Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
kow ::
Mimogrede, a kdo drzi EOS? Kadarkoli pogledam je ATL. Koliko zaporednih let, preden boste obupali?
IgorCardanof ::
Cardano bo novi EOS. Quote me in 2024.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
To mi je jasno. Bolj resno vprasanje je, ce je tudi Solana novi EOS. Quote me in 2026? Anyway, danes sem naredil prvi swap na optimizmu. Bom kdaj dobil airdrop?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
To mi je jasno. Bolj resno vprasanje je, ce je tudi Solana novi EOS. Quote me in 2026? Anyway, danes sem naredil prvi swap na optimizmu. Bom kdaj dobil airdrop?
Sam že kar nekaj časa razmišljam, če bi uporabil official Optimism in Arbitrum bridge za potencialni airdrop v prihodnosti. Pomoje se splača.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Blue30 ::
IgorCardanof je izjavil:
Cardano bo novi EOS. Quote me in 2024.
Zakaj se ti toliko v cardano vtikuješ, saj ga nimaš? Spremljam temo in vidim, da ti gre ekstra na živce. What happened? Si kupoval pri 3$ ali kaj?
Stakeanje je samo sofisticirana beseda za inflacijo ;)
Malo pretiravam/karikiram, ampak saj razumes poanto. Zakaj so fee-ji tako nizki? Ker nihce ne uporablja chain.
Malo pretiravam/karikiram, ampak saj razumes poanto. Zakaj so fee-ji tako nizki? Ker nihce ne uporablja chain.
Zgodovina sprememb…
GupeM ::
To mi je jasno. Bolj resno vprasanje je, ce je tudi Solana novi EOS.
Ja, to je vprašanje za 4500 SOL. Jaz sem jo hotel prodati nekje pri 65 USD (začetek, sredina avgusta), pa sem imel lockano. Začetek septembra se mi je odklenila, pa je tako lepo rastla, da sem jo še malo podržal. Še vedno jo držim, tako da me je LOCKED staking rešil pred veliko neumnostjo. Trenutno imam z njo tak profit, da tudi če pade 50 % dol imam še vedno lep profit, tako da jo imam zaenkrat še plan držat. Mogoče celo kaj dokupit. Me pa res nekoliko skrbi, da bo isto kot s kakšnimi drugimi kovanci, ki izgledajo zelo obetavno, potem se pa nekje ustavijo in počasi izgubljajo vrednost, dokler ne dosežejo cene pri kateri si jih kupil. Ti pa še vedno upaš, da nekoč bo pa še šlo gor, pa kar ne gre.
No ja, kaj pa naj rečemo za ostale, kjer so zares nizki feeeji?
Zanimivo bo, ko bo milijon ljudi to rabilo naenkrat, ne 300 :)
Kaj pa pravite zdaj na Taproot? bo to kihnilo BTC na 80 ali ne?
Zanimivo bo, ko bo milijon ljudi to rabilo naenkrat, ne 300 :)
Kaj pa pravite zdaj na Taproot? bo to kihnilo BTC na 80 ali ne?
Ja, to je vprašanje za 4500 SOL. Jaz sem jo hotel prodati nekje pri 65 USD (začetek, sredina avgusta), pa sem imel lockano. Začetek septembra se mi je odklenila, pa je tako lepo rastla, da sem jo še malo podržal. Še vedno jo držim, tako da me je LOCKED staking rešil pred veliko neumnostjo. Trenutno imam z njo tak profit, da tudi če pade 50 % dol imam še vedno lep profit, tako da jo imam zaenkrat še plan držat. Mogoče celo kaj dokupit. Me pa res nekoliko skrbi, da bo isto kot s kakšnimi drugimi kovanci, ki izgledajo zelo obetavno, potem se pa nekje ustavijo in počasi izgubljajo vrednost, dokler ne dosežejo cene pri kateri si jih kupil. Ti pa še vedno upaš, da nekoč bo pa še šlo gor, pa kar ne gre.
Bo moral kdo malo raziskati... Usage raste? Likvidnost na Solani raste?
Mato989 ::
Pa kak usage kow... kaj pa kerikoli shitcoin rešuje da bi usage bil pomemben... ima že kerikol blockchain kak DAPP ki je usable večini zahodne populacije tipa facebook, ali google chrome da bi ga mel vsak drugi ali tretji?
No ko bomo tako daleč se lahko pogovarjamo o usage...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Pa kak usage kow... kaj pa kerikoli shitcoin rešuje da bi usage bil pomemben... ima že kerikol blockchain kak DAPP ki je usable večini zahodne populacije tipa facebook, ali google chrome da bi ga mel vsak drugi ali tretji?
