» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
832 / 1505
»»

Mato989 ::

IgorCardanof je izjavil:

Še en nasvet za danes:

Ko spremljate twitter/telegram/discord ali pa denimo tale forum. Vsi vam bodo govorili le o svojih zmagah in ne o svojih porazih. Kar se bo zgodilo je, da je na teh omrežjih taka množica ljudi, da se vam bo zdelo, kot da vsi skoz dobivajo samo vi nikoli ne. Medtem ko v resnici seveda ni tako. En dan se oglašajo eni kako dobivajo, drugi dan drugi, tretji dan tretji, četrti dan četrti.

Zelo redki so recimo tisti, ki konsistentno dobivajo. Tako da tudi vi najbrž ne performate tako slabo kot se vam zdi. Seveda pa bo ogromno takih, ki performajo boljše.

Denar je na koncu brezvezen in je veliko bolj pomembno da ste zdravi in da niste slabe volje ali s slabo psiho, ker "vsi" dobivajo denar, vi pa ne. Morate vedet kaj je zares pomembno v življenju. Lambo ali pa penthouse v centru pa to ni.

Kot da nismo tu gor milijonkrat govorili tudi o svojih failih...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

PrimoZ_ ::

Pod črto sem v plusu, ker sem kupil dovolj zgodaj, precej sem prodal ko se je doseglo btc in eth ATH, nekaj sem prodal v zadnjih dneh ko je že padalo, danes po padcu sem pa prodal še preostalo.
Lahko bi bil v večjem plusu, ampak jebat ga :)

Tole danes sem prodal, ker nimam najmanjše ideje kaj bo in sem raje prodal z magari minimalnim profitom. In da začenm s "clean slate".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PrimoZ_ ()

IgorCardanof ::

Mato989 je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Še en nasvet za danes:

Ko spremljate twitter/telegram/discord ali pa denimo tale forum. Vsi vam bodo govorili le o svojih zmagah in ne o svojih porazih. Kar se bo zgodilo je, da je na teh omrežjih taka množica ljudi, da se vam bo zdelo, kot da vsi skoz dobivajo samo vi nikoli ne. Medtem ko v resnici seveda ni tako. En dan se oglašajo eni kako dobivajo, drugi dan drugi, tretji dan tretji, četrti dan četrti.

Zelo redki so recimo tisti, ki konsistentno dobivajo. Tako da tudi vi najbrž ne performate tako slabo kot se vam zdi. Seveda pa bo ogromno takih, ki performajo boljše.

Denar je na koncu brezvezen in je veliko bolj pomembno da ste zdravi in da niste slabe volje ali s slabo psiho, ker "vsi" dobivajo denar, vi pa ne. Morate vedet kaj je zares pomembno v življenju. Lambo ali pa penthouse v centru pa to ni.

Kot da nismo tu gor milijonkrat govorili tudi o svojih failih...

Začni scrollat twitter pa boš videl, koliko dejansko failov vidiš. Hitro lahko izgubiš filing, koliko dejansko kdo dela.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

DePalmo ::

Se ne sekiram preveč ker sem še vedno v (dobrem) plusu, je pa bilo presenečenje da je trg toliko padel. Sicer ni veliko če smo pošteni, je pa dovolj da se pozna. Bolj me preseneča da te napovedi ni bilo nikjer zaslediti, pa so nekateri zelo glasni ko napovedujejo kaj bo trg naredil. Ne ciljam na nobenega določenega posameznika, pišem na splošno.

Sem bolj long term holder in bo tako tudi ostalo ker sta me FOMO in P&D že izučila, nebi pa rad presenečenja /3 na portfolio ko se eno jutro zbudim. Te pa lahko zelo hitro ujame da "vsi služijo na veliko" in da "zamujaš", je kar problem držati svoja čustva na povodcu.

Nimam želje po penthousu ali lambotu ali veliki hiši nekje v centru mesta, imam pa željo po svoji hiši (nekje na obrobju mesta ali vasi) in dovolj financ na strani da me ne bo skrbelo za naprej. Ter seveda vsaj enkrat trofnit kovanec ki mi bo naredil x100 ali x1000, sedaj je MINA še najboljša z x27 ampak vložek preko Coinlista ni bil maksimalen.

PrihajaNodi ::

Se ne sekiram preveč ker sem še vedno v (dobrem) plusu, je pa bilo presenečenje da je trg toliko padel. Sicer ni veliko če smo pošteni, je pa dovolj da se pozna. Bolj me preseneča da te napovedi ni bilo nikjer zaslediti, pa so nekateri zelo glasni ko napovedujejo kaj bo trg naredil. Ne ciljam na nobenega določenega posameznika, pišem na splošno.

