Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
strawman ::
A kdo ve kaj več o tem? Je kdo dobil denar nazaj?
Mene iz opisa tvojega problema skrbi, da je prišlo do kraje identitete in osebnih podatkov (verjetno zaradi registracije na te scam strani). Zna bit, da imaš večje probleme kot ta izgubljeni denar.
Kaj točno je bilo zahtevano za registracijo na te 2 strani, ki sta bili omenjeni?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: strawman ()
Mana ::
Ja sem poslala. Na trade.capitaloffocus.com sem poslala 4000 evrov, še prej pa 250 evrov. Na vsak način me je potem prepričaval, da pošljem še nekaj tisoč evrov, ker sem mu povedala koliko imam prihrankov in mu nisem vse poslala, večino pa. In potem je hotel, da mu pošljem točno tisti znesek, ki sem mu ga povedala, da imam priharanokov, da toliko stane bitcoin, pa je manj kot 10.000 evrov....
Mislim, da sem ravnokar zasedla prvo mesto na lestivci kronanih idddiotov. Sej bi morala vedeti, vsi rdeči alarmi so bili prižani. Kako lahko zahteva točen znesek, ki mu ga poveš, da imaš privačevanega in pritiska nate. Zakaj samo bitcoin, zakaj nič drugega, čeprav sem rekla, da ne bom vlagala v bitkonje ampak v druge valute. Zakaj ni tvojih podatkov...
Zakaj stalano govori o zaupanju in Bogu.... na ta način te drži v pesti, da mu zaupaš. Očitno najbolj nasedejo verni in zaupljivi.
Se pravi, naj kar lepo pozabim na vse skupaj?
Pa ful se mudi, skoraj vsako uro kliče in stalno omenja zaupanje... očitno točno vedo kaj delajo. Psihološki triki pa to.
Mislim, da sem ravnokar zasedla prvo mesto na lestivci kronanih idddiotov. Sej bi morala vedeti, vsi rdeči alarmi so bili prižani. Kako lahko zahteva točen znesek, ki mu ga poveš, da imaš privačevanega in pritiska nate. Zakaj samo bitcoin, zakaj nič drugega, čeprav sem rekla, da ne bom vlagala v bitkonje ampak v druge valute. Zakaj ni tvojih podatkov...
Zakaj stalano govori o zaupanju in Bogu.... na ta način te drži v pesti, da mu zaupaš. Očitno najbolj nasedejo verni in zaupljivi.
Pa ful se mudi, skoraj vsako uro kliče in stalno omenja zaupanje... očitno točno vedo kaj delajo. Psihološki triki pa to.
Kripto ::
A je kdo profi na tem področju? Mislim, da sem bila žrtev prevare na trade.capitaloffocus.com, še prej pa na yuan.pay-newapp.com/funds
Sprva sem investirala 100 evrov v Coinbase. Potem pa sem na FB videla oglas za zgonjo spletno stran in nekaj reklame, da je v redu in vse to. Ene par člankov je bil res kul, zato mi ni jasno kako je do tega prišlo. Res pa je, da ne ravno o tem spletni strani.
Takoj, ko sem se registrirala na capitaloffocus so me klicali na dom, v nedeljo, nekaj minut po registraciji. Najprej moraš plačati začetno ceno, vstopno. To je še nekako razumljiovo, sej rabiš kapital, da lahko kaj delaš (250 evrov). Potem pa te kliče drug. Najprej te vpraša koliko imaš privarčevanega, potem pa ti reče, da toliko stane bitcoin. Ne more biti cena bitkonja nekajkrat manjša od bitkonja. Prepričuje te, da moraš vse vložiti, da samo tako lahko kupiš stanovanje v nekaj mesecih, da se lahko trguje samo z bitkonji. Dejansko ti obljubi stanovanje v nekaj mesecih, kar je praktično nemogoče iz nekaj tisoč evrov, kolikor sem jih vložila.
Kliče te stalno in vsak dan in si pod pritiskom. Za oceno strani misliš, da je v redu, ker si na začetku se kao prepričal, potem pa nisi imel več časa in stalno govori o zaupanju, zaupanju in zaupanju. Ko ga vprašaš zakaj ni tvojih podatkov v profilu, te prekine in govori o zaupanju.