CargoX v Egiptu ne vem, če ni edini primer :)
Uniswap je vsak dan poveceval stevilo userjev, dokler niso bili outpriceani. Isto se bo zgodilo z userji na optimizmu. Manjka samo direktni withdrawal iz CEXov. Incoming. Demand za (cimbolj) decentralizirano transakcijo je "neskoncen".
Ce imas cirka za 1 milijon assetov, lahko se vedno funkcioniras na L1. Koliko casa preden bodo tudi milijonarji outpriceani? tik tak, tik tak.
Zgodovina sprememb…
lahko se ETH odloči, da zniža feeje na kulturnih 10$ za transakcijo in bo cena poskočila. Ali kaj si predstavljajo, če pride na 10k usd? (resda mi mali nismo važni, a vseeno)
Kaj točno ma veze 200k novih staking userjev? Sem že rekel, da kult je močen in vsakega novinca hočejo potegnit noter, da se nategne in kupi v dead chain. Isti argument kot "ta memecoin drži že 500k ljudi". Res nima nobene veze.
Razen pošiljanja transakcij in nftjev, na cardanu ne moreš počet ničesar. In četudi slučajno kdaj to je implementirano, bomo videli kako bo Cardano hendlal na 10k userjev naenkrat, kot so to morali storit ostali chaini.
Zakaj hejt na Cardano. Zato ker če enkrat pogledaš na Cardano z malo bolj distance, vidiš kako ti lažejo na vsakem koraku. Charles je sicer karizmatičen a ogromen nategun. Komaj čakam, da pride december in naredijo še en delay.
Razen pošiljanja transakcij in nftjev, na cardanu ne moreš počet ničesar. In četudi slučajno kdaj to je implementirano, bomo videli kako bo Cardano hendlal na 10k userjev naenkrat, kot so to morali storit ostali chaini.
Zakaj hejt na Cardano. Zato ker če enkrat pogledaš na Cardano z malo bolj distance, vidiš kako ti lažejo na vsakem koraku. Charles je sicer karizmatičen a ogromen nategun. Komaj čakam, da pride december in naredijo še en delay.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IgorCardanof ()
IgorCardanof je izjavil:
Kaj točno ma veze 200k novih staking userjev? Sem že rekel, da kult je močen in vsakega novinca hočejo potegnit noter, da se nategne in kupi v dead chain.
Točno. No takrat pa bodo tvoje vseznalske in pokroviteljske besede več kot dobrodošle. Torej bomo videli.
ja, lump je pravi :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blue30 ()
Komaj čakam na december, da dobimo še en delay. Me zanima kak izgovor ali kako boste obrnili ploščo takrat. S smart contracti so vas nategnili že 2. Zelo verjetno vas bojo sedaj še tretjič. Pa si zaslužite.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
IgorCardanof je izjavil:
Komaj čakam na december, da dobimo še en delay. Me zanima kak izgovor ali kako boste obrnili ploščo takrat. S smart contracti so vas nategnili že 2. Zelo verjetno vas bojo sedaj še tretjič. Pa si zaslužite.
lej če si poceni kupil, se res ne sekiraš
Ok, pustimo cardano.
Kaj praviš na xrp, ki ga nekateri tako shillajo, da je joj? Je mogoče, da bi (zaradi bank) bil en izmed redkih preživelih, če se vlade odločijo konkretno omejiti kripto svet?
Mato989 ::
Jeff
Charles piše na tweeterju
Charles Hoskinson
@IOHK_Charles
.
54m
I'm really loving how the roadmap for 2022 Cardano is coming together. It's a living ecosystem, growing, refining, adapting, and becoming stronger. The technology is unbelievable and we have so many great innovations coming to meet the hundreds of projects building on Cardano
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
Jeff
Charles Hoskinson
@IOHK_Charles
.
54m
I'm really loving how the roadmap for 2022 Cardano is coming together. It's a living ecosystem, growing, refining, adapting, and becoming stronger. The technology is unbelievable and we have so many great innovations coming to meet the hundreds of projects building on Cardano
blefer....
lahko se ETH odloči, da zniža feeje na kulturnih 10$ za transakcijo in bo cena poskočila. Ali kaj si predstavljajo, če pride na 10k usd? (resda mi mali nismo važni, a vseeno)
Mal cudno si predstavljas trg. Noben si nic ne predstavlja, saj ga nihce ne kontrolira sam. Gre samo za vprasanje ravnotezne cene.
Zgodovina sprememb…
Ne. To so bile samo napovedi nekaterih, ki nimajo pojma kako feeji sploh delajo. Vem da se je na polno govorilo od ljudi, kako bodo feeji nižji, pa sem že takrat govoril ,da namesto da boš nabijal gas, boš sedaj nabijal TIP in transakcije bojo na istem.