Kako si lahko tako zabit, da misliš da bo šlo samo vertikalno gor???? Jaz sem malo prehitro prodal ampak ok, realen profit je.

Nimam želje po penthousu ali lambotu ali veliki hiši nekje v centru mesta, imam pa željo po svoji hiši (nekje na obrobju mesta ali vasi) in dovolj financ na strani da me ne bo skrbelo za naprej. Ter seveda vsaj enkrat trofnit kovanec ki mi bo naredil x100 ali x1000, sedaj je MINA še najboljša z x27 ampak vložek preko Coinlista ni bil maksimalen.

Ej če pa mine nisi prodal pri +6 pol pa bolje da nehaš s to igro. Dokler se tale enormna inflacija pri mini ne umiri mene ne vidijo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Opozorilo: Čedalje več ljudi "longing the dip", to lahko sproži masovno likvidacijo.
Ne odgovarjam na DM.

IgorCardanof je izjavil:

Opozorilo: Čedalje več ljudi "longing the dip", to lahko sproži masovno likvidacijo.

Pa vsi so meli sell orederje pri 70k ali tam okoli. Pa sej ne da se ni kar nekaj casa vrtelo pri 68k. Kupuje se ko je panika in depresije. Ali drugace ko ta tema zamre:)
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

doktorproof ::

IgorCardanof je izjavil:

Kaj za vraga pa to pomeni "longing the dip"?

kow ::

Nic, mal etra sem kupil. Nisem si mogel pomagati. Ponavadi sem prezgodenj. Kupujem do 2k, potem pa kapituliram?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

vaščan ::

Kupujejo padec grejo long po možnosti na vzvod. Ko btc pada to ni nikol pametno ko se umiri potem lahko umiru analiziraš in naštudiraš naslednjo potezo.
Zdej bo najbolj pomembno kje se bo zaključila dnevna rdeča sveča na btc ter potem kako visoko s kakšnim volumnom bodo začele šibat nazaj zelene, če bo btc začel zgubljat moč pri vzpenjanju na gor v naslednjih dneh potem prodajej ker sledi ta zaresen dip.

Jerry000 ::

To tud men ni jasno. Sem long term in kot je DePalmo rekel. Ne želim lambov, sam eno stanovanje, niti ne v centru. Nisem investiral veliko da bi me bolelo in sem še vedno v velikem plusu. Ampak kar me razpizdi je to da vsi analitiki (kvazi) na YT kot tudi slovenski govorijo o 3. ciklu ki bo konec decembra, do takrat pa pričakujemo hudo rast, novice so same dobre, čedali več podpore je v kripto...a potem ta padec. Ne vem kaj si naj mislim. Po eni strani me mal panika ali naj prodam vse in imam kolikor imam, ali naj čakam. Samo da ne bo potem prepozno. Piše pa se da se ponavlja 2017, kar pomeni da nas čaka še ena huda rast oziroma bikec...filing pa je da smo v enem medotu že. Ne vem

kow je izjavil:

Nic, mal etra sem kupil. Nisem si mogel pomagati. Ponavadi sem prezgodenj. Kupujem do 2k, potem pa kapituliram?

Jaz tudi, pa algo... S slednjim sem najprej lepo namnožil kovance, ko sem lovil tista zadnja nihanja, pa sem potem zajebal, ker nisem nič prodal na vrhu. Sem potem po tistem prvem rdečem smrklju. Mislim da sem bil že v minusu.

Leko ::

No, če smo že pošteni, priznam da sem v zadnje pol leta skupno v minusu približno 10% (z današnjim padcem). Določeni coini v plus, drugi v minus. Največ minusa so mi naredili ADA, XRP in DOGE.
Toda bom držal in upal, da se vse skupaj pobere in da bo "enkrat" to plus.

Machete ::

Lol pade 10% pa eno samo cmerjenje. Meni je škoda samo zaradi manj BTC, kot bi ga lahko kupil.
Pa ps: to, da sanjate o nekih hiškah in ne vem še čem do česarr boste prišli s kriptom je malo otročje. To da gledate pa razne youtuberje in TW analitike, pa je žalostno.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Saj, če je to to, potem sploh ni panike. Če bo pa še dol letelo in bo potem spet rabilo ne vem koliko časa, da se pobere... no to mi pa ne diši preveč.

