» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
837 / 1505
»»

kow ::

Nocemo cimvec kripte. Hocemo cimvec najboljse kripte. BorutO je norec, ce ni del gainov prelil v btc in eth. Se vecji, ce je kupil jahto. Te se najema.

Mimogrede, so se pasji memi ze izpeli? Ali se bodo sele po koncu tega bulla? Kaj menite?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

zelenobeli ::

Vmes sem mal manjkal. S katerim coinom pa je Borut zasluzil penzijo? Pa se drugace prasam. Je to bolj beraska penzija ali lahko razsipava s tezko prigaranim denarjem

Jest mam PIT (pitbull), katerega zadnjic pogledam na sihtu in si recem to je za prodat - bil je na zgornji spici. me nekaj zmoti in pogledam doma, je bil pa rahel crash in tako ga imam se vedno. Tko da ja tolk o kužkih

Zgodovina sprememb…

IgorCardanof ::

Sm se danes zgodaj zbudu pa bil že ob 8ih pri frizerju. Smo v zadnji fazi balona. Sta se pogovarjala frizerka in tisti model, ki ga je frizirala. Je tema nanesla na kripto in on omeni, da je na Pitbull kovancu zaslužil 30k€. In ga ona vpraša, kaj je ta pitbull kovanec, a ima kaj veze s tem reperjem? Pa on reče da nč, da je to pač memecoin. Potem ga ona vpraša, kaj pa je cilj tega kovanca, kakšen problem rešuje? Pa on reče, da nima nobenega cilja, da je to pač meme, da ni za nič uporaben. Pa ona potem, ja samo zakaj bi pa potem to kdo kupil, če od tega ni nobene koristi? Pa on nazaj reče, sej to nima veze, če je od kovanca kaka korist. Med top20 kovanci so recimo Cardano, Doge, Shiba Inu, ki od nobenega ni nobene koristi, pa folk to še zmeraj kupuje.
:))

Mi je kar polepšal dan. Sam se s frizerko nisem nič o kriptu menil. Raje to zadržim.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Zoran7 ::

Hahaha, svaka cast Jeff, nasmejal si pa me res zdaj. Slo-tech bi res moral narediti neke nagrade, v stilu "Troll leta" ali pa kaj podobnega. Moja nominacija se ve kam gre..

Kripto mesi ::

zelenobeli je izjavil:

Vmes sem mal manjkal. S katerim coinom pa je Borut zasluzil penzijo? Pa se drugace prasam. Je to bolj beraska penzija ali lahko razsipava s tezko prigaranim denarjem

Jest mam PIT (pitbull), katerega zadnjic pogledam na sihtu in si recem to je za prodat - bil je na zgornji spici. me nekaj zmoti in pogledam doma, je bil pa rahel crash in tako ga imam se vedno. Tko da ja tolk o kužkih

Shiba, ampak s tem se v bangladesu ne more iti v penzijo. Po trenutnih vrednostih cca 50k$ samo (ceprav vemo, da je ze kao parkrat prodal na topu in kupil na bottomu).

Machete ::

A si predstavljaš ironije, da gre s t.i. penzijo kupit bajto v Bangladešu, ki pa mu jo potem v 10. letih zalije morje in se mora izselit kot brezdomec. :(
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Mato989 ::

Na tajskem so dokaj lepa stanovanja po 35k... za 50-60m2 odvisno kje... 1 sobna ali 1,5 sobna... not bad. mesečni stroški ekstremno nizki (par 10€)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

PrimoZ_ ::

No ja.
Bangkok ni prav poceni, če nisi ravno v soseski kjer nočeš biti :)

Ne pozabit na zdravstveno zavarovanje za zahodnjake Mato. Nočeš biti star in bolan v džravah. 3. sveta.

PrimoZ_ je izjavil:

No ja.
Bangkok ni prav poceni, če nisi ravno v soseski kjer nočeš biti :)

To je res =) V bangkoku komot prideš na 100k na elitnih zadevah.

Blue30 ::

Eno resno (ali pa ne) vprasanje, kdaj bi nehali delat ta "8-5 job"?
Borut se hodi v sluzbo?, ker kolikor berem, je dal placo v sibo na zacetku, pomeni da je bla to veselica prava :D

Kdaj bi ga nehal delat? Ko bi mel 300k USDCja na Celsius z 10% letnimi obrestmi =)

Mato989 je izjavil:

Kdaj bi ga nehal delat? Ko bi mel 300k USDCja na Celsius z 10% letnimi obrestmi =)

Dober plan, za kateega niti daljnogleda ne rabis.

dope1337 ::

Zakaj bi nehal delat? Če si finančno priskrbljen se pač spustiš v delo, ki te veseli, namesto v delo katero prinaša najboljše dobičke. Čez čas se mogoče izkaže, da so dobički od dela v katerem uživaš celo za n-faktor boljši.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

dope1337 je izjavil:

Zakaj bi nehal delat? Če si finančno priskrbljen se pač spustiš v delo, ki te veseli, namesto v delo katero prinaša najboljše dobičke. Čez čas se mogoče izkaže, da so dobički od dela v katerem uživaš celo za n-faktor boljši.