Čudno je pa tole. Hoče, da daš denar na coinbase. In ti ga dejansko res daš, ker imaš tam svoj račun. Potem pa dobiš zavrnjeno iz coinbase to transakcio in vrnjen denar, češ, da imaš 2 računa, bančna računa in da imaš lahko samo en račun. Ti pa dobro veš, da imaš samo en račun na katerega si pač že prej polagal denar, sedaj, odkar te oni prepričujejo, da daš denar na coinbase imaš pa čudežno kar dva. SEdaj pišem coinbase, WTF, kako imam lahko 2 računa, ampak oni lepo po francosko pravijo, da ne bodo dali podatkov o ta drugem računu.
In potem berem ne review o coinbase, da je veliko denarnih pololog na coinbase enostavno izginilo.
Skratka sedaj sem zahtevala denar nazaj in sedaj čakam. Najbrž tega ne bom nikoli dočakala, ker je ogromno ljudi nasedlo, celo takih, ki so že prej nasedli.
Skratka sem brez službe, nimam veliko prihrankov, pa še brez teh sem ostala....
A kdo ve kaj več o tem? Je kdo dobil denar nazaj?
Capitataloffocus je "offshore broker" se pravi deluje v offshore coni. To je zelo visoko tveganje, nezanesljivost in lahko čez noč zadevo ugasne, poleg tega deluje anonimno. Tako, da stran od tega! Ker te lahko nategnejo po dolgem in počez. Najverjetneje so te že nategnili.
Money is mindset!
Vsi možni podatki. Vse kar rabiš na binance, da si preverjen uporabnik. VSE. Od slik naprej.
Res pa je ena stvar!
Za registracijo na binance, (to sva delala kar skupaj, ker se poveža s taboj preko anydesk in uprablja tvoj računalnik) sem dala vozniško, ki je stara 9 let in mi je binance zavrnil identifikacijo, ker imam tako staro sliko. Na noben način ne morem biti na binancah, ker ne sprejme stare vozniške (osebne nimam, potni list je pa tudi star 9 let), zato sem na coinbase.
Vozniško in moj račun ima, vse, kar rabiš na binance, da si preverjen uporabnik.
Res pa je ena stvar!
Za registracijo na binance, (to sva delala kar skupaj, ker se poveža s taboj preko anydesk in uprablja tvoj računalnik) sem dala vozniško, ki je stara 9 let in mi je binance zavrnil identifikacijo, ker imam tako staro sliko. Na noben način ne morem biti na binancah, ker ne sprejme stare vozniške (osebne nimam, potni list je pa tudi star 9 let), zato sem na coinbase.
Vozniško in moj račun ima, vse, kar rabiš na binance, da si preverjen uporabnik.
showsover ::
ker sem mu povedala koliko imam prihrankov in mu nisem vse poslala, večino pa. In potem je hotel, da mu pošljem točno tisti znesek, ki sem mu ga povedala, da imam priharanokov
Ja, mene so osušili samo za polovico prihrankov, ker sem povedal samo za pol.
Potem sem dobil obvestilo, da sem bil scammed in da nič ne morem narediti proti temu.
Pač lepo gremo spet počasi, znova, živimo kot podstanari, mirišemo na jabuke...
Tačas, ko nekaj naberemo, nas bodo pa spet ogoljufali.
Jaz sem se že sprijaznjen, da nisem za zgled ampak v opomin!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: showsover ()
hahah XRP je naredil ta cikel kar je mel...
XRP moon čez 4 leta nasledn cikl IMO..
Vsi so naredili v tem ciklu kar so imeli za naredit in pri tem XRP ni nič drugačen. Če ga kupiš po npr. po 0,15 EUR in gre v naslednjem ciklu v rang 5-7 $ je to fantastičen gain.
Zdaj smo nezadržno na poti v noro poletno razprodajo. To bo izredno lepa priložnost za ugodne nakupe. BTC pod 10k, XRP po 10 centov...potem pa Q4 2021 letimo.