Charles take stvari piše že od leta 2018 kolikor vem. Lani poleti je napisal, kako se veseli poletja 2021, kjer bo Cardano ekosistem poln dappov. Kakšen polom je bil letos poleti/jeseni, smo pa videli. Ali vas moram spomnit, kakšna je situacija?
Charles take stvari piše že od leta 2018 kolikor vem. Lani poleti je napisal, kako se veseli poletja 2021, kjer bo Cardano ekosistem poln dappov. Kakšen polom je bil letos poleti/jeseni, smo pa videli. Ali vas moram spomnit, kakšna je situacija?
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
A ni bilo receno, da bodo z nadgradnjo poleti feeji bolj prijazni?
Ne vem o kateri nadgradnji govoris... Bos moral biti bolj specificen. Visoki fee-ji so amazing, mimogrede, kako ne stekate.
Zgodovina sprememb…
Machete ::
IgorCardanof je izjavil:
Ne. Ethereum je chain za big boyse.
Hold my beer. There I broke the blockchain.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
strawman ::
Kako povedati veliko a hkrati nič.
Očitno je, da smo na točki kjer scalability vprašanja še nismo rešili. Po mojem mnenju ga trenutni L1 projekti tudi ne bodo (ADA, SOL, ALGO, XTZ, DOT..), oz. vsaj ne na tak način, da bi dominirali trg. Zato uporabljamo kar je pač trenutno najboljše (ETH).
dope1337 ::
Blo je receno, da bodo feeji manj volatilni - kar tudi so. V kolikor mislis na London upgrade
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dope1337 ()
Aja, EIP-1559, da zadeva super deluje. Manjsa volatilnost, znizana ethereum inflacija. Number go up.
hamez66 ::
Super za plačevati visoke feeje. Na srečo je veliko alternativ, tako da me ne gane preveč. Za tether uporabljam shitcoin blockchain tron. :)
Machete ::
JAz imam nekaj drobiža stejkanega na ATomic walletu. Dobim tudi tam sundae shitcoin?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
Aja, EIP-1559, da zadeva super deluje. Manjsa volatilnost, znizana ethereum inflacija. Number go up.
To.
Boste stejkali cardano za Sundae tokene?
Mojih 100 cardanotov ne bo zaslužlo nič tokenov, tut če bi stejkal, tako da raje ne bom.
Me pprav zanima, kakšno rešitev so nagruntali pri sundaeswapu. Tista o tem, da bi imeli 100 liquidity poolov za isti par ni bila ravno prepričljiva.
Pa transakcije naj bi septembra na testnetu vzele med 2s-2minuti, pa vemo, da testneta ni probal skoraj nihče.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
No tisti swap v predstavitvi mene ni prepričal...sem pričakoval, da bodo to sekunde... ampak zgleda, da tega ne bomo videli.
BTW, ste uspeli tole kupit?
https://coinmarketcap.com/currencies/ul...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blue30 ()
vaščan ::
Solana je imela zdej en družaben dogodek vse kaže da se bo na njej delalo in se dela ogromno projektov. Pomoje bo cena konkretno rasla do beara. Vse kaže kot da se bo bull potegnil v naslednje leto razen če bo zdej kar naenkrat res parabolick teško vrjamem ker se mora res veliko denarja premaknit vseeno konc decembra zna bit en hud crash. Diamond hands ene par dobrih low cap projektov holdat do naslednga cikla poj pa bo dnar
No tisti swap v predstavitvi mene ni prepričal...sem pričakoval, da bodo to sekunde... ampak zgleda, da tega ne bomo videli.
Sem kupil vceraj. Itak treba tvegat. Ali bo nepremicnina, al pa je vseeno na koncu.
@vascan: taksni eventi so ponavadi sell the news. Bil je Fantom evetn sell the news, izkazalo se je, da je tudi solana event bil sell the news. Zagotovo pa je dobra iztocnica za kak research, ce imas cas in najdes kak potencialen dober projekt tam.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Solana je imela zdej en družaben dogodek vse kaže da se bo na njej delalo in se dela ogromno projektov. Pomoje bo cena konkretno rasla do beara. Vse kaže kot da se bo bull potegnil v naslednje leto razen če bo zdej kar naenkrat res parabolick teško vrjamem ker se mora res veliko denarja premaknit vseeno konc decembra zna bit en hud crash. Diamond hands ene par dobrih low cap projektov holdat do naslednga cikla poj pa bo dnar
Mene zanimajo podatki. Saj razumes, stevilke.
- Solana inflacijska krivulja
- kdo so najvecji holderji, kateri VC-ji itd.
- kateri dappi so gor, koliko likvidnosti je
- kaksna je integracija z drugimi chaini
- itd. itd.
