Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
Akira_ ::
Ali lahko na pancakeswap in podobnih menjalnicah, nastaviš avtomatsko prodajo oz. menjavo?
Ko pač kovanec doseže neko vrednost.
Torej ?
Sprašujem ker nekateri kovanci doživijo samo par ur slave in bi bilo fino če lahko avtomatsko prodaš oz. swapneš v kaj drugega predej vse zgrmi azaj v brezno.
FireSnack ::
Nad kripto so se zgrnili temni oblaki. Rešiti bo potrebno planet, v nasprotnem primeru nam visoki donosi ne koristijo prav veliko.
Greta Thunberg napovedala vojno Bitcoinu v imenu planeta Zemlja
Preprodajalec NFT umetnin
PrihajaNodi ::
Za greto stoji Rotchildova potomka, ki jo pridno trenira. Katera si poguglej.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
kuall ::
Nad kripto so se zgrnili temni oblaki. Rešiti bo potrebno planet, v nasprotnem primeru nam visoki donosi ne koristijo prav veliko.
jo kr podpiram. tole rudarjenje je če pogledamo objektivno tak debilizem. cel svet je znorel. kurijo energijo in čas za prazen nič. nič kaj dobrega ne bo ratalo iz te bedarije. zato, ker je taka bedarija se z bitcoini sploh nočem ukvarjat.
IgorCardanof ::
Ali lahko na pancakeswap in podobnih menjalnicah, nastaviš avtomatsko prodajo oz. menjavo?
Ko pač kovanec doseže neko vrednost.
Torej ?
Sprašujem ker nekateri kovanci doživijo samo par ur slave in bi bilo fino če lahko avtomatsko prodaš oz. swapneš v kaj drugega predej vse zgrmi azaj v brezno.
Ja imas na voljo limit orderje na 1inch exchangeu. Pa mislis da se na par drugih mestih. Prav na pcsju pa ne.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Mato989 ::
jo kr podpiram. tole rudarjenje je če pogledamo objektivno tak debilizem. cel svet je znorel. kurijo energijo in čas za prazen nič. nič kaj dobrega ne bo ratalo iz te bedarije. zato, ker je taka bedarija se z bitcoini sploh nočem ukvarjat.
haha, ja ker pred bitcoinom pa noben Zemljan ni kuril energije "za prazen niČ" ampak vedno za nujne življenjske in osnovne dobrine preživetja ipd... daj ne bit hipokrit!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Kripto je edini plac, kjer 5x svoj portfolio in se pocutis kot najvecji luzer.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
chrush ::
Včeraj sem privč odprl pozicije na binance. Malo sem se lovil, še kar nekaj imam za preštudirati, da pridem do optimizacije, kje kaj naložit, pretvorit ipd. Zaenkrat imam v svojem portfoliu: WAXP, ANKR, GALA, ONE, RSR in DGB. Čez teden dni pričakujem, da bom kripto milijonar.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers
Včeraj sem privč odprl pozicije na binance. Malo sem se lovil, še kar nekaj imam za preštudirati, da pridem do optimizacije, kje kaj naložit, pretvorit ipd. Zaenkrat imam v svojem portfoliu: WAXP, ANKR, GALA, ONE, RSR in DGB. Čez teden dni pričakujem, da bom kripto milijonar.
V kolikor nisi nalozil gor 10m$, potem super plan!
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Apofis ::
IgorCardanof je izjavil:
IgorCardanof je izjavil:
Po moje tole ne bo več dolgo trajalo. Se pripravljam na izstop iz kripta do določene mere, samo to ni še točno zdaj.
Zakaj že. Btc še ni naredu nekega hudega buma...kokr je šu za par jurjev ath ni neki zanimivo za splošno rajo. K bo pa okroglih 100k bo prec bolj zanimivo...pa še moj kardano ni na 5ih evrčkih tko, da res ni še konec ;)
Blow off top smo čakali tudi maja ane? Pa se ni lepo končalo. Glavni kovanci /2, alti /10.
Za cardano si pa kar nastavi timer na 2025.
gandolfino ::
Nakazal Cate coin iz Trust Walleta na Gate.io, Cate je šel iz walleta, nikoli pa ni prispel na Gate.io, naredil sem vse po regelcih kot že 100x prej
Gate.io mi odgovarja:
Dear User,
We are sorry to inform you that you choose the wrong contract to transfer and the right one should be 0xe4fae3faa8300810c835970b9187c268f55d998f. Our exchange don't have the interface to receive your coins through another contract yet, your case has been recorded.
When we support that contract in the future, you can make a claim to your coins, which now are kept on the blockchain.
