» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
679 / 1505
»»

Mana ::

Mana je izjavil:

Kripto je izjavil:

Mana je izjavil:

Prvič sem šla v kripto, začela s 100 evri, da se naučim.... še preden mi je karkoli uspelo, v istem mesecu, sem že naletele na goljufje, ki so mi pobrali ves keš. Po moje res prežijo na uporabnike coinbase, ker je za začetnike... Ali pa so z njimi povezani ne nek način. Mislim, da so črnci vpleteni.

Se pravi izguba 100 EUR ni bila dovolj, da bi postala bolj previdna in preverila preden bi 4250 EUR nekam nakazala...
Ne vem kaj ti obljubil neznanec...veš pa da če nekdo pritiska nate in te sprašuje koliko denarja imaš te sprašuje zato, da ve koliko ti ga lahko ukrade. Zato se je potrudil. Če bi rekla, da imaš samo 100 EUR se ne bi toliko potrudil. To je del socialnega inženiringa. Res mi ni jasno kako lahko nekateri zaupajo nekomu, ki ga ne poznajo, na drugem koncu sveta...

Ne, 100 evrov nisem izgubila. Začela sem na Coinbase s 100 evri. to je v redu, to je ta prvi coinbase račun.

Ko sem pa kaka 2 tedna obiskovala Coinbase in spremljala dogajanje, sem pa naletela na FB strani na to capitaloffocus.com spletno stran (čeprav se ne imenuje tako, drugače je, ker nekej no) in tako so zahtevali 250 evrov, začetni vložek. Potem pa dobiš svetovalca, ki te prepriča, da vložiš vse prihranke... in sem gledala na review, ista taktika za vse. Pokličejo te takoj, ko se registraš, to je bila nedelja in potem stalno kličejo in ne nehajo, ista taktika za vse. Pa kar sam spreminja denar na strani. Najbolj čudno mi je to, da je bil začetni review OK. Šele kasneje te preusmerijo na to spletno stran.... obvladajo... review je bil za nekaj drugega ali kot oglas naročen. Sprva je videti po prebranih člankih, da je ok, ker spletne strani niti ne veš, ker je druga.... Nasedla sem, očitno.

In potem so oni zahtevali, da dam denar na coinbase. Coinbase je pa transakcijo zavrnil in rekel, da imam 2 računa. In tukaj bi morala vzeti denar in nehati in dojeti, da ne morem imeti 2 računov, če sem imela enega in nanj nakazala denar in je bilo vse ok, dokler se niso vpletli oni,... (tu bi mi moralo zasvetiti, pa mi ni), budala pa nisem zaključila zadeve... sej sem res....

In sedaj coinbase zahteva, da zaprem ta drugi račun, za katerega sploh ne vem, da ga imam. Podatkov pa ne daje.

Po moje ima coinbase vpletene "goljufe", ki posredujejo podatke naprej goljufom... skoraj prepričana sem. Zato je pomoč tako slaba in zato so tako nezainteresirani.

strawman ::

Mana je izjavil:

Po moje ima coinbase vpletene "goljufe", ki posredujejo podatke naprej goljufom... skoraj prepričana sem. Zato je pomoč tako slaba in zato so tako nezainteresirani.

Ne rabijo oni goljufov, imajo dovolj prometa.

Na podlagi česa trdijo da imaš 2 računa?
2 osebi z istim dokumentom in isto sliko?
2 osebi z istim bančnim računom povezanim?
Ali kako drugače?

Na supportu jih moraš prepričati da so bili zlorabljeni tvoji osebni podatki za odprtje tega 2 računa (mogoče pomaga če omeniš stran, verjetno imajo že izkušnje s podobnimi primeri) in jih vprašati kako lahko ti nedvoumno dokažeš svojo identiteto (verjetno videoklic).

strawman je izjavil:

Mana je izjavil:

Ali kako drugače?