Money is mindset!
kow ::
Slaba stran 3rd party stakinga - skoraj 40.000 ETH izgubljenih.
Pozabil si dati staking v narekovaje: "staking".
ker sem mu povedala koliko imam prihrankov in mu nisem vse poslala, večino pa. In potem je hotel, da mu pošljem točno tisti znesek, ki sem mu ga povedala, da imam priharanokov
Potem sem dobil obvestilo, da sem bil scammed in da nič ne morem narediti proti temu.
Pač lepo gremo spet počasi, znova, živimo kot podstanaraji, mirišemo na jabuke...
Pa še zahteval je mojo kreditno kartico visa ali mastercard, ki je pa seveda nimam, ker nimam službe in sem mu morala dopovedati, da tega nimam.
Sej priznam, da če nimaš denarja, nimaš izkušenj in očitno takoj postaneš žrtev nekih prevarantov.
Res se mi smilijo naivni ljudje v tem svetu, ker na vsakem koraku preži izurjen lopov na njih. Še celo jaz. Prvič sem rekla, bom nekaj malega vložila v kripto in začela s 100 evro, pa sem že dobila na FB strani goljufivo spletno stran.... Po moje prežijo na coinbase uporabnike, ker je coinbase za začetnike... Nekako pridejo do teh podatkov. In potem ti obljubila stanovanje iz 4000 evrov v 2 mesecih in ti govorijo o zaupanju.... in hočeš verjeti, ker si obupan in potem si še bolj obupan kot prej.
matic492 ::
Vsi so naredili v tem ciklu kar so imeli za naredit in pri tem XRP ni nič drugačen. Če ga kupiš po npr. po 0,15 EUR in gre v naslednjem ciklu v rang 5-7 $ je to fantastičen gain.
Zdaj smo nezadržno na poti v noro poletno razprodajo. To bo izredno lepa priložnost za ugodne nakupe. BTC pod 10k, XRP po 10 centov...potem pa Q4 2021 letimo.
Daj mi povej po kaki logiki lahko napoveš za 1.5 leta vnaprej nekaj?
Fucking bullshit, nič drugega.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Aston_11 ::
Ne vem točno, kaj počnejo, verjetno upajo na preusmerjanje nakazil na drug račun ali nekaj podobnega, in s tem "potrditev" njihovega sekudarnega računa.
Jaz bi si preventivno preklical dokumente, s katerimi je bila opravljena registracija.
Zamenjal gesla, če uporabljaš ista (ali z istim korenom).
Če se ti da ubadat s Coinbase supportom, bi poizkusil zapret oba računa na podlagi kraje identitete (bo treba dokazat da si to res ti).
Potencialno formatirat računalnik, če so ti pošiljali kake svoje datoteke.
Po mojem mnenju je pri kraji identitete bolje biti preveč previden, kot premalo. Z vsemi temi podatki (osebni, bančni) se da odpret marsikakšen račun, tudi tak, na katerem lahko jemlješ posojila.
Slaba stran 3rd party stakinga - skoraj 40.000 ETH izgubljenih.
Pozabil si dati staking v narekovaje: "staking".
Zakaj narekovaji? Če prav razumem je šlo za dejanski ETH2.0 staking, le preko 3rd party, ker 32 ETH za svoj node ni ravno lahko zbrati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: strawman ()
Ja sem poslala. Na trade.capitaloffocus.com sem poslala 4000 evrov, še prej pa 250 evrov. Na vsak način me je potem prepričaval, da pošljem še nekaj tisoč evrov, ker sem mu povedala koliko imam prihrankov in mu nisem vse poslala, večino pa. In potem je hotel, da mu pošljem točno tisti znesek, ki sem mu ga povedala, da imam priharanokov, da toliko stane bitcoin, pa je manj kot 10.000 evrov....
Vse pokazatelje si imela, da gre za nateg. Pozabi na ta denar. Mi pa nikakor ni jasno, da greste v take zadeve ne da bi preverili in povprašali npr. na tem forumu.
Money is mindset!