Best Regards,
Gate.io
Gate.io support Celine
Gre se za okoli 400usd, nekak mam feeling da jih ne bom več videl, ali kaj naj še storim?
Gate.io mi odgovarja:
Dear User,
We are sorry to inform you that you choose the wrong contract to transfer and the right one should be 0xe4fae3faa8300810c835970b9187c268f55d998f. Our exchange don't have the interface to receive your coins through another contract yet, your case has been recorded.
When we support that contract in the future, you can make a claim to your coins, which now are kept on the blockchain.
Best Regards,
Gate.io
Gate.io support Celine
Gre se za okoli 400usd, nekak mam feeling da jih ne bom več videl, ali kaj naj še storim?
Ja tako je ane. Če si zajebal je tudi opcija, da jih ne vidiš več.
Btw: Jutri Launchpad na Binanceu za FC Porto - prav tako IFO na Pancakeswapu za FC Porto. Pričakujem vsaj tam x20 minimalno. Na majhno alokacijo pa bo to potem pomenilo nekaj 10€ dobička.
Btw: Jutri Launchpad na Binanceu za FC Porto - prav tako IFO na Pancakeswapu za FC Porto. Pričakujem vsaj tam x20 minimalno. Na majhno alokacijo pa bo to potem pomenilo nekaj 10€ dobička.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Blue30 ::
gandolfino je izjavil:
Nakazal Cate coin iz Trust Walleta na Gate.io, Cate je šel iz walleta, nikoli pa ni prispel na Gate.io, naredil sem vse po regelcih kot že 100x prej
Gate.io mi odgovarja:
Dear User,
Best Regards,
Gate.io
Gate.io support Celine
Preveri, ce je pravi contract, ker so nekaj swapali par mesecev nazaj na nov contract.
Kaj pa etherscan kaze?
BSCscan pravi, ad je tale naslov pravi, kot pravijo na Gate.io
0xe4fae3faa8300810c835970b9187c268f55d998f
Lahko da ima gandolf oba token, če so menjali contract in so naredili 1:1 kopijo. Potem ima te še zmerja v denarnici in naj pošlje te.
Lahko da ima gandolf oba token, če so menjali contract in so naredili 1:1 kopijo. Potem ima te še zmerja v denarnici in naj pošlje te.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Edorta ::
Čez teden dni bi jaz želela, da bi bil tvoj portfelj pod črto pozitiven. Zanima me, kaj boš še dodal ...
IgorCardanof je izjavil:
Že kak mesec spremljam tole temo in bi rad deli z vami kaj opažam.
Nisem strokovnjak za kripto, zato mi je zanimivo kaj izvedeti. Moti me, da izvem zelo malo. največkrat vidim nasvet, da "razišči kovanec predno investiraš in se sam odloči"
To je precej neuporabno.
Vidim da redno lepite linke na neke egzotične kovance, DEX-e... in zraven zelo malo poveste. Lepo bi bilo če zraven svojega prilimanega linka na coingecko kaj razložite.
Zakaj je stvar zanimiva? Ali res mislite da se splača notri kaj vložiti?
Najpomembneje - kakšen je postopek? Kaj paziti? Preko katere denarnice iti? Kako povezati? Kako prišparati pri provizijah?
Kakšne zneske priporočate?
Vprašanj je zelo veliko, odgovorov bolj malo. Prišparali bi meni in drugim začetnikom veliko časa. Predvsem se mi ne da brati stotine twitter postov, pa telegram, reddtit skupin, ki trosijo linke in ideje, ki jih je enostavno preveč. Da ne omenjam potem napad name s sporočili takoj ko sem samo povohal telegram. Ali pa vsi neumni skupinski pushi za ovce.
Zanimivo bi bilo tudi prebrati kakšno podtemo za začetnike po kategorijah. Npr. spot tradanje( limit, stop limit, OCO), dobra razlaga margin-ov, future-sov. Kako izpeljati konkretni trade, na podlagi lastnega primera. Predvsem razloženo za laika, ki ne visi cel dan za grafi in v življenju še kaj drugega počne.
Brez zamere, saj drugače je tukaj precej zanimivo, sicer ne bi bral te teme
To debato smo imeli ze poleti in smo se kar "skregali". Ta tema ni namenjena, da zacetnik pride v kripto in tu dobi tocna navodila kako kaj narest, v kayere kovance n3j vlozi za 20x donos v enem tednu, hkrati pa ce se to ne zgodi, dobis pa vsaj x2 refund od tistega, ki je dal ta nasvst.
Tega ni in tega ne bo.
