Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
IgorCardanof ::
FireSnack, kako grejo kaj memecoini sedaj ko market pada? Je res, da je mememarket popolnoma ločen od ostalega marketa in da se zabit retail sploh ne zaveda, da vse leti dol?
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Anney ::
Imate srečo da je noč in institucije spijo. Drugače bi že pokupile za 500 milijard BTC. Samo NLB bo kupila za 10 milijard zlate zaloge BTC namesto zlatih palic. Zlate palice so pase v smislu zlatih zalog centralnih bank.
Kje nabavljaš robo? Jaz bi tudi. Za sladke sanje.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
49106 ::
Počasi bo cajt, da vse pade na realno raven. Adijo profiti, adijo memecoini, adijo rudarjenje. Upam na grafične po MSRP.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
vaščan ::
Pejt gledat on chain podatke. Btc se počasi pripravlja za blow off top ko bo enkrat začelo gor letet nobenmu nebo nič jasn. Ne bom pa rekel da se to zgodi drug tedn čiči pa čakej.
FireSnack ::
To gre samo še gor, kot sem dejal pred kako uro. Kdor je ujel BTC pod 60k, je naredil dobro kupčijo. Ameriške institucije trenutno suvajo notri na stotine milijard sveže natisnjenega denarja. Denar se lahko tiska neomejeno, tako da bo BTC predvidoma šel proti vrednosti neskončno napram dolarju. Koliko bo sam dolar in evro pomenil po tej kataklizmi pa je zaenkrat še uganka. Blizu nič najverjetneje.
Preprodajalec NFT umetnin
Kaj je realna raven? Asking for a friend.
Takšna, kjer se cene grafike ne dvigne za 50-100% zaradi rudarjenja. Ni vzdržno, da pokupiš vse grafične na svetu, pa še to lhr, in si v manj kot letu povrneš "investicijo"
Zgodovina sprememb…
kow ::
Graficne se naj prodajo tistim, ki jih koristno uporabijo. Trg pravi, da so to rudarji. Sam se strinjam s trgom, gotovo je bolj koristno, kot pa da ti doma nabijas "brezvezen" spil - vsaj z mojega stalisca. Ce pa ti je tako pomembno, pa placaj vec kot rudarji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Špilov se ne igra 24/7/365. To, kar imamo zdaj, je potrata energije, pa čeprav se finančno splača.
Vedno je boljše potrata energije za nekaj kar se splača kot za nekaj kar se ne splača. Se strinjamo? Torej nažiganje špilov NE, rudarjenje virtualnih žetončkov DA.
Igre igraš uro dve za sprostitev, rudariš pa po cele dneve in leta, skratka neprimerljivo kar se tiče porabe energije. Rudarjenje žetončkov so je izjalovilo. Bistveno bolj bi morali obdavčiti najprej rudarjenje, nato še dobiček od prodaje.
Zgodovina sprememb…
GupeM ::
Davor je tu je izjavil:
A kdo rudari preko telefona ?
Verjetno si mislil tole?
https://www.google.com/url?sa=t&source=...
ViperR ::
Rudaris, da zavarujes omrezje. Rudarjenje je lahko tudi zeleno, ampak kot ze sam dojemas (trenutno) ni. Bo pa z napredkom vedno bolj. Enako velja za cisto cel svet, vsi tezimo k temu, da smo bolj okolju prijazni.
PrihajaNodi ::
Se 400mlrd minusa na cmc šteje kot korekcija?
Ne! Bitcoin mora pod 60 tam med 40 in 50 k bo ok
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Igre igraš uro dve za sprostitev, rudariš pa po cele dneve in leta, skratka neprimerljivo kar se tiče porabe energije. Rudarjenje žetončkov so je izjalovilo. Bistveno bolj bi morali obdavčiti najprej rudarjenje, nato še dobiček od prodaje.
Ozkogledno gledaš stvari odzumiraj. Seštej vse ki igrajo igre na svetu multibilionski posel pa si probaj predstavljat kolk štroma gre za potrato časa. Za btc mining so kitajci nehal premog kurt se koj pozna čeprav jaz osebno nisem za miniranje. Z nekaj matematike in pameti glavce to rešijo brez potrebe po namenskih elektrarnah.