Na supportu jih moraš prepričati da so bili zlorabljeni tvoji osebni podatki za odprtje tega 2 računa (mogoče pomaga če omeniš stran, verjetno imajo že izkušnje s podobnimi primeri) in jih vprašati kako lahko ti nedvoumno dokažeš svojo identiteto (verjetno videoklic).

2 osebi z istim bančnim računom. Bančni račun.

Tole je iz coinbase.

We're always happy to help!

Our records indicate that your transfer was sent from a bank account that is already associated with a different Coinbase account, due to GDPR we are unable to provide information on this account but it appears to have the same Bank info as this account.

Coinbase allows for a bank account to be linked and verified to only one Coinbase profile at a time. As a result, your transfer could not be completed and was returned to the originating account.

If this bank account is associated with a previously created Coinbase account in your name, please sign into that account and remove the banking information: https://www.coinbase.com/settings/payme...

Feel free to reach out in the future if you need anything else.

Regards,
Coinbase Support

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mana ()

strawman ::

Na Coinbase nimam računa, vendar če je tako kot drugje, dobiš denar nazaj na tisti račun, iz kjer je prišel. Traja pa vračilo malo dlje kot nakazilo gor (če gre gor v 1-2 dneh, za dol čakaš na primer 5-7).

IgorCardanof ::

Conini je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Conini, ampak ta vzorec se bo zelo kmalu ustavil, ker tako eksponentno se ne more dolgo nadaljevat, sicer bi bil čez 20 let 1 BTC vreden milijarde, a ne?

Kateri štiriletni eksponentni cikel bo torej zadnji? :8)

Coniniju to ni treba razlagat, ampak:

$1100 (ATH 2013) - $20000 (ATH 2017) = porast 18.2x
$20000 (ATH 2017) - $64800 (ATH 2021??) = porast 3.25x

še enkrat... a se ti zdi, da je BTC naredil vse, kar je imel??

Pa če gledaš še prejšni balon, je šlo 100x. Zakaj torej ne gre vsak balon /6? Pri tebi zaznavam hud confirmation bias.

endelin ::

Ena stvar gre 99% dol.
Kolikokrat mora iti gor da pride na isto?>:D

PersonaRuda ::

IgorCardanof je izjavil:

Conini je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Conini, ampak ta vzorec se bo zelo kmalu ustavil, ker tako eksponentno se ne more dolgo nadaljevat, sicer bi bil čez 20 let 1 BTC vreden milijarde, a ne?

Pa če gledaš še prejšni balon, je šlo 100x. Zakaj torej ne gre vsak balon /6? Pri tebi zaznavam hud confirmation bias.

Od bottoma do vrha je res šlo x100. Ni pa šlo od prejšnjega ATH do novega ATH x100, ampak x18. In tudi, če sedaj greš računat bottom je bil pri $3.300 in če to pomnožiš s x100, dobiš $330.000. Če pa računaš prejšnji ATH in pomnožiš s x18, dobiš ven $20.000 x18 = $360.000.

Torej, če se bo vse kolikor toliko ponovilo kot pri prejšnjem balonu, bi naj bil vrh med 340k in 360k. O tem že jaz cel čas špekuliram. Če pa bo na koncu res tako, pa bo pokazal čas...

strawman je izjavil:

Na Coinbase nimam računa, vendar če je tako kot drugje, dobiš denar nazaj na tisti račun, iz kjer je prišel. Traja pa vračilo malo dlje kot nakazilo gor (če gre gor v 1-2 dneh, za dol čakaš na primer 5-7).

Ja, ta denar sem dobila nazaj iz coinbase!

Potem pa sem naredila napako, ker sem ga vložila kar direktno k njim.
Vložila sem ga na stran trade.capitaloffocus.com.
Evo kar povem kam,... da ne bo kdo še naredil česa podobnega.
Geslo, moje, je kar spremenil v eno ful enostavno, te spletne strani.... Očitno sem spreminjam v iddiota.