To ko folk lima razne kovance, so ti opravili ze 50% dela. Sedaj namesto da izmed 1000000 razlicnih kovancev raziskujes, sedaj imas dobre kandidate za raziskat samo nekaj 10 ali 20. Seveda to niso vsi dobri kandidati in so dobri kandidati tudi kovanci, ki niso omenjeni, ampak nekaj dobrih kandidatov pa dobis ze tu.
Ce zelite zacetnisko debato, potem si odprite namensko temo in tam vprasajte in vam posreci kdo odgovori.
Tudi jaz ne grem gledat Rolland Garrosa in potem trenerjem in igralcem tam tezim, ali naj v decathlonu kupim lopar za 30€ ali je boljse da lopar za 45€.
Fair enough
Saj sem bral druge teme npr. "Kripto začetek", ali si videl kako ljudje odgovarjajo, razen Mato989, se vsi ostali obnašajo precej arogantno, ne rabim takih odgovorov, sicer pa se strinjam, da manjka tema, samo ne kripto začetna, ampak nekaj vmesnega, kjer ne rabiš vsega obvladat ampak nekaj pa že veš o zadevi.
Problem je da je tale tema tukaj živa, ker jo delate živo tisti , ki na njej objavljate.
Vseeno hvala
Dober portal je tudi
https://kriptoslovenija.si/
Kot že naslov pove; KriptoSlovenija.si vaša vstopna točka v kripto svet.
Forum kot sam, je samo odraz sodelujočih. Če bodo prevladali začetniki, bo tudi začetniški.
martincek1 ::
IgorCardanof je izjavil:
Kripto je edini plac, kjer 5x svoj portfolio in se pocutis kot najvecji luzer.
Evo, par stotakov pred 5x in se počutim odlično. Seveda dokler vse skupaj ne pade, potem bom luzer :D
kow ::
Anketa. Kaj mislite, bomo prej prisli na 2T ali 4T dolarjev market capa? Kateri dogodek se bo zgodil prej.
vaščan ::
Ta teden spremljajte btc. Imamo double top.če ne gre čez drugi vrh konkretno z volumnom čez 70k potem je vrjetno distribucija pomeni da gremo počas v eno konkretno korekcijo abc. Jaz pričakujem da bo uspelo ter ko prebije 70k bo pumpnil noro upam. Potem smo do novega leta še v bullu za 100k plus. Če ne se bull nadaljuje po korekciji enkrat v začetnih mesecih 2022. Za pravi bear še nismo naredili blow off top tko da to me ne skrbi.
IgorCardanof je izjavil:
BSCscan pravi, ad je tale naslov pravi, kot pravijo na Gate.io
Ko sem poslal je naslednjih 24h enkrat kazalo CATE v denarnici pol je izginil, se spet pojavil. Zdaj ga pa ni več v walletu..
Dodal sem v Trust Wallet še nov contract vendar se Cate ne pokaže.
https://bscscan.com/tx/0x8b0ebad75cc73b...
vaščan ::
Sem pa gledal total mcap zaenkrat gre poševno gor že kar nekaj časa ker pa vemo da ne gre nič v ravni liniji definitivno bo korekcija jaz jo pričakujem nekje pri 3t. Nazaj na 2.5t potem pa izstrel. Popravljam gledam tale cup and handle na mcapu mogoče gre na 3.2t-3.5 pa potem korekcija nazaj na 2.8-3t. od oka nisem šel pa merit grafa nimam cajt če ima kdo naj pomeri.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vaščan ()
V0RT3X ::
gandolfino je izjavil:
Gate.io mi odgovarja:
Dear User,
Best Regards,
Gate.io
Gate.io support Celine
don't worry, sem dobil isti odgovor ko sem napačno poslal cca 5 sol (wrapped verzijo) :D
do 2030 bojo zrihtal upam
Mato989 ::
Ne razumem kako vam to rata, ali pijani pošiljate ali kaj? 4 leta v cryptu nisem enkrat poslal narobe nisem enkrat big rugpullan in scaman...
Je pa res da jaz ne skačem po nekih obskurnih kovancih in chainih...
Je pa res da jaz ne skačem po nekih obskurnih kovancih in chainih...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
gandolfino je izjavil:
don't worry, sem dobil isti odgovor ko sem napačno poslal cca 5 sol (wrapped verzijo) :D
do 2030 bojo zrihtal upam
In kaj nama preostane v tej situaciji?