IgorCardanof ::
Čim te nekdo zavzeto prepričuje v neko stvar, sploh tujec, je jasno, da je nateg ...
kriptobog ::
Daj mi povej po kaki logiki lahko napoveš za 1.5 leta vnaprej nekaj?
Fucking bullshit, nič drugega.
Glej fucking bullshit grafe in se uči. Moja napoved se za enkrat kar lepo uresničuje. Iz dneva v dan gremo vse bližje nori poletni razprodaji. Nora poletna razprodaja, nora poletna priložnost za ugodne nakupe.
Sicer pa ne vem kje si našel napoved za 1.5 leta vnaprej?
Money is mindset!
Ah, maš prav, sem še vedno v leto 2020 hahahaha :D
No, pol leta je tudi kar konkretna napoved.
No, pol leta je tudi kar konkretna napoved.
mhm. nov ath pred koncem leta...
Jaz se že veselim, gre kar lepo po tej poti.
Money is mindset!
Vse pokazatelje si imela, da gre za nateg. Pozabi na ta denar. Mi pa nikakor ni jasno, da greste v take zadeve ne da bi preverili in povprašali npr. na tem forumu.
Zato, ker ti govorijo o zaupanju, ker je to vsaka ta druga beseda in ti dejansko zaupaš in niti nimaš časa. In hočeš verjeti, da si boš kupil stanovanje v 2. mesecih. Hočeš. Prva "review" je bil v redu, zato je še toliko hujše. Ker delujejo na osebni ravni in uporabljajo psihološke trike. Isto kot moški, ki ženski obljubijo ljubezen, potem pa ostane brez privarčevanih prihrankov. Ravno pred kratkim sem brala o ženski, ki je izgubila 70.000 na ta način.
PrihajaNodi ::
100% plus skoraj gdor je vceraj kupil mino po 1 usd. Fak no kera razprodaja....jst pa dons kes dobim na banko...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zato, ker ti govorijo o zaupanju, ker je to vsaka ta druga beseda in ti dejansko zaupaš in niti nimaš časa. In hočeš verjeti, da si boš kupil stanovanje v 2. mesecih. Hočeš. Prva "review" je bil v redu, zato je še toliko hujše. Ker delujejo na osebni ravni in uporabljajo psihološke trike. Isto kot moški, ki ženski obljubijo ljubezen, potem pa ostane brez privarčevanih prihrankov. Ravno pred kratkim sem brala o ženski, ki je izgubila 70.000 na ta način.
Draga šola, zdaj na denar najprej pozabi, potem pa vseeno trobi, verjetno nisi edina, a je bilo v angleščini ali slovenščini? Če je angleški scam, piši po redditue in ostalih tujih forumih, upanja je sicer bolj malo, ampak nikoli ne veš, mogoče jih bo kdo najdel, in tudi če ne dobiš denarja nazaj mogoče pripomoreš k temu da gre vsaj v zapor ali pa bo celo življenje bežal pred interpolom :)
glede na to da je pri tebi par jurjev, in verjetno nisi edina, so to konkretni zneski že.
PrihajaNodi je izjavil:
100% plus skoraj gdor je vceraj kupil mino po 1 usd. Fak no kera razprodaja....jst pa dons kes dobim na banko...
Vedno moraš bit likviden s fiatom na menjalnicah. Je dobro, da se to čimprej naučiš.
PrihajaNodi ::
3 dni mi je dnar or hodu. Vcer je bla se ok cena med 1 in 1.5 dons pa skor 2 ze...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Draga šola, zdaj na denar najprej pozabi, potem pa vseeno trobi, verjetno nisi edina, a je bilo v angleščini ali slovenščini? Če je angleški scam, piši po redditue in ostalih tujih forumih, upanja je sicer bolj malo, ampak nikoli ne veš, mogoče jih bo kdo najdel, in tudi če ne dobiš denarja nazaj mogoče pripomoreš k temu da gre vsaj v zapor ali pa bo celo življenje bežal pred interpolom :)
glede na to da je pri tebi par jurjev, in verjetno nisi edina, so to konkretni zneski že.