Prebranac ::
Fantje konec je. Grafi usdt eur in btc xrp ali xlm kažejo že en mesec downtrend. Ne vem kje mate vi pokazatelje za bull? To ni korekcija ampak trend dol.
Do sedaj še nikoli nisem plačal davka ne za eno ne za drugo. Davki so glupi.
Jerry000 ::
Sicer pa, po YT se govori da bo konc decembra konc 3. cikla in se pričakuje velik padec.
Sam jst sem slisal frizerko, da bo konec februarja. Hoces reci, da frizerka ne gleda kaj se govori po YT?!?
Shiba se ne more odlociti ali bi dodala ali odvzela eno nulo. Pure centrizem.
Ha?
mr_chai ::
Ja nč fantje, impermanent loss je tukaj, kaj čmo. Zima se prebuja. Se vidmo v naslednjem ciklu. Čau.
Mato989 ::
Ne tezi folku za kaj porabljajo energijo saj jo placajo jeben komunist, kako mi gre to na zivce
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Fantje konec je. Grafi usdt eur in btc xrp ali xlm kažejo že en mesec downtrend. Ne vem kje mate vi pokazatelje za bull? To ni korekcija ampak trend dol.
On chain podatki pravijo drugače. Dokler btc ne zaključi dnevne in tedenske sveče pod 50k je bull. Fear greed index že fino pada ko prilezemo do ene 55k ali 52k bo top čas za nakup če prilezemo do tja dol.
Ne tezi folku za kaj porabljajo energijo saj jo placajo jeben komunist, kako mi gre to na zivce
Boli ga, da mining razkrinka goljufive politike in slabo oblast. Lep primer je novica:
https://www.rtvslo.si/svet/azija-z-ocea...
"Zaradi obvladovanja inflacije vlada noče posegati v cene elektrike, ki jih umetno vzdržuje na nizki ravni, kar spretno izkoriščajo kriptorudarji."
Drzava subvencionira onesnazevanje, potem so krivi minerji
Ja nč fantje, impermanent loss je tukaj, kaj čmo. Zima se prebuja. Se vidmo v naslednjem ciklu. Čau.
Sej si mino na 6 prodav
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Eni se kar sanjate neke (daljse) cikle. Leta 2017/2018 je bil prakticno edini feature kripta navadna transakcija, morda kaksen multisig ter IPO na ethereumu. Pa smo bili po 2 letih nazaj v bullu. Danes imamo dappe, ki jih redno uporablja vec 100k ljudi/botov ter polne bloke z visokimi fee-ji, nekaj likvidnosti pa je tudi ze na L2. Proof of Stake je pred vrati in VC-ji mecejo denar z lopato v Solane ipd.
Kako tocno si predstavljate to "zimo". Bodo boti nehali trejdati? Si bodo ljudje nehajali sposojati? To res kdo pricakuje?
Kako tocno si predstavljate to "zimo". Bodo boti nehali trejdati? Si bodo ljudje nehajali sposojati? To res kdo pricakuje?
Machete ::
Kaj z ADA. Ni več upanja, povozu ga je tank? Resno, full in ADA v SOL?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
janezvalva ::
Energi je zagnal DeFi trading platformo, uporabite moj reflink za 10% popust pri trejdanju na energi blockchain:
https://app.energiswap.exchange/#/ref/0...
https://app.energiswap.exchange/#/ref/0...
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: PrihajaNodi ()
Spet imate zelo malo časa da se kupi ETH za 4100 in BTC za 59500. Ne zamudite te priložnosti za visoke donose! Tako nizko ne bo nikoli več!!!
tommorrow ::
ajfon ::
chrush ::
GALA pa kar lepo napreduje. Sem zadovoljen z majhnim. Do sedaj x2.
Vsekal sem mimo z ONE, RSR, DGB.
Dodal pa sem IQ.
Vedite, da sem začetnik v crypto.
Dodal pa sem IQ.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers
GALA pa kar lepo napreduje. Sem zadovoljen z majhnim. Do sedaj x2.
Dodal pa sem IQ.
Ti si zadovoljen z majhnim, tvoja punca pa išče alternativne priložnosti (alte porivače) ko te ni doma. Pa saj, nimaš kaj za storit.
