Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
Anney ::
Vedno bolje dca kot ptič na strehi. Sam grem vedno tako v nakupe ali prodajo, razen če me kaj zamami, pol grem na polno, feeling.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
PrihajaNodi ::
Vedno bolje dca kot ptič na strehi.
True that. Da vsaj nekaj je...nekateri se preveč dobro spomnimo padca po 2017...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
l0g1t3ch ::
Recimo za BTC sm imel 30% prodaje na 68,9k, 50% na 70,2 in 20% na 72k.
Prodal sm samo 30%. Vstop je bil okoli 50k. Pozno ampak vseeno nekaj se je pa nabralo.
Prodal sm samo 30%. Vstop je bil okoli 50k. Pozno ampak vseeno nekaj se je pa nabralo.
Recimo za BTC sm imel 30% prodaje na 68,9k, 50% na 70,2 in 20% na 72k.
Greed je bil tu
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
FlyingBee ::
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
A tole je:
https://www.reuters.com/business/invest...
https://www.reuters.com/business/invest...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
KakoLepo ::
Vlade lahko zelo hitro naredijo konec temu balonu. Če bo dolar ogrožen, bo kripto naslednji dan prepovedan kot na Kitajskem. Človeška življenja so vedno pred pohlepom. Ampak je še prehitro da bi se kaj takega zgodilo. Prej mora BTC preko milijončka ali dveh. Do takrat bo še nekaj dumpov in nekaj pumpov.
Razen...ce zelijo uvest brezgotovinsko druzbo, potem jim bo fiat sistem odvec in ce bo fiat valuta propadla se ne bodo prevec sekiral, saj bo to verjetno podlaga za uvedbo digitalizacije, blockahaina in kriptovalut.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: ALT ()
Sej kitajci to že imajo pa tudi če dons btc propade.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Razlicne drzave, razlicni pristopi. Na zahodu je mal tezje ljudi uvest, zato se posluzujejo drugacnih pristopov, mal bolj vabljivih. Tukaj so v zadnjem casu predvsem vabljivi meme kovanci, ki so vaba za mlade, saj noob brez izkusenj v kriptu zlahka prehiti izkusenega kripto trejdarja, ki porabi tisoce ur za analiziranje kovanca. Meme boy samo kupi par meme kovancev in z malo srece ze ima lahko x1000 vec dobicka od izkusenega trejdarja. Tudi ce nima, pa vidi kako njegov najboljsi prijatelj zasluzil z meme kovanci in potem tudi njega mal zamika, da bi sel v kripto. To po mojem mnenju ni nakljucje. Saj tisti, ki vlagajo milijarde v meme kovance, vedo, da ste vi ze notri v kriptu, zato vas ne rabi vabit noter. Kako zvabit nove mlade, pa je malo drugacna taktika. Tudi ni nakljucje, da so bili do zdaj razni kuzki hit, pa da niso bile recimo kake macke meme kovanci, zato ker verjetno boysi rajsi kuzke kot muce. Kako privabit punce v kripto, pomoje jim se vedno manjka dobra ideja. Sicer neki poskusajo z enimi zenskimi meme kovanci, ne vem kako jim gre. Par jih gre ok gor.
Zgodovina sprememb…
IgorCardanof ::
Ja, se enkrat vec se je pokazalo. Ko pumpajo dino coini, je crash imminent. Ko gre LTC/BTC/XLM gor - exit all markets. Nasvet za naprej
Nekaj se tudi govori o premikih nekih starih bitkojnov iz leta 2010.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
IgorCardanof je izjavil:
Ja, se enkrat vec se je pokazalo. Ko pumpajo dino coini, je crash imminent. Ko gre LTC/BTC/XLM gor - exit all markets. Nasvet za naprej
Jaz verjamem, da je del igre v naprej dolocen. Ce ves kaj mislim.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: kow ()
Jerry000 ::
Danes bla spet neka manipulacija, popoldne šlo konkretno gor in proti večeru konkretno dol
Pomoje je do zdaj cist normalno, 9 procentov korekcija je cist normalna, ne vem pa ce je korekcija mimo, ne spremljam toliko bitcoina. Sicer na 15 minutnem grafu zakljucek nekaj 15 minutnih svec pod 15 minutnim zelo kratkorocnim resistance. Ne upam pa napovedovat kam bo slo. Na dolgorocnih grafih pa je se vedno trend navzgor.
Zgodovina sprememb…
Zdaj sem pogledal graf, na 4h grafu za btc, cist normalno, ce potegnes crto od vrha iz dne 20. oktober pa povleces crto do vcerisnega vrha, potem je danes spet dotaknil te crte in potem padel dol.
Zgodovina sprememb…
Sem opazil, da ste pustili tist video, za katerega sem vas prosil, ce lahk pustite za 1 dan. Tko da se vam zahvalim za to. Obljubo bom res poskusil izpolnit, vse se da na lep nacin. Razen ce zelite, da spet zacnem. Pomoje ne. Tko, da, kar se mene tice imate proste roke, to iskreno mislim, mislim resno. Ker sem zvedu, da je to visja sila, pac to je potrebno spostovat.
Zgodovina sprememb…
Machete ::
https://twitter.com/Tetranode/status/14...
mahinacije
mahinacije
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Joze_K ::
Pomoč prosim,
1. kako prenesti denar (EUR - iz prodanega kriptoja) iz BINANC na KRAKEN ?
2. Kako se znebiti malih vrednosti, ostankov v rangu 1$,2$, še drobižkov ostalih iz trgovanja. Njihove vrednosti so premale da bi lahko delal konverzijo, ker so provizije večje...
hvala, J
1. kako prenesti denar (EUR - iz prodanega kriptoja) iz BINANC na KRAKEN ?
2. Kako se znebiti malih vrednosti, ostankov v rangu 1$,2$, še drobižkov ostalih iz trgovanja. Njihove vrednosti so premale da bi lahko delal konverzijo, ker so provizije večje...
hvala, J
kow ::
Ti pomaga, ce ti povem, da kripto ni zate?
1. uporabis dolarski stablecoin
2. v trgovini na blagajni ti je iz denarnice padlo na tla nekaj bakrenega drobiza.. se bos upogibal, plazil po tleh in jih pobiral? Ne, nadaljuj z zivljenjem.
Zakaj sploh prodajas v fiat? Edini pameten razlog je, ce nisi preprican o tecaju eur/usd, drugace pac fiat uporabis sele, ko preneses sredstva nazaj na TradFi (SEPA)
1. uporabis dolarski stablecoin
2. v trgovini na blagajni ti je iz denarnice padlo na tla nekaj bakrenega drobiza.. se bos upogibal, plazil po tleh in jih pobiral? Ne, nadaljuj z zivljenjem.
Zakaj sploh prodajas v fiat? Edini pameten razlog je, ce nisi preprican o tecaju eur/usd, drugace pac fiat uporabis sele, ko preneses sredstva nazaj na TradFi (SEPA)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Na Binancah lahko pometeš mini zneske, da ti jih konvertira avtomatsko v BNB. Tudi druge menjalnice imajo to foro, pač v svoj coin. EUR lahko preneseš s kakim stable coinim ala USDT USDC. Lahko pa menjaš v npr. poceni LTC in ga prepošlješ in potem prodaš. Tako lahko izgubiš kak procent zaradi gibanja tečaja.
Edorta ::
Joze K, EUR ne gre sploh. Zacementirano dejstvo.
Obvoznice so ti že zgoraj korektno svetovali.
Obvoznice so ti že zgoraj korektno svetovali.
l0g1t3ch ::
Tole včeraj je bil očitno samo vihar v kozarcu vode.
Nekaj novincev, ki preveč gledajo grafe so stresli ven in pocen nakupovali.
Nekaj novincev, ki preveč gledajo grafe so stresli ven in pocen nakupovali.
Škoda, da nisem reskiral in malo prodal, sem kar nekako 'videl tale dropek'. Lahko pa copne še na 60, to pa nisem več ziher :)
Prav vizjak, da nimaš pojma in da to ni res.
Vizjak je kriminalec. To ni ravno ziher. Anyway.. trenutno nimam obcutka kaksne bodo borze decembra. Zame bi bil idealni scenarij, da SP500 ne bi rasel, US inflacija pa se drzi nekje 5-6 odstotkov nekaj mesecev. In, da so vecje politicne posledice sele spomladi. Verjetno wishful thinking.
Imo je kar precejsnja verjetnost za kaksen vecji selloff.
Zgodovina sprememb…
Mato989 ::
Vizjak je kriminalec. To ni ravno ziher. Anyway.. trenutno nimam obcutka kaksne bodo borze decembra. Zame bi bil idealni scenarij, da SP500 ne bi rasel, US inflacija pa se drzi nekje 5-6 odstotkov nekaj mesecev. In, da so vecje politicne posledice sele spomladi. Verjetno wishful thinking.
Jaz mislim da DOKLER, ne bo zategovanja obrestnih mer, in dokelr se bo pumpalo FIAT v sistem, nekega ekstra sell offa ne more bit... sploh če kot sell off menimo da gredo vrednosti na lanske ravni...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Sam en dogodek se zgodi kot je bil Evergrade pa gre -30%
Mina pa tud nazadnje ko je bil 86 mesto je bla cena 6.30 toliko o inflaciji mine. Vsak dan 1 m. Novih coinov
Mina pa tud nazadnje ko je bil 86 mesto je bla cena 6.30 toliko o inflaciji mine. Vsak dan 1 m. Novih coinov
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Moje pričakovanje in napoved je, da bo v prihodnjih mesecih zelo pestro. Kriza se bo slabšala nakar bo FED napovedal zategovanje in takrat bo močan kolaps. Potem pa bomo videli, ali velki igralci vidijo kripto kot safe haven ali bo kaj druzga.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Ja, pestro bo definitivno. Vprasanje je koliko imate/boste imeli v fiatu, recimo do konca Novembra.