Ja, v angleščini je vse. Sej je že na internetu. Tudi taki so, ki so rekli, da so že bili prevarani, pa so vseeno nasedli še na to, čeprav drug review pa pravi, da je ok, samo tisti,ki pravi, da je ok, nikoli ne pove, če je že dobil denar. Problem nastane, ko hočejo denar, pa ga ne dobijo. In taki pravijo, da je prevara.
Dejansko ti nič ne delaš na tej strani, sploh nič. Vse drugi delajo. Moj namen sploh ni bil bitkoin.... To me je šokiralo, samo znajo prepričevati. na internetu je tega veliko, ker kdor zna toliko angleško bo tudi našel na internetu.
Škoda, da se ti je to zgodilo. Glede tega ne moreš nič. Ta denar je izgubljen. Ti bo pa ta izkušnja zagotovo pomagala naslednjič, da ne boš nasedla takim stvarem. Na internetu ti vsi hočejo slabo, nobeden nima dobrega namena. Če dodaš zraven še denar in vložke, potem pa sploh.
Poslušaj Strawmana, na Coinbaseu preveri, če so se prijavili pod tvojim imenom in naredi, da oba računa zaprejo.
Poslušaj Strawmana, na Coinbaseu preveri, če so se prijavili pod tvojim imenom in naredi, da oba računa zaprejo.
Prvič sem šla v kripto, začela s 100 evri, da se naučim.... še preden mi je karkoli uspelo, v istem mesecu, sem že naletele na goljufje, ki so mi pobrali ves keš. Po moje res prežijo na uporabnike coinbase, ker je za začetnike... Ali pa so z njimi povezani ne nek način. Mislim, da so črnci vpleteni.
Krajo identitete je verjetno treba policiji prijavit (ne vem kako to gre)? Da imaš dokaz prijave, če se kaj zgodi v prihodnosti.
Sploh na Facebooku in ostalih socialnih omrežjih. Scami so bili glavni razlog, da je Facebook leta 2017/18 tudi vse crypto oglase prepovedal.
Najbolj dejavni scammerji so trenutno iz afriških držav. Kolega se občasno igra z njimi in poskuša od njih, da mu pošljejo kaj denarja. Redko uspešno, je pa zabavno brat pogovore.
Prvič sem šla v kripto, začela s 100 evri, da se naučim.... še preden mi je karkoli uspelo, v istem mesecu, sem že naletele na goljufje, ki so mi pobrali ves keš. Po moje res prežijo na uporabnike coinbase, ker je za začetnike... Ali pa so z njimi povezani ne nek način. Mislim, da so črnci vpleteni.
Najbolj dejavni scammerji so trenutno iz afriških držav. Kolega se občasno igra z njimi in poskuša od njih, da mu pošljejo kaj denarja. Redko uspešno, je pa zabavno brat pogovore.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IgorCardanof ()
MaticSLO ::
Pokaži to svojo yield farmico, da vidim, kaj si spacal skupaj.
Ko bo spletna stran bom objavil, caka se na dappradar.
Sicer pa tega nisem spacal jaz.
Audita je sicer le zastonjski od Techrate, tako da majhno tveganje je(ceprav je fork goosedefija ki ima audite)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MaticSLO ()
HunterMan ::
100% je bila prevara in je najbolje, da na denar pozabiš.
Obvezno prijavi policiji in si-cert:
https://www.varninainternetu.si/ne-nase...
Kontaktiraj tudi Coinbase in jim razloži kaj se je zgodilo. Vztrajaj, saj kakor vem je support bolj tak-tak.
https://help.coinbase.com/en/coinbase/p...
Kakor si že sama ugotovila, prevaranti izkoriščajo tvoje zaupanje in te psihološko prepričajo. Priporočam, da si ogledaš nekaj videov na youtube-u od Scammer Payback, Jim Browning in Kitboga.
Me pa zanima, zakaj nisi hotela vložiti v BTC? Po mojem mnenju je prva in najbolj varna naložba za vsakega začetnika prav BTC, nato šele kaj druga.