Vse ostalo je hype in marketing. Vem, pa recimo, da je Brave/BAT rekel, da bo Solana njihov default chain.
FireSnack ::
Danes se spet vse steka v memete in mi je portfelj že skoraj 100% gor. Včeraj sem končal dan na 10% minusa.
Preprodajalec NFT umetnin
https://www.dextools.io/app/ether/pair-...
Nevem zakaj to limam. Ampak ce je kdo dovolj degenerate, lajko kupi token HFSP (Have fun stsying poor). Na ethereumu, 4m$ marketcap. Hypea se ga na twitterju.
Gre pa ma podoben princip. Trenutna meta je, da ima popularna fraza svoj token. Uspesen predhodnik je recimo "GM".
Nevem zakaj to limam. Ampak ce je kdo dovolj degenerate, lajko kupi token HFSP (Have fun stsying poor). Na ethereumu, 4m$ marketcap. Hypea se ga na twitterju.
Gre pa ma podoben princip. Trenutna meta je, da ima popularna fraza svoj token. Uspesen predhodnik je recimo "GM".
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
doktorproof je izjavil:
Se še kdo igra z algorandom.
Da, accelerated vestinga (in s tem selling pressure vsak ATH) je konec, čez 17 dni pa je Decipher konferenca. Pa še počasi so začeli metat denar v marketing (formula, drone racing).
doktorproof ::
doktorproof je izjavil:
Da, accelerated vestinga (in s tem selling pressure vsak ATH) je konec, čez 17 dni pa je Decipher konferenca. Pa še počasi so začeli metat denar v marketing (formula, drone racing).
Amm, lahko tole malo bolj po domače razložiš... :)
doktorproof je izjavil:
doktorproof je izjavil:
Amm, lahko tole malo bolj po domače razložiš... :)
ALGO je znan po slabem tokenomicsu, torej delitvi pre-mined tokens med neke early investorje.
To je delovalo tako, da se je vsakič, ko je mesečni moving average presegel prejšnji vrh, sprostil določen delež zaklenjenih nagrad za early investorje. Te so dober delež takoj prodali, ker je bil pač ATH, in s tem tlačili ceno navzdol. Novembra se je sprostil zadnji del od cca 6 milijard ALGOtov.
Zna biti da bo ALGO do konca bull runa v top 10, ker pač CBDC hype in scalability upgrade do 10k TPS kmalu.
Na Decipher (ALGO) konferenci naj bi pričakovali neke hude objave in zna rasti do takrat.
Edit: Sicer nisem velik fan ALGOta, imajo pa dober delegated PoS sistem, ker je truly random validacija.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: strawman ()
doktorproof ::
O, hvala lepa. Danes sem se po dolgem času igral s polovico, sedaj pa ne vem ali je za držat in še kaj dokupit ali vse prodat?
mr_chai ::
Ali kdo stejka na Olympus DAO ? Imajo celo nek nov produkt "obveznice".
Kolk realnih je tistih 8000% APY..
Tuki je en staking calc za Olympus
https://docs.google.com/spreadsheets/d/...
Tale se mi zdi najboljši crypto youtuber
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mr_chai ()
DeeJay ::
Ali kdo stejka na Olympus DAO ? Imajo celo nek nov produkt "obveznice".
Olympus je kul sam je na Etru.... maš pa zdej ene 100+ različnih OHM forkov k so na drugih chainih in tud delajo nenormalno dobro, sploh v štartu. Če si bil v OHM presale si zdej miljonar. OHM fork presali delajo pa 10-1000x. Vse odvisno kak hype je okol njega. Seveda je pa tud ogromno scama, tko da previdno.
Dans sm že dal en discord invajt za FortressDAO... ta bo hud. Sledim pa še cca 60 drugim.
Good luck!
Don't f with me.
stumfek ::
Pozdravljeni,
Odprl sem račun na crypto pa sem pripravljen vložiti 500€.
Mogoče kakšen nasvet?
Hvala lpG
Mogoče kakšen nasvet?
Hvala lpG
mr_chai ::
@DeeJay kul, bom pogledal. Zaenkrat sem dal samo v en Ohm fork, in sicer artemis reverse protokol, je blo sicer 18x, ampak ni blo tolk velik kovancev, ker se je dajalo po overflow sistemu, bom čekiral Fortress. Hvala.
vaščan ::
Pozdravljeni,
Mogoče kakšen nasvet?
Hvala lpG
Odvisn kolk si prpravlen reskirat ter kolk časa čakat. Vsak bi naredil iz 500 milijon ampak za to rabiš ene 4leta časa in srečo da kupiš kovanc ki zdaj ni vreden nič in bo v naslednjem ciklu poletel.