Lennzi ::
Kakšna je potem napoved??
Nekako ste mi neodločeni. Je konec bull runa, sredina ali šele začetek?
Zame je drugače vseeno, ker sem poslušal Kripta in sem zunaj že od 40k BTC, tko da mene "ta veliki" ne morjo ostriči. Res pa da tudi nisem nič zaslužil, ker sem zamudil vlak iz 40K na 70K....
Zame je drugače vseeno, ker sem poslušal Kripta in sem zunaj že od 40k BTC, tko da mene "ta veliki" ne morjo ostriči. Res pa da tudi nisem nič zaslužil, ker sem zamudil vlak iz 40K na 70K....
IgorCardanof je izjavil:
Moje pričakovanje in napoved je, da bo v prihodnjih mesecih zelo pestro. Kriza se bo slabšala nakar bo FED napovedal zategovanje in takrat bo močan kolaps. Potem pa bomo videli, ali velki igralci vidijo kripto kot safe haven ali bo kaj druzga.
FED itak zateguje, samo zelo prepocasi. Trg oz. inflacija ga bo verjetno prisili v hitrejso zategovanje. Bo se zanimivo.
Kakšna je potem napoved??
Sam definitvno ne mislim, da je konec. To potrjujem tudi s svojim portfolijem, ki je samo recimo 10-15% stablecoini.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
novak-t ::
Smo verjetno pred koncem bulla, loči nas še ena huda vertikala btc, potem alt season iz mokrih sanj, deadcat bounce btc in cashout. Že od lani imam plan, da v zadnjem altseason prodam alte v btc, v odboju btc pa v stablecoin. Ampak, glede na dogajanje v svetu, sem že začel cincat, kaj naj naredim. Bo padec, definitivno, ampak zna bit, da ne takšen kot so bili pri prejšnjih bear marketu.
Ko bo FED močno zategnil, bo poskočila moč dolarja, ampak bo to samo stopnička pred hiperinflacijo
IgorCardanof je izjavil:
FED itak zateguje, samo zelo prepocasi. Trg oz. inflacija ga bo verjetno prisili v hitrejso zategovanje. Bo se zanimivo.
Ko bo FED močno zategnil, bo poskočila moč dolarja, ampak bo to samo stopnička pred hiperinflacijo
Ce mocno poskoci dolar, bi definitvno z dolarji kupil evre. Kolikor je evro shitkojn, bi bil relativno podcenjen prot drugemo shitkojnu dolarju.
BenjaminTB ::
Ce mocno poskoci dolar, bi definitvno z dolarji kupil evre. Kolikor je evro shitkojn, bi bil relativno podcenjen prot drugemo shitkojnu dolarju.
Če že ne zaupaš nobeni fiat valuti, rajše potem kupi nekaj kar ima dejansko vrednost in bo vedno imelo. Npr. neko parcelo, šumo... Vsaj jaz bi tak naredil :)
Temu se rece forex. Kupuje se relativno eno valuto glede na drugo, ce mislis da je tecaj izven ravnotezja. O parcelah in sumah ne vem nic.
Zgodovina sprememb…
BenjaminTB je izjavil:
Če že ne zaupaš nobeni fiat valuti, rajše potem kupi nekaj kar ima dejansko vrednost in bo vedno imelo. Npr. neko parcelo, šumo... Vsaj jaz bi tak naredil :)
Se strinjam. Držat denar v ničvrednem fiatu bo največja neumnost, ki jo lahko narediš v prihodnjih mesecih. Sam gledam na potencialno nepremičnino?, drugače pa zlato/srebro/uran, nekaj pa tudi alfa kriptov kot so BTC in ETH.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
SasoS ::
Uran hraniš pod posteljo?
Tisti ki je zamudil 40k-70k je zamudil cel bull-run. Zdaj se bo pobiralo smetano ko se bo šlo chicken z bearom
Tisti ki je zamudil 40k-70k je zamudil cel bull-run. Zdaj se bo pobiralo smetano ko se bo šlo chicken z bearom
Mato989 ::
Moje "Jaz samo upam da zdržijo cene BTCja nad 63k še vsaj kak mesec ali 3... in da bi šli top alti še kak x2 se pravi tisti top 50-80
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
Uran hraniš pod posteljo?
Jap.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
IL_DIAVOLO ::
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
doktorproof ::
Sam mina je pa res ena mina! Samo ne vem kdaj bo pučla.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: doktorproof ()
TheMentor ::
FED je že začel z zategovanjem. Sicer ni dvignil direktno obrestnih mer, ampak bo zmanjševal kupovanje assetov. Posledično se bodo obrestne mere dvignile. Dejansko bo naslednji velik stock market crash prav tako kot je bila rast narejen umetno. Market je pač postal orodje FEDa.
https://www.federalreserve.gov/newseven...
https://www.federalreserve.gov/newseven...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TheMentor ()