PREJEMNIK: IGUAN TECH LIMITED
RAČUN/ REFERENCA PREJEMNIKA: BE 36 9671 5312 6081
SWIFT/BIC: TRWIBEB1XXX
IME BANKE: Transfer Wise Europe SA
ADDRESS: Avenue Marnix 13-17, Brussels, 1000 Belgium
DRŽAVA: Belgija
NAMEN PLAČILA: vaše polno ime in datum transakcije
Amount: 246.88 EUR
RECEIVER (beneficiary) ADDRESS / ZIP: Suite 7005 128 Aldersgate Street, Barbican, London, United Kingdom, EC1A 4AE

Tole je pa še drugo nakazailo:

BENEFICIARY (receiver) NAME: Iguan Tech Limited
ACCOUNT NUMBER / IBAN: BE 36 9671 5312 6081
SWIFT/BIC: TRWIBEB1XXX
BANK NAME: Transfer Wise Europe SA
BANK ADDRESS / ZIP: Avenue Marnix 13-17, Brussels, 1000 Belgium
COUNTRY: Belgium
PAYMENT PURPOSE (description): inv.26965
AMOUNT: 3967.68 EUR

TheMentor ::

PersonaRuda je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Conini je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Od bottoma do vrha je res šlo x100. Ni pa šlo od prejšnjega ATH do novega ATH x100, ampak x18. In tudi, če sedaj greš računat bottom je bil pri $3.300 in če to pomnožiš s x100, dobiš $330.000. Če pa računaš prejšnji ATH in pomnožiš s x18, dobiš ven $20.000 x18 = $360.000.

Torej, če se bo vse kolikor toliko ponovilo kot pri prejšnjem balonu, bi naj bil vrh med 340k in 360k. O tem že jaz cel čas špekuliram. Če pa bo na koncu res tako, pa bo pokazal čas...

BTC trend je vsakič manjši x od prejšnjega ATH. In to kar konkretno manjši x. Tko, da kar množit x18 je smešno. Zato tudi pravim ni šans, da je letos 300k. V tem ciklu, če gremo do 150k pa bo to to.

Conini ::

IgorCardanof je izjavil:

Conini je izjavil:

DarwiN je izjavil:

In zakaj tako bedno lažeš?

Leta 2011 top okoli 30$
https://en.bitcoin.it/wiki/2011

$30 - $1100 = 36.6x

TheMentor je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Conini je izjavil:

DarwiN je izjavil:

BTC trend je vsakič manjši x od prejšnjega ATH. In to kar konkretno manjši x. Tko, da kar množit x18 je smešno. Zato tudi pravim ni šans, da je letos 300k. V tem ciklu, če gremo do 150k pa bo to to.

VPRAŠANJE JE:

a se ti zdi, da je BTC naredil vse, kar je imel??

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Conini ()

Senior Dev ::

Si je kdo predstavljal da bo tako hitro bik nazaj? Kar raste, raste in raste... Blockfolio vsakič ko pogledam je 2000€ več...
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin

DarwiN ::

Sej tu se verjetno večina strinja, da 60k ne bo ostal all-time vrh BTCja in da bo ta prej ko slej dosegel 100k+++.. Sicer nihče ne more bit 100%, ampak zelo verjetno se bo to nekoč zgodilo. Mislim, da je to čist razumna izjava, kaj?

In potemtakem se splača vsakemu investirat. Vprašanje edino, kdaj vstopit v trg. Osebno bi si želel, da zadeva najprej pado do 10-15k in bi takrat kupil. Pa tudi me skrbi, da ne imel kasneje težave pri dvigu denarja, you know, davki, KYC in te fore.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

V zvezdah je zapisano da gre btc na 300k

Morison ::

PersonaRuda je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Conini je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Pa daj nehi že nakladat no. A ti misliš, da ti še kdo verjame. A sta vidva z kriptobogcem kaj v žlahti!
LOL
Pa ti več veš kot moja vedeževalka. :))

Miki N ::

Saj res, kako to, da med kriptomaherji ni več vedeževalcev in astrologov?