In kdo ima ta sredstva ..ali kar prosto lutajo po blockchainu (in so izgubljena za vedno
Če je CateCoin menjal contract, to ne vem če je, potem mogoče ni vse izgubljeno. Nemorem pa tega vedet. Če si pripravljen delit svoj address, lahko preverim. Če ne, pa pojdi na poocoin recimo in notri vnesi svojo denarnico in poglej, če imaš kake catecoin notri. Ali pa poglej svoj address direktno na bscscanu, če je kaj notri.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
frankst584 ::
Hej fantje. Zanima me kriptovalute in gledam, da zamenjam svoj BTC v usdt. Našel sem enega, to je changehero.io
Kaj misliš? Je zaupanje?
Kaj misliš? Je zaupanje?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: ALT ()
Če prav razumem se lahko polygon network uporabi za prenos ERC20 žetonov ampak ceneje. Torej je preko polygon bridgea opcija, da si spravim eth na svoj metamask.
frankst584 je izjavil:
Hej fantje. Zanima me kriptovalute in gledam, da zamenjam svoj BTC v usdt. Našel sem enega, to je changehero.io
Kaj misliš? Je zaupanje?
A trolate ali je resno tako težko se registrirat na eni izmed top menjalnic? (FTX, Binance, Kucoin, Coinbase, ...)
Če prav razumem se lahko polygon network uporabi za prenos ERC20 žetonov ampak ceneje. Torej je preko polygon bridgea opcija, da si spravim eth na svoj metamask.
Ne. Če hočeš svoje tokene spravit iz Ethereum chaina na polygon chain, potem plačas velik fee da to storiš. Ko si enkrat na polygon chainu je seveda vse ceneje. Nato pa spet stane nekaj denarja, da svoje kovance iz polygon chaina spravis na Ethereum chain.
Kar navadite se, če želite uporabljat Ethereum chain, potem boste plačevali po 50$ na transfer in 200$ na swap. Bližnjic ni.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IgorCardanof ()
Nic se ni treba navaditi. Pisite na support svoji menjalnici kdaj mislijo uvesti L2 withdrawal.
Nic se ni treba navaditi. Pisite na support svoji menjalnici kdaj mislijo uvesti L2 withdrawal.
Regardless, a uvedejo L2 withdrawal ali ne, Ethereum blockchaina ne bo moč uporabljati, ne da bi imel sredstev tam gor. Vse L2 rešitve so pa še daleč od tega, da bi bile uspešna zamenjava glavnega chaina.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Torej za šitkojne ostane BSC, kjer se lahko igraš s stotaki in da ti vsega ne poberejo fee-ji.
Zaenkrat še tako ostaja ja. Za največje sitkojne BSC. Nekaj se pa tudi dogaja na Solani, Avaxu, Polygonu, Fantomu. So poceni feeji na vseh naštetih. Nekje bolj, drugje manj. Ampak povsod ceneje kot BSC.
Je pa BSC kralj glede tega in ne vidim, da bi se to kaj kmalu spremenilo.
Drugače pa, če želiš sredstva spravit denimo na Polygon - lahko to narediš tudi preko BSCja in ustreznih bridgeov recimo. Ni potrebno iti preko Ethereuma.
Je pa BSC kralj glede tega in ne vidim, da bi se to kaj kmalu spremenilo.
Drugače pa, če želiš sredstva spravit denimo na Polygon - lahko to narediš tudi preko BSCja in ustreznih bridgeov recimo. Ni potrebno iti preko Ethereuma.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IgorCardanof ()
globoko grlo ::
Spet me je mal zaneslo v tale kripto svet, gledam novice in povsod sam metaverse, metaverse, metaverse. Metaverse naj bi bil naš virtualni life? Bo fizično telo nekje na cevkah, mi pa s tremi tiči (vstavi po želji) lovil joškaste pokahontase?
Ampak, preden se to zgodi, mormo pa pokupt te meta kovance pa še kkšno virtualno zemljo za virtualno hišo, ane.
Zdej pa mal bl zares, a je UFO še za kupt, pa radioCaca, pa kaj je še tega?
Vglavnem že prej nisem mel dost pojma, tale metaverse pa odpira še čisto nove razsežnosti.
Tko da mal pomoći prosim.
tnx
Ampak, preden se to zgodi, mormo pa pokupt te meta kovance pa še kkšno virtualno zemljo za virtualno hišo, ane.
Vglavnem že prej nisem mel dost pojma, tale metaverse pa odpira še čisto nove razsežnosti.
tnx
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
IgorCardanof je izjavil:
Regardless, a uvedejo L2 withdrawal ali ne, Ethereum blockchaina ne bo moč uporabljati, ne da bi imel sredstev tam gor. Vse L2 rešitve so pa še daleč od tega, da bi bile uspešna zamenjava glavnega chaina.