AllStarc ::

Jaz ne bi delal panike. Kar sem se do sedaj naučil je, da tukaj zares ni pravil. Če ne rabiš denarja počakaj, tudi če gre na/3 bo v nekaj mesecih nazaj, pa če nage babe začnejo deževati.
Moram reči, da mam tudi sam nekaj denarja v glavnih ampak prav uživam v teh spremembah občutja, ki ga človek dobi. Pomembna lekcija, ki jo dobivam v tehle mesecih( pa me prosoim popravite, če razmišljam narobe): Ko vlagaš nek znesek ,ki ga imaš navoljo je treba dozirati po kosih( jaz seveda tega nisem naredil, bom pa naslednjič). Najprej vložiš samo 25%, pa čakaš, da vidiš kaj se dogaja, pa potem ali prodajaš kar si vložil ali pa dodaš naslednjih 25% in tako naprej. Če takoj ves denar vložiš, te ob tejle situaciji kot je danes skrbi:
1. Ali prodat ker bo full padlo?
2. Tudi če se zavedaš, da bo full padlo in se sprijazniš, da bo čez mesece vse nazaj zraslo in se odločiš da držiš.Kaj pa zdaj? Nimaš več denarja da bi kupival v dip-u. doma "drkaš" Twitelegramdiskord in se treseš, ker nimaš kaj početi, pa še v minusu si. Tule na forumu pa vsi služijo. Val gre mimo, vsi surfajo.

Še vedno mislim, da so glavni playerji na delniških trgih in tam je še kar mirno, oz. danes gre malo dol, tako, da zgleda bodo svečke počasi morale malo nazaj gor? Ali pa je kripto trg res že tako pomemben, da bo ravno obratno in bo tole vplivalo nazaj na delniški?

dope1337 ::

Vedn mi gre ob takšnih dneh tole po glavi:

https://i.makeagif.com/media/7-22-2021/...
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

vaščan je izjavil:

Kupujejo padec grejo long po možnosti na vzvod. Ko btc pada to ni nikol pametno ko se umiri potem lahko umiru analiziraš in naštudiraš naslednjo potezo.
Zdej bo najbolj pomembno kje se bo zaključila dnevna rdeča sveča na btc ter potem kako visoko s kakšnim volumnom bodo začele šibat nazaj zelene, če bo btc začel zgubljat moč pri vzpenjanju na gor v naslednjih dneh potem prodajej ker sledi ta zaresen dip.

Hvala za tole.

GupeM ::

Pa kje vi vidite kakšne padce? Jaz imam ves čas približno enko močen portfolio. Če vidim, da se zadeva približuje spodnji meji v USD, še malo dokupim, pa je za nekaj časa spet nad spodnjo mejo.

Ker hud odboj
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Jerry000 je izjavil:

To tud men ni jasno. Sem long term in kot je DePalmo rekel. Ne želim lambov, sam eno stanovanje, niti ne v centru. Nisem investiral veliko da bi me bolelo in sem še vedno v velikem plusu. Ampak kar me razpizdi je to da vsi analitiki (kvazi) na YT kot tudi slovenski govorijo o 3. ciklu ki bo konec decembra, do takrat pa pričakujemo hudo rast, novice so same dobre, čedali več podpore je v kripto...a potem ta padec. Ne vem kaj si naj mislim. Po eni strani me mal panika ali naj prodam vse in imam kolikor imam, ali naj čakam. Samo da ne bo potem prepozno. Piše pa se da se ponavlja 2017, kar pomeni da nas čaka še ena huda rast oziroma bikec...filing pa je da smo v enem medotu že. Ne vem

Če si long term to za mene pomeni da vsak mesec od plače najmanj 5%(ali vsaj 100€) tega kar si dobil nakazano na TRR nakažeš na Kripto borzo in vlagaš v nekaj in imaš to namen počet vsaj 2 leti+ (plus tega da is v osnovi vložil neko 4 mestno cifro na začetku kjer je prva cifra višja od 3)

To long term da 1x kupiš in pol hodlaš je vse ok, ampak generalno so najboljše prišli tisti skozi (pustmo gemblerje) ki so od 2017 do letos vsak mesec kupovali malo pa po malo...

GupeM je izjavil:

Pa kje vi vidite kakšne padce? Jaz imam ves čas približno enko močen portfolio. Če vidim, da se zadeva približuje spodnji meji v USD, še malo dokupim, pa je za nekaj časa spet nad spodnjo mejo.