Danny hodla?

TheMentor ::

DarwiN je izjavil:

Sej tu se verjetno večina strinja, da 60k ne bo ostal all-time vrh BTCja in da bo ta prej ko slej dosegel 100k+++.. Sicer nihče ne more bit 100%, ampak zelo verjetno se bo to nekoč zgodilo. Mislim, da je to čist razumna izjava, kaj?

In potemtakem se splača vsakemu investirat. Vprašanje edino, kdaj vstopit v trg. Osebno bi si želel, da zadeva najprej pado do 10-15k in bi takrat kupil. Pa tudi me skrbi, da ne imel kasneje težave pri dvigu denarja, you know, davki, KYC in te fore.

Torej prvič....BTC še nikoli ni padel od ATH do prejšnjega ATH. V našem primeru je prejšnji ATH 20k. Torej nikoli nismo pršli niti blizu prejšnjega ATH.
Če gremo sedaj na 20k to pomeni, da ali 64k sploh ni ATH tega cikla ali pa je BTC začel spreminjat pattern, ki ga je fural sedaj 10 let.

Če ti uspe ujet spodnjo špico bo to bolj sreča, kot znanje. Fora je, da je bottom lahko že in....lahko pa tudi ni. To, da bi ti rad kupil na 10k pač je samo tvoja želja.

Mana je izjavil:

strawman je izjavil:

Mana je izjavil:

Ali kako drugače?

Tole je iz coinbase.

Our records indicate that your transfer was sent from a bank account that is already associated with a different Coinbase account, due to GDPR we are unable to provide information on this account but it appears to have the same Bank info as this account.

Coinbase allows for a bank account to be linked and verified to only one Coinbase profile at a time. As a result, your transfer could not be completed and was returned to the originating account.

If this bank account is associated with a previously created Coinbase account in your name, please sign into that account and remove the banking information: https://www.coinbase.com/settings/payme...

Regards,
Coinbase Support

Coinbase pri tem zagotovo nima nič. Coinbase je zelo popularna menjalnica z visokimi feeji, ogromni uporabniki in izredno slabim customer support. Dnevno dobivajo najbrž po več 1000 ticketov, ne morejo se vsakemu posvetiti popolnoma. Tako pač je. Naredi pa Coinbase s feeji toliko denarja, da jim res ni v interesu še "scammat" ljudi za dodatnih 4k evrov. 4k evrov oni naredijo v 1 minuti s svojimi feeji.

endelin je izjavil:

Sem naredil malo analizo in vidim da se zaletavamo v 34k. To pomeni samo eno. Kaže da gremo do konc poletja preko 100k in potem do konc leta napadamo 1 milijon. Inflacija bo vmes brutalna tako da smatrajte to rast z malo rezerve. 30% se lahko zgubi pri usd in eur, tako da dejansko ne napadamo 1 mio do konc leta pač pa tam nekih šetsto, sedemsto tovžnt dolarjev za en BTC.

IgorCardanof je izjavil:

Mana je izjavil:

strawman je izjavil:

Mana je izjavil:

Ali kako drugače?

Tole je iz coinbase.

Regards,
Coinbase Support

Coinbase pri tem zagotovo nima nič. Coinbase je zelo popularna menjalnica z visokimi feeji, ogromni uporabniki in izredno slabim customer support. Dnevno dobivajo najbrž po več 1000 ticketov, ne morejo se vsakemu posvetiti popolnoma. Tako pač je. Naredi pa Coinbase s feeji toliko denarja, da jim res ni v interesu še "scammat" ljudi za dodatnih 4k evrov. 4k evrov oni naredijo v 1 minuti s svojimi feeji.

Res je. Sej sem razložila kje sem naredila napako v mojem postu danes ob 17:50:16 uri.