Zato sem napisal "ta 8-5 job"....
Tudi sam bi moral nekaj delat,

GupeM ::

To je mato narobe napisal. Vprašanje je bilo, kdaj bi nehal delat 8-5 job. Kar pomeni, da bi še vedno lahko delal, če bi želel, predvsem pa kadar koli bi želel in kolikor bi želel.

Sicer pa Matov plan ni slab. Mogoče je 300k USDC nekoliko premalo za res lagodno življenje, še posebej če upoštevaš inflacijo. Čez 10, 15 let bi to lahko bilo premalo.

Zato bi jaz zadevo povečal na 500k USD, da ti zdaj na začetku nekaj ostaja in lahko postopoma povečuješ glavnico in bi čez 10 let imel recimo 600 k USDC-ja.

GupeM je izjavil:

To je mato narobe napisal. Vprašanje je bilo, kdaj bi nehal delat 8-5 job. Kar pomeni, da bi še vedno lahko delal, če bi želel, predvsem pa kadar koli bi želel in kolikor bi želel.

Sicer pa Matov plan ni slab. Mogoče je 300k USDC nekoliko premalo za res lagodno življenje, še posebej če upoštevaš inflacijo. Čez 10, 15 let bi to lahko bilo premalo.

Zato bi jaz zadevo povečal na 500k USD, da ti zdaj na začetku nekaj ostaja in lahko postopoma povečuješ glavnico in bi čez 10 let imel recimo 600 k USDC-ja.

Saj če maš 300k USDCja na 10% letno in če porabiš "samo" 50-60% teh gainsov kar je dobrega jurčka na mesec evričev (kaj pa rabiš več v penziji) ostalo pa daš v obrestno obrestni račun...

Če zdaj lahko prihranim z relativno slabo plačo 1.300EUR dobrih 500EUR/mesec potem zagotovo lahko v penziji preživim z 1.100EUR/mesec... to pa pomeni da pri 300k/10% prihranim letno 15k USDjev... ki jih vsako leto daješ in viša yield kar lahko malo ublaži tudi potencialni padec obresti...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

dope1337 ::

Blue30 je izjavil:

dope1337 je izjavil:

Zato sem napisal "ta 8-5 job"....
Tudi sam bi moral nekaj delat,

Ups ... izgleda, da sem prikladno izpustil ta del xD

Drugače pa, jz si pomoje postavim samooskrbno kučico sred vukojebine, pa se grem mal kmetovalca. Njbrž bi kakšnih 100k vrgel v CBD laboratorij (CBD bo nov tobak v roku 5-10 let), vzamem sorodnika zravn v biznis, k je že glih mikrobiolog, jz postavim avtomatiziran sistem za vzgojo, k sm že glih v avtomatizaciji neki časa vpet, pa živim jz, pa še par generacij za menoj od tega najbrž. Dobičke bi pa najbrž metal v vzgojo pawlonie na Hrvaškem, kjer je cena zemlje za1x še ful nižja kot pri nam. Edino eno firmico bi bilo potrebno dol najprej ustvarit, ker tujci za1x ne morejo kupovati kmetijskih zemljišč, se pa zna dokaj hitro spremeniti vse skupaj.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

sloxl8 ::

Mato989 je izjavil:

GupeM je izjavil:

Saj če maš 300k USDCja na 10% letno in če porabiš "samo" 50-60% teh gainsov kar je dobrega jurčka na mesec evričev (kaj pa rabiš več v penziji) ostalo pa daš v obrestno obrestni račun...

Če zdaj lahko prihranim z relativno slabo plačo 1.300EUR dobrih 500EUR/mesec potem zagotovo lahko v penziji preživim z 1.100EUR/mesec... to pa pomeni da pri 300k/10% prihranim letno 15k USDjev... ki jih vsako leto daješ in viša yield kar lahko malo ublaži tudi potencialni padec obresti...

Upoštevaj še, da 10% na Celsiusu ne bo večnih in bodo z leti rewardi padali. In, da bo FURS gotovo v bližnji prihodnosti te dobičke obdavčil.