Saj jaz tudi, če maš v USDC ne niha kaj dosti :P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Why did the government allow this dump to happen??? I'm scared!

johnnyyy ::

Fascinantni pri tem dipu so mi nizki RSIji. Gledam na Bitstampu - 1h cel dan pod 30, zadnje ure celo pod 20, 4h cel dan na oz. pod 30. Dnevni 44, poleg tega se je dip dotaknil 50MA.

Glede na to da nimamo nekih negativnih novic in da "večina" kriptašev pričakuje rast, je to lahko dip pred naslednjim ATHjem? Če gledam situacijo 1 leto nazaj, smo imeli takšne skoke ATH - dip, kjer je vrh RSIja divergiral dno pa je doseglo med 40-46.

Prosil bi uporabnika @tonis, če bi si vzel minutko in da napiše kak komentar na to. Hvala. :)

PacificBlue ::

Mene tale dip spominja na lanskega v februarju..anyway mislim, da gremo na nov ATH.

al pa ce je bear trap
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PacificBlue je izjavil:

Mene tale dip spominja na lanskega v februarju..anyway mislim, da gremo na nov ATH.

He sold? Pamp it!

Mene pa spominja na Majskega :)

Strah je deležen marsikje, da se ne ponavlja maj 2021. Je pa tako kot pravi rek, buy the fear, sell the euphoria. Zdaj samo vprašanje, a je dip sedaj tu pri 60k, ali bo dip tam doli pri 50k ali morda še nižje :D
Ne odgovarjam na DM.

Eh če je tole dip je brezveze.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Na koncu vsaj veste, da niste bili "lucky", kot bo morda kdo glasen čez nekaj let.

Ni vse tako simpl kot zgleda, ko gledaš nazaj.
Ne odgovarjam na DM.

PrihajaNodi je izjavil:

Kako si lahko tako zabit, da misliš da bo šlo samo vertikalno gor???? Jaz sem malo prehitro prodal ampak ok, realen profit je.

Ej če pa mine nisi prodal pri +6 pol pa bolje da nehaš s to igro. Dokler se tale enormna inflacija pri mini ne umiri mene ne vidijo.

Kot prvo, zabit si vtakni kamor nikoli ne posije sonce. Ali se boš lepo pogovarjal ali se pa pač nebova več.

Vem da ne bo šlo samo gor, morajo biti tudi padci da lahko potem dobi novi zagon. Ampak ponavadi se je vedelo da bo padec oz. se ga je pričakovalo vsaj bolj približno kot "enkrat v naslednjih tednih". Sedaj je kar je, sem prepričan da bo šlo spet gor in se bom nate spomnil ko mina doseže 10e. Ali več ;) Sem vsak dan bolj potrpežljiv.

Mine nisem prodal in je ne bom. In ker je bilo vložka samo 100e so dve opcije: ali izgubim tistih 100e ali pa rata olala denarja. Pač nebom kot ti ko si orgazmiral na mino da si nam vsem že šel na k, ko si jo pa prodal je pa šla konkretno gor.

Mislim da ste zelo smešni s tem teženjem in spraševanjem ali je to bear, ali dip, ali bo se tu ustavilo itd.... to lahko vedno ocenimo šele za nazaj... tako da res nepotrebno smetite temo glede tega.

ko si jo pa prodal je pa šla konkretno gor.

40% je šla gor od moje prodaje. Ni to 300%
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Machete ::

Dajmo malo počakat, pa jutri povemo, kako je blo danes popoldne.
Jaz pričakujem dip na 50k $ potem pa 100k mark. Problem je, da nimam pojma v kakem časovnem okvirju.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

sloxl8 ::

Matr, trak stoji, jaz pa bul'm v grafe.

LP, Alojz

johnnyyy je izjavil:

Fascinantni pri tem dipu so mi nizki RSIji. Gledam na Bitstampu - 1h cel dan pod 30, zadnje ure celo pod 20, 4h cel dan na oz. pod 30. Dnevni 44, poleg tega se je dip dotaknil 50MA.

Glede na to da nimamo nekih negativnih novic in da "večina" kriptašev pričakuje rast, je to lahko dip pred naslednjim ATHjem? Če gledam situacijo 1 leto nazaj, smo imeli takšne skoke ATH - dip, kjer je vrh RSIja divergiral dno pa je doseglo med 40-46.

Prosil bi uporabnika @tonis, če bi si vzel minutko in da napiše kak komentar na to. Hvala. :)

A veš kaj ti to pove? No, vsaj meni. Da so vsi strategi samo šlogarice in strategije izgubljanje časa. Za nazaj je vsak lahko pameten, za naprej pa ... če trofne, trofne in je popularen za nekaj časa. Strategija in strateg. Dokler ne trofne naslednji/naslednja.