BorutO ::

Senior Dev je izjavil:

endelin je izjavil:

Sem naredil malo analizo in vidim da se zaletavamo v 34k. To pomeni samo eno. Kaže da gremo do konc poletja preko 100k in potem do konc leta napadamo 1 milijon.

A to je serkazem ali imaš res tako bujno domišljijo? :)

GO TO THE MOON
Spet vse zeleno:)) Juhuhu
x2 x10 x100
Juhuhu.
Dobr da sem svojo vedeževalko poslušal ne pa kripto bogca in raznih kripto kamikaz.:))

49106 ::

Prej bo /2 kot x2

Evo spet se je HOdL izkazal za top taktiko:D že letimo na luno

Pa kdo danes še hondla z bitkojni. V Dogih, Shibah je denar.
Sprijaznite se s tem.
Ja vi sam hodlajte, čim dalj tem boljš:))

Telbanc ::

https://www.logicno.com/novac-posao-eko...

"Imovina samo putem interneta poput Bitcoina i Ethereuma postala je unosna prilika za milijune pametnih amaterskih ulagača, ali sada ruska središnja banka upozorava ljude da se klone onoga što bi na kraju moglo biti vrlo rizična kupnja."

Poleg kitajčkov zaj še rusi počas dvigujejo roke od Kriptovalut.:D:D8-)

Mate vse zeleno? Ne bo dolg. :)):)):))
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

endelin je izjavil:

Evo spet se je HOdL izkazal za top taktiko:D že letimo na luno

Kaže se šibkost. Sem že prodal vse svoje včerajšne nakupe. Short na Solani odprt pri 30$, stoploss pri 32.5$. Se slišimo na BTC pri 31k.

vrunc ::

Osmosis airdrop.....zaenkrat čista 10 ?

Gregor P ::

Zdaj se drži okoli 33k, nazadnje se je 35k itd. vsaj na prvi pogled je videti zmeren trend upadanja :|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

vrunc je izjavil:

Je ja. Pa zaenkrat so izjemno visoki staking rewardi. Na OSMO stakingu je bilo 2 dni nazaj 5% dnevno, danes ne vem koliko je.

vrunc ::

IgorCardanof je izjavil:

vrunc je izjavil:

Je ja. Pa zaenkrat so izjemno visoki staking rewardi. Na OSMO stakingu je bilo 2 dni nazaj 5% dnevno, danes ne vem koliko je.

Danes je bil cca 4%

PrihajaNodi ::

49106 je izjavil:

Prej bo /2 kot x2

Cakam, cakam....
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Nodi: s seniorjem se zanimava za najem tvojga Pershinga. Midva in 12 sladkih lepotic

endelin je izjavil:

Nodi: s seniorjem se zanimava za najem tvojga Pershinga. Midva in 12 sladkih lepotic

Nodi in druščina, vkl. tisti, ki so ostali na pomolu ...

matic492 ::

Za ostale, ki smo skeširali:

:)):))
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Opa, zvezna država Pensilvanija bo prepovedala plačevanje dobrin s kriptovalutami. Je to začetek konca? Vse se začne v Pensilvaniji, vedno.

Zgodovina sprememb…

Senior Dev je izjavil:

Opa, zvezna država Pensilvanija bo prepovedala plačevanje dobrin s kriptovalutami. Je to začetek konca? Vse se začne v Pensilvaniji, vedno.

Kaj pa je tako posebnega tam?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Kripto mesi ::

Sem bil danes v Bosni, imajo še nekaj Min(a) na voljo v akciji.

Saj res, zakaj pa Bosna (ena ali druga) ne uvede BTC za uradno plačilno sredstvo? Čisto resno, kaj imajo za izgubiti LOL - pa še fora je.