Vsem začetnikom bi prav tako priporočal, da začnejo svojo crypto pot na "slovenski" menjalnici Bitstamp, ki je najstarejša menjalnica v evropi. Vsak mesec kupiš za npr. 100€ btc-ja ne glede na ceno in pozabiš za min. 5 let. Kadiš? 1 škatla na dan, ta na koncu meseca stane vsaj 100€. Prenehaš kadit in raje vložiš v crypto.
Sined9 ::
Pač lepo gremo spet počasi, znova, živimo kot podstanaraji, mirišemo na jabuke...
Pa še zahteval je mojo kreditno kartico visa ali mastercard, ki je pa seveda nimam, ker nimam službe in sem mu morala dopovedati, da tega nimam.
Sej priznam, da če nimaš denarja, nimaš izkušenj in očitno takoj postaneš žrtev nekih prevarantov.
Res se mi smilijo naivni ljudje v tem svetu, ker na vsakem koraku preži izurjen lopov na njih. Še celo jaz. Prvič sem rekla, bom nekaj malega vložila v kripto in začela s 100 evro, pa sem že dobila na FB strani goljufivo spletno stran.... Po moje prežijo na coinbase uporabnike, ker je coinbase za začetnike... Nekako pridejo do teh podatkov. In potem ti obljubila stanovanje iz 4000 evrov v 2 mesecih in ti govorijo o zaupanju.... in hočeš verjeti, ker si obupan in potem si še bolj obupan kot prej.
Sej se hecas ane? Pač vročina je, doma si, ne veš ka bi delala in pač trolas tu.
ČE JE PA VSE RES, SO TE PA NATEGNILI ŠE PREMALO!
BREZ ZAMERE, SAM DEBILOM JE NAJSLAJŠE UKRADIT DENAR,JE NAJBOLJ SLADEK. ZATO KER JE DEBILEN.
Aja pa se nekaj. Tisto razliko, ki ti je ostala pri prihrankih pa pošlji meni, da ti povrnem vse za nazaj plus še dobiček ti bom naredil!
Piši mi v privat, da ti dam podatke za nakazilo. Se veselim najinega sodelovanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sined9 ()
DarwiN ::
Sined9, nisi v pomoč. Človek je že tako čist na dnu in se zaveda, da je bila naivna/neumna, ti pa to izkoristiš in jo še dodatno ozmerjaš? Kaj imaš od tega?
Anyway, po prebranem se meni zdi, da je postopek goljufije takšen, da človeku ukradejo identiteto, dodajo svoj bančni račun na bitstamp (zato sta bila naenkrat 2 računa), potem te prepričajo v naložbo denarja, nakar si ga oni enostavno prenakažejo na svoj bančni račun. Torej ti s svojim računom nakažeš na bitstamp, oni pa nato ta denar iz bitstampa nakažejo na njihov račun. Maybe?
Anyway, po prebranem se meni zdi, da je postopek goljufije takšen, da človeku ukradejo identiteto, dodajo svoj bančni račun na bitstamp (zato sta bila naenkrat 2 računa), potem te prepričajo v naložbo denarja, nakar si ga oni enostavno prenakažejo na svoj bančni račun. Torej ti s svojim računom nakažeš na bitstamp, oni pa nato ta denar iz bitstampa nakažejo na njihov račun. Maybe?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Sined9, nisi v pomoč. Človek je že tako čist na dnu in se zaveda, da je bila naivna/neumna, ti pa to izkoristiš in jo še dodatno ozmerjaš? Kaj imaš od tega?
Želim ji pomagati, zato sem ji napisal da naj piše v privat, da ji dobim nazaj izgubljeni denar pa se nekaj profita boma naredila.
Želim ji pomagati, zato sem ji napisal da naj piše v privat, da ji dobim nazaj izgubljeni denar pa se nekaj profita boma naredila.
Ne bo glih za stanovanje, bo pa nekaj 10% dodatnega pluseka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sined9 ()
A. Smith ::
In kako naj to ve? Deluješ po vtisu točno kot scammer.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
Se pravi izguba 100 EUR ni bila dovolj, da bi postala bolj previdna in preverila preden bi 4250 EUR nekam nakazala...