Ravno zato, kljub temu da sem se hotel naučiti trgovalnih strategij, se jih nisem in sem opustil dnevno trgovanje ker je zame vse to en velik bs. Vem nekaj osnov, več pa ne rabim. Se pa zanašam na dolgoročno povprečje da gre kripto gor in da bo šel gor.

Zaenkrat smo imel 16% dip vidi se da je velik folka pripravljenga kupit pri 57 58k. Vseeno imam en tak občutek da še ni konc bomo vidl v naslednjih dneh. Nekako mislim da ni dovolj strahu na trgu treba prodat vreče da te potem pustijo zadaj s ene dvema trema hitrima pumpoma. Če držiš drži ne prodajaj v rdeče prodajaj ko se trg pobira in vidiš da zgublja zagon pomeni da bo še enkrat padlo če ti to ne gre pusti pri miru če imaš fiat kupuj padce. Bear bo ko gremo ven iz kanala na tedenskem približno okrog 50k je meja odvisno kolk hitro lahko pade. https://postimg.cc/14XvfMRz

GupeM ::

Mato989 je izjavil:

GupeM je izjavil:

Saj jaz tudi, če maš v USDC ne niha kaj dosti :P

Nimam niti centa v USDC ali čem podobnem. Recimo, če imam portfolio vrednosti 51.000 eur, pa vidim da se začne nevarno približevati 50.000 eur, pač noter vržem še ene 5.000 eur, da sem spet na varni strani in ne padem pod 50.000 eur. Tako nimam nikoli izgube, ker imam vedno več kot 50.000 eur.

Isto kot nekateri ki se kregajo, da je bencin vedno dražji. Meni se ne zdi. Jaz vedno tankam za 20 €.

Hehe lepa

Lepo, da se učite, da popolnoma vsi influencerji nimajo pojma. YT influencerji pri tem nimajo pojma popolnoma nič, od koga na twitterju pa morda zveš kaj pametnega.

Bitboy je denimo napovedal kolaps že 20. oktobra denimo.
Ne odgovarjam na DM.

IgorCardanof je izjavil:

Na koncu vsaj veste, da niste bili "lucky", kot bo morda kdo glasen čez nekaj let.

Ni vse tako simpl kot zgleda, ko gledaš nazaj.

Jaz, ko gledam nazaj mi je vse jasno. Ko študiram kaj bo naprej mi ni pa skoraj nič.

Za naprej so špekulacije predvidevanja vedeževanje hec je da ta pomembni playerji igrajo po nekih pravilih in stvar se pelje naprej mi pa nekako špekuliramo njihove poteze. On chain data ter logaritem za btc kažeta med 500k in 1000000btc v 2024. Potem pa vsak po svoje

Do 2024 je čist predaleč v trenutni situaciji. Že do pomladi ne veš kaj bo. Jaz bi rad do takrat vse te navidezne številke pretvoril v nekaj oprijemljivega in uporabnega.

2017 so tudi govorili da je 2021 predaleč :(

endelin ::

Spet padec ko se vse giblje plus minus par procent že par tednov. Kako šokantno:D

Če bi bila trenutno normalna situacija, mi tudi naslednja štiri leta ne bi bila problem. Tole kar se pa sedaj dogaja, si pa samo želim čim prej spizdit na podeželje, pa poskrbet za čim večjo samooskrbo.

Mislim da vsi podobno razmišljamo glede situacije. Ampak na žalost velik denar ne pride čez noč. Hodl

PrimoZ_ ::

endelin je izjavil:

Spet padec ko se vse giblje plus minus par procent že par tednov. Kako šokantno:D

Kako hitr sem dobil odgovor :D

PrimoZ_ je izjavil:

Kdaj bo kaka ETH korekcija.
Tole mencanje ni za nikamor.

Meni je samo žal da nisem vložil več v RENDER. Ne jebe situacije sploh. Mi drži cel porfolio gor, da sem nekeje kot pred dipom

vaščan je izjavil:

Mislim da vsi podobno razmišljamo glede situacije. Ampak na žalost velik denar ne pride čez noč. Hodl

Hja, imaš dve opciji, ali si brihten kot kakob pa kupujes solane, ali pa srecko kot Borut da naredis fast money. Mislim pa da ste zamudili šanse da bi lahko brezkrbno spizdili.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

A si upam pogledat svoj sitkojn portfolio?
Ne odgovarjam na DM.
««
832 / 1505
»»