Machete ::
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
sivistol ::
Če bi prvi dan ko sem prišel v crypto kupil ALL IN ether pri 230€ bi zdaj bil halfway penzija, samo kaj ko bi jih pol moral za flet prodat konc 2019 :(
Če bi pa kupil v 2017 BTC ko sem prvič ga videl pri 1.400€ bi jih dobil takrat 7-8 in bi danes to bilo kr blizu pola milijončka dolarjev...
ma če bi kupu btc 2014 ko sm se na stamp registriral bi bil zdej drugi merlak
binance referal ( 10% off ) https://www.binance.com/en/futures/ref/38134864
GupeM ::
Solanium (SLIM) pa ni kaj dosti trznil na včerajšni dip. Zanimivo, ker sicer ni bil nek performer zadnje čase (od kar sem ga kupil).
Ne, ne bi, ker bi ga že zdavnaj prodal :)
ma če bi kupu btc 2014 ko sm se na stamp registriral bi bil zdej drugi merlak
Ne, ne bi, ker bi ga že zdavnaj prodal :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Vsi služijo bajne pare levo in desno, samo ADA holderji pa nič. Ah ja.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
l0g1t3ch ::
IgorCardanof je izjavil:
Vsi služijo bajne pare levo in desno, samo ADA holderji pa nič. Ah ja.
(A)DA?
Ne da :D
dadojc ::
Fantje, berem vas zadnjih nekaj dni in več kot očitno je, da določeni tukaj, veste veliko o teh zadevah, pa me zanima, kaj menite o CRO kovancu in crypto.com produktom nasploh? Zadnji mesec je šel kovanec nenormalno gor, sicer tudi s par oštrih padcev, ampak ko potegneš pod črto, je rast precejšnja, pa tudi nasploh se mi zdi njihov marketing najbolj agresiven zadnje čase, predvsem v športu.
Prav tako pa bi bil hvaležen, če bi kdo kaj pokomentiral kovanec Klima DAO:
https://www.coingecko.com/en/coins/klim...
Iskreno sem zanj zvedel od kolega, ki je že kar nekaj let v tem kripto svetu, ko sem malce googlal, pa sem videl da je o njem twital in da vanj vlaga tudi Mark Cuban denimo.
Prav tako pa bi bil hvaležen, če bi kdo kaj pokomentiral kovanec Klima DAO:
https://www.coingecko.com/en/coins/klim...
Iskreno sem zanj zvedel od kolega, ki je že kar nekaj let v tem kripto svetu, ko sem malce googlal, pa sem videl da je o njem twital in da vanj vlaga tudi Mark Cuban denimo.
Klima DAO - ponzi nateg. Če si želiš investirat v to, potem investiraj v OHM oz TIME. Isti princip, le da je community veliko močnejši zadaj in za to bosta preživela več časa kot denimo KLima. Sam preferiram TIME čez OHM. Je pa zadnje tedne prišlo ven 100 OHM forkov in še prihajajo.
CRO: En teden nazaj je štartal Cronos chain in od tod se mi zdi, da tudi taka rast CRO kovanca. Zaenkrat je chain ok, skupaj ima recimo 500m$ TVL. Crypto.com dela močan marketing. Feeji niso tako nizki. Swap stane recimo 1 CRO kar je približno 40-50c trenutno. Chain je bil v začetku tudi zelo laggy, samo se zdi da so zadnje dni to popravli.
CRO: En teden nazaj je štartal Cronos chain in od tod se mi zdi, da tudi taka rast CRO kovanca. Zaenkrat je chain ok, skupaj ima recimo 500m$ TVL. Crypto.com dela močan marketing. Feeji niso tako nizki. Swap stane recimo 1 CRO kar je približno 40-50c trenutno. Chain je bil v začetku tudi zelo laggy, samo se zdi da so zadnje dni to popravli.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
LeXani ::
Fantje, berem vas zadnjih nekaj dni in več kot očitno je, da določeni tukaj, veste veliko o teh zadevah,..
noben nič ne ve, vsak v svojo luno laja..ubistvu če ne upoštevaš njihovega mnenja je boljše, vpraši boruta
Čas prve prijave 04.11.2005
Fantje, berem vas zadnjih nekaj dni in več kot očitno je, da določeni tukaj, veste veliko o teh zadevah,..
noben nič ne ve, vsak v svojo luno laja..ubistvu če ne upoštevaš njihovega mnenja je boljše, vpraši boruta
+1
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi