabo, vsi ostali popušijo denar oziroma so bili okradeni.
5. Go-to #1 in ponovi zgodbo z novim čudežnim coinom.
Takle imamo dan danes? Tudi ta video par postov zgoraj je tak primer?
Asking for a friend.
2. Sledi promocija s strani teh "slavnih" oseb, vlagatelji se vrstijo, vrednost kovanca raste in doseže nek vrh.
3. Avtorji prodajo coin za velik dobiček. Prav tako lahko dobiček pograbijo tisti, ki so investirali med prvimi, ko je bila vrednost še nizka.
4. Promocija se konča, kovanec utone v pozabo, vsi ostali popušijo denar oziroma so bili okradeni.
Asking for a friend.
You don't see faith healers working in hospitals
Ja, to se dogaja ze celotno zadnje leto.
Najvec sluzijo menjalnice, za njimi so pa influencerji. Potem dalec zadaj pa pride na vesto retail, katerega vecina bo koncala krepko v minusu.
Najvec sluzijo menjalnice, za njimi so pa influencerji. Potem dalec zadaj pa pride na vesto retail, katerega vecina bo koncala krepko v minusu.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
1. Torej nek influencer, kdorkoli z ogromno sledilci (ali kar skupina takšnih scamerjev) posodi svoj imidž ali kar sam lansira nov coin in vanj vloži lepo vsoto denarja.
Asking for a friend.
Standardna stvar, ki je večina frizerk in bodybilderjev ne razume in zabija denar. Tudi tu na forumu nekateri.
Če se želim nasmejati vedno obiščem SafeMoon Reddit. Toliko delusional in toxic komentarjev na kupu težko najdeš.
Founderji dumpajo -> "This is good, only true believers remain"
Borze delistajo -> "Banking lobby controlls exchanges and wants to destroy SafeMoon"
... in podobne cvetke.
Da o migraciji iz v1 -> v2 pred kratkim raje ne govorim.
Borze delistajo -> "Banking lobby controlls exchanges and wants to destroy SafeMoon"
... in podobne cvetke.
Dober dan ::
Če se želim nasmejati vedno obiščem SafeMoon Reddit. Toliko delusional in toxic komentarjev na kupu težko najdeš.
... in podobne cvetke.
Jaz ne rabim brat forumov, me prijatelji in znanci dovolj psihirajo, zakaj ne kupim nekaj, kar predlagajo, češ da bo zadeva 100% zrastla. In glavni razlog je bil, da si želijo da bom tudi jaz zaslužil. A pozor, karkoli do sedaj so še predlagali, je samo padlo v podn Najboljše je uporabljati svoj mozak
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dober dan ()
Najboljše je uporabljati svoj mozak
Sej to je problem pri večini, da se preveč na svoje znanje zanašajo.
Veliko se omenja DYOR - Do Your Own Research, samo kaj ko je pri kriptu težavnostna krivulja brutalna. Da bi res razumel uporabno vrednost določenih projektov bi potreboval poglobljeno znanje kriptografije, blockchaina, aplikacijske in IT infrastrukture, makroekonomije, finančne regulacije in še in še. Medtem, ko je povprečni kripto vlagatelj verjetno star tam 16-25 let, ima notri manj kot 10k, znanje o zgornjih področjih pa črpa iz social media.
Zato so tako popularni influencerji, ki z nekim technobabble prodajajo projekte. In za njimi vojske followerjev, ki samo ponavljajo nekaj česar sploh ne razumejo.
Najboljše je uporabljati svoj mozak
Sej to je problem pri večini, da se preveč na svoje znanje zanašajo.
Veliko se omenja DYOR - Do Your Own Research, samo kaj ko je pri kriptu težavnostna krivulja brutalna. Da bi res razumel uporabno vrednost določenih projektov bi potreboval poglobljeno znanje kriptografije, blockchaina, aplikacijske in IT infrastrukture, makroekonomije, finančne regulacije in še in še. Medtem, ko je povprečni kripto vlagatelj verjetno star tam 16-25 let, ima notri manj kot 10k, znanje o zgornjih področjih pa črpa iz social media.
Zato so tako popularni influencerji, ki z nekim technobabble prodajajo projekte. In za njimi vojske followerjev, ki samo ponavljajo nekaj česar sploh ne razumejo.
Trenutno to sploh nima veze. Gre se samo o tem, a znaš najt projekte, o katerih se bo veliko govorilo, imajo močen community, jih bodo pumpali influencerji. Če si vlagal v "prave" projekte zadnje mesece, si lepo v minusu.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IgorCardanof ()
Kje je bull? Fuck pa zabil sem kar nrkaj keša. No sem skromnih 600 eur v plusu z mino in tezusom.
PersonaRuda ::
PersonaRuda je izjavil:
Kje je bull? Fuck pa zabil sem kar nrkaj keša. No sem skromnih 600 eur v plusu z mino in tezusom.
Virtualni euri ali monopoly?
Eur čisti.
PacificBlue ::
Super filling, ko sem vrgel par sto eur not, ko je dumpnil btc na 45500, no zdaj je dumpnil se malo:).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
Kje se ustavimo? Mislim, da pravega bulla še ne bo dolgooooo časa. Samo p n d,ki ga lahko izkoristimo...
PacificBlue ::
Zdaj pa sem brez fiata ostal, če še gre še nižje bom tekal kot Micka za vozom.
Bom šefu rekel, če mi predčasno nakaže..no lahko tudi na roko plača..
Bom šefu rekel, če mi predčasno nakaže..no lahko tudi na roko plača..
Cardano se ti dobro drži, tako da ni razloga za paniko.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Telbanc ::
šišanje, šišanje.......
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Prebranac ()