L2 uporablja ethereum blockchain. Ce si na rollupih, posredno uporabljas L1 chain. Saj to je vsa poanta.
Je pa res, da so L2 trenutno najvecji high tech in velja biti previden, ce imas vecje zneske.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
globoko grlo je izjavil:
Spet me je mal zaneslo v tale kripto svet, gledam novice in povsod sam metaverse, metaverse, metaverse. Metaverse naj bi bil naš virtualni life? Bo fizično telo nekje na cevkah, mi pa s tremi tiči (vstavi po želji) lovil joškaste pokahontase?
tnx
Ja. Teorija je, da bo svet pred bedo v resničnem življenju pobegnil v Metaverse, kjer bo lahko počel kar bo želel.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Velja si prebrati sledece - kje so trenutno nevarnosti:
https://l2beat.com/projects/arbitrum/
https://l2beat.com/projects/dydx/
https://l2beat.com/projects/loopring/
https://l2beat.com/projects/optimism/
Se najbolj varen se zaenkrat zdi loopring.
https://l2beat.com/projects/arbitrum/
https://l2beat.com/projects/dydx/
https://l2beat.com/projects/loopring/
https://l2beat.com/projects/optimism/
Se najbolj varen se zaenkrat zdi loopring.
IgorCardanof je izjavil:
L2 uporablja ethereum blockchain. Ce si na rollupih, posredno uporabljas L1 chain. Saj to je vsa poanta.
Je pa res, da so L2 trenutno najvecji high tech in velja biti previden, ce imas vecje zneske.
če bi bilo to res, potem mi ne bi bilo potrebno nič bridgeat na Arbitrumu, Optimismu, Polygonu ...
Je pa tako da moreš bridgeat gor, gor počneš kar pač hočeš (za nižje feeje) in potem moreš bridgeat nazaj če hočeš met ta sredstva na Ethereum chainu.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Poanta je, da nikoli ne gres nazaj na ethereum chain, ker je nesmiselno. Razen, ce imas ogromno kapitala (10m ipd.).
Zgodovina sprememb…
IgorCardanof je izjavil:
globoko grlo je izjavil:
tnx
Ja. Teorija je, da bo svet pred bedo v resničnem življenju pobegnil v Metaverse, kjer bo lahko počel kar bo želel.
Second Life je (je bil) zelo ambiciozno zastavljen projekt, ki se mu zdaj odpira še več možnosti. Kolikor bodo znali, ali hoteli.
globoko grlo ::
Se prav bomo vsi kripto miljonarji, en slave, pardon, pomočnik nam bo rit brisal, mi pa končno živel TheRealLifeTM nekje v matrici, hehe.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
sivka999 ::
Uporablja kdo Celsius? Dobivaš 10% APY na Stablecoin in 6,2% APY na Bitcoin, podpirajo tudi druge kriptote.
Če koga zanima, lahko vzame moj referral code, pa dobi za 50$ BTC ko se joina. :)
referral code 193204cb81
https://celsiusnetwork.app.link/193204c...
Če koga zanima, lahko vzame moj referral code, pa dobi za 50$ BTC ko se joina. :)
referral code 193204cb81
https://celsiusnetwork.app.link/193204c...
Celsius je shillal ze dolgo nazaj kakob. Seveda se moras vprasati od kod jim donosi. Pa je kdo preverjal?
Verjetno uporabljajo DeFi, jim zaupate, da se kdaj/kje ne bodo opekli in postali nesolventni?
Verjetno uporabljajo DeFi, jim zaupate, da se kdaj/kje ne bodo opekli in postali nesolventni?
Zgodovina sprememb…
sivka999 ::
Ne, 10% je na vse stable. Tudi če nisi platinum in si samo normal user. So spremenili ta teden.
sloxl8, verjetno ni veliko ljudi, ki imajo več kot 1BTC ;)
Jaz jih uporabljam predvsem, da imam nekje parkiran fiat, ko čakam na kripto dipe.
sloxl8, verjetno ni veliko ljudi, ki imajo več kot 1BTC ;)
Jaz jih uporabljam predvsem, da imam nekje parkiran fiat, ko čakam na kripto dipe.
IL_DIAVOLO ::
4T. Upam tudi na kak altseason, ga bomo dočakali? Kaj je ponavadi bil "trigger" zanj?
Alt season se praktično že dogaja. Ampak moras vedeti, kaj nese zlata jajca :)
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()
Hudicek, zopet nabijas. Ce so posamezne dobre kupcije oz. hype-i, to se ni alt season. Dominanca BTC je res malenkost padla, vecinoma zaradi etra in solane.