Ne vem kaj ti obljubil neznanec...veš pa da če nekdo pritiska nate in te sprašuje koliko denarja imaš te sprašuje zato, da ve koliko ti ga lahko ukrade. Zato se je potrudil. Če bi rekla, da imaš samo 100 EUR se ne bi toliko potrudil. To je del socialnega inženiringa. Res mi ni jasno kako lahko nekateri zaupajo nekomu, ki ga ne poznajo, na drugem koncu sveta...
Money is mindset!
PacificBlue ::
Ne bo glih za stanovanje, bo pa nekaj 10% dodatnega pluseka
lol.
I’m out.
:3
:3
In kako naj to ve? Deluješ po vtisu točno kot scammer.
A BEJZ GA SRAT NO? DELUJEM KOT SCAMMER. NE BI SI MISLIL?
MOGOČE ME JE IZDALO TO, DA PIŠEM V SLOVENŠČINI? POSKUSIM SE Z ANGLEŠČINO
DEBILI ZABITI, OD PRVEGA DO ZADNJEGA KO SOČUSTVUJETE Z NJO. DEBILOM JE TREBA VSE VZET, SI NE ZASLUŽIJO. TAK JE, SVET JE KRUT. PREŽIVIJO PAČ NAJMOCNEJSI
hamez66 ::
Pokaži to svojo yield farmico, da vidim, kaj si spacal skupaj.
Ko bo spletna stran bom objavil, caka se na dappradar.
Sicer pa tega nisem spacal jaz.
Audita je sicer le zastonjski od Techrate, tako da majhno tveganje je(ceprav je fork goosedefija ki ima audite)
Kul. Poznam goosedefi ja. To pol promoviraš po twitterju in bogve kje še in imaš šanso, da iz nič narediš lep denar, če se zadeva vsaj malo prime. Kdo bo pa to naložil na blockchain, če ne ti? Vseeno mora nekdo prilagoditi spletno stran in deployati contracte na blockchain.
100% je bila prevara in je najbolje, da na denar pozabiš.
Obvezno prijavi policiji in si-cert:
https://www.varninainternetu.si/ne-nase...
Kontaktiraj tudi Coinbase in jim razloži kaj se je zgodilo. Vztrajaj, saj kakor vem je support bolj tak-tak.
https://help.coinbase.com/en/coinbase/p...
Kakor si že sama ugotovila, prevaranti izkoriščajo tvoje zaupanje in te psihološko prepričajo. Priporočam, da si ogledaš nekaj videov na youtube-u od Scammer Payback, Jim Browning in Kitboga.
Me pa zanima, zakaj nisi hotela vložiti v BTC? Po mojem mnenju je prva in najbolj varna naložba za vsakega začetnika prav BTC, nato šele kaj druga.
Vsem začetnikom bi prav tako priporočal, da začnejo svojo crypto pot na "slovenski" menjalnici Bitstamp, ki je najstarejša menjalnica v evropi. Vsak mesec kupiš za npr. 100€ btc-ja ne glede na ceno in pozabiš za min. 5 let. Kadiš? 1 škatla na dan, ta na koncu meseca stane vsaj 100€. Prenehaš kadit in raje vložiš v crypto.
Se strinjam, odpreti račun na Bitstamp, kupiti BTC, XRP, ETH in to je to. OK za nekoga Bitstamp ni dovolj izbire, previsoke provizije za day trade... Ampak vseeno, izbirati neke zelo tvegane neznane zadeve...
Money is mindset!
DEBILI ZABITI, OD PRVEGA DO ZADNJEGA KO SOČUSTVUJETE Z NJO. DEBILOM JE TREBA VSE VZET, SI NE ZASLUŽIJO. TAK JE, SVET JE KRUT. PREŽIVIJO PAČ NAJMOCNEJSI
Povej mi kje si doma, pridemo s par kolegi, te pretepemo in ukrademo kaj, policije pa potem seveda ne smeš klicat, zato ker pač najmočnejši preživijo, in jebiga, to nisi bil ti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
Povej mi kje si doma, pridemo s par kolegi, te pretepemo in ukrademo kaj, policije pa potem seveda ne smeš klicat, zato ker pač najmočnejši preživijo, in jebiga, to nisi bil ti.