V Bosni je glavna valuta Mina. Na poljih jih je še dovolj.

boolsheat ::

Ne me jebat! Meni je bil John legenda - taprav norec v tapravem norem svetu, živel lajf dobesedno, brez larpanja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

PacificBlue ::

boolsheat je izjavil:

Rip

https://elpais.com/economia/2021-06-23/...

Konec tripa, ki ga je začel takrat, ko je posnifal celo vrečko DMTja pred desetletji, takrat je še delal za Missouri Pacific Railway..
Tudi njegov foter je storil samomor.
I’m out.
:3

Zgodovina sprememb…

PacificBlue je izjavil:

boolsheat je izjavil:

Rip

https://elpais.com/economia/2021-06-23/...

Konec tripa, ki ga je začel takrat, ko je posnifal celo vrečko DMTja pred desetletji, takrat je še delal za Missouri Pacific Railway..
Tudi njegov foter je storil samomor.

V tem intervjuju za Wired je omenil, da po svoje ni čisto ziher... če ni (bil) v resnici še vedno v tistem tripu od takrat.

https://www.wired.com/2012/12/ff-john-m...

Samo.. kriptokurbe, priznajte.. boste imeli na koncu slike kot je ta:

Boste imeli klinac!

boolsheat ::

Zgodovina sprememb…

elginno ::

Če bo se kdo pridružo na Hi.com je nova zadeva vsaki dan pobereš par dolarjev, deluje prek telegram aplikacije, se pa za njo napoveduje dobra prihodnost, https://hi.com/Koalakid
lets get HI together, hi je digitalna bančna platforma in pa tudi denarnica, trenutno lahko vsaki dan kaki dolar potegnes prek telegrama napises HI in kasneje Claim reward, če kdo koga kaj zanima naj piše lp
https://hi.com/Koalakid to je referral ki ga lahko uporabiš, če ne pa tudi od koga drugega
aplikacija deluje prek telegrama, preprosto botu napišeš hi, in kasneje se ti odpre opcija claim reward, to lahko claimaš vsaki dan enkrat, 3 dolarje ali več manj, odvisno kok ljudi boš zraven dobil prek svojega linka se tebi avtomatsko denar povečuje, drugo leto bo šlo tudi izplačat, probajte če vam je, stvar je preverjena kot tudi podatke najdete na njihovi spletni strani kdo sodeluje itd.

elginno je izjavil:

Če bo se kdo pridružo na Hi.com je nova zadeva vsaki dan pobereš par dolarjev, deluje prek telegram aplikacije, se pa za njo napoveduje dobra prihodnost, https://hi.com/Koalakid
lets get HI together, hi je digitalna bančna platforma in pa tudi denarnica, trenutno lahko vsaki dan kaki dolar potegnes prek telegrama napises HI in kasneje Claim reward, če kdo koga kaj zanima naj piše lp
https://hi.com/Koalakid to je referral ki ga lahko uporabiš, če ne pa tudi od koga drugega
aplikacija deluje prek telegrama, preprosto botu napišeš hi, in kasneje se ti odpre opcija claim reward, to lahko claimaš vsaki dan enkrat, 3 dolarje ali več manj, odvisno kok ljudi boš zraven dobil prek svojega linka se tebi avtomatsko denar povečuje, drugo leto bo šlo tudi izplačat, probajte če vam je, stvar je preverjena kot tudi podatke najdete na njihovi spletni strani kdo sodeluje itd.

Hvala. Si poskusil rudarjenje pi valute?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

elginno je izjavil:

Dela noro, že mam 2000$, noter sem dal samo 3000$, se splača vam rečem. Ni piramida, samo par jih povabiš! Če kdo rabi referral mi naj piše na ZS, ker to je redka zadeva.

Rip mcafee

elginno je izjavil:

Zacasno si prevzel Mandotovo mesto najbolj neumnega osebka v tej temi. Cestitke!

mr_chai ::

Upam, da McAfee ni umrl zato, ker se je odloču izpolnit obljubo in je pojest svojga pipija. R.I.P
««
679 / 1505
»»