Torej bi moral računati z več kot 300k.

doktorproof ::

FlyingBee ::

PrimoZ_ je izjavil:

ALGO je bil neki poskočen, seveda nisem imel sell orderja :)
SAND tudi lepo raste

ETH pa ni bil več poceni za dodaten nakup, 4100$ je zgleda bilo najugodneje

Tudi Audius je ponoči za 1usd skočil in hitro padel. Razloga še nisem našel, vsekakor delite, če bo kdo kaj o tem prebral.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

sloxl8 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

GupeM je izjavil:

Upoštevaj še, da 10% na Celsiusu ne bo večnih in bodo z leti rewardi padali. In, da bo FURS gotovo v bližnji prihodnosti te dobičke obdavčil.

To je res, ampak zato lahko zmeraj menjaš državo če ne rabiš delat(FURS issue)... kar se pa tiče yielda je pa to zmeraj riziko ja. Tega ne zanikam. Ampak tako je vedno... potem lahko samo dviguješ glavnico da kompenziraš...

Mato ti imaš mentaliteto večnega reveža. Pa zakaj bi rad še v penziji stiskal. Dream big.

Machete je izjavil:

Mato ti imaš mentaliteto večnega reveža. Pa zakaj bi rad še v penziji stiskal. Dream big.

Zato ker menim da je moj čas vreden več kot pehanje za čimveč da bi potem pri 60tih lahko "malo bolj" užival...

Raje pri 40tih v penziji ki je relativno skromna, kot pa pehanje (dream big) do 65tega da imaš potem recimo 5x več...

Čas je neprecenljiv.

Mato tocno...gledas 80+ letnike v Monaku, kako lezejo v ferrarije...si mislis, jbg, prepozn si... :sadface

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blue30 ()

energetik ::

sloxl8 je izjavil:

Dvomim, da bi kdorkoli imel mirno vseh svojih 300k USDCjev na Celsiusu ali kjerkoli drugje. Zelo verjetno bi vsak po delih to pretopil v nepremičnine, zlato, ETFje. Vsaj jaz. In potem vprašanje, če bi še dobival 10% na vse 300k, v ETF jih še morda.

AllStarc ::

PrimoZ_ je izjavil:

ALGO je bil neki poskočen, seveda nisem imel sell orderja :)
SAND tudi lepo raste

ETH pa ni bil več poceni za dodaten nakup, 4100$ je zgleda bilo najugodneje

Bo šel še pod 4100. Ja imam BTC nastavljen buy order na 57500( zadnje rezerve BUSD, zato tako optimistično). Danes ali pa jutri ponoči računam. Pol pa upam da lučki ratajo zeleni.
sometimes what you want and what you get,
are two very different things

energetik je izjavil:

sloxl8 je izjavil:

Dvomim, da bi kdorkoli imel mirno vseh svojih 300k USDCjev na Celsiusu ali kjerkoli drugje. Zelo verjetno bi vsak po delih to pretopil v nepremičnine, zlato, ETFje. Vsaj jaz. In potem vprašanje, če bi še dobival 10% na vse 300k, v ETF jih še morda.

Daj mi jih pa ti obljubim da jih bom mirno mel na Celsius za rewards... Če bi jih prigaral kot fizični radnik pol ne, če jih dobim (rast vrednosti kripta ali po domače gratis) potem pa komot...

PrihajaNodi ::

energetik je izjavil:

sloxl8 je izjavil:

Če imaš miljon al pa dva, ti ni problema 300k pretopit v cel al pa vsaj 150. 10% je to. Vpraš Boruta, kako dela.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Trenutni cilj je 500k. Če portfolio doseže to vrednost, potem takoj likvidiram 250k v "varne" naložbe. Vzamem maksimalen kredit in kupim stanovanje. Ostane še zmeraj 250k, ki bi jih razdelil med stablefarming, zlato/srebro/uran in nadaljne kripto naložbe. Odvisno seveda kako bo takrat kazal kripto market.

Ne iščem penzije pri teh letih. Trenutni cilj je dobit stanovanja in pa imeti dovolj sredstev za nadaljne vlaganje. "You need money to make money". Težko si predstavljam, kako bi spet začel iz nule. Kako bi naredil portfolio iz nekaj tisoč vloženih.
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

Pazi, sam en mejhn moment je treba aka Evergrade je likvidiran pa gre se -30 do -50% dol za btc.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Fukin shit, jaz spremljam finančne nasvete sami socialnih problemov hahah. Globoko sem zabredel.

kow ::

PrihajaNodi je izjavil:

Pazi, sam en mejhn moment je treba aka Evergrade je likvidiran pa gre se -30 do -50% dol za btc.