Celje. Točno mikrolokacijo ti povem če prideš sam. Edino če se meni pustis, da imam enga ali dva kolega s seboj. Lp
Conini ::
DarwiN ::
Conini, ampak ta vzorec se bo zelo kmalu ustavil, ker tako eksponentno se ne more dolgo nadaljevat, sicer bi bil čez 20 let 1 BTC vreden milijarde, a ne?
Kateri štiriletni eksponentni cikel bo torej zadnji?
You don't see faith healers working in hospitals
Kdaj pa mislis, da se ta vzorec neha? Da gre kar v nedogled in v 12 letih imamo btc pri trilijonu dolarjev?
Nalimaj mi prosim se od planB Stock2Flow model.
Nalimaj mi prosim se od planB Stock2Flow model.
Conini ::
Conini, ampak ta vzorec se bo zelo kmalu ustavil, ker tako eksponentno se ne more dolgo nadaljevat, sicer bi bil čez 20 let 1 BTC vreden milijarde, a ne?
Coniniju to ni treba razlagat, ampak:
$1100 (ATH 2013) - $20000 (ATH 2017) = porast 18.2x
$20000 (ATH 2017) - $64800 (ATH 2021??) = porast 3.25x
še enkrat... a se ti zdi, da je BTC naredil vse, kar je imel??
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Conini ()
Se pravi izguba 100 EUR ni bila dovolj, da bi postala bolj previdna in preverila preden bi 4250 EUR nekam nakazala...
Ne vem kaj ti obljubil neznanec...veš pa da če nekdo pritiska nate in te sprašuje koliko denarja imaš te sprašuje zato, da ve koliko ti ga lahko ukrade. Zato se je potrudil. Če bi rekla, da imaš samo 100 EUR se ne bi toliko potrudil. To je del socialnega inženiringa. Res mi ni jasno kako lahko nekateri zaupajo nekomu, ki ga ne poznajo, na drugem koncu sveta...
Ne, 100 evrov nisem izgubila. Začela sem na Coinbase s 100 evri. to je v redu, to je ta prvi coinbase račun.
Ko sem pa kaka 2 tedna obiskovala Coinbase in spremljala dogajanje, sem pa naletela na FB strani na to capitaloffocus.com spletno stran (čeprav se ne imenuje tako, drugače je, ker nekej no) in tako so zahtevali 250 evrov, začetni vložek. Potem pa dobiš svetovalca, ki te prepriča, da vložiš vse prihranke... in sem gledala na review, ista taktika za vse. Pokličejo te takoj, ko se registraš, to je bila nedelja in potem stalno kličejo in ne nehajo, ista taktika za vse. Pa kar sam spreminja denar na strani. Najbolj čudno mi je to, da je bil začetni review OK. Šele kasneje te preusmerijo na to spletno stran.... obvladajo... review je bil za nekaj drugega ali kot oglas naročen. Sprva je videti po prebranih člankih, da je ok, ker spletne strani niti ne veš, ker je druga.... Nasedla sem, očitno.
In potem so oni zahtevali, da dam denar na coinbase. Coinbase je pa transakcijo zavrnil in rekel, da imam 2 računa. In tukaj bi morala vzeti denar in nehati in dojeti, da ne morem imeti 2 računov, če sem imela enega in nanj nakazala denar in je bilo vse ok, dokler se niso vpletli oni,... (tu bi mi moralo zasvetiti, pa mi ni), budala pa nisem zaključila zadeve... sej sem res....
IL_DIAVOLO ::
Zakaj si folk brez službe ne isce službe in raje gambla?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Eno resno vprašanje za ljudi ki trejdate kripto in tudi stocks/forex.
Kakšni se vam zdijo feeji pri kriptu proti bolj tradicionalnim naložbam? So precej višji?
Kako to vidite v prihodnosti, se bojo nižale, ali bodo ostale visoke dokler bo kripto še tako volatilen?
Kakšni se vam zdijo feeji pri kriptu proti bolj tradicionalnim naložbam? So precej višji?
Kako to vidite v prihodnosti, se bojo nižale, ali bodo ostale visoke dokler bo kripto še tako volatilen?