Partija se ni izgubila ves manevrski prostor. So ze upocasnili gradbeni sektor, zdaj pa molimo da jim bo soft landing uspel, brez prevelikih pretresov.
Ce zanemarimo kratkorocno, je idealno da jim ne uspe, in zacnejo mocneje printati se Kitajci. BTC gre potem hitro cez 100k.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

spegli ::

Ujel scalp long na 59000. To mora it gor do 63k. Je pa zelo neugodno za trejdat trenutno. Low Vol. Lahko fašemo še en drop.

Machete je izjavil:

Fukin shit, jaz spremljam finančne nasvete sami socialnih problemov hahah. Globoko sem zabredel.

Poslji PM Borutu.

kow je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Partija se ni izgubila ves manevrski prostor. So ze upocasnili gradbeni sektor, zdaj pa molimo da jim bo soft landing uspel, brez prevelikih pretresov.
Ce zanemarimo kratkorocno, je idealno da jim ne uspe, in zacnejo mocneje printati se Kitajci. BTC gre potem hitro cez 100k.

Ej če pa do sedaj nisi realiziral profitov si pa zaslužiš biti berač, dobesdno!
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Jaz nisem.

Sem pobral ven 5k€ + kakih 7-8k skupaj z Binance Visa, to je pa to. Služba in trenutni kapital izven kripta je več kot super, glede na starost. V kriptu pa iščem naslednji cilj. Po filingu ne mislim, da je konec.
Ne odgovarjam na DM.

Po filingu ne mislim, da je konec.

Enako.

Nekega flash crasha očitno ne bo, bo pa dost bull trapov pa bouncov all in all bo pa počasen melting.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Neon87 ::

Blue30 je izjavil:

Eno resno (ali pa ne) vprasanje, kdaj bi nehali delat ta "8-5 job"?
Borut se hodi v sluzbo?, ker kolikor berem, je dal placo v sibo na zacetku, pomeni da je bla to veselica prava :D

Jaz, ko bo XTZ čez 100USD\kos in bom od stejkanja dobil ene 3-4XTZ\teden.
Samo še cca x20!

GALA fantje.

Machete je izjavil:

GALA fantje.

Gaming/Metaverse kovanci kot da so odrezani od ostalega dogajanja.
Ne odgovarjam na DM.

merlin2 ::

Zagotovo bo ostal ISO 20022

:-D

Mater malo mi je žal, da nisem zarinil 0,5 BTC v GALA včeraj. Easy BTC. :(

Kripto ::

merlin2 je izjavil:

Zagotovo bo ostal ISO 20022

:-D

To pa sigurno :))

Money is mindset!

Machete je izjavil:

Mater malo mi je žal, da nisem zarinil 0,5 BTC v GALA včeraj. Easy BTC. :(

Na hindsight področju smo vsi zelo močni. Meni je žal, da sem zaprl GALA 3x long pri 0.1$ 2-3 dni nazaj. In pa isto mi je žal, da nisem šel 10x long s celotnim portfolijem v GALA. Zdej a bi sedaj zaprl že ali ne, je pa odvisno kako bo šla GALA gor/dol v naslednjih urah/dneh.
Ne odgovarjam na DM.

Leko ::

@Borut
Kot največji strokovnjak za šibo.
Do kam bo padla, kdaj se jo spet splača kupit?

IL_DIAVOLO ::

Meme bodo nadomestili nft-ji in metaverse imo.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Se kar strinjam. Samo da se razširi beseda, kako folk na bednih igrah služi x100.

Leko je izjavil:

@Borut
Kot največji strokovnjak za šibo.
Do kam bo padla, kdaj se jo spet splača kupit?

Ti bo že povedal, da je kupil pri dnu, takrat ko bo naslednič začela bolj rast. Ne bodi nestrpen. Duuhhh
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

vicks ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Se strinjam za NFT. Tako da, morda se splača vložiti kaj v NFT tokene (Sandbox,OGN, chilliz, theta,enjin...)
Imam pa drugo vprašanje. Kaj ubistvu je metaverse? Kaj želijo s tem narediti? Koliko je to razvito ? Hvala.

Lennzi ::

Machete je izjavil:

Ne ne, mene pa kar lepo izpusti.
Jaz jih sprejemam od Kripta in novega fanta Warkrafta.
Sem prodal BTC že na 40K, ker mene pa "taveliki" ne bodo postrigli. Nisem ovca kot vi...
Pa res upam, da ste pobrali dobičke. Ker kokos bo tako močno padel, da se bo razletel.

Hej, ne bom lagal, na temle chartu se zdi, kot da bo Bitcoin ravnokar konkretno prebil resistance.

https://prnt.sc/200bz8j
Ne odgovarjam na DM.
««
837 